Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Harry Harkimon lakialoite tuo päivänvaloon ay-liikkeen miljardiomaisuuden

By | 25.2.2017
18 Comments
 • author avatar
  Seppo Makkonen 3 vuotta ago Vastaa

  No vihdoinkin asiasta edes keskustellaan eduskunnsassa. Pahaa pelkään että eivät jäsenmaksut ja muut tulo kuitenkaan mene verolle pantavaksi. Herra Harkimo voisi jatkaa samalla linjalla ja vaatia laittomien lakkojen aiheuttamine vahinkojen täysimääräistä korvausvelvollisuutta, joka ulottuisi kyseessä olevan ammattiliiton jäsenkuntaan. Saman tien voisi poistaa ammattiliittojen jäsenmaksujen ja kaikkien kassojen jäsenmaksujen verovähennysoikeudet.

 • author avatar
  Konstantin 3 vuotta ago Vastaa

  Voisiko teksti olla muuta kuin keskitetty? Raskasta lukea.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Hei, koetettu on muuttaa, mutta sivupohjan kanssa on teknisiä ongelmia. Myönnän heti ensimmäisenä, että lahjamme ovat enemmän kirjoittamisen kuin tietotekniikan puolella.

 • author avatar
  Marko 3 vuotta ago Vastaa

  Tekstissä ISO virhe ja tuollaiset virheet tuntuvat tarkoituksellisilta. Hyvä, että avoimmuus lisääntyy, mutta VVO:n omistajia on mm. eläkevakuutusyhtiöt 35% ja jonkin verran omistusta on kaupungeilla ja säätiöillä siis ay-liikkeen lisäksi.

 • author avatar
  Aku Ankka 3 vuotta ago Vastaa

  Onnittelut niille vihreille, jotka ovat uskaltautuneet mukaan. Poliitikolla pitää olla periaatteitakin, eikä vain lobattavia ryhmiä.

 • author avatar
  Aku 3 vuotta ago Vastaa

  Katos. Päivän byrokraatti on mielipidekirjoituksineen jälleen pielessä. Harkimon aloite on täysin turha ja puhdas halu heikentää suomalaisen palkansaajan turvaa. Ammattiyhdistysliikkeen järjestöjen tilinpäätökset ovat jo nyt julkisia. Tälläiset anarkistilibertaarit eivät vain omalta onanoinniltaan jaksa käydä katsomassa niitä.

  • author avatar
   Jepjep 3 vuotta ago Vastaa

   Ovat nimellisesti julkisia, ja jos kerran ovat jo julkisia, niin mitä haittaa tästä voisi olla. Tuota kalteva pinta argumentointia on edes turha kommentoida.

 • author avatar
  S Poykko 3 vuotta ago Vastaa

  Suomeen pitaisi siis perustaa uusi ammattiyhdistysliike joka perisi 25% palkasta ammattiyhdistysmaksuna ja palauttaa siita 95% yhdistyksen jasenistolleen avustuksina esim lomailuun, ulkoiluun, kulttuuriin yms. Talloin saataisiin pienennettya verotettavaa tuloa 25%. Samalla ammattiyhdistys voisi toimia sijoitusyhdistyksena. Onkohan ammattihydisrykselle maaritelty minimi jasenmaara? Voisiko esim pariskunta perustaa oman ammattiyhdistyksen vai onko ammartiyhdisrystoiminta suojeltu kilpailulta? Lomien sijasta tai lisaksi pari lakkoa per vuosi etta voi maksaa myos lakkoavustuksia.

 • author avatar
  Laitinen P 3 vuotta ago Vastaa

  Kuinkas minä saan ja mistä H. Harkimon yritysten tilitiedot, Sipoonrannasta ym muista liiketoimista, jossa Harkimolla on osuuksia. Myös ne mahdolliset veroparatiisiyhtiöt??????

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Suomalaisten yhtiöiden tilinpäätökset löytyvät Patentti- ja rekisterihallituksesta, josta ne saa pientä korvausta vastaan.

  • author avatar
   Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

   Laetinen on hyvä ja surffaa osoitteeseen finder.fi ja naputtelee kätösillään hakukenttään Harry (Hjalliksen oikea etunimi) Harkimo (jätä siis toi suluissa oleva ja sulut pois) ja kuinka ollakaan, sieltä ne yhtiöt putkahtavat näkyviin! Sipoonranta teki viime tilikaudella liikevaihtoa 1,4 milliä ja tappiota melkein saman verran, noin esimerkin vuoksi.

 • author avatar
  Sami 3 vuotta ago Vastaa

  Se, mikä suomalaisessa yrityskulttuurissa sen sijaan ei ole avointa, on pörssiin listautumattomien yritysten osakkeenomistajat. Siinä, missä Harkimo ajaa AY-liikkeiden tilinpäätöstietojen julkisuutta, tulisi myös ko. yritysten osakasluettelot julkistaa.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Ne ovat jo julkisia osakeyhtiölain pakottavalla määräyksellä. Osakasluettelon saa selattavakseen yhtiön pääkonttorissa.

  • author avatar
   Sami 3 vuotta ago Vastaa

   Missä ihmeen pääkonttorissa? Ei pienyrityksillä ole pääkonttoria. Kerropa, miten saan selville yrityksen osakasluettelon, joka on esimerkiksi pienyritys? Vastaus: en mitenkään.

   • author avatar
    Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

    Höpistä. Jokaisella yrityksellä on osoite. Ja mitä tulee osakasluetteloon, ks. osakeyhtiölain 17. Pykälä.

 • author avatar
  Markku 3 vuotta ago Vastaa

  Perusrehellinen byrokraatti voisi kyllä esittää asian vähän reilummin ja katsastella sijoitettua pääomaa sen sijaan että vertaa tulosta liikevaihtoon. Kiinteistöt tuppaavat maksamaan etukenoon aika paljon suhteessa ylläpitokuluihin.

  Voit miettiä asiaa niin että jos ostat kämpän ja laitat sen vuokralle niin vuokratulothan on aika mukavat suhteessa omiin tuloihin ja menoihin, mutta jos vertaa kämpän hintaan niin ei se vuosituotto mitään erikoista ole.

 • author avatar
  Jere Markus 3 vuotta ago Vastaa

  Avoimuus ja tiedon jakaminen on tervetullutta. Etenkin jos nama toimijat hyotyvat etuoikeuksista kuten verovapaus. Mista ihmiset muuten tietavat, etta varat oikeasti kaytetaan yleishyodyllisesti ja verovapaus perustuu yleishyodylliseen toimintaan?

  Suomelaiset yhtiot eivat saa erivapauksia veroista, ja tosi harvoin porssiyhtiot. Jalkimmaisia suuri julkisuusvelvoite jo koskeekin. Syystakin fokus on nyt verovapaissa toimijoissa, eika valttamatta veroja maksavissa suomalaisissa yrityksissa.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

  AY-liikkeistä on vaikea päästä eroon kun koulussa aivopestään ”demareita” jatkuvalla syötöllä ja tämä jatkuu Yliopistoissa, jokainen voi varmistaa miten liberaali valtsikka on.
  Voin vielä paljastaa pikku jutun näistä ”kansan”liikkeistä eli he kilpailuttavat joka vuosi varainhoidon ja miljoonat saa hoidettavaksi se joka huorittaa ja juotattaa parhaiten, ei niitä kiinnosta kustannukset, tuotto-odotteet tai vastuullinen sijoittaminen.

  AY-liikkeet ovat kuin syöpä joka pelasti tuhkarokolta aikoja sitten ja on nyt tappamassa potilaan.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.