Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Kimmo Kiljunen ja Ahneet Eläkeläiset

By | 24.3.2016
3 Comments
 • author avatar
  ceterum censeo 4 vuotta ago Vastaa

  ”Suuret ikäluokat eivät itse maksaneet työuransa aikana korkeita veroja tai eläkevakuutusmaksuja, eivätkä siksi säästäneet tarpeeksi omaa eläkettään varten”.

  Päivän byrokraatti voisi ensin perehtyä verotuksen kehitykseen ja palata tuohin näkemykseen suurten ikäluokkien verotuksen tasosta sitten paremman tietämyksen varassa. Ja mitä tulee eläkemaksuihin, täyden työuran tehneen suuriin ikäluokkiin kuuluvan eläkemaksut kattavat hänen nykytasoisen eläkkeensä suunnilleen 85 vuoden ikään asti, jos suoritetuille maksuille lasketaan 3 % reaalikorko, joka on eläkerahastojen todellista tuotooa matalampi.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 vuotta ago Vastaa

   Verotuksen osalta olet kyllä osittain oikeassa, veroprosentit ovat välillä käyneet nykyistä korkeammallakin. Työeläkemaksujen osalta olemme kuitenkin täysin oikeassa. Maksetut eläkemaksut eivät suinkaan kata tulevia eläkkeitä, rahastointiaste on vaihdellut 20-30 % välillä. Eläkkeiden maksaminen on suurimmalta osin sen varassa, että seuraavat työntekijäsukupolvet jatkavat eläkemaksujen suorittamista.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 vuotta ago Vastaa

   Ai niin, vielä kiitokset Ceterum Censeo lukuisista hyvistä kommenteistasi eri juttuihimme. Luettu on!

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.