14
marras
2017

PB: Vihreiden nuorten ehdottama pakollinen häirintävastaava on jo kirjattu lakiin. Sitä kutsutaan esimieheksi.

Päivän Byrokraatti -palkinnon saavat Vihreät nuoret, jotka vaativat työpaikoille pakollista häirintävastaavaa.

 

Päivän Byrokraatissa on pitkään oltu huolissaan nuorisotyöttömyydestä ja sen vaikutuksista nuorten pärjäämiseen elämässä, eikä huoli hellitä vieläkään. Vihreiden nuorten ehdotuksesta huomaa, että valitettavan moni vihreä ei saa kokemusta yksityisestä sektorista edes TET-jakson verran.

 

Kun koko elämä kuluu poliittisena broilerina tai julkisen sektorin suojatyöpaikoissa, käsitys suurinta osaa suomalaisista koskettavasta arjesta ja yhteiskunnasta jää vajavaiseksi.

 

Yritykset eivät tarvitse taas yhtä kulurakennetta kasvattavaa byrokratian kukkasta häirintävastaavan muodossa, sillä tehtävä kuuluu jo nykyisellään henkilöstöpäällikön ja työsuojeluvaltuutetun toimenkuvaan. Viime kädessä asiasta vastaa toimitusjohtaja. Näiden asioiden pitäisi olla selviä jokaiselle normaalisti työhönsä perehdytetylle ihmiselle. Mikä herättääkin kysymyksen työntekijöiden oikeuksista ja työelämätaidoista Vihreiden puoluetoimistolla, jonka yhteydessä myös Vihreiden nuorten virkailijat ja puheenjohtajat työskentelevät.

 

Päivän Byrokraatti ei halua syyllistää nuoria aloitteesta, joka kumpuaa tietämättömyydestä ja heikoista työelämätaidoista. Oikea syyllinen on nimenomaan korkeampaa verotusta, velaksi elämistä, tiukempaa sääntelyä ja isompaa julkista sektoria politiikallaan luovat poliittiset tahot, kuten heidän emopuolueensa Vihreät.

 

Päivän Byrokraatti toivoo vilpittömästi kaikkien nuorten löytävän itselleen paikan työelämästä, sillä siellä oppisi työelämätaitojen lisäksi myös sen, mistä raha tulee taikaseinään. Todellisuudessa varallisuuden kartuttaminen on merkittävästi työläämpää kuin sen jakaminen – esimerkiksi kaikille kaikkea kivaa vaativissa nuorisojärjestön kannanotoissa, blogauksissa, vaalilupauksissa ja varjobudjeteissa.

 

Vihreillä on erikoinen fiksaatio häirintään. Mahtaako puolueessa kaikki asiat olla sitten aivan kohdallaan, sillä Päivän Byrokraatti on aiemminkin kertonut, kuinka vihreiden puoluekokous oli erikseen puoluejohdon mahtikäskyllä määrättävä häirinnästä vapaaksi alueeksi. Muissa puolueissa tällaiselle ei ole tarvetta, vaan niissä ilmeisen lapsellisesti oletetaan, että myös kokouspaikalla aikuiset ihmiset noudattaisivat Suomen lakia ja hyviä tapoja ilman erikseen esitettyä vaatimusta tai puolueen sisäistä valvontakoneistoa.

 

Jotain pitää kai päätellä myös siitä, että puoluekokouksen tarpeisiin ei riittänyt yksi häirintäyhteyshenkilö, vaan heitä tarvittiin peräti viisi. Tämä ei Päivän Byrokraatin saamien tietojen mukaan liity Touko Aaltoon.

 

Päivän Byrokraatti pahoittelee jutun alusta puuttunutta trigger warningia. Toivomme, että sana esimies ei naisia sortavan patriarkaalisen kulttuurin rakenteellisena ilmentymänä suistanut tätä juttua mahdollisesti lukevia punavihreitä feministejä täysin raiteiltaan. Peace and love.

 
 

Verkkouutiset 13.11.2017

 

Saatat tykätä myös

PB: Epäiltynä Anni Sinnemäki
Intersektionaalinen feminismi
All Lives Matter
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten

7 vastausta

 1. Karl

  Olen ollut työelämässä yli 35 vuotta. Erilaisia työpaikkoja minun uralle on mahtunut reippaasti yli 10 isoista pieniin yrityksiin. Varsinaiseen häirintään en ole törmännyt missään. Olen kyllä tavannut monenlaista seksuaalista kanssa käymistä, mutta kaikissa tapauksissa molemmat osapuolet ovat olleet täysin yhteisymmärryksessä ja sovussa toimineet.
  Ihmetyttääkin missä on ne työpaikat joissa on menossa Vihreiden nuorten vaivaama häirintä. Jossainhan sellainen täytyy olla arkipäivää, kun siitä näin järein asein lähdetään poistamaan. Vai onko niin, että viimepäivien mediarummutus on sumentanut todellisuuden ja jatkuva poikkeuksien esilletuominen on muodostanut imaginääritodellisuuden, jossa kukaan ei ole turvassa.

