Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Jordan B. Petersonin 12 elämänohjetta -kiertue kävi Helsingissä

By | 6.11.2018
11 Comments
 • author avatar
  J 1 vuosi ago Vastaa

  So you are saying. Use LSD and hit the children …?

 • author avatar
  mies hetero valkoinen 1 vuosi ago Vastaa

  Kiitos tästä artikkelista. Olin itse liikkeellä liian myöhään, olikohan tuo viikko siitä kun liput olivat tulleet myyntiin. Silloin kaikki liput olivat jo menneet.
  Jos joku byrokraattipoppoosta on menossa toiseen esitykseen, jossa siis ilmeisesti käsitellään eri lukua kirjasta, olisi kiva saada siitäkin samantyylinen artikkeli tänne.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 1 vuosi ago Vastaa

   Meillä ei ollut etukäteen tiedossa, että eri illoissa käsitellään eri lukuja, joten uskoakseni kukaan palkintokomiteasta ei ole menossa ylihuomiseen esitykseen.

   • author avatar
    Tomi 1 vuosi ago Vastaa

    Koska kakkosluento jää PB:n raadilta väliin, katsokaa korvikkeena ja näin isänpäivän kunniaksi ”The red pill movie”.

    Turun sanomat kommentoi Åbo Akademi kohun aikaan elokuvaa objektiivisesti: ”Lisäksi tilaisuudessa aiotaan esittää The Red Pill -niminen elokuva, jonka rahoittajilla on tilaisuutta vastaan kerätyn vetoomuksen allekirjoittaneiden mukaan vahvat yhteydet yhdysvaltalaiseen äärioikeistoon. Elokuvassa muun muassa sanotaan, että naisten pitäisi lopettaa sorrettuna olemisen teeskentely.”

    Samaa teemaa kösittelevässä Yleisradion jutussa luki:
    ” Åbo Akademin tilaisuudessa oli tarkoitus esittää myös The Red Pill -elokuva, jota on arvosteluissa pidetty feminismin vastaisena ja seksuaalisen väkivallan uhreja halventavana.”

    Itse katsoin kyseisen pätkän, ja joko nuo kaksi toimittajaa eivät ole ko. dokkaria katsoneet, tai sitten heidän 3F suodatin blokkasi kaiken sisällön, jolloin elokuvan nyhtökaurapihvi meni kokonaan ohi…

    Aika heikoilla mennään, jos joku erehtyy perustamaan oman maailmankuvan ylen ja ts:n uutisoinnin varaan…

    Hyvää isänpäivää kaikille!

    https://yle.fi/uutiset/3-10493468

    https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4144730/U+bo+Akademissa+kuohuu+metookriittisen+paneelikeskustelun+vuoksi++tutkija+uhkaa+siirtaa+tutkimuksensa+toiseen+yliopistoon

    • author avatar
     Timo 1 vuosi ago Vastaa

     Itse en löytänyt tuota The Red Pill -elokuvaa verkosta, mutta tässä linkissä sen ohjaaja kertoo kokemuksistaan TEDx-puheessa (15 min):

     https://www.youtube.com/watch?v=3WMuzhQXJoY

     MEETING THE ENEMY A feminist comes to terms with the Men’s Rights movement

     Joko ihmistuntemukseni on hyvin heppoinen tai sitten vihjailut tuon taustalla vaikuttavasta äärioikeistolaisesta naisvihasta ovat hieman heppoisen oloisia.

     • author avatar
      Tomi 1 vuosi ago

      Katsoin itse pätkän google movies palvelun kautta. Katsominen maksoi vähemmän kuin hipsterilatte trendikahvilassa.

 • author avatar
  KalleR 1 vuosi ago Vastaa

  http://ylioppilaslehti.fi/2018/11/jordan-petersonin-sietamaton-karsimys/

  Äärioikeisto, kryptofasismi, jne mainittu. Tulee Yuri Bezmenov mieleen (https://www.youtube.com/watch?v=y3qkf3bajd4).

 • author avatar
  KalleR 1 vuosi ago Vastaa
 • author avatar
  Kyllästynyt 1 vuosi ago Vastaa

  PB:n kirjoitus aiheesta yllä, HS:n kirjoitus henkilöstä täällä: https://www.hs.fi/nyt/art-2000005896757.html.

  HS opettaa tavalliseen tapaansa, miten henkilöstä pitää ajatella, asiasta ei oikeastaan edes puhuta. Esim. kun Peterson sanoo uusmarxistien hallitsevan yliopistoja, toimittaja toteaa, että ”viidesosa ei ole enemmistö”, tekee ”faktantarkastuksen” (luvut ovat suunnilleen samalla tontilla, eli yhteiskuntatieteilijöistä viidesosa (!) identifioituu marxistiksi). Toimittaja ei tietenkään edes vihjaa lukijalle, mihin puhuja tässä voisi viitata (deplatforming-ilmiöön ja miten siinä pieni äänekäs vähemmistö voi estää keskustelun häiriköinnillä tai vetoomuksilla, aivan kuten kävi ÅA:ssa) ja mitä seurauksia tällä voi olla. Sen sijaan siis, että HS:n lukijoille kerrottaisiin yhteiskunnallisesti merkittävästä ilmiöstä, HS ohittaa itse asian ja yrittää lukijaa johdatellen nakertaa henkilön uskottavuutta ja sanoman sisältöä. Koko juttu on tietysti Nyt-liitteen puolella, ettei kukaan voisi edes kommenteista lukea, mistä oikeasti on kysymys.

 • author avatar
  Ossi Tiihonen 1 vuosi ago Vastaa

  Törmäsin tähän juttuun ja huomasin, että toivottiin kommentteja toisesta esityksestä:
  https://www.ossitiihonen.com/category/jordan-b-peterson/

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.