Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Teosto

By | 3.5.2015
22 Comments
 • author avatar
  Jere 5 vuotta ago Vastaa

  Ahne, ahneempi, TEOSTO

  Suomessa live-musiikkia on muutenkin vaikea loytaa, kun vertaa kulttuurikehittyneisiin manner-euroopan maihin.

  Teostolla ei ole edes lupaa tai monen artistin toimeksiantoa naiden maksujen perimiseen. Ollee laitonta?

  Nyt olisi herra VO taas paikallaan. Pienen ihmisen asialla. Maailama tarvitsee enemman villea.

  • author avatar
   Sande 5 vuotta ago Vastaa

   Muistettakoon kuitenkin, että Teosto r.y. on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien aatteellinen ja VOITTOA TAVOITTELEMATON tekijänoikeusjärjestö. Teoston tehtävänä on kerätä ja tilittää musiikintekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa julkisesta esittämisestä ja tallentamisesta.

   Että mitäs ahnetta tuossa on? Ajetaan jäsenien etuja? Onko ne muusikot sitten ahneita kun haluavat saada korvauksen työstänsä?

   • author avatar
    jussi 5 vuotta ago Vastaa

    Saattaa olla voittoa tavoittelematon, mutta voihan sitä voittoa tulla tavoittelemattakin. Tai sitten vain hukkaavat niin paljon sisänätulevasta rahasta byrokraattiarmeijaan ja laivaseminaareihin Itämerellä ja Lapissa, ettei voittoa jää yli.

   • author avatar
    Sher Wood 5 vuotta ago Vastaa

    Sopisi sitten toimia vaikka Suomusjärveltä käsin. Ei tarvitsisi maksaa Lauttasaaren vuokria. Mitä tekemistä vaikka kasettimaksulla on muusikoiden reaalikorvausten kanssa. Suurin osa tallentaa kovalevyilleen valokuvia, muttei valokuvaajat siitä mitään korvausta saa. Entä radiosoitto? Asema maksaa muista kuin promoäänitteistä korvauksen kuten kuka tahansa. Sen lisäksi Teostolle menee ns. digitointimaksu siitä, että äänite on vasta lähetyskoneella. Tämän jälkeen jokaisesta soittokerrasta Teosto veloittaa kuuluvuusalueen kattavuuden mukaan ”potentiaalisten” kuuntelijamäärien mukaisen korvauksen. Näihin ei suinkaan sisälly esim taksissa tai kampaamossa istuvat asiakkaat, sillä heiltä veloitetaan Teostomaksuja julkisesta soitosta. Musiikin ystäväksi ja mahdolliseksi suurkuluttajaksi ei Suomessa voi tietenkään tulla ilmaiseksi jo päiväkodit tilittävät muskarimaksuja.
    Rakastan hyvää musikkia. Käyn keikoilla ja ostan vielä Cd-levyjä. Kitarani lisäksi minulla on myös kamera. Kovalevyni ja muistikorttini ostan Tallinnasta. – koska niillä on kuvia.

    • author avatar
     Bob Hood 5 vuotta ago Vastaa

     Kasettimaksu (hyvitysmaksu) on poistunut vuoden alusta, eikä Teosto ole koskaan tehnyt hyvitysmaksupäätöksiä, vaan opetus- ja kulttuuriministeriö.

     Teosto julkaisee muuten kaikki lukunsa, sieltä voi tarkistaa, miten paljon hallinto vie suhteessa tilityksiin tekijöille.

     Tässä koko kalabaliikissa on taas ihan täysin myrsky vesilasissa. Teosto ei voi sanoa suoraan, että heitä eivät katusoittoluvat kiinnosta, eli siksi vastaus on tuollainen ympäripyöreä ”Emme voi tietää paljonko lupia on katusoittoon haettu – ei varmaan paljoa. Tämä ei ole prioriteettimme.”

   • author avatar
    Bob Dylan 5 vuotta ago Vastaa

    Teoston tehtävä on edistää muusikoiden asiaa, mutta jos kävisin sadalta suomalaiselta artistilta kysymässä, että kuinka plajon mun pitää heille maksaa että saan kitarani kanssa seisoa Stockan vieressa niin kuinka monen kuvittelisit vastaavan ”40e/kerta.”?

 • author avatar
  Esko Mörkö 5 vuotta ago Vastaa

  Milloinkohan Verottaja tarttuu täkyyn ja haluaa kuoria ALV:n päältä katusoittamisesta.

  • author avatar
   Bob Dylan 5 vuotta ago Vastaa

   Esiintyvientaiteilijoiden ALV on 0%, mutta sivutulon verot ym. täytyy tietenkin muistaa maksaa ;P

 • author avatar
  Kiitos Teosto 5 vuotta ago Vastaa

  Teosto saisi näillä maksuillaan ensimmäisenä häätää metrossa terrorisoivat haitarinraiskaajat ja torviterroristit. Soittaminen toki muutenkin kiellettyä metrovaunuissa, mutta se ei juuri hanuripartioita hillitse.

