Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Suomi on YKKÖNEN!

By | 13.9.2015
35 Comments
 • author avatar
  Faktat kuntoon. 5 vuotta ago Vastaa

  valhe, emävale, tilasto. Kannattaisi päivän byrokraatin lopettaa toiminta kun eivät näköjään edes tiedä mistä kirjoittavat. Noo toisaalta nämä sivut ovat nyt muotia kun ihmiset on aivopesty siihen että kaikki maailman raha kuuluu suuryrityksille, eikä työntekijälle kuulu maksaa palkkaa tehdystä työstä ja menetetystä ajasta

  • author avatar
   Faktat kunnossa 5 vuotta ago Vastaa

   Voit myös lopettaa sivujen lukemisen mikäli todellisuus iskee noin kovasti silmille.

   • author avatar
    faktat kuntoon 5 vuotta ago Vastaa

    Avaisit silmät. Tälöä artikkelilla ei ole mitään totuuteen perustuvaa väitettä siitä miten talous, kansantalous tai markkinat toimivat

    • author avatar
     Kokki Koulussa 5 vuotta ago Vastaa

     Hyvä nimimerkki Faktat kunnossa: ole niin ystävällinen ja kerro meille, miten tämä tarina nyt sitten oikein menee! Huudella voi aina ja arvostella kärkkäästi, mutta nyt rakentavaa kommenttia kehiin tai suu suppuun. Tyhjänhuutelijoita ja trolleja täällä on jo tarpeeksi…

     • author avatar
      Korre Laatio 5 vuotta ago

      Blogissa oletetaan että korrelaatio merkitsee syy-seuraussuhdetta.
      Näinhän ei ole: jos olisi, niin sitten jäätelönsyönti aiheuttaa
      hukkumista ja palomiehet aiheuttavat tulipaloja. Noillahan on
      positiivinen korrelaatio, muttei tietenkään syy-seuraussuhdetta.

      Tilastokeskuksen yliaktuaarin, Olli Savelan mukaan prosenttiluku nousee Suomessa
      13 prosenttiyksikköä pelkästään siksi, että julkisen sektorin menoihin kirjataan niin
      julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla tehdystä työstä maksetut eläkkeet.
      Samasta syystä sitten Suomen julkisella sektorilla ei ole nettovelkaa, vaan nettosaatavia,
      koska eläketurvarahastoissa on 180 mrd rahaa. Julkinen bruttovelka on n. 100 mrd.
      Nettosaatavat ovat noiden kahden luvun erotus.

      Myös suorien etuuksien suosiminen verovähennysten sijaan nostaa lukua.

      Lisäksi jotkin menot lasketaan tilastoinnissa kahteen kertaan.

      Varsinaiset palkat ovat noin 20% julkisista menoista.

      Samansuuruinen (20%) menoerä on ostetut tavarat ja palvelut, joka on siis sitä ”tehokasta”
      yksityistä tuotantoa blogistin mukaan.

      Muita isoja menoeriä ovat:
      – tulonsiirrot n. 10%
      – sosiaalietuudet (ilman eläkkeitä) n. 10.7%
      – investoinnit n. 7%
      – työnantajan sosiaaliturvamaksut n. 5%
      – tukipalkkiot n. 2.3%
      – omaisuusmenot n. 2.2 %

      Luvut ovat peräisin Olli Savelan blogista ja koskevat vuotta 2013.

     • author avatar
      Korre Laatio 5 vuotta ago

      Muistetaanpa sitten myös että Suomen jukishallinto on EU:n tehokkainta
      http://www.talouselama.fi/uutiset/kuka+sanoo+etta+suomalainen+hallinto+olisi+tehotonta+euroopan+ykkonen/a2265602

 • author avatar
  Realisti 5 vuotta ago Vastaa

  nyt meni uskottavuus tältä sivustolta. Elina lepomäellä ei ole yhtään substanssiosaamista kansantaloudesta. Siihen on syy miksi hän joutui lopettamaan rahoitusalan hommat ja siirtymään politiikkaan. Se syy on huono osaaminen ja huonosti tehty työ

  • author avatar
   Realistiko 5 vuotta ago Vastaa

   Sinun uskottavuutesi katosi jo toiseen lauseeseen jossa erisnimen kirjoittaminen isolla alkukirjaimella ei onnistunut. Elina Lepomäen uskottavuus ja substanssiosaaminen sen sijaan on edelleen loistavaa tasoa.

