Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Intersektionaalinen feminismi

By | 21.7.2020
13 Comments
 • author avatar
  ... 3 viikkoa ago Vastaa

  Hitler oli selvästi intersektionaalinen feministi koska toimi sen arvopohjan mukaisesti juutalaisten sortavia rakenteita vastaan.Keskitysleirit olivat positiivista syrjintää ja jakamattoman ihmisarvon puolustamista.Ihmisyys velvoittaa.

  • author avatar
   Westron 3 viikkoa ago Vastaa

   Juutalaiset ovat kiistatta tällä hetkellä maailman etuoikeutetuin etninen porukka. Omaisuutta, varallisuutta ja valtaa on suhteessa enemmän kuin kenelläkään muulla. Myös sitä uhripääomaa.

 • author avatar
  Ilari K. 3 viikkoa ago Vastaa

  PB:n laaja aatehistoriallinen katselmus menee ajallisesti ja alueellisesti liian etäälle. Suomessa professori Leena-Maija Rossi on tuonut kansainvälistä intersektionaalisuusteoretisointia yhteiskuntatieteelliseen keskusteluun teoksessaan Muuttuva sukupuoli – Seksuaalisuuden, luokan ja värin politiikkaa (2015).

  Rossin mukaan ”Feministitutkija Leslie McCall on eritellyt kolme toisistaan jossain määrin eroavaa intersektionaalista lähestymistapaa, joita määrittää nimenomaan asenne identiteettikategorioihin: antikategorinen, interkategorinen ja intrakategorinen moninaisuus.30 Kaikki kolme lähestymistapaa pyrkivät ottamaan huomioon sosiaalisen elämän monimutkaisuuden. Antikategorinen lähestymistapa on hyvin lähellä jyrkimmin dekonstruktionistisia queer-näkemyksiä. Se hylkää kategoriat analyysiperustana ja pyrkii käsittelemään subjektipositioiden monimutkaisuutta muilla keinoilla. Tässä prosessissa myös identiteetti – kategorisointiin perustuvana – jätetään sivuun ainakin teoriassa.” (Rossi 2015, 103-104.)

  Tässä erityisen radikaalissa antikategorisessa intersektionaalisuuden lähestymistavassa siis myös puhe ”valkoisista heteromiehistä” olisi hylättävä, intersektionaalisuuden sisällä. ”Uhrikategoriat” eivät muutenkaan onnistu, kun kaikki ei-hetroseksuaaliset, ei-cis-sukupuoliset, autismin kirjon etc. ihmiset eivät halua tulla eivätkä yleisesti tunnistetuiksi näiden ominaisuuksien perusteella. Kyse in pikemmin ”Internetsektionaalisuudesta” jossa somen kasvattama nuori sukupolvi kuvittelee, että vähemmistöt olisi samankaltaisia tai yhtä kuin vastaava some-ryhmä, mikä ei pidä paikkaansa.

 • author avatar
  En kerro 3 viikkoa ago Vastaa

  Ei feministi tyhmä ole. Se on paha.

  • author avatar
   Ceterum censeo 3 viikkoa ago Vastaa

   Ei välttämättä edes paha, ainakaan tietoisesti. Ainoastaan pohjattoman itsekeskeinen ja itsekäs.

