Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Katukylttejä laputtava Helsinki

By | 19.8.2015
7 Comments
 • author avatar
  Jere 5 vuotta ago Vastaa

  Ei saa leikata hyvinvointivaltiosta eika julkiselta sektorilta. Miten kay opettajien ja sairaanhoitajien, jos hallituksen 1.5% leikkaukset menevat lapi!? Jokainen julkisen sektorin tyopaikka on korvaamaton.

 • author avatar
  Rakennusvirasto 5 vuotta ago Vastaa

  Siirrettävät mainostelineet ovat aiheuttaneet keskustelua Helsingissä jo vuosia. Yrittäjät käyttävät siirrettäviä mainostelineitä liikehuoneistojensa edessä ja pitävät niiden käyttöä tärkeänä, kun taas moni jalkakäytävän kulkijoista, kuten näkövammaiset, pyörätuolinkäyttäjät tai lastenvaunujen työntäjät, kokee telineet haitaksi.

  Keväällä 2014 rakennusvirasto järjesti mainostelineistä keskustelutilaisuuden, johon kutsuttiin sekä yrittäjien että Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n edustajia. Tilaisuuden antina olivat yhteiset pelisäännöt, joiden keskeisin kohta on se, että mainosteline voi ulottua korkeintaan 0,8 metrin etäisyydelle liikkeen seinästä. Joku luku haluttiin julkaista – harkintaa kun on niin monenlaista.

  Nyt kuitenkin näyttää siltä, että monet yrittäjät eivät noudata edes tätä perussääntöä. Sen vuoksi rakennusvirasto palkkasi kesällä 2015 muutamia koululaisia kesätyöhön muistuttamaan yrittäjiä (ja näköjään myös kaupunkia itseään!) tästä tärkeästä asiasta. Muistutus tehtiin hyvin ei-byrokraattisella HUPS-nauhalla.

  Toivottavasti koululaiset saavat jotain kesätyötä myös säästötalkoiden jälkeen…

  PS Helsingin kaupungissa ei ole ollut järjestyssääntöä. yli 10 vuoteen. Sellaiset on lakkautettu Helsingistä ja kaikista Suomen kaupungeista vuonna 2003.

  Byrokraattisin terveisin

  Lauri Hänninen
  Viestintäsuunnittelija
  Helsingin kaupungin rakennusvirasto

 • author avatar
  Tuomas 5 vuotta ago Vastaa

  Olipas virkistävää kuulla koko tarina rakennusviraston puolelta, avartaa melko paljon tätä yksipuolista totuutta joka itse artikkelissa annetaan.

  Eipä tässä hirveästi byrokratia haise kun katsoo kokonaisuutta ja sitä tapaa jolla asiaa lähdettiin nyt mainostajille muistuttamaan.

 • author avatar
  Nikke 5 vuotta ago Vastaa

  Koululaisten palkkaaminen kesätöihin tuntuu ainakin minusta järkevältä tavalta hoitaa asiaa. Esteettömyys ei kuitenkaan ratkea pelkästään kylttejä laputtamalla, vaan samassa pitäisi siirtää kyltti aina asiaankuuluvaan paikkaan. Tällöin myös nauhassa voisi lukea, että kyltti on nyt siirretty oikeaan paikkaan.

 • author avatar
  Keke 5 vuotta ago Vastaa

  Kannattaisko hiukan tehdä taustatyötä ja esim kysellä viranomaisilta ennen kuin keksii tätä yksipuolista propagandaa josta ei ole mitään hyötyä? Pelkkiä huteja koko ajan..

  • author avatar
   Rolle 5 vuotta ago Vastaa

   Entä kannattaisko sun lukea jotain sellaista sivustoa mistä pidät enemmän? Päivän Byrokraatti on ihan kuningas.

  • author avatar
   Jessi 5 vuotta ago Vastaa

   Tosiaan, aiemmin ihan osuvat nasautukset ovat nyttemmin muuttuneet pitkälti putkinäköiseksi ja minäminäminä-näkökulmaiseksi nillittämiseksi – mutta kaipa tähän pätee sama kuin politiikkaankin, kansa saa juuri sitä mitä ansaitsee. Ei niillä faktoilla väliä, populismi jyllää.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.