 • author avatar
  Huhheijaa 5 vuotta ago Vastaa

  tilasto on vielä kaiken lisäksi väärässä. Meillä on julkisella sektorilla vähemmän työntekijöitä kuin 80-luvulla tällä hetkellä.

  • author avatar
   as 5 vuotta ago Vastaa

   Ei, vaan valtiolla on vähemmän. Se, että yliopistot, lukiot, Posti, VR ja Veikkaus on erkaannutettu valtiosta ei tarkoita, että julkinen sektari olisi pienentynyt.

   • author avatar
    Pölhö Populistiliini 5 vuotta ago Vastaa

    Pitää myös muistaa että ennen 90-lukua julkinen sektori tuotti tulosta eikä ollut pelkästään syömäpuolella (Outokumpu, Kemira ja Posti esimerkiksi). Se että tuottavat julkiset monopolit on purettu (en väitä huonoksi asiaksi) ja ollaan paisutettu hyödykkeetöntä julkista sektoria, niin kertoo että koko taloudenhoito on mennyt metsään ja kiihdytetty vielä vähän.

  • author avatar
   minna 5 vuotta ago Vastaa

   Aijaa, eli tilastokeskuksen tilastot eivä pidä paikkansa? Mistä sinun tilastosi ovat?! Uskottavuutesi meni

 • author avatar
  Ilkka J. Kari 5 vuotta ago Vastaa

  Ei mitään hätää. Meillä valtionvelka pienenee, kansantalous kasvaa, työttömyys vähenee ja leipäjonot lyhenevät. Jos joku muuta väittää, niin on väärässä ja harhaoppinen. Eli kaikki hyvin byrokraattien mielestä.

 • author avatar
  Suomen Sekoomus 5 vuotta ago Vastaa

  Ymmärrättehän lukijat tämänkin propagandaksi, sillä sivustoa ylläpitää ja byrokraatit valitsee eräs helsinkiläinen Kokoomuspoliitikko.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago Vastaa

   No ei pidä eikä valitse. Tällä palstalla saa esittää omat eriävät mielipiteensä, mutta valehtelemisen voit jättää vähemmälle.

   • author avatar
    Suomen Sekoomus 5 vuotta ago Vastaa

    Ai onko Ossi eronnut Kokoomuksesta?

    • author avatar
     Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago Vastaa

     Vai että sellainen johtopäätelmä. Ei ole Ossi Mäntylahdella tekemistä tämän sivuston kanssa. Nyt voit jättää arvailut sikseen ja mennä ulos leikkimään, siellä on hyvä sää.

     • author avatar
      Suomen Sekoomus 5 vuotta ago

      Tuolla kaupungilla pojat puhuivat ja teksteistä päätellen näytti ihan järkeenkäyvältä. Ei todennäköisesti kovin kauaksi mennyt, kun oikea henkilö löytyi siellä päässä näinkin helposti.

      Olen pahoillani aiheuttamastani mielipahasta.

     • author avatar
      Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago

      No, me tunnemme todella paljon poliitikkoja. Ja kun tämä palsta tunnetusti on poliittiselta kannaltaan oikeistoliberaali, niin totta kai vielä enemmän kentän oikealta laidalta.

 • author avatar
  Kiitos PB 5 vuotta ago Vastaa

  Eli näistä tilastoista voidaan päätellä se, että Suomi saadaan parhaiten nousuun leikkaamalla julkista sektoria ylimmän tilaston häntäpään maiden tasolle. Kun Romanialla ja muilla (ent.) itäblokin maillahan menee kerrassaan erinomaisen hyvin!

  • author avatar
   hlönm. 5 vuotta ago Vastaa

   Cum hoc ergo propter hoc.

