Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Poliisien kameratolppa-keskustelu karkasi käsistä, ylikomisario Pasterstein uhkaa palata asiaan virkateitse

By | 26.4.2018
11 Comments
 • author avatar
  Joopajoo 2 vuotta ago Vastaa

  Dennis Pasterstein: ”Tähän asiaan palataan virkatietä. Keskustelu on KUVAKAAPATTU”
  [korostus meikäläisen tekemä]

  Ehkä seuraavaksi automaattiset valvontakamerat myös some-keskusteluihin?

 • author avatar
  Haerski 2 vuotta ago Vastaa

  Eihän siitä ole kauankaan, kun uutisoitiin, että suomalaiset ajavat liikenteessä tätä nykyä huomattavasti hillitymmin. Ikävämpi juttu oli kuitenkin se, että tämä iloinen asia mainittiin vain sivulauseessa uutisessa, jonka pääaihe kertoi ylinopeuksien rangaistusrajoihin tulevista tiukennuksista, koska kansa on niin saamarin lainkuuliaista, ettei näiltä enää saada nyhdettyä tavoiteltuja sakkotuloja budjetin alijäämän kattamiseksi.

  Miltä kuulostaisi, jos Suomessa olisi vaikkapa vuosittainen kiintiö vankilatuomioita, jotka pitää saada ehdottomasti jaettua? Jos alkaa vuoden loppuun mennessä näyttää siltä, että tuomiobudjetti ei täyty, niin mitä jos ruvetaankin jakamaan vaikkapa raiskaustuomioita halauksista, jotka tuntuvat halattavasta hieman epämiellyttäviltä? Tai palautetaan Keijolle Keijon miljoonat ja annetaan tälle despootin oikeudet niputtaa somessa mellastavat vihapuhujat?

  Liikennerikkeissä vastaava logiikka menee jotenkin ihmeen kaupalla läpi. Mikä motivaatio kansalaisilla on kuitenkaan enää parantaa liikennekäyttäytymistään, kun lopputuloksena rangaistavuuden raja vain seuraa mukana?

 • author avatar
  ceterum censeo 2 vuotta ago Vastaa

  Kameravalvonnalla on kovin vähän tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa. Sama pätee nopeusrajoitusten jatkuvaan tiukentamiseen. Kumpikaan ei vaikuta eikä voi vaikuttaa mitenkään merkittävästi kuolonkolareiden määrään. Kun onnettomuustilastoja tutkii, merkittävinä kolonkolarien syinä nousevat esiin tolkuttomat ylinopeudet (joihin rajoitukset eivät pure), vahvassa humalassa törmäilijät, autolla tehdyt itsemurhat ja sairaskohtaukset. Viime aikoina esille ovat taas alkaneet nousta myös tolkuttomat ohitukset, joista oli jo päästy melkein eroon. Lieneekö tähän syynä niiden nopeusrajoitusten jatkuva tiputtaminen.

  Syyt tähän nopeusrajoitus-kameravalvonta showhun löytyvät muualta. Nopeusrajoituksia on helppo rustata alaspäin ja niitä on helppo valvoa. Kameralaitteistojen myynti on hyvää bisnestä. Siitä voi lohketa ostajillekin pieniä komissioita. Nopeusrajoituksilla on helppo rahastaa. Nopeuksista on helppo kirjoitella moralisoivia juttuja. Ja lopulta, erilaisten liikenteeseen kohdistuvien rajoitusten lisäily tyydyttää vihervasemmiston ideologisia tarpeita.

  • author avatar
   Jaakko Jaakkola 2 vuotta ago Vastaa

   Tolkuttomat ohitukset ovat ihan seurausta siitä kun rajoitus pudotetaan 10 kilometrin pätkällä 80 -> 60 ja kaikki kohdat joissa voisi päästä ohi turvallisesti miinoitetaan kameroilla.

   Sitten vedetään sen traktorin perässä neljääkymppiä koko matka tai vetäistään kunnon kaasulla ohi kohdassa jossa ei ole kameraa.

   Satunnaista ajajaa nämä ei varmaan niin harmita mutta joka päivä työmatkoihin 2 tuntia niin alkaapa vituttaa nämä suomen rajoitukset.

   • author avatar
    Satunnainen Havainto 2 vuotta ago Vastaa

    ”Satunnaista ajajaa nämä ei varmaan niin harmita mutta joka päivä työmatkoihin 2 tuntia niin alkaapa vituttaa nämä suomen rajoitukset.”
    Ylipäänsä koko kameravalvonta kohdistuu ”maalaisiin”, jotka joutuvat arjessaan ajamaan suomalaisia maanteitä. Sen sijaan helsinkiläisiin valvonta ei kohdistu käytännössä juuri mitenkään. Eihän helsinkiläisten tarvitse edes ajaa miinoitettuja kehiä vaan pois ja takaisin pääsee säteettäisiä väyliä, joilla tolppia ei ole. Tosihelsinkiläisellä ei toki ole mitään tarvetta poistua ihanasta onnelastaan ja helsinkiläisen on helppo järjestää arkensa niin, että autoa ei tarvitse ollenkaan.

    Onkin loogista, että koko maan tolppasakot käsittelee … tadaa … Helsingin poliisin sakkokamerayksikkö.

  • author avatar
   Jokeri Pokeri Pox 2 vuotta ago Vastaa

   Kamera-valvonta ei auttanut tässä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005657797.html

 • author avatar
  pliirumplaarum 2 vuotta ago Vastaa

  Ajoin vahingossa tyhjällä tiellä 80km/h alueelta 60km/h kameratolppaan 23km/h ylinopeutta, kun en auringon takia huomannut ajoissa nopeusrajoituksen alenemista. Poliisisetä sanoi, että kameratolppasakot menee suoraan taulukon mukaan, kun olosuhteita ei voida ottaa huomioon samoin kuin polisiipartion ollessa kyseessä ja että partio olisi ehkä käsitellyt tilanteen toisin. Autoilu-urani ensimmäinen sakko, n. 1000 euroa. Tuosta hetkestä lähtien oma asenteeni liikenteen automaattivalvontaan muuttui täysin, pelkkää rahastusta.

 • author avatar
  miksei jotakin muuta 2 vuotta ago Vastaa

  Miksi juuri Pasterstein on valittu tuohon tehtävään?

  • author avatar
   Jokeri Pokeri Pox 2 vuotta ago Vastaa

   Juurihan tässä joku aika sitten uutisoitiin konstaapelista joka oli siirretty noihin kameravalvonta-hommiin.
   Vetosi oikeudessa, josko olisis saanut alennusta virka-/ampuma-aserikoksensa tuomioon. ;)

   Vedän asioista omat ”johtaja”-päätökseni. :D

 • author avatar
  Puskarossi 2 vuotta ago Vastaa

  Liikennevalvontakamerabusiness ja kytkökset päättäjiin/asian edistäjiin?
  Miltä näyttää perinteinen ”Follow the money” analyysi?

 • author avatar
  Taustat oikein! 2 vuotta ago Vastaa

  Ottakaapa selvää Haapalan taustoista ja millainen itsevaltias on kyseessä! Lakia itse kunnioittamatta hän on tehnyt päätöksiä vuosikymmeniä! Siitä YLE voisi saada oikeasti kunnon jutun miten hyväveli verkosto ja mielivaltainen päätösvalta toimii ja on toiminut suomen poliisissa. Aloittakaa esimerkiksi kuopion baarien tappioista kun kyseinen poliisi päätti vastoin lupia sulkea baarit.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.