 • author avatar
  Kehtooko Ies Sannoo 3 viikkoa ago Vastaa

  Nyt on vain toisilla naisilla tylsää, mutta sitten kun miehet poistettaisiin, olisi valtaosalla, ehkä 95 %:lla naisista tylsää. Sitä paitsi, aivan varmasti myös naiset osaavat olla ihan yhtä kamalia toisiaan kohtaan jos miehet puuttuvat maailmasta, esim. USA:ssa demokraattinaisedustajat laajasti kannattivat naisen oikeutta jopa synnytetyn lapsen aborttiin??? Tai entäpä pikku Eerika jota äitipuoli pakotti isän pahoinpitelemään pitkään teippeihin sidotuksi ja joka lopulta siihen kauheuteen hiljalleen tukehtuen kuoli???
  On helppoa olla solidaarinen alistuvaluonteiselle naiselle jota huonoin perustein valittu aviomies sortaa. Varmaan löytyy naisistakin niitä sortajia vastaavassa tilanteessa, vaikkakin nykytilassa on paremmin varaa valita ja syyttää. Naisellisuus ei liene kuuluva feminismiin tai ainakaan minä en osaa sen kuvitella kuuluvan siihen. Naisellisuus sopii yhtä hyvin naiselle kuin naiselle ja tekee hänestä kauniin ihan riippumatta ulkonäöstä. Mikä menetys sen kadottaminen olisikaan maailmalle ja sen kauneudelle.

 • author avatar
  TarmoJ 3 viikkoa ago Vastaa

  Pitkä ja asiallinen kirjoitus, mutta tämän ja monen muun nykyistä ”liberaalia” vihervasemmistoa analysoivan tutkielman voisi tiivistää paljon yksinkertaisempaan ja selkeämpään muotoon:

  Kommunisti elää konfliktista

  Samoin nuo ”rakenteiden purkaminen” yms ovat nekin edelleen täysin suoraa sitä samaa vanhaa ”repikää alas vanha valta”. Samaa tavaraa kuin ennenkin, vähän nätimmin paketoituna vain. Ikävä kyllä, nykyajan ihmisistä hyvin harva vaivautuu katsomaan pinnan alle.

 • author avatar
  Adorno 3 viikkoa ago Vastaa

  Milloin puhuttaisiin intersektionaalisuuden perustoista, kriittinen teoria, postmodernismi ja sellainen pikkujuttu kuin että edellämainittu porukka pitää totuutta subjektiivisena?

 • author avatar
  totalitarismia 3 viikkoa ago Vastaa

  Jotta päästäisiin feministien ihannoimaan ”tasa-arvoiseen” yhteiskuntaan tulisi kaikki syntyvät lapset leikkauttaa sukupuolettomiksi niin ei olisi sukupuolten välisiä erojakaan. Myös kaikki kulttuurit pitäisi sekoitaa keskenään jotta tulisi täydellinen monikulttuurinen yhteiskunta, ei olisi enää eurooppalaisia, aasialaisia, afrikkalaisia vaan olisi maapallolaisia.

 • author avatar
  Oikealta 3 viikkoa ago Vastaa

  Naurettavin analyysi feminismistä hetkeen, teksti osoitti että et ymmärrä sen todellista tarkoitusta.. Feminismissä ei ole mitään antikapitalistista, vaan se on äärikapitalismia ja globaalin kapitalismin välttämätön pönkittäjä. Samoin kuin tänne raahatut lähi-idän ählämikuluttajat.

 • author avatar
  Nimi 3 viikkoa ago Vastaa

  Jos kerran feministit väittävät ideologiansa olevan tasa-arvoinen niin eikö heidän kuuluisi lopettaa myös feminismi sanan käyttö? Sana feminismihän viittaa naisiin. Myös pinkkien värien käyttö tulisi lopettaa. Voisivat ottaa käyttöön tasa-arvonismi sanan.

 • author avatar
  jari 3 viikkoa ago Vastaa

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/transjarjesto-pahoitti-mielensa-poliisin-tiedotuksesta-vantaan-hakunilan-tappoepailyssa-transnainen-ei-koskaan-ole-mies-vaikka-hetu-mita-sanoisi/7875908

  Feministit pahoittivat mielensä kun poliisin tiedotteessa uhriksi mainittiin mies vaikka kyseessä oli muunsukupuolinen. Mitenhän olisi ollut jos tekijä olisi ollut muunsukupuolinen ja poliisi olisi tiedottanut syyllisen olevan muunsukupuolinen.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.