 • author avatar
  Theodore K 5 vuotta ago Vastaa

  Teosto on rekisteröity yhdistys, jolle on jostakin kumman syystä annettu ihmeellisiä erivapauksia mafiatyylisten suojelurahojen keruuoperastioita varten, vs esim ip osoitteiden luovutulkset. Joko olisi naulapommien aika?

 • author avatar
  Ville Seitsonen 5 vuotta ago Vastaa

  Näistäkään kerätyt rahat eivät todennäköisesti edes mene niille artisteille kenen musiikkia katusoittaja on esittänyt…vai voiko tätä tarkistaa jostakin vai onko uskottava teoston sana asiasta?

 • author avatar
  jebe 5 vuotta ago Vastaa

  Tämän maksun voisi laajentaa koskemaan kaikkia henkilöitä jotka erehtymät viheltämään, hyräilemään tai laulamaan jotakin biisiä kun sattuvat kävelemään julkisilla paikoilla!

 • author avatar
  Jasse-setä 5 vuotta ago Vastaa

  Sande: paljonko teostomafian johtoportaan palkkoihin ja edustuskuluihin käytetään jäsenistön rahoja? Entäpä niitten parjattujen virkamiesten palkkoihin? Olisiko varaa säästää vaikka niistä, ja jättää kaikenmaailman pillipiipareitten ja nalle-puh-läppäreitten ratsaaminen vähemälle?

  Teostomafia on muutaman hyvät yhteiskuntasuhteet omaavan nilkin pyörittämä puolilaillinen rahastuskone, jonka pääasiallinen tavoite näyttää olevan hyödyn tuottaminen harvoille valituille.

  • author avatar
   B 5 vuotta ago Vastaa

   Väärin. Teosto on hirvittävän tärkeä tulolähde suurelle määrälle muusikoita ja varsinkin näin nettistreamausaikana kulttuurin kannalta aivan välttämätön.

   Sen sijaan Teoston PR-osasto kannattaisi kyllä pistää kaaressa pihalle, koska pulju jatkuvasti syyllistyy tämänkaltaisiin totaalisin älyttömyyksiin, joista ei varmasti ole mitään hyötyä jäsenkunnalle.

 • author avatar
  Future Star 5 vuotta ago Vastaa

  Taidanpa julkaista omakustanteena mopon pärinää ja alkaa periä kylän nuorisolta tekijänoikeusmaksuja.

 • author avatar
  Harpisti 5 vuotta ago Vastaa

  Kohta Gramex äkkää ja havahtuu, että: ”Me kanssa!”. Niillähän ei vielä olekaan kuin vasta Suomen upein edustussauna. Sehän se on tärkeää olla olemassa, että voidaan ajaa soittajien asiaa.

 • author avatar
  Dread Pirate Roberts 5 vuotta ago Vastaa

  Omiakaan biisejä ei saa esittää maksutta, jos on Teoston asiakas.

 • author avatar
  Lerry Romackinen 5 vuotta ago Vastaa

  Nimimerkiltä jussi suoraan ytimeen osuva näkemys: ”Saattaa olla voittoa tavoittelematon, mutta voihan sitä voittoa tulla tavoittelemattakin. Tai sitten vain hukkaavat niin paljon sisänätulevasta rahasta byrokraattiarmeijaan ja laivaseminaareihin Itämerellä ja Lapissa, ettei voittoa jää yli”

  Tällä moodilla menee käsittääkseni Sotainvaliidien ja Sotaveteraanien järjestöt ja monet muut. Inehmot maksavat mahdollisuudesta iankaikkiseen elämään melkoisia summia Telluksella, jo satoja vuosia

 • author avatar
  Lerry Romackinen 5 vuotta ago Vastaa

  Niin, jos tämä maksu maksetaan ja tilitykset halutaan kohdentaan oikeisiin osoitteisiin, pitää katusoittajien tehdä biisi/esittäjäkohtainen lista kulloisestakin esitysajasta.

  Niin, 40E maksu ja 200 biisiä, niistä lista + käsittely Teostossa……

 • author avatar
  IHANAA 5 vuotta ago Vastaa

  Nyt iloitaan kaikki yhdessä. Kulttuuri kuolee Suomessa. Tää on isoin läppä ikinä.

 • author avatar
  Jaakko 5 vuotta ago Vastaa

  Tässä nyt on taas vähän väännetty kärpäsestä jotain aivan muuta. Teosto ei päätä suomen laista ja katusoitosta maksua vaatii suomen laki, ei teosto. Toisin sanoen, jos teostolta kysytään, pitääkö katusoitosta maksaa, teoston täytyy vastata, että pitää maksaa, hinnat on tässä. Käsittääkseni teosto ei ole koskaan haastanyt yhtäkään katusoittajaa oikeuteen maksamattomista maksuista tai kiertänyt tarkastamassa lupia. Sinänsä maksun vaatimisessa ei ole mitään väärää. Katusoittaja tekee rahaa toisten musiikilla. Ongelma on siinä, että nuo perusmaksut on niin isoja, että harvalle katusoittajalle jäisi juuri mitään käteen.

 • author avatar
  Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago Vastaa

  Teoston ja Päivän Byrokraatin väliseen keskusteluun voi tutustua täällä:
  http://www.teosto.fi/teosto/blogi/kevaasta-ja-katusoittajista

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.