4
tammi
2018

#Perusaloite mediassa

Päivän Byrokraatin kansalaisaloite ei ole ehtinyt olla julki vielä kuin pari päivää, mutta se on ehtinyt kerätä jo varsin kohtuullisesti mediahuomiota. Osa kommentoijista näkee #perusaloitteen kilpailijana passiivialoitteelle, osa taas kokee sen vaihtoehdoksi hallituksen aktiivimallille. Kokoomukseen demareista siirtynyt Juhana Vartiainen ei ole ehkä täysin väärässä todetessaan, että se ei ole välttämättä kumpaakaan, vaan “äärimmäisen luonteva aktiivimallin jatkoreformi”.

 

Jos nyt siis aktiivimallia kehtaa reformiksi kutsua. Se on kuitenkin todella pientä puuhastelua ovenkahvan maalaamisen parissa, kun talossa ei ole kattoa… Mutta parempaan ei pystytä, kun poliittista yksimielisyyttä ei synny edes siitä, halutaanko harjakatto vai tasakatto, nukutaanko taivasalla vai hankitaanko kaikille sateenvarjot. Ja tämä sentään kuulosti selväjärkiseltä Suomen politiikkaan verrattuna!

 

Auta armias. Jos kirjoittaisin työkseni taloudesta tai politiikasta, aloittaisin Kela-korvausten puffaamisesta, sillä taitaisin tarvita pian lääkityksen. Onneksi näillä journalisteilla menee paremmin, tässä heidän kyniensä tuotosta:

 

 

Verkkouutiset 3.1.2018

 

Talouselämä 3.1.2018

 

 

Verkkouutiset 3.1.2018

 

Yle 3.1.2018

 

Verkkouutiset 4.1.2018

 

Saatat tykätä myös

PB: Suomen velkaantuminen jatkuu kuin alkoholistin ryyppykierre
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten
PB: Jonnet eivät muista, mitä sosialismi saa aikaan
Kirja-arvostelu: Viro vuonna nolla

Kommentoi