Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Sdp:n kautta saaduista työpaikoista maksetaan puolueelle ”vapaaehtoista” puolueveroa

By | 2.2.2020
6 Comments
 • author avatar
  Uuno Uunottaja 6 kuukautta ago Vastaa

  Organisoikaapa lakialoite joka asettaisi puolueille ilmoitusvelvollisuuden omien jäsentensä tekemistä lahjoituksista, jotka ylittävät x euroa vuodessa.

 • author avatar
  Juha 6 kuukautta ago Vastaa

  Mikäli tästä vapaaehtoisesta verosta saadaan vedenpitäviä todisteita, niin skandaalin pitäisi olla sitä mittaluokkaa, että koko puoluejohto lähtee vaihtoon ja hallitus nurin.

  Aivan puhdasta korruptiota.

 • author avatar
  ceterum censeo 6 kuukautta ago Vastaa

  Ei liene vaikea arvata, mitä nämä samat demarit ja vassarit sanoisivat, jos xxxx sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri vaatisi kynnysrahaa palkatessaan terveyskeskuksiin tuttavantuttavia joiden kohdalla pätevyysvaatimuksia katsottaisiin läpi sormien. Opinnot olisivat kesken tai aikomusten tasolla, tentit suorittamatta muiden harrastusten takia tai paperit jostakin HimpunHampun instituutista, josta kukaan ei oikeastaan tiedä mitään. Kuitenkin, juuri samasta asiasta tässä avustajakaartin kasvattamisessa ja palkkaamisessa on kysymys. Onko näille avustajille oikeasti mitään pätevyysvaatimuksia? Tarvitaanko heitä ylipäätään mihinkään muuhun kuin ministerin juoksuhenkilöksi? Ministeriöissä on joukko virkamiehiä, joilta on vaadittu näyttöjä pätevyydestä, joilla on tutkintoja ja joilla on kokemusta. Onko tarkoitus, että nämä pätevyysvaatimusvapaat kaverinkaverit kävelevät mielipiteineen niiden ammattitaitoisten virkamiesten yli vai riittääkö, että puolueelle saadaan tällä tavoin naamioituna kanavoitua veronmaksajien rahoja? Jos tässä avustajatouhussa eivät toteudu kaikki perinteiset korruption tuntomerkit niin missä sitten?

 • author avatar
  Aku Ankka 6 kuukautta ago Vastaa

  Kunnallisista kokouspalkkioista puolueveroa menee yleensä 15-30 prosenttia brutosta. Demareilla prosentit ovat isot, koska heillä on kai oletetusti pienempi tuloveroprosentti kuin kokoomuksen valtuutetuilla. Osakeyhtiöt eivät voi tilittää puolueille mitään, joten niiden hallituspaikoista maksu perustuu vapaaehtoisuuteen ja useimmiten siksi jää maksamatta.

 • author avatar
  Bogreol 6 kuukautta ago Vastaa

  Kun palkataan ainoastaan suosionosoituksena ja/tai korvauksena puolueuskollisuudesta ja sitä kautta jopa haitataan ministeriöiden päivittäistä työtä, toivoisi että media käsittelisi asiaa analyyttisemmin kuin pinnallisina heittoina. Hallitus vaikuttaa hyvin virkamiesmäiseltä, persoonallisia piirteitä avainministereistä ei tahdo löytyä, antavat lyhyitä hallitusohjelmaan perustuvia lausuntoja, laajempaa pohdintaa ei juuri esiinny. Jos avustajakuntakin on yhtä kokematonta kaveriporukkaa, niin ei tietenkään mikään ihme, että asiat eivät kansalaisten kannalta näytä etenevän tai etenevät vain kustannuksia nostavasti.

  Ei haeta yhteistä hyvää, vaan puolueen etua. Nostetaan hyviin virkoihin tovereita harjoittelemaan ja keräämään CV:tä seuraavia vaaleja varten, ja mukavaahan se on samanmielisessä porukassa hallinnoida ja holhota ilmastoa ja kansalaisia. Hyvä esimerkki on Kirsi Pimiä, sopii hyvin ideologiseen päättäjäjoukkoon, hänellä tosin on jonkin verran kokemusta, mutta virkamieheltä vaadittavaa tasapuolisuutta ei voi odottaa. Ministeriöiden vakinainen henkilökunta opettaa sitten omien töidensä ohella korkeaa palkkaa saavia harjoittelijoita.

 • author avatar
  Demari täällä 6 kuukautta ago Vastaa

  Tämähän on ihan täysi valhe, ei mitään tekemistä totuuden kanssa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.