 • author avatar
  mää täällä 5 vuotta ago Vastaa

  Voitaisiin leikata sieltä hallinnon yläpäästä, missä tehdään vähiten ja tienataan eniten, niin kukaan ei huomaisi, että porukkaa on vähennetty.

 • author avatar
  Voi hyvät hyssendaalenit 5 vuotta ago Vastaa

  Latvia on hyvä esimerkki maasta, joka on älyttömän köyhä verrattuna nyt vaikka Suomeen. Siellä, jos tekee ihan mitä tahansa, esim. leikkaa julkista sektoria, tulee jo vahingossa hikoiltua sen verran, että kansantuote kasvaa.

  Ei sillä, etteikö Suomessa olisi järkeistämisen paikkaa siellä ja täällä, mutta totta on myös se, että niissä maissa missä on laaja JA hyvin toimiva julkinen sektori, on elämä parasta kaikille. Överisuure sen ei tarvitse olla, mutta kylläpä vaan suuri tuntuisi toimivan. Yritysten ei tarvitse käyttää sillon aikaansa turhanpäiväisiin asioihin ja niillä on hyvät toimintaedellytykset, ja kehitystä tapahtuu.

  Pitää myös muistaa se, että jotkut asiat on sivistysvaltiossa pakko tehdä, vaikka vähemmän sivistyneesti aseella uhaten – oli fyffet lopussa tai ei.

  • author avatar
   Rami 5 vuotta ago Vastaa

   Ja mahtaisikohan sillä olla mitään tekemistä sen kanssa, että Latvia pakotettiin vuosikymmeniksi harrastamaan SOSIALISMIA. Heti, kun se sai toteuttaa vapaata markkinataloutta, se alkoi hirveän kirin kohti rikkaiden länsimaiden varallisuustasoa.

   Se on muuten kumma juttu, kun vasemman laidan kaverit näyttelee aina niin talousviisaita ja keksii kaikennäköisiä hienoja teorioita, mutta sitten kuitenkin KÄYTÄNNÖSSÄ joka ikinen sosialismia harjoittanut maa ajautuu konkurssiin.

  • author avatar
   Hannu Hanhi 5 vuotta ago Vastaa

   Oiskohan Latvian köyhyydellä jotain tekemistä sen kanssa, että joutuivat noin 70 vuotta pakkoharjoittelemaan sosialistista utopiaa?

   Kannattaa olla perustamasta sitä sosialismia alkujaankaan, niin ei tarvitse aloittaa pohjalta sitten sen romahtamisen jälkeen!

 • author avatar
  Juke 5 vuotta ago Vastaa

  Huonosta johtamisesta (bkt:n raju lasku yritysten heikkojen ratkaisujen ja poliitikkojen surkean sote- ym. muiden rakenneratkaisujen vatuloinnin seurauksena) kärsivät kaikki. Pitkän aikavälin haaste on sen sijaan väestörakenne, suurten ikäluokkien nyt siirtyessä sairastupien täytteeksi ja työväestön pienentyessä sote-menot oikeasti karkaavat kädestä. Rakenneongelma ei tule jatkossakaan olemaan työnTEKIJÖIDEN syy. Mutta säästettävä toki on julkiseltakin puolelta. Muistakaahan silti faktat.

  http://yle.fi/uutiset/suomessa_on_vahiten_valtion_virkamiehia_eussa/7920697

 • author avatar
  Jomala 5 vuotta ago Vastaa

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta PB! Olen kironnut pöhöävää julkista sektoria koko ikäni. Kiva nähdä, että en ole yksin vaikka siltä välillä tuntuukin.
  Hyvä sivusto!

 • author avatar
  Mjoo 5 vuotta ago Vastaa

  Jos yksityinen puoli on ”tehokas moottori”, minkä takia monet kaupungit ja kunnat ovat siirtyneet (esim.) terveyspalveluissa takaisin omaan sisäiseen toimijaan kun yksityinen on osoittautunut huonompilaatuiseksi ja huomattavasti kalliimmaksi?

  Eikö yksityistäminen ollutkaan ratkaisu kaikkiin maailman ongelmiin?

