Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten

By | 18.5.2020
13 Comments
 • author avatar
  Sivusta seurannut 3 kuukautta ago Vastaa

  Kiitos. Tack.

 • author avatar
  Lasse Rintakumpu 3 kuukautta ago Vastaa

  Ja laittakaa maski naamalle kun menette sinne kenkäostoksille, erityisesti kun kauppias kuuluu riskiryhmään!

 • author avatar
  Olavi Koskela 3 kuukautta ago Vastaa

  Voi helvetti sentään! PB on ollut muutamien erinomaisten blogaajien, kuten Ykäperskeles ja Professori ja miksei Eija-Riitta Korhola, ohella harvoja täysipäisten ajatusten ja näkemysten esittäjiä. Jokainen tämän tason lopettava blogaaja on todella iso menetys ja tappio, joista selviäminen tai toipuminen vaatii taas lisää tappelua kaikenkarvaisten typeryyksillään blogosfääriä täyttävien ritaloiden, hyväristen, sunisten jne jne kanssa.

 • author avatar
  Matti Pitkänen 3 kuukautta ago Vastaa

  nyyh, olitte Suomen luetuin persublogi

 • author avatar
  Lukija 3 kuukautta ago Vastaa

  Hemmetti. Että pitikin juuri maksaa PB:n kestotilaus muutamaksi vuodeksi eteenpäin.

  No, kiitoksia näistä vuosista!

 • author avatar
  Bogreol 3 kuukautta ago Vastaa

  En koskaan ole ostanut kerralla kolmea paria kenkiä ennen kuin kävin Alppilan kengässä. Valikoima on todella hyvä, tänäkin aamuna kävin kävelyllä sieltä ostamillani kengillä. Toivottavasti liike säilyy seuraavaan Helsingin matkaani.

  Ikävää, että blogi loppuu, tarvitaan myös talousliberaalia näkökulmaa, ja on hyvä nostaa kritiikin kohteeksi erilaisia identiteettipolitiikan ja feminismin ylilyöntejä, lukijoita olisi.

 • author avatar
  Jorma Korva 3 kuukautta ago Vastaa

  Kiitos tästä valaisevasta matkasta! Iso menetys kriittisen journalismin saralla tämä lopetuspäätös. Per angusta, ad augusta.

 • author avatar
  Kokk Peskenk 3 kuukautta ago Vastaa

  🙌

  rip kriittinen tsuurnalismi

 • author avatar
  Kokk Peskenk 3 kuukautta ago Vastaa

  onneksi reformi-studio sentään on vielä toiminnassa!

 • author avatar
  TosiTosi 3 kuukautta ago Vastaa

  Heti, kun PB on ilmoittanut lopettaneensa, Yle pääsee aloittamaan arvoneutraalin journalisminsa. Kas tähän tapaan:
  ”Analyysi: EU:ssa on tapahtumassa täyskäännös, ja kohta voimme elää uudella yhteisvastuun aikakaudella – Suomen päätettävä kantansa pian
  Pohdintaan tulee myös EU:n mahdollisuus kerätä veroja, kirjoittaa EU:ta seuraava taloustoimittaja Anna Karismo”

  ”Kolmanneksi jäsenmaat sitoutuisivat yhteisiin lainoihin pitkäksi aikaa.
  EU-velkakirjat voisivat olla jopa 30-vuotisia: se tarkoittaa, että lainoja pitäisi jälleenrahoittaa EU-budjetista vähintään viitenä tulevana rahoituskautena.”

  ”Suomen osuus 27 jäsenmaan EU:n taloudenpidosta on 1,71 prosenttia, joten Suomen vastuut elpymisrahastossa olisivat runsaat 8,5 miljardia euroa.”

  ”Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoi tiistaina Twitterissä, että Suomen kanta ehdotukseen on ”rakentava ja avoin”.”
  https://yle.fi/uutiset/3-11358671

  Onneksi meillä on HS tasapainottamassa:
  ”Ranskan ja Saksan ehdotus 500 miljardin euron elvytysrahastosta tuli viime hetkellä, mutta riittääkö se Euroopan pelastamiseen?
  Ranskan ja Saksan ehdotus elvytysrahastosta kertoo, että varsinkin Saksa oli viimein valmis kompromissiin. Uusi budjettiehdotus julkaistaan ensi viikolla.”

  ”Käytännössä Saksan ja Ranskan ehdotus tarkoittaa lisää yhteisvastuuta lainan muodossa. Lainan ottaisi komissio, ja se maksettaisiin takaisin tulevissa EU-budjeteissa. Merkittävin kädenojennus tuli Saksalta. Se suostui, että rahoitus on avustus eikä laina.”

  ”Kulmunin vastauksesta ei käy ilmi se, että Suomi etenee todennäköisesti hyvin pitkälle Saksan askelmerkeissä. Kun Saksa esitteli myönnytyksen, Suomen on vaikea laittaa jarruja pohjaan.”
  https://www.hs.fi/talous/art-2000006513127.html

  Mtähän tälle pitäisi konkreettisesti tehdä vai laskeeko Saksa sen varaan, että tarkan euron maat kaatavat esityksen?

 • author avatar
  takuutuksia 3 kuukautta ago Vastaa

  En ymmärrä miksi EU-tasolla ollaan taas kyhäämässä lainoja. Suomihan aikoinaan sai Kreikalta takuutuksia ja luvattiin että niillä tienataan.

  Jos EU haluaa jotain rahaa, niin eikö Kreikan Suomelle myöntämiä takuutusarvopapereita voi antaa sellaisenaan? Nehän ovat rahanarvoisia? Näin ainakin joskus sanottiin. Ei ehtä ihan yhtä likvidiä kuin käteinen, mutta ehdottomasti enemmän kuin moni muu rahoitusinstrumentti.

 • author avatar
  Maurizio 3 kuukautta ago Vastaa

  ”päättyy Päivän Byrokraatti”

  Haistakaa pitkä pökäle. Yksi ainoita järkiporukoita koko helvetin Intermetsässä ja se oli muka sitten siinä. HÄH?

  Mutta yleistappava epidemia on joka tapauksessa liioittelua. Tappava osalle riskiryhmiä kyllä, mutta väestön ehdottomalle enemmistölle ei. Lievemmät yleiset rajoitukset, riskiryhmien parempi suojelu ja kansalaisten parempi infoaminen (käsihygienia, pidättäkää hengitystä väkijoukon låpi mennessänne, hengityssuojien käyttö jne.) olisi riittänyt hyvin. Ja jos näin olisi toimittu, emme olisi nyt kaulaamme myöten siinä taloudellisessa kusessa missä valitettavasti nyt olemme.

  Mutta älkää nyt SAATANA kuitenkaan lopettako. Maailma on köyhempi ilman teitä. Tolkun immeisiä tarvitaan aina, ja nykyään jopa vieläkin enemmän!

 • author avatar
  Hyvä Yritys 1 kuukausi ago Vastaa

  Maailma ei loppunutkaan mut korona helpottaa Suomessa!?

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.