11
helmi
2018

PAB: Poliittisten broilerijärjestöjen tukien kasvulle stoppi

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saa nuorisoasioista vastaava Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.), joka on jäädyttänyt poliittisten nuorisojärjestöjen tukien kasvun.

 

Palkinto on ei-vegaaninen light-versio (120 g, 30 kcal, sis. mahd. maapähkinän jäämiä), mutta Terholla on mahdollisuus normaalikokoiseenkin palkintoon ottamalla rohkeasti pari lisäaskelta ja leikkaamalla tukia reippaasti.

 

Poliittisille nuorisojärjestöille annettu tuki on runsasrasvaista höttöä, jolla kasvatetaan nopeasti oikeasta elämästä irtaantuneita poliittisia broilereita. Nämä etenevät sitten päättämään muiden asioista ilman hetkenkään kokemusta oikeista töistä tai yrittämisestä. Poliitikonaluille olisi paljon arvokkaampi oppi, jos he nuorisojärjestössä joutuisivat ensin TIENAAMAAN käyttämänsä rahan.

 

Tuosta opista saattaisi olla myöhemmin runsaasti hyötyä. Verorahoja ei ehkä jakaisi niin löyhäkätisesti, jos olisi omakohtaista kokemusta siitä, kuinka kovan työn takana on niiden kerryttäminen.

 

Kokeilu tästä on jo käynnissä, sillä Vihreiden Nuorten avustus jäi myöhästyneen hakemuksen takia tänä vuonna myöntämättä. Hurraa sille – ehkäpä kyseessä on onnekas sattuma, joka synnyttää järjestöstä uusia anterovartioita.

 

Ylipäätäänkin voisi olla perusteltua lakkauttaa myös kaikkien muidenkin järjestöjen tuet urheiluseuroja myöten. Koska nuorisoliikunnan ja muun harrastamisen jättäminen tuetta ei sellaisenaan saisi tietenkään riittävää poliittista hyväksyntää – eikä olisi ehkä järkevääkään, voisi tilalle kehittää fiksumman korvaavan järjestelmän.

 

Aivan samalla tavalla kuin monet työssäkäyvät saavat työnantajaltaan liikunta- ja kulttuuriseteleitä, voisi alle 25-vuotiaille jakaa vastaavat setelit, jotka voisivat sitten käyttää haluamaansa harrastustoimintaan oman harkinnan mukaan.

 

Onko kohde sitten poliittinen nuorisojärjestö vai jalkapallo, on jokaisen oma asia.

 

 

Uusi Suomi 5.2.2018

 

Saatat tykätä myös

PB: Vihreiden nuorten ehdottama pakollinen häirintävastaava on jo kirjattu lakiin. Sitä kutsutaan esimieheksi.