  • author avatar
   Pölhö Populistiliini 5 vuotta ago Vastaa

   Se miten yksityistäminen on toteutettu, saa karvat pystyyn. Ensiksi pitäisi vapauttaa ja helpottaa kilpailua, sen jälkeen yksityistää jos kilpailua on. Nyt julkiset monopolit ovat muuttuneet yksityisiksi ja sehän tarkoittaa vain, että ensiksi tuotanto tehostaan tappiin. Yt:t ovat helppo, koska julkisessa yrityksessä on yleensä ilmaa. Toiseksi hinnat tappiin, koska monopoli asemassa on helppo hinnoitella ylöspäin.

 • author avatar
  Aku Ankka 5 vuotta ago Vastaa

  Ei tää nyt nii-in kehnoa viihdettä ole, että tämä voisi olla Ossin itse tekemää

 • author avatar
  J-P Makkonen 5 vuotta ago Vastaa

  Tuo vertaus valtion menojen ja BKT:n suhteesta on hyvin harhaanjohtava. Tämä antaa mielikuvan että BKT koostuu yksityisistä ja julkisista menoista. Eli jos julkisen sektorin menot olisi 60% niin yksityisen sektorin menojen osuus olisi n. 40%. Tämä ei pidä paikkaansa. BKT koostuu yksityisen ja julkisen sektorin arvonlisäyksestä.

  Suomessa suuria julkisia menoja nostaa mm erittäin iso eläkerahastojärjestelmä. Tähän siis lasketaan sekä julkisella että yksityisellä sektorilla tehdystä työstä maksetut eläkkeet. Poliittisessa keskustelussa sivuutetaan lähes ( itse ottaisin lähes -sanan pois, koska en ole törmännyt kyseiseen lukuun julkisessa keskustelussa ) täysin mikä on julkisen sektorin tulojen ja menojen erotus. Tätä pitäisi verrata muihin maihin samalla peilaten, että miten esim sosiaalijärjestelmä toimii ( mitä palveluita Suomessa tarjotaan ja mitä muualla ei ).

  On totta että Suomessa on iso ja byrokraattinen järjestelmä. On myös totta että tarvitaan julkisella puolella remontti. Tässä esim auttaisi perustulomalli, jolla säästetään esim tukien kohdalta luukulta luukulle juoksentelua ja erilaisia palkkaloukkuja., jotka totaalipassivoivat työnhakijan.

 • author avatar
  Julbursch 5 vuotta ago Vastaa

  Tässä havainnolinnen kaavio julkisesta sektorista -> http://tinypic.com/r/2exmsls/8

  Toivottavasti yksityisen sektorin selkäranka kestää vielä vähän aikaa…

 • author avatar
  Aki 5 vuotta ago Vastaa

  On muuten ovelaa jättää graafeista pois yksiköt kokonaan. Helpottaa perustelua kun voi sanoa että katsokaa nyt, 0.6 on suurempi kuin 0.4, joten väitteeni on tosi.

 • author avatar
  Yhteiskuntasopimus vs yhteiskuntabonus 5 vuotta ago Vastaa

  Entäs jos meillä olisi sellainen ”hengittävä julkinen sektori”?

  Jos esimerkiksi verorahoista maksettavista palkoista, palkkioista, tuista, eläkkestä, yms. neljäsosa sidottaisiin ilman poikkeuksia yksityisen sektorin nettotuloindeksiin, niin yksityisen puolen kantokyky riittäisi kantamaan julkisen talouden myötä- ja vastamäissä ilman jatkuvaa kiukuttelua leikkauslistoista.

  Yksityisen puolen sukeltaessa bonus pienenisi ja noustessa automaattisesti kasvaisi. Ilman itkua!

 • author avatar
  Hannu Hanhi 5 vuotta ago Vastaa

  ”…saavat ne kymmenet tuhannet virkahenkilöt…”

  vain kymmenet tuhannet? Eiköhän täällä ole ollut useampi satatuhatta virkaloista hyvinvointivalhetta rakentamassa aina 60-luvulta saakka.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.