19
syys
2017

Kuinka voittaa vaalit somessa?

Päivän Byrokraatti jos kuka tietää, että sosiaalinen media on peruuttamattomasti muuttanut tavan, jolla yhteiskunnallista keskustelua käydään.

 

Siinä missä ennen julkisen keskustelun aiheita saattoivat luoda lähinnä YLE, Helsingin Sanomat ja muutama muu suuri media, moderni teknologia mahdollistaa kenelle tahansa suuren yleisön tavoittamisen, jos sanoma vain on riittävän kiinnostavaa.

 

Tämän osoittavat esimerkiksi Päivän Byrokraatin satoja tuhansia suomalaisia tavoittavat keskustelunavaukset ja lähes 30 000 tykkääjää Facebookissa. Poliittisista puolueista suuremman yleisön keräävät vain perussuomalaiset ja vihreät.

 

Palkintokomiteassakin vaikuttava Espoon kaupunginvaltuutettu Mikko Laakso (kok) pohtii tuoreessa kirjassaan “Sosiaalinen media vaalikampanjoinnissa”, mitä tämä tarkoittaa vaaliuurnilla käytävien poliittisten työhaastattelujen osalta.

 

Ainakin sitä, ettei harmaan virkamiesmäisen kapulakielen taakse piiloutuminen enää onnistu. Ja ehkä myös sitä, etteivät valtamediat pysty enää yksin sanelemaan kuinka ihmisten tulisi ajatella.

 

Mikko tietää mistä puhuu, kun meni itsekin läpi edellisistä vaaleista omilla opeillaan.

 

Kirjan on ehtinyt arvostella jo ainakin Verkkouutiset. Kirja-arvostelu löytyy täältä.

 

Penninvenyttäjien kannattaa pitää kiirettä. Kirjan saa nimittäin tilattua vielä tänään ilman postikuluja osoitteesta: http://booklaunch.io/mikko-laakso/some-opas

 

 

Kommentoi