4
marras
2022

PB: Suomalainen maksaa metsien ennallistamisesta 84 kertaa enemmän kuin saksalainen

Ennallistamisasetuksen kustannukset/asukas/vuosi (EUR, lähde HS):

Suomi 168
Ruotsi 61
Ranska 31
Espanja 31
Tanska 30
Irlanti 27
Puola 14
Portugali 14
Italia 4
Saksa 2

 

Ohessa vuosilta 2022 ja 1000 e.a.a. kartat ennallistamistarpeesta, eli kuinka hyvin Euroopan maat ovat luonnonmetsiään säilyttäneet.

 

Nurinkuriseen tulokseen on päädytty siksi, että luonnonmetsän tavoiteltava pinta-ala määrittyy asetuksessa sen mukaan, kuinka paljon sitä oli vuonna 1952. Valittu ajankohta on keskieurooppalaisittain maksimaalisen suotuisa ja vastaavasti suomalaisittain äärimmäisen epäsuotuisa. Suomi menetti muutamaa vuotta aiemmin Neuvostoliitolle noin kymmenesosan pinta-alastaan ja joutui raivaamaan viljelymaata Karjalan evakoille, sotainvalideille, leskille, orvoille ja rintamamiehille. Sotien jälkeisinä vuosina soita ojitettiin pelloiksi ja metsiksi yli neljä miljoonaa hehtaaria.

 

Muissa EU-maissa taas metsät oli hakattu viljely- ja asumiskäyttöön jo paljon ennen 1950-lukua – jopa satoja vuosia aiemmin.

 

Mutta mikäpäs siinä. Mehän olemme jo tottuneet maksumiehen rooliin. Se, että suomalainen joutuu maksamaan ennallistamisesta 84 kertaa enemmän kuin saksalainen, lienee vain luonnollinen ja oikeudenmukainen seuraus siitä, että Saksa on itse tuhonnut kaikki luonnonmetsänsä, ja heille on mukavinta ostaa hyvää omatuntoa suomalaisten rahoilla ja suomalaisilla metsillä.

Saatat tykätä myös

PB: Helsingin Sanomien käyttämä terminologia pyrkii muokkaamaan ajatteluanne
Elpymisrahasto ja moraalikato
PB: Elpymisrahasto
PB: LEI-tunnus ylibyrokratian välikappaleena

4 vastausta

 1. ...

  Empähän muuten maksa enää pennin jeniä.
  ENKÄ ole ihan ainoa.
  Kaikki mitä maanpetturihallinto jatkossa varastaa veroina ja maksuina ilveilyynsä peritään jatkossa takaisin vihreiltä fasisteilta – korkoineen.

  Vihreä fasistipaska maksaa jatkossa ihan itse vaan.

 2. Kukavaan

  Miten olisi Saksan jokilaaksojen rinteiden ennallistaminen siihen kuntoon, missä ne olivat ennen viininviljelyn aloittamista. Sama juttu Ranskassa. Viinitilojen raiskaamaa maisemaa riittää. Ei muuta kuin ennallistetaan nekin.

  Joku onkin jo muualla netissä ehdottanut Alankomaiden luonnon ennallistamista. Siitä vaan patoihin reiät, niin luonto kiittää.

  1. Poli Trukki

   Ei pidä unohtaa Pohjois-Saksaa, jonka alavat maat olivat käytännössä pelkää malariaa kihisevää rämettä ennen kuin Preussin Fredrik Suuri aloitti suuret kuivatusurakat – jotta maalle saataisiin lisää terveitä hyväkuntoisia nuoria miehiä armeijaan rekrytoitavaksi.

   Italiassakin pitäisi vähintään palauttaa Mussolinin kuivattamat Pontiset suot eli puolet Roomaa ympäröivästä Lazion maakunnasta takaisin luonnontilaan. No, siinä pitäisi vissiin kierrättää kaatopaikalle muutama Lahden kokoinen kaupunki, mutta mitäpä ei luontokadon pysäyttämiseksi kannattaisi uhrata.