Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Viranomaiset unohtivat tasapuolisuuden somessa

By | 22.2.2020
5 Comments
 • author avatar
  Bogreol 5 kuukautta ago Vastaa

  Näin on, ihmiset eivät todella edes havahdu silmiensä edessä tapahtuviin byrokratian tuottamiin vääristymiin. Positiivinen diskriminaatio, tasapuolisuuden horjuttaminen, terveydenhuollon maksut, väestönvaihto ja tulijoiden mahdollisuus äänestää toisten rahoja itselleen. Nyt kaivetaan kukkaroita ilmastonmuutoksen takia.

  Marxilaisuus on onnistunut hivuttautumaan läpi instituutioiden, hitaasti huomaamatta, kansa täysin ymmärtämättömänä tapahtuneesta on saatu uskomaan, että veroja maksamalla hyvinvointi säilyy, vaikka globaalissa maailmassa raha valuu ulkopuolisille – tänään kerrottiin uutisissa, että vihreä sisäministeri vasemmistolaisen hallituksensa yhteisestä päätöksestä hakee 175 ”lasta” Kreikan saarilta -pala kerraallaan epävakautetaan maata sosialismin nimissä.

  Viranomaiset tekevät jatkuvasti poliittisia päätöksiä. Monikulttuurisuuteen kasvattaminen on oikeaoppisuutta, minkä kuvitellaan olevan neutraalia, monipuolista ja positiivista – länsimaiset arvot, moniarvoisuus, sananvapaus jää jalkoihin. Viranomaisten asenteellinen ja epäoikeudenmukainen kohtelu menee läpi, koska media taistelee poliittisen eliitin mukana idealistista maailmankuvaa rummuttaen.

 • author avatar
  Maurizio 5 kuukautta ago Vastaa

  ”media taistelee poliittisen eliitin mukana”

  Juurikin näin. Ja siinäpä syy olla seuraamatta – tai ainakaan uskomatta – manipulatiivista, vääristelevää ja puolueellista suomalaista mediaa lainkaan.

 • author avatar
  ksee 5 kuukautta ago Vastaa

  Kyllähän sitä tosiaan kovasti kannustetaan somettamaan työstään, mutta kenellekään ei jää epäselväksi millaiset sometukset ovat toivottuja (lue: ainoita sallittuja). Pitää olla ratkomassa suuria ongelmia ja korjaamassa vääryyksiä – ja totta kai poliittisesti korrektilla tavalla.

  Vääristä möläytyksistä seuraa vähintään puhuttelu ja helposti varoitus lojaliteettivelvoitteen rikkomisesta. Tässä suhteessa on ihan turha toivoa, että ”möläytykset” jäisivät jotenkin huomaamatta tai vain pienen piirin tietoon – netissä päivystävät vihermarxistien kaaderit kyllä pitävät huolen, että jokaisesta epäilyttävästä postauksesta nostetaan paskamyrsky, joka rantautuu vääjäämättä työnantajan syliin.

  Olisikin varmaan helpompi, että net jotka kovasti hinkuvat organisaatiolle positiivista somejulkisuutta kirjoittaisivat postaukset itse ja käskyttäisivät sen jälkeen jotain sopivaa puurtajaa suoltamaan tuotoksen pilkun paikkaakaan muuttamatta sopiviin kanaviin. Siinäpä sitä sitten saataisiin somedashboardin tykkäysmittarit kivasti vihreälle seuraavan maanantain viestintäpaltsua varten…

 • author avatar
  Haerski 5 kuukautta ago Vastaa

  Hyvä periaate ihan kaikille, myös virkamiehille, olisi rinnastaa oma somekäytös arkielämään. Ajatelkaapa tilanne, että poliisi menisi virkapuvussa kommentoimaan satunnaista kahvipöytäkeskustelua. Olipa kyseinen poliisi asioista mitä tahansa mieltä, niin itse kokisin tilanteen hyvin ahdistavana, koska selkäydinreaktio on että poliisi on virantoimituksessa ja tällä on siis joku syy puuttua tilanteeseen. Ja kun poliisilla on syy puuttua tilanteeseen, se ei yleensä tarkoita hyviä asioita.

  Sama pätee myös somessa. Ihan kuten kadulla liikkuessa, myös somessa poliisia yleensä kunnioitetaan ja vähän jopa pelätään, joten viestintä on syytä pitää tiukasti virka-asioissa, eikä mennä turhaan häiritsemään ihmisten vapaata olemista. Vaikka sinne mentäisiin vain hassuttelemaan ja höpsöttelemään, niin pitää muistaa, että virkapuku muuttaa heti tilanteen luonteen aivan toisenlaiseksi. Kun toisella on ilmiselvä lain suoma valta-asema, niin muiden näkökulmasta hommasta voi olla huumori kaukana. Puhumattakaan sitten, että virkapuvun suojista esitettäisiin _yhtään minkäänlaisia mielipiteitä_. Mielipiteen ei tarvitse olla edes poliittinen. Voiko tavalliselta kansalaiselta silti odottaa, että tämä uskaltaisi olla virkapukuisen poliisin kanssa eri mieltä, vaikka kuinka tietäisi, että Suomessa vallitsee mielipiteenvapaus?

  Kaiken taustalla on siis loppujen lopuksi se positiivinen asia, että Suomessa poliisia pääsääntöisesti kunnioitetaan. Poliisin pitäisi vain tiedostaa tämän tuoma vastuu ja käyttäytyä sen mukaisesti. Kun olette virkapuvussa, niin kukaan ei halua teista kaveria ja sen pitäisi lähtökohtaisesti olla hyvä juttu. Se kertoo, että tositilanteen tullen teillä on tarvittava auktoriteetti suorittaa tehtävänne.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.