Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Kuntavaaleissa on tarjolla äärivasemmisto, sosialidemokratia ja markkinatalous

By | 7.4.2017
13 Comments
 • author avatar
  ceterum censeo 3 vuotta ago Vastaa

  Nykyisistä oppositiopuolueista Vihreät on kaikista selkeimmin bolsevikkien opit ja menetelmät omaksunut kaaderipuolue. Puolueen jäsenmäärä on pieni, runsaat puolet Kristillisdemokraattien jäsenmäärästä. Todelliset päätökset tekee suppea sisäpiiri, joka huolehtii myös siitä, että avainpaikoille valitaan oikeaoppiset kaaderit. Leimallista on Sinnemäen tyrkyttäminen kaupungin johtopaikoille ohi sellaisten ehdokkaiden, joilla olisi tehtävään jonkinlainen pätevyyskin. Keskustelua puolueessa kyllä käydään, mutta päätöksiin sillä ei ole sen enempää vaikutusta kuin bolsevikkipuolueessa käydyllä keskustelulla oli Leninin aikana. Stalinin aikanahan se keskustelu sitten loppui.

  Vasemmistoliitto tuo mieleen lähinnä sodanjälkeiset korpikommunistit. Paljon populistista propagandaa jossa kaikkien ongelmien ratkaisuksi tarjotaan menojen lisäyksiä ja rikkaiden verotuksen kiristämistä. Vain se klassillinen ”verot valtion maksettavaksi” tuntuu puuttuvan.

  Joskus aikoinaan suorastaan kunnianarvoisa SDP taas on pahemmin tuuliajolla kuin koskaan. Ainoat kantavat ajatukset tuntuvat olevan AY-liikkeen bisnesten edistäminen sekä julkisen hallinnon paisuttaminen ja miehittäminen SDP:n jäsenillä.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Painaisin tykkää-nappia, jos sivullamme sellainen olisi…

 • author avatar
  Anders- 3 vuotta ago Vastaa

  Tuosta hajontakuviostahan näkee selvän eron vihreiden ja vasemmiston välissä. Toki puolueesta löytyy vasemmistolaisia mutta toisin kuin vasemmistoliitosta, vihreistä löytyy myös oikealla olevaa porukkaa. Koska puolueen sisäinen politikointi on kompromissia, asettuu keskihajonta keskelle kun puolestaan vasemmistoliitolla vasempaan kulmaan. Itsekään en vasemmistoa äänestäisi välttämättä, sen sijaan vihreät ovat nimenomaan oikea puolue kaltaiselleni keskustaan sijoittuvalle milleniaalille, jota kiinnostaa tuoreat näkökulmat, kiertotalousajattelu ja älykkäät innovaatiot eikä esim. Paikallaan pyöriminen vanhojen talousjakolinjojen mukaan.

  • author avatar
   Vihreä virhe 3 vuotta ago Vastaa

   Mihin keskelle ne Vihreät sijoittuvat? Eivät suinkaan keskelle kuten Keskusta, vaan vasemmistoliberaalien keskelle. Samaa porukkaa ovat muutamia jyrkikasveja lukuunottamatta. Voisitko mainita joitain muitakin Vihreiden älykkäitä innovaatioita kuin Kruunusilta ratikan ja pyöräilyn käyttöön, keskustatunnelin vastustamisen sekä ydinvoiman alasajon ylivoimaisesti puhtaimpana energiamuotona?

   • author avatar
    Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

    En.

 • author avatar
  Salis 3 vuotta ago Vastaa

  Turhaa selitystä vihreistä. Todettakoon, että liberaalien otos on niin pieni, ettei se ole edustava. Eivät eroa Kokoomuksen liberaaleista paitsi, että ovat oikeammalla.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Otos on enemmän kuin edustava. Siinä on esitettynä Liberaalien KAIKKI ehdokkaat.

 • author avatar
  Johan K 3 vuotta ago Vastaa

  Kiitokset mielenkiintoisesta artikkelista! Kuvaajista voivat jotkut tehdä liian pitkälle meneviä päätelmiä. Kyseessä on vain ehdokkaana olevien mielipiteet eli otos on hyvin pieni.

  Olisiko mahdollista tehdä uudet kuvaajat sitten kun tiedetään vaalien lopputulos? Silloin nähtäisiin isossa kuvassa kenen mielipiteet olivat kansan mieleen.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

  Mitä yhteistä on Vihreillä ja Vesimelonilla? Kummatkin ulkoa vihreät ja sisältä punaiset. Näinhän se on aina ollut ja juntti koulutetut vaan äänestävät kun Vihreet on niin ihku liberaali ja ”moderni”, samoin ku Li vasureista.
  Puhtaita marxilaisia ovat kaikki, jokainen varmaan muistaan Ville Niinistön legendaarisen letkautuksen ”poliitikkojen tehtävä on ohjata ihmisiä ajattelmaan oikein” ja tässä hän tarkoitti, että hänen kantansa on tietysti oikeaa.

  Kokoomusta en ole äänestänyt sen jälkeen (Lepomäkeä kyllä fanitan) kun Jyrki Katainen teki vuosisadan kusetuksen ja ajoi tämän maan suurempaan shittiin 6päckillä ja Kokoomus nuorten ruotsi äänestys tuloksen ylikävelyllä ennen kuin siirtyi ”vahingossa” isompiin pöytiin jota oli pedannut jo pidemmän aikaa siksi oli pakko päästä pääministeriksi.

  Aito Liberaali puolue olisi mahtava, mutta suomalaiset tykkää vähän liikaa holhouksesta, ohjauksesta ja holhouksesta sekä puuttua toisten sanomisiin, ajattelemisiin ja tekemisiin joten tuntuu olevan tuokin ajatus mahdoton.

  Samat piirit ne tuntuu vaan pyörivän ainakin hallituksissa eikä mikään juuri muutu.

 • author avatar
  Pahakuutti 3 vuotta ago Vastaa

  Monella ihmisellä ovat eri aatteeiden ja puolueiden taustat ja ideologiset juuret jääneet oppimatta tai huomioimatta. Ne kuitenkin luovat pohjan kaikelle toiminnalle vielä nykyäänkin, joten tämän takia olisi hyvä medioiden kuten PB:n niitä hieman äänestäjille valottaa: Esimerkiksi feminismi on vahvasti marxilais-kommunistinen ideologia. Itse asiassa se on varmaan jopa enemmän ”marxilainen” kuin Karl Marx itsekään oli kommunisti. Hänenhän on kerrottu todenneen kuolinvuoteellaan hänen oppejaan vääristäneille seuraajilleen: ”Jos te olette Marxilaisia, niin sitten minä en ole marxilainen”.

  Tämä nyky-marxilaisuus perustuu siis lopputuleman tasa-arvoon, joka on usein liberalistisen mahdollisuuksien tasa-arvon sekä markkinatalouden vastakohta ja kommunismin perusta. Tämä on hyvä pitää mielessä, jos aikoo äänestää esimerkiksi ”kokoomuslaista feministiä”. Hän ei nimittäin joko tiedä mistä puhuu, tai sitten yrittää muuttaa kokoomusta vielä vasemmistolaisemmaksi kuin se nykyään on.

  Tälläkin hetkellä vireillä on pyrkimyksiä luoda ”kokoomuslaista feminismiä” useassa eri vaalipiirissä. Tasa-arvo on täysin eri asia kuin feminismi ja se on pidettävä erillä feminismistä, jotta tasa-arvo voisi ylipäänsä toteutua. Tosiasiassa sanapari ”kokoomuslainen feminismi”on oksymoroni, sillä feminismi on käsitteenä täysin yhteensovittamaton kokoomuksen muiden tavoitteiden kanssa. Tämä siis jos kokoomus pyrkii jatkossa olemaan markkinatalouspuolue. Muussa tapauksessa Suomessa ei juuri muita kuin kommunistisia puolueita enää olekaan. Erottavaksi tekijäksi jää silloin vain onko puolue esimerkiksi korporatistinen kommunistipuolue vai vihreä kommunistipuolue.

 • author avatar
  Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

  Piirustuksista tulee omilla silmillä katsottuna hiukan erilainen vaikutelma asetelmasta kuin PB:llä. Näkisin siellä 4+1 päivää tarjoukset.

  Vasemmistoliberaalit: SDP, VL, Hirveät ja RKP. Kyllä, viimeinen ei ole perinteisesti aivan tinkimättömintä markkinataloutta koskaan kannattanut.

  Konservatiivit: KD ja Persut

  Kepu, ammuttu katkaistulla haulikolla keskelle maalia. Valitse sieltä sopiva maalaisliittolainen omaan makuusi.

  Kokkarit

  Ja sitten se plus yksi siellä kokolailla omassa seurassaan. Tässä taasen yhdyn mielihyvin PB:n toiveeseen vaalimenestyksestä. Kunpa tuolla differoinnilla tulisi joskus tulosta!

 • author avatar
  Eemeli 3 vuotta ago Vastaa

  Vihreät on selvästi keskittynyt vasemmisto-oikeisto akselilla vasemmiston ja keskustan puoliväliin. Kokoomus taas oikeiston ja keskustan puoliväliin. Miksi vihreät on silti luokiteltu äärivasemmistoksi mutta kokoomusta ei äärioikeistoiksi?

 • author avatar
  Maurizio 3 vuotta ago Vastaa

  ” tuoreat näkökulmat, kiertotalousajattelu ja älykkäät innovaatiot”

  Ja ihmisten valinnanvapauden rajoittaminen, moraalinen ylemmyys ja silkka unelmahöttöidiotismi siinä sivussa.

  No, onneksi jäivät kakkoseksi Kokkareille kuitenkin. Vaikka laiha lohtuhan tuo lienee…

  PS. Jaa että Sinnetännemäki haluaisi seuraavaksi rajoittaa ihmisten syömisiä? Haistakoot p****n koko natsiakka.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.