10
elo
2018

PAB: Poliisi valvoo tehostetusti koulujen lähellä

Koulut alkavat jälleen ja lähemmäs 60 000 uutta ekaluokkalaista astuu ensimmäistä kertaa koulutielle. Tielle, jonka turvaaminen tulee olla yhteiskunnan sekä kansalaisten tärkeimpiä prioriteetteja. Onneksi myös Liikenneturvallisuuskeskus on asiasta samaa mieltä.

 

Palkintokomitean pokaalivalikoimasta sen positiivisemman, eli Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saa Suomen poliisi, joka tällä viikolla on tehostetusti valvonut alakoulujen läheisyydessä olevia vilkkaimpia risteyksiä sekä liikenneväyliä. Nopeusvalvonnan lisäksi poliisi on myös puhalluttanut koulujen lähiteiden autoilijoita. Hyvä!

 

Juuri tällaisella toiminnalla lähetetään oikea viesti siitä, että erityisesti koulujen läheisyydessä olevilla taajama-alueilla tielläliikkujien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta annettujen nopeusrajoitusten suhteen. Tämä on sitä perinteistä poliisitoimintaa, joka nostaa myös poliisin arvostusta kansalaisten keskuudessa.

 

Palkintokomitea pyytää poliisia palauttamaan palkinnon ensi viikolla, sillä koulujen alkuun liittyvän kampanjan jälkeen poliisi palaa taas noudattamaan fiskaalisin perustein toteutettavaa liikenteen nopeusvalvontaa.

 

Poliisin itsensä mukaan “poliisin nopeusvalvonnan tavoitteena on vähentää ylinopeuksia”. Hallituksen esityksen mukaan taas kerätä tietty määrä rahaa. Kuinkahan paljon järkevämpää nopeusvalvontaa me näkisimmekään, jos tavoitteena olisi yleisen liikenneturvallisuuden parantaminen tai liikenteen henkilövahinkojen minimointi? Vallankumouksellisia ajatuksia…

 

Tavoitteet tähän tapaan julkilausuttuna saattaisimme nähdä entistä useamman poliisin, myös peltipoliisin, valvomassa hyvien sakkorysien sijasta niitä tieosuuksia, joilla ylinopeuksista aiheutuu aidosti turvallisuusriski. Siksi esimerkiksi nykyinen kameravalvonta pitäisi sijoittaa uudelleen.

 

Pitkien ja avarien maantiesuorien sijasta kameroista olisi oikeata hyötyä sijoitettuna koulujen ja lastentarhojen läheisyyteen, vaarallisiin risteyksiin ja Helsingin huumepoliisin päällikön työhuoneeseen.

 

Jälkimmäisen suhteen on jo tosin liian myöhäistä, mutta koulut ja tarhat ehtisi vielä suojata. Tehtäisiinkö se?

 

IL 6.8.2018

 

Saatat tykätä myös

PB: Viranomaiset unohtivat tasapuolisuuden somessa
PB: Hernesaaren ruuhkasuma on Jätkäsaari 2
PB: Turvallisuudesta tulee ylellisyystuote
PB: Helsinki haluaa kaventaa Lauttasaaren siltaa, jotta kalastajien perkuujätteille tulee tilaa

1 vastaus

  1. “myös peltipoliisin, valvomassa hyvien sakkorysien sijasta niitä tieosuuksia, joilla ylinopeuksista aiheutuu aidosti turvallisuusriski. Siksi esimerkiksi nykyinen kameravalvonta pitäisi sijoittaa uudelleen.”

    Juurikin näin, aivan järjetöntä miten peltipoliisi on aina siellä pitkän suoran loppupäässä 80 alueella ainoassa ohituskelpoisessa kohdassa muuten mutkikkaalla tieosuudella jossa pääsee alinopeutta ajavan ohi. Ei mitään liikenneturvallisuudellista perustetta. Ennemmin se peltipoliisi vaikka vaarallisen mutkan tai risteyksen kohdalle !