Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Sivistysporvareista, tasavallan presidentin tykkäyksistä ja silakoista

By | 19.1.2020
3 Comments
 • author avatar
  ceterum censeo 7 kuukautta ago Vastaa

  ”Sivistysporvari” edustaa samanlaista vasemman laidan kulkijoiden harrastamaa sanapöhöä kuin esimerkiksi ”arvokonservatiivi” tai se vanha ”kansandemokratia”. Lisäämällä sinänsä tutun ja selkeän sanan eteen lisämääreitä, sille havitellaan lisää mahtipontisuutta ja näennäistä tarkkuutta. Tosiasiassa kyse on tarkoituksellisesta käsitteiden edustaa hämärtämisestä. Lukija ja kuulija voi tietysti päättää, tunnistaako hän oireet ja vetää niiden perusteella johtopäätöksensä esittäjästä vai suostuuko vedätettäväksi. Retoriset pelit joissa sanoilla korvataan tai peitetään todellisuutta ja tekoja on kuulunut perinteisesti laitavasemmiston arsenaaliin alkaen Ranskan vallankumouksen ajan jakobiineista, jotka toteuttivat vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoisuutta giljotiinilla.

 • author avatar
  Timo Wuokko 7 kuukautta ago Vastaa

  Lienevätkö sivistysporvarit kadonneet samaan mustaan aukkoon kuin vasemmistointellektuellit

 • author avatar
  Payne 7 kuukautta ago Vastaa

  Meinasi mennä kahvit väärään kurkkuun kun törmäsin hesarin ”pressan tykkäykset” artikkeliin, se viimeistään kertoi minkälainen roskalehti siitäkin on tullut, toisaalta kun NY Timeskin suoraan valelehtee niin mitäpäs toivoa enää on.

  Overtonin ikkuna elää todellakin hyvin sen näkee miten ”ääri” sanaa Suomessa käytetään, ISIS on nykyään pelkkä ÄÄRIjärjestö ja jotkut sanovat esimerkiksi Persujen, Itävallan entisen hallituspuolueen, Afd, Trumpin yms. olevan ÄÄRIoikeistolaisia eli journalistit assosioivat heivät ISISin kanssa samalle viivalle?
  Tämä on sitä aitoa vaikuttamista ei mikään muutaman venäjä-trollin FB kirjoitus.

  Sivistys-Porvari on uusin tässä, kyllä se on kumma miten ”vasemmalta” osataan tuo populistinen riidankylväminen aina himpun verran paremmin.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.