Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Vihreiden viha autoilua kohtaan menee jo hulluuden puolelle

By | 31.3.2017
12 Comments
 • author avatar
  Karl kauste 3 vuotta ago Vastaa

  Kyllä tämä Vihreiden autoviha on ollut tiedossa. Ongelma vain on että.media iloisesti myötäilee näitä turmion tuojia. Esim. Nyt kuntavaalien alla Yle julisti kuinka Vihreät asettaa aina luontoarvot etusijalle, jos työllistävä hanke niitä uhkaa. Kaunis ja ylevä (lue äänestäjiin vetoava) ajatus. Niinkuin asia olisi näin mustavalkoinen. Siis Vihreät ei sallisi yhtään tuuli tai autinkovoimalaa, mistää muusta hankkeesta puhumattakaan. Kaikki hankkeet, joissa kaatuu yksikin puu, rikkoo jotain luontoarvoa. Luontoarvot on sanana niin ympäripyöreä että jokainen ymmärtää sen omalla tavalla. Jokaisen äänestäjän äänestäjän mieleen nousee se oma ihana luontopalsta, jota nyt Vihreät ehdoitta suojelee.
  Tällaisella asioiden asettelulla Vihreiden kannatus vain nousee. Samaa tematiikkaa on nähtävissä autovihassa.

 • author avatar
  Pekka laaksonen 3 vuotta ago Vastaa

  Käpylä ka Kumpula onrakennettu täysin vihreiden tiiviin kaupunkirakentamis kulttuurin vastaisesti. Aivan liian kalliita rakennuspaikkoja huonossa käytössä. Tehokasta ja korkeaa rakentamista tilalle

 • author avatar
  Hannu Haili 3 vuotta ago Vastaa

  Vihreiden esimerkillisessä ilmastonmuutoskaupungissa Kehä 3:n pohjoispuolella on valtava rekkaparkki. Joka aamu iloinen vihreä kauppias hakee rekoista tavarat polkupyöränsä peräkärryyn ja polkee vihellen auringon paistaessa myötätuulessa 20 km liikkeeseensä kiitollisenä Vihreälle Isä Aurinkoiselle, joka joka hetki ajattelee hänen puolestaan.

 • author avatar
  kaupunkilainen 3 vuotta ago Vastaa

  Päiväys on 31. maaliskuuta. Tämä ei siis ole aprillipila? Sen verran uskomatonta tekstiä, että voisi hyvin olla. Olisi kiva saada vahvistus tähän asiaan.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Oli jopa kiire julkaista kirjoitus 31.3., jotta sitä ei luultaisi pilaksi. Valitettavasti tarina on täyttä totta.

 • author avatar
  Älytöntä 3 vuotta ago Vastaa

  Oisko aika herätä todellisuuten? Sähkö tulee töpselistä ja raha seinästä- on perus vihreä ajatusmaailma, jonkun on silti se sinne tehtävä

 • author avatar
  Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

  Kyllä nyt Markus-setä lähtee sinne minne kaimanikin taannoin meni radiossa siitä ilmoitettuaan. Toivon, että henkinen vihreä jäte kulkeutuu samalla kertaa. Onko joku tehnyt tutkimusta, miksi nämä luontoihmiset eivät halua asua ja elää luonnossa/maaseudulla, vaan parkkeeraavat pääkaupunkiseudulle ja alkavat vandalisoida muiden elämää? Entisessä kotikunnassani kaukana maalla riittäisi alikahriloille karhittavaa maataloustuettua kesantopeltoa viljeltäväksi ja hylättyjä torppia asuttavaksi. Ruuhkat eivät ahdistaisi ja luontoa riittäisi silmänkantamattomiin luonnon oman aarreaitan ruokkiessa pienellä vaivalla koko pesueen, kun se luomukauppa ei vielä ole kivijalassa.

 • author avatar
  fdsjkarrekj 3 vuotta ago Vastaa

  Vihreiden autokritiikki ainakin kaupunkien osalta on perusteltua, vaikka heidän ratkaisunsa autoilun vähentämiseksi pääosin ovatkin täysin vääriä. Autoilun vaatiman maan vuokra on varsinkin keskustassa sen verran korkea ja autojen päästöistä kärsii paikallisesti sen verran porukkaa, että autoilun verotus tuskin kattaa ne. Libertarismin oppi-isä Murray Rothbard kirjoitti tästä manifestissaan sivuilla 258–263. Kirja on ilmaiseksi ladattavissa Mises-instituutista.

  Ja Rothbardin ratkaisu ei ole suunnitelmatalous vaan markkinatalouden ulottaminen myös liikenteeseen: tiet ja parkkipaikat on yksityistettävä ja annettava tienomistajien päättää, miten he tien kustannukset kattavat sekä saasteet on korvattava uhreilleen.

  En kuitenkaan suosittele moralisoimaan autoilijoita, sillä eihän tyhmä ole se, joka ottaa, vaan se, joka antaa.

 • author avatar
  TotuusSerum 3 vuotta ago Vastaa

  Tässä Helsingin Vihreiden vaaliohjelma (eivät ota kantaa Kirkkonummen autopaikkoihin). http://www.vihreatvaalit.fi/vaaliohjelma#

  • author avatar
   Luonto Kuvaaja 3 vuotta ago Vastaa

   Juu, mutta ainakin haluavat kuvatekstin perusteella suojella Helsingin kallioista luontoa, tosin tuo luonto näyttää sijaitsevan naapurikaupungeissa Espoossa ja Kirkkonummella, eipä kaupunkien rajat varmaan niin tarkkaa ole Vihreille autopaikkojenkaan suhteen.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

  Yritän jakaa mahdollisimman monelle ”älykkö” kaverilla, jotka on näitä ”Vihreet on ihkuja ku on niin liberaaleja” ihmisiä, mutta pelkästään jo tämä uutinen saisi monet kääntymään ”mitä vittua ne ajattelee” linjalle.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.