1
huhti
2017

PB: Juuso ei halua tehdä mitään

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Juuso (nimi muutettu), joka ei halua tehdä mitään.

 

“Lähes päivittäin saan kuulla, että minun pitäisi hakea opiskelemaan tai mennä töihin tai johonkin. En kuitenkaan halua tehdä mitään, haluan olla rauhassa. Haluan tehdä mitä haluan. En halua hakea mihinkään. Keskittyisivät muutkin omaan elämäänsä, eivätkä minun.”

 

Juusolla on kiva olla, sillä muut elättävät hänet. Se mitä Juuso haluaa, on musiikin kuunteleminen ja skeittailu.

 

“En ajatellut hakea töitä, enkä mennä töihin. Välillä voi olla tekemättä yhtään mitään.”

 

Juuso on älykäs, sillä elämässä pärjää rehkimättäkin. Yhteiskunta jakaa hänelle ilmaista rahaa niin, että elintaso kestää vertailun ikätovereihin.

 

Juusolla on yllään hohtavan puhtaat tennarit, niiden väriin sopiva samanmerkkinen college-paita ja farkut. Hän näyttää ihan tavalliselta nuorelta mieheltä ja sellainen hän onkin, omasta mielestään.

 

Juuso liikkuu kävellen ja lautaillen. Jos Juuso äänestäisi, Vihreät kuulostaisivat hänestä varmasti hyvältä vaihtoehdolta, sillä autoa ei tarvitse kun ei ole mihinkään kiire.

 

“Olen hyvä olemaan tekemättä mitään. Ja asioiden suunnittelussa. Ja skeittaamisessa. Se olisi ihan innostava homma.”

 

Juuso on enemmistössä. Suomalaisista äänestysikäisistä peräti 60 prosenttia on tulonsiirtojen nettosaajia. Demokratiassa laiska enemmistö voi määrätä ahkeran vähemmistön elättäjikseen.

 

“Olen aika onnellinen. Pyrkimys on vielä parempaan päin.”

 

Toivotaan, ettei Juuson sosialistinen onnela pääty siihen, että muiden rahat loppuvat.

 

 

Yle 1.4.2017

 

 

 

2 vastausta

 1. Markus-setä

  Hyvä Juuso! Jos olisi valtuudet, niin olisin enemmän kuin halukas tekemään kanssasi diilin, että en sekaannu asioihisi ja keskityn vain omaan elämääni. Juuso, se menee näin: en vaadi mitään ja voit olla rauhassa. Sinä et vaadi muilta mitään. Eli luovut myös vaateistasi sosiaaliturvaan jne. Tällä siilillä uskon olevan suomalaisten enemmistön valmis tekemään “rauhansopimuksen’ kanssasi. Eiksjee!?

  Parasta tietenkin olisi, että Juuso muuttaisi skeittaamaan Uuteenkaupunkiin iltaisin, kun työvuoro on ohi.

 2. BBC meets Monty Python

  Veikkaan, että Juusolla on rikkaat kokkari-vanhemmat, jotka ovat antaneet hänelle aina kaiken. Varmaan sieltä se rahaa tulee nytkin, kuten hänen veljelleenkin. Ellei sitten ole huumebisneksessä tms. markkinataloutta harjoittavia :P

  “Raha-asioista puhumista hän välttelee. Mistä rahat tulevat?

  – Milloin mistäkin. On pärjännyt tähän asti.”