28
touko
2016

PB: Kela vei tuet työttömältä, joka alkoi harrastuksekseen myydä askartelemiaan plektroja

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Kela, joka ei jättänyt palkitsematta työttömälle miehelle tullutta tarvetta puuhailla edes jotain puolihyödyllistä. Työtön mies ryhtyi tammikuun lopussa tekemään harrastusmielessä kitaroiden pieniä näppäilyplektroja. Hän kertoi myös Facebook-sivuillaan aloittelevansa tuotantoa työttömyytensä lopettamiseksi ja etsiskelevänsä “koneita ja roinaa” rintamamiestalon kellariin tulevaan pajaan.

 

Ei olisi kannattanut. Uuden viestