28
heinä
2016

PB: Liikennevirasto järjestää jonossa-ajon suomenmestaruuskisat nelostiellä

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Liikennevirasto, joka järjestää jonossa-ajon suomenmestaruuskisat päivittäin nelostiellä Jyväskylän ja Oulun pohjoispuolisilla tieosuuksilla.

 

Suomen halkova valtaväylä on surkeimmillaan kylien keskustassa kiemurteleva tiepahanen, jota körötellään neljää kymppiä liikenneympyrästä toiseen. Liikennemäärillä ja minkä tahansa maan itsekunnioituksella mitattuna tien pitäisi olla Helsingistä Kemiin asti kunnollista moottoritietä, mutta sen sijaan autoilevan kansan on tyytyminen kapeaan kärripolkuun, jossa ohittaminen on pitkät pätkät mahdotonta. Liikenteestä kerättävät miljardit eivät näytä riittävän siihen, että edes maan pääväylät saisi asialliseen kuntoon.

 

Lohdullinen kulma asiassa löytyy siitä, että hyvinvointivaltioprojektin käännyttyä konkurssiin johtavalle loppusuoralle, ei valtaosassa maata oikeastaan enää juuri tehdä töitä, joten kiire on enää korkeintaan järjestelmän maksumiehiksi jääneellä vähemmistöllä. Loput ehtivät liikkua hitaamminkin ja nauttia kuoleentuvan Suomen kauniista luontomaisemista.

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Helsingissä ei olisi liikenneongelmia, jollei niitä keinotekoisesti luotaisi

Kommentoi