Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: ”Suomi voisi kasvattaa verotuloja 2649 miljoonalla eurolla korottamatta veroja lainkaan”

By | 2.11.2019
3 Comments
 • author avatar
  Pasi T 8 kuukautta ago Vastaa

  Kun sähköveron alempi verokanta on mukana laskelmissa, siihen pitäisi ottaa mukaan teollisuuden lisäksi myös raideliikenne.
  Raideliikenteen käyttämä sähkö on kokonaan vapautettu sähköverosta.

  En osaa sanoa, kuinka monta miljoonaa sieltä tulisi, mutta ehkä joku osaisi antaa edes suuruusluokan ?

  ps. kaupallisessa lentoliikenteessä käytetystä polttoaineesta ei peritä edes arvonlisäveroa, siltä tulisi satoja miljoonia verotuloja !

  • author avatar
   Haerski 8 kuukautta ago Vastaa

   Lentoliikenteen polttoaineen verottomuus tuli minullekin vähän aikaa sitten täytenä yllätyksenä. Vihreät määkii jonkun asiakasta syyllistävän lentoveron perään, kun huomattavasti järkevämpää on pistää petroli verolle, jolloin lentoyhtiöiden taloudellinen intressi laskea päästöjä kasvaa. Luonnollinen kilpailuetu kallistuisi näin moderneja ja vähäpäästöisiä koneita käyttävien yhtiöiden suuntaan.

   Muutenkin pidän verokevennyksiä ja -vapautuksia erittäin heikkona poliittisena välineenä. Kun pokka ei riitä turhuuksien suoraan tukemiseen, niin annetaan turhakkeelle veronkevennys, mikä on käytännössä sama asia, mutta kuulostaa paremmalta tyhjäpäisen äänestäjän korvaan.

 • author avatar
  Smokin' Joe 8 kuukautta ago Vastaa

  Myös palkkaverossa on raippaveroa alempia kantoja. Tästäkin saataisiin muutamia miljardeja korottamatta veroja.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.