Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Energia-sarja, osa 1: Mitä säteily on ja tarvitseeko sitä pelätä?

By | 8.4.2018
3 Comments
 • author avatar
  Paavo Heiskanen 2 vuotta ago Vastaa

  ”…atomeja, joiden ytimessä on neutroneja saman verran tai korkeintaan hiukan enemmän kuin protoneja. Tällaiset atomit ovat sähköisesti tasapainossa ja ne ovat perusluonteeltaan stabiileja…”

  Neutroni on varaukseton hiukkanen joka ei vaikuta atomiytimen sähköiseen ”tasapainoon”. Ilmiön nimi on radioaktiivisuus jota kaiketi pyritään tekstissä tahallaan välttämään.

  Toisekseen radioaktiivisessa aineessa voi olla myös liian vähän neutroneita.

 • author avatar
  Harri Pehrsson 2 vuotta ago Vastaa

  ”Valistunut lukija voi kysyä tässä vaihessa ……radioaallot? Ero syntyy vain tuon säteilyn sisältämästä energiamäärästä, joka radioaalloilla on vähäinen. Matalaenergiaisuutensa vuoksi radioaaltojen kyky läpäistä ainetta on korkeaenergistä gammasäteilyä parempi, ……” Tästä asiasta mentiin liian helpolla yli. Opettaja hyvä, voitteko ystävällisesti lisäselvittää vaikka Faradin häkin ?

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Harri, artikkelin tiimoilta on N+200 asiaa, joista VOISI kirjoittaa yksityiskohtaisemmin. Silloin vaan artikkelista tulisi täysin lukukelvoton, eikä se enää lainkaan palvelisi päämääräänsä: luoda asiaa tuntemattomille hyvä yleiskuva ilmiöstä.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.