25
syys
2018

PB: Kokkola verottaa vesisateesta

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Kokkolan kaupunki, joka alkaa verottamaan asukkaitaan vesisateesta.

 

Tarkemmin ottaen kyseessä on uusi hulevesimaksu, ja sen taustalla on kaupungin talousosasto, jossa on luettu viime vuodet tarkkaan Päivän Byrokraattia. Lukuisat jutut Lafferin käyrästä ovat painuneet mieliin, ja kaupungintalolla on sisäistetty, että mitä verotat, sitä myös ehkäiset. Ajatuksena onkin, että ehkäpä sadetta verottamalla sateen määrä vähenee, ja kaupunkiin saadaan enemmän turisteja miellyttäviä poutapäiviä.

 

Ajatus on kaunis kuin Naantalin aurinko, mutta ei se näin toimi. Verotus vaikuttaa verosubjektin toimintaan vain, mikäli verotus kohdistuu siihen tahoon, joka voi käytökseen vaikuttaa.

 

Sateen ja ukkosen jumala Zeus kiistää kuitenkin olevansa Suomessa verovelvollinen. ”Minä en siihen verohelvettiin ole kiinnostunut muuttamaan”, kertoi Zeus Päivän Byrokraatille ja jatkoi: ”Kreikassa on verojen maksun suhteen paljon leppoisampaa ja sitä paitsi myös parempi autokanta ja ostovoima. Osin suomalaisten rahalla, muuten.”

 

Tiettävästi verohallinto ei ole vastaukseen täysin tyytyväinen, vaan on edelleen sitä mieltä, että Zeus olisi kuitenkin rajoitetusti verovelvollinen ainakin Suomessa aiheutetuista tulvista.

 

Keskipohjanmaa 24.9.2018

 

Saatat tykätä myös

PB: Hallitus noudattaa asiantuntijasuosituksia – paitsi jos ne eivät miellytä
PB: Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastusviraston tarkastusvirasto
PB:n hallintoneuvosto on peruuttanut Kurikan kunnalle myönnetyn Päivän Byrokraatti -palkinnon
PB: Suomi tarvitsee tulevaisuusstrategian

3 vastausta

 1. Haerski

  Kysyitte väärältä jumaluudelta. Suomessa sade- ja ukkosasioista vastaa Ukko, eli vaietulta nimeltään Perkele. Tämäkin on vaan ollut kadoksissa kristinuskon tulosta lähtien oletettavasti sen pilattua hänen maineensa peruuttamattomasti. Huhu kertoo, että Ukon etsintä oli yksi sivuhaara Airiston talousrikostutkinnassa Venäläisten sukellusvenesatamien ohella. Ei löytynyt, joten kansa joutuu tämänkin veropakolaisen rästit maksamaan.

  1. Päivän Byrokraatti

   Selvitimme asiaa. Ukko on lopettanut sateenjumalan työt liian kovan verotuksen takia. Hän huomasi, että käteen jää suunnilleen saman verran, vaikka elelisi suomalaisten sosiaalitukien varassa. Vapaa-aikaa on kuitenkin samalla rutosti enemmän.

 2. Heino Naumanen

  Verotuksen uhka on toiminut ennaltaehkäisevästi. Maassa levisi pelko valtiollisesta hulevesimaksusta ja siksi kesä oli ennätyskuiva.