Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Wille Rydman (kok)

By | 11.4.2015
4 Comments
 • author avatar
  Jami 5 vuotta ago Vastaa

  Ainoa vaan, että
  1) Lamalla Suomessa ei ollut mitään tekemistä julkisen sektorin ylivelkaantumisen tai tehtävien paisumisen kanssa.
  2) Vuoden 2009 jälkeen Suomessa on harjoitettu kiristävää finanssipolitiikkaa, siis korotettu veroja ja leikattu menoja. Velan kasvu on johtunut asiantuntijoiden mukaan kustannuskilpailukyvyn romahduksen lisäksi työttömyysmenojen kasvusta ja kiristävän finanssipolitiikan kasvua taittavasta vaikutuksesta.
  3) Rydmanin leikkausehdotukset laman pohjalla suurten fipo-kertointen yhteydessä ovat käytännössä kaiken talousteorian ja empiirisen näytön vastaisia: ne olisivat tuhonneet talouskasvun vuosiksi sekä tuottaneet itsessään rakenneongelmia työttömyyden ja hystereesi-ilmiön myötä – kuten Kreikassa on vuoden 2010 jälkeen käynyt, ja kuten tehdyt veronkorotukset ja leikkaukset ovat jo pienemmässä mittakaavassa saaneet aikaan Suomessa.

 • author avatar
  Jere 5 vuotta ago Vastaa

  Kattoppas poika tasta valtion menot

  http://www.unigraphcs.com/wp-content/uploads/2014/04/Valtion_menot_kehysriihi_2014.jpg

  http://www.veronmaksajat.fi/Documents/Tilastot/Budjetin%20tulot%20ja%20menot%2087-15.pdf

  Nayta siita missa on saastetty?

  Valehteliminen loppu nyt! Menoja ei ole leikattu.

  Valtion lainakulut on noin 3% kaikista kuluista. Tama tulee paaosin velanotosta julkisen sektorin backoffice paperinpyorittamiseen.

  Kreikassa aloitettiin oikealla tiella, mutta nyt ovat syrizan kaverit antamassa armolaukausta. Portugalissa, Espanjassa, Irlannissa, UK, Saksassa on julkisen sektorin leikkauksilla saatu suunta ylos.

  Valehtelu loppuu nyt! Tunnusta tosiasiat.

 • author avatar
  1 5 vuotta ago Vastaa

  1

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.