23
heinä
2016

PAB: Linnanmäen kauniiksi loihtinut puutarhuri Petri Pulli

 
 

Linnanmäen puutarhuri Petri Pulli ansaitsee Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saavutuksestaan. Hän on onnistunut loihtimaan aiemmin betoninharmaasta Linnanmäestä todellisen satukeitaan, jossa silmä ja sielu lepää.

 

Petri Pulli ei vastaa vain Linnanmäen istutuksista, vaan hänen tehtävänsä ovat pikkuhiljaa laajenneet ja muistuttavat nykyään enemmänkin puiston pääarkkitehdin roolia. Useat koristeellisista rakennuksista, aidoista ja sisustuksista ovat Pullin käsialaa, ja hänen ansiotaan on, että Linnanmäelle ei enää rakenneta sosialidemokraattisia betonikuutioita terässomistein.

 

Pulli ei käytä suunnitteluun tietokonetta, vaan piirtää käsin. Hänellä on sitä vanhojen aikojen silmää kauneudelle, jota soisi löytyvän myös tavallisilta arkkitehdeilta.

 

Menkäähän kaikki huvipuistoon, hop hop. Nyt on kesä ja viikonloppu!

 

HS 20.7.2016

HS 20.7.2016

 

Kommentoi