Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti osuvasti sananvapaudesta

By | 16.7.2017
2 Comments
 • author avatar
  LauriH 3 vuotta ago Vastaa

  Mielipiteiden tukahduttaminen sosiaalisen teloituksen pelossa johtaa myös herskyvän huumorin kuolemaan. Vuosia yhdessä Suomen rajanaapurivaltiossa asuessani (arvatkaapa minkä naapurin) huomasin että ihmiset ovat kertakaikkisen kykenemättömiä herskyvään tilannehuumoriin ja makeaan sarkasmiin, epäilemättä juuri siitä syystä että pelko väärin tulkitsemisesta on niin suuri. Kyseisessä maassa leimakirveen heilutuksella ja muiden puolesta mielensäpahoittamisella on niin monien vuosien historia että se on juurtunut jo syvälle ihmisiin ja kulttuuriin. Ero tässä suhteessa on suuri, kun huulen heittoon yhtyy tanskalainen, englantilainen tai vaikkapa irlantilainen. Menon ollessa makeimmillaan rajanaapurivaltion edustajat yleensä katselevat vaivaantuneina kengänkärkiään ja varovat osallistumasta keskusteluun millään tavalla. Surullista. Mukavia kun ovat muuten.

 • author avatar
  UusiLukija 3 vuotta ago Vastaa

  Tämä johtaa myös poliisin arvostuksen laskuun. Nyt vain kantasuomalaisten vihapuhetta kytätään kymmenien poliisien toimesta. Ulkomaalaisten vihapuhe saa rehottaa vapaasti. Tästä voi vetää johtopäätöksen, että poliisi on eliitin puolella. Eliittihän tänne niitä elintasopakolaisia haluaa.

  Tämä eriarvoistus johtaa myös siihen, että Suomi isänmaana menettää merkityksensä. Miksi puolustaa tai välittää maasta joka leimaa vain rasistiksi ja pakottaa maksamaa elintasopakolaisten rajattoman laskun. Jos joskus joudumme sotaan, valtio saa soittaa niille ulkomaalaisille ”sotaa” pakoon lähteneille – he tosin taitavat paeta heti eliitin mukana ulkomaille toisen elättäjän piiriin.

  Verojen maksaminen tuntuu nykyään kidutukselta. Onneksi paikalliset ulkomaalaiset kauppiaat toimivat käteisellä ja mm. Suomalaiset parturit ovat sulkeneet liikkeitään.

  Suomen konkurssia odotellessa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.