Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Eduskuntavaalit 2019 suosituslista

Nyt se tulee. Päivän Byrokraatin suosituslista eduskuntavaaleihin 2019.

 

Kuten te kaikki tiedätte, Päivän Byrokraatti edustaa aatteellisesti klassista liberalismia ja siihen kuuluvia arvoja, kuten mahdollisuuksien tasa-arvoa, sanan- ja mielipiteenvapautta, muita yksilönvapauksia ja markkinataloutta. Lisäksi Päivän Byrokraatti pyrkii puuttumaan järjestelmän byrokraattisiin epäkohtiin ja epäterveisiin kannustimiin, jotka pahimmillaan houkuttelevat järjestelmän väärinkäyttöön ja vaikkapa suosivat tuilla elämistä työnteon kustannuksella.

 

Päivän Byrokraatti tukee aatettaan edistäviä poliitikkoja läpi puoluekentän.

 

Valitettavasti Suomessa ei pitkään aikaan ole ollut eduskuntapuoluetta, joka olisi juuri samalla asialla. Perinteisesti lähimpänä on ollut Kokoomus, jonka katon alla on nimensä mukaisesti laaja skaala erilaisia enemmän tai vähemmän oikeistoon lukeutuvia suuntauksia – on pro business ja pro market -väkeä, on konservatiiveja ja arvoliberaaleja. Muutaman viimeisen vaalikauden ajan Kokoomus on kuitenkin valitettavasti liukunut kohti sosialidemokratiaa ja vihreää kollektivismia, ja sen oikea laita kaipaa kipeästi vahvistamista, jotta puolueen suunta voi muuttua.

 

Kokoomus kaipaa ennen kaikkea lisää kansanedustajia, joille aitona tavoitteena on Suomi, joka on tuki- ja verohelvetin sijasta toimiva läntinen markkinatalous, jossa yksilönvapauksia kunnioitetaan ja jossa oikeusvaltio kykenee suojelemaan kansalaisiaan. Ja joka sivumennen todeten myös rationalisoi sosiaalituki- ja maahanmuuttopolitiikkansa, eikä enää ummista silmiään järjestelmän hyväksikäytöltä.

 

Siksi Päivän Byrokraatti pyrkii ensisijaisesti suosittelemaan ehdokkaitaan Kokoomuksessa, jotta puolue voisi toimia muutoksen ajurina hakeutumalla yhteistyöhön muiden porvaripuolueiden kanssa ja luotsimalla talouspoliittisia valintoja markkinaliberaalilta pohjalta.

 

Koska te kaikki ette tunnetusti halua äänestää Kokoomusta, Päivän Byrokraatti on listannut hyviä ehdokkaita myös muista puolueista. Suosituslistamme pääpaino on näiltä osin erityisesti markkinaliberaaleissa ehdokkaissa, sillä esimerkiksi perussuomalaisten ehdokkaista valtaosa on muuten talouspoliittisesti vasemmalla.

 

Liberaalipuolue on aatteellisesti hyvin lähellä Päivän Byrokraattia, mutta sen osalta riskinä on toki useimmissa vaalipiireissä edelleen äänen valuminen hukkaan. Helsingin osalta on syytä erityiseen varoitukseen: Liberaalipuolue on Helsingissä vaaliliitossa Feministien kanssa, ja todennäköisin läpimenijä vaaliliitosta on marxilainen Katju Aro. Vaalikoneissa Feministinen puolue on ollut ainoa, joka on osoittautunut vielä vasemmistolaisemmaksi kuin Kommunistinen puolue…

 

Sääli, sillä Liberaalipuoluetta Helsingissä edustaa muun muassa Marko Kettunen, jolle henkilökohtaisesti toivoisimme valoisaa tulevaisuutta Suomen politiikassa.

 

Suosituslistallamme on ehdokkaita kaikista vaalipiireistä – valitettavasti toistaiseksi Satakuntaa lukuun ottamatta. Mikäli joku suosittelemisen arvoinen ilmaantuu, palaamme asiaan ja täydennämme listaa. EDIT 26.3.2019: Listalle on lisätty Satakunnasta kaksikin suositusehdokasta Jouni Lehtimäki (kok) ja Eeva Kalli (kesk). Samalla listalle on lisätty Kaakkois-Suomesta Jukka Kopra (kok).

 

UUSIMAA

 

Kokoomus: Tere Sammallahti, Elina Lepomäki. Tutustumisen arvoisia myös Kimmo Oila, Heikki Vestman ja Binga Tupamäki

 

Perussuomalaiset: Teemu Lahtinen, Ossi Tiihonen, Riikka Purra, Piia Aallonharja, Suvi Karhu

 

RKP: Bo Harald, Anders Adlercreutz

 

* * *

 

HELSINKI

 

Kokoomus: Mia Nygård, Atte Kaleva, Wille Rydman. Tutustumisen arvoinen myös Risto E.J. Penttilä

 

Perussuomalaiset: Juha Karjalainen

 

Liberaalit: Marko Kettunen, Amos Ahola (erityinen varoitus vaaliliitosta Feministien kanssa)

 

* * *

 

VARSINAIS-SUOMI

 

Kokoomus: Ville Valkonen

 

* * *

 

SATAKUNTA

 

Kokoomus: Jouni Lehtimäki

 

Keskusta: Eeva Kalli

 

* * *

 

PIRKANMAA

 

Kokoomus: Jocka Träskbäck, Juho Ojares

 

Perussuomalaiset: Sakari Puisto

 

* * *

 

KESKI-SUOMI

 

Kokoomus: Sinuhe Wallinheimo

 

* * *

 

HÄME

 

Kokoomus: Francis McCarron

 

* * *

 

KAAKKOIS-SUOMI

 

Kokoomus: Antti Häkkänen, Jukka Kopra

 

Sininen Tulevaisuus: Jari Lindström

 

* * *

 

SAVO-KARJALA

 

Kokoomus: Miia Eskelinen-Fingerroos, Timo Elo

 

* * *

 

VAASA

 

Kokoomus: Susanna Koski

 

* * *

 

OULU

 

Kokoomus: Janne Heikkinen

 

Liberaalit: Aki Kivirinta

 

* * *

 

LAPPI

 

Kokoomus: Sara Tuisku

 

 

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.