21
syys
2015

PB: Lapuan piispan kattohuoneisto

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Lapuan hiippakunta, joka ostaa piispalle liki 900 tuhannen euron hintaisen virka-asunnon kirkollisveroilla ja kolehtituloilla.

 

Niiden tulokertymä lienee kansan köyhtymisestä huolimatta edelleen ihan kohtuullinen, sillä piispan uutta asuntoa luonnehditaan Seinäjoen kalleimmaksi. Piispan upouudessa kerrostalokodissa on neliöitä 211,5  ja siinä on kuusi huonetta, keittiö ja saunaosasto.

 

Tärkeintä on kuitenkin, että kyseessä on kattohuoneisto. Piispan virkatehtäviin kuuluu yhteydenpito Taivaaseen muun muassa esirukousten välittämiseksi, ja kontakti syntyy luonnollisesti sitä helpommin, mitä korkeammalla kädet ristitään. Valitettavaa kyllä, Seinäjoen aakeille laakeille ei rakenneta varsinaisia satametrisiä tornitaloja, mikä kostautuu paikallisille jonkin verran pidempänä kiirastulena ja huonompana lottomenestyksenä.

 

Erityisen tärkeää on varmistaa, että piispa ei joudu asumaan maan tasalla ja kellarin välittömässä läheisyydessä. Muuten ei näet voi olla lainkaan varma, kummasta suunnasta rukouksiin vastataan. Kirkon korruptoitunut ja seksiskandaalien täyteinen historia on tästä surullisia esimerkkejä täynnä.

 

 

2 vastausta

Kommentoi