6
huhti
2019

Tänään on hyvä päivä äänestää Päivän Byrokraatin suositusehdokasta

Tänään on hyvä päivä äänestää Päivän Byrokraatin suositusehdokasta. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa jatkuu 9.4.2019 asti.

 

Kaikki merkit viittaavat siihen, että ehdokkaillamme meneekin näissä vaaleissa hyvin. Se johtuu tietysti siitä, että rationaalinen ja faktapohjainen politiikka puree älykkäisiin ihmisiin, ja sosiaalisen median hallinta auttaa saamaan viestin perille.

 

Kampanjointi on nopeasti siirtymässä torien laidoilta tietoverkkoihin. Suomen suurimman poliittisen forumin, Päivän Byrokraatin ehdokkailla on tässä muutoksessa tietysti etulyöntiasema.

 

Sen on huomannut myös Apu-lehti, joka Underhoodin analytiikkaa käyttäen listaa somessa parhaiten pärjäävät ehdokkaat. Underhoodin taustoista voi kertoa sen verran, että heidän algoritminsa bongasi ensimmäisenä ihmisten verkkokäyttäytymisestä Donald Trumpin suosion presidentinvaaleissa ja ennusti tämän voittoa. Underhoodin perustajat Sami Kuusela ja Antti Ketola olivat varmoja laskentamallinsa täydellisestä epäonnistumisesta ja hiljaa poistivat ennusteen verkosta. Muutamaa kuukautta myöhemmin Trump voitti…

 

Nyt #somevaalit-vertailun kärjessä on joukko Päivän Byrokraatin suositusehdokkaita. Top 5:ssä on peräti kolme ehdokastamme: Pirkanmaan ryhtiliike, Jocka Träskbäck (Kok, äänestysnumero 40), palkintokomitean oma poika Uudellamaalla Tere Sammallahti (Kok, 169) ja niin ikään Uudeltamaalta Heikki Vestman (Kok, 176).

 

Top 20:een mahtuvat myös Savo-Karjalasta Miia Eskelinen-Fingerroos (Kok, 25) ja Helsingistä Atte Kaleva (Kok, 204).

 

Talousosaajana tunnustettu Elina Lepomäki (Uusimaa, Kok, 156) löytyy sijalta 30, oikeusministerinä ansioitunut Antti Häkkänen (Kaakkois-Suomi, Kok, 40) sijalta 72 ja Helsingin elinalepomäeksi kutsumamme Mia Nygård on niin ikään komeasti sadan parhaan joukossa 86:ntena (Kok, 210).

 

Sijalla 112 suojaa maalinsa Sinuhe Wallinheimo (Keski-Suomi, Kok, 116) ja Lapin vahvistuksemme Sara Tuisku (Kok, 99) on aivan perässä 119:ntenä.

 

145:ntenä on Hämeen luottomiehemme Francis McCarron (Kok, 10) ja Vaasan Margaret Thatcheriksikin kehuttu Susanna Koski on listan 174:s (Kok, 79). Kaakkois-Suomessa niin ikään istuva kansanedustaja Jukka Kopra (Kok, 42) pitää majaa sijalla 179.

 

Myös perussuomalaisilla suosituksillamme menee hyvin. Listan 136:s on Ossi Tiihonen (PS, Uusimaa, 76), 151:s on Suvi Karhu (PS, Uusimaa, 51) ja 189:ntenä löytyy Teemu Lahtinen (PS, Uusimaa 56)

 

Täpärästi kärki-200:n ulkopuolella on 239:ntena Wille Rydman (Kok, Helsinki, 216), jonka kampanja ”Anna äänesi realismille” näkyy tehokkaasti teiden varsilla. Se tuskin on jäänyt huomaamatta keltään, joka kulkee Helsingissä, ihan millä kulkuvälineellä tahansa.

 

Ainakin kaikille edellä mainituille suosituksillemme voi povata läpimenoa, joskin me Päivän Byrokraatissa olemme lähes varmoja siitä, että myös suositusehdokkaamme Oulussa, Janne Heikkinen (kok, 122) tulee valituksi – viimeistään Journalistiliiton eilisen sekoilun jälkeen. Underhoodin ylläpitämä laskenta ei tietenkään ole mikään viimeinen totuus, mutta antaa hyvää osviittaa ehdokkaiden mahdollisuuksista.

 

Näin Underhood kuvaili Apu-lehdelle algoritmin toimintaa:

 

”Ensimmäinen alamittari Similarity score vertailee ehdokkaan somessa käyttämää kieltä yleisön kommenttien kieleen. Mitä enemmän löytyy yhteneväisyyksiä, sen paremmat pisteet saa. Samassa mittarissa analysoidaan myös yleisön äänensävy sekä kommenteista että hymiöistä, ja mitä positiivisempi meininki, sitä paremmat pisteet annetaan.

 

Toinen mittari Dialogue score taas analysoi vuorovaikutusta. Laskemme vuorovaikutuksen määrän eri kanavista ja suhteutamme sen seuraajamäärien Kokoon. Siis: jos jollakin on pikkuruinen superaktiivinen yleisö, saa hän tästä mittarista hyvät pisteet verrattuna ehdokkaaseen, joka ei saa isoa yleisöään innostumaan.

 

Kolmas mittari Visibility score arvioi seuraajien määriä. Isoilla seuraajamäärillä saa hyvän arvosanan.”

 

Me Päivän Byrokraatissa teemme tietysti kampanjatyötä omien ehdokkaidemme eteen vaalipäivään saakka. Apunamme on palkintokomitean jäsen, itsekin Espoossa kaupunginvaltuutettuna toimiva Mikko Laakso (kok), joka digimarkkinoinnin ammattilaisena on auttanut monia ehdokkaitamme targetoimaan somekampanjoitaan teemoistamme kiinnostuneille somekäyttäjille. Mikko kertoo oheisessa Ylen uutisten artikkelissa tavoista, joilla poliittinen mainonta verkossa toimii.

 

Käykääpä uurnilla Päivän Byrokraatin suosituslistan kanssa – tehdään yhdessä poliittinen mullistus!

 

* * *

 

PÄIVÄN BYROKRAATIN SUOSITUSLISTA

 
 

UUSIMAA

 

Kokoomus: Tere Sammallahti, Elina Lepomäki. Tutustumisen arvoisia myös Kimmo Oila, Heikki Vestman ja Binga Tupamäki

 

Perussuomalaiset: Teemu Lahtinen, Ossi Tiihonen, Riikka Purra, Piia Aallonharja, Suvi Karhu

 

RKP: Bo Harald, Anders Adlercreutz

 

* * *

 

HELSINKI

 

Kokoomus: Mia Nygård, Atte Kaleva, Wille Rydman. Tutustumisen arvoinen myös Risto E.J. Penttilä

 

Perussuomalaiset: Juha Karjalainen

 

Liberaalit: Marko Kettunen, Amos Ahola (erityinen varoitus vaaliliitosta Feministien kanssa)

 

* * *

 

VARSINAIS-SUOMI

 

Kokoomus: Ville Valkonen

 

* * *

 

SATAKUNTA

 

Kokoomus: Jouni Lehtimäki

 

Keskusta: Eeva Kalli

 

* * *

 

PIRKANMAA

 

Kokoomus: Jocka Träskbäck, Juho Ojares

 

Perussuomalaiset: Sakari Puisto

 

* * *

 

KESKI-SUOMI

 

Kokoomus: Sinuhe Wallinheimo

 

* * *

 

HÄME

 

Kokoomus: Francis McCarron

 

* * *

 

KAAKKOIS-SUOMI

 

Kokoomus: Antti Häkkänen, Jukka Kopra

 

Sininen Tulevaisuus: Jari Lindström

 

* * *

 

SAVO-KARJALA

 

Kokoomus: Miia Eskelinen-Fingerroos, Timo Elo

 

* * *

 

VAASA

 

Kokoomus: Susanna Koski

 

* * *

 

OULU

 

Kokoomus: Janne Heikkinen

 

Liberaalit: Aki Kivirinta

 

* * *

 

LAPPI

 

Kokoomus: Sara Tuisku

 

 

Yle 23.3.2019

 

Apu – #somevaalit 2019

 

Saatat tykätä myös

PB:n suositusehdokkaat eduskuntavaaleihin 2023
PB:n suositusehdokkaat kuntavaaleissa 2021
PB: Tutkimuksen mukaan vasemmiston kannatus olisi pienempi, elleivät ihmiset aliarvioisi omaa suhteellista tulotasoaan
EUROPARLAMENTTIVAALIT 2019 SUOSITUSLISTA

1 vastaus

  1. Jälkianalyysi

    Noh, miten tämä meni noin itse ajatellen? Yksikään oikeistopopulisti ei istu hallituksessa.