 2. Vihreät ovat osa järjestelmää, jolla pyritään murentamaan demokratian rippeetkin Suomessa. Viheriköt (kypsymättömät vihreät) ovat mukana showssa, jolla käännetään kansalaisten huomio pois epäkohdista yhteiskunnan instituutioissa. Samaa peetä kuin lbgt…ö ja tuhannet sukupuolet vitunvirkkaajineen ja muut muodikkaat öyhötykset. MeToo on räjähtänyt ympäri maailman, syytöksiä ahdisteluista satelee ja poliiseilla sekä tuomareilla riittää hommia. Näiden ahdistelutapauksilla on sitten hyvä selitellä seksuaalirikosten määrän lisäystä , joiden sekaan raiskaukset saadaan hyvin kätkettyä.

 3. ceterum censeo

  Byrokraatin pitäisi nyt tietää, että eivät Vihreät nuoret tunne työelämää. Niinpä he eivät tiedä, että siellä on esimiesten lisäksi henkilöstöosastot, luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut ja työterveydenhoito joista voi hakea turvaa, jos kokee itsensä ahdistetuksi tai ahdistuneeksi. Toisaalta, Vihreiden nuorten kannalta nuo kaikki ovat epäolennaisia asioita. He vasta valmistautuvat astumaan työelämään ja sitä varten he tarvitsevat suojatyöpaikkoja, joissa ei ole tulosvastuuta mutta joissa pääsee päsmäröimään vapaasti muiden asioita.

  1. KK

   “eivät Vihreät nuoret tunne työelämää.”
   vs.
   “He vasta valmistautuvat astumaan työelämään ja sitä varten he tarvitsevat suojatyöpaikkoja”

   Väittäisin että Vihreät Nuoret tuntevat nykyaikaisen työelämän erittäin hyvin ja ihan oikein oman etunsa kannalta ajavat kahta asiaa:

   1) (lyhyellä tähtäimellä) agitoivat lain vaatimia kiintiöpaikkoja jotka täytetään heillä sekä heidän sidosryhmillään.
   2) (pitkällä tähtäimellä) lisäävät vipuvarttaan elinkeinoelämän piirissä. Tarkoituksena on että joka firmassa on Hyveellisen Elämän Komissaari valmiina manaamaan twitterkaustin vaikka työpaikkaruokalan epäsopivasta huulenheitosta. Tämä taas suorasti kiristää toisinajattelijoiden toimeentulomahdollisuuksia ja epäsuorasti ohjaa pala palalta koko julkista ilmapiiriä haluttuun suuntaan. “Taidan olla ainoo joka aattelee näin ku ei näistä kukaan muukaan puhu” funtsii Paavo Punaniska kahvitauolla.

 4. abc

  Yhtä tärkeä kuin joka kunnassa oleva kunnallinen jäteneuvoja. Lukemani mukaan tuo virka on perustettu virheiden vaatimuksesta. Olisi kiva tietää tarkemmin tuonkin virkamiehen työnkuvasta, sillä yksikään tuntemani henkilö ei ole ollut edes tietoinen tuommoisesta virkamiehestä, saati ikinä tarvinnut jäteneuvojan neuvoja.

  1. ceterum censeo

   Se on sellaisten koulunpenkillä kasvaneiden toimintatapaa. Ne jotka osaavat ja joilta löytyy tarmoa, tekevät. Ne, jotka eivät osaa eivätkä oikein viitsikään, neuvovat.

 5. Idea hyvä, jos se oikein totetetaan, jolloin sillä olisi työttömyyttä vähentävä vaikutus. Häirintävastaava toimisi myös työpaikkavihapuhevastaavana. Häirintävastaavana huolehtisi siitä että häirintää riittäisi. Vihapuhevastaavana siitä, että häirintä tulkittaisiin myös vihapuheeksi. Virkaan olisi vaatimuksena vihertävä sielunelämä tai muu kulttuurimarxistinen pätevyys. Heitä on varmastikin vapaalla jalalla niin paljon, että virat täytettyä Suomessa ei olisi enää työttömiä.
  Organisaation luojaksi ehdotan Keijo Kaarisadetta
  https://twitter.com/vihapuhepoliisi/status/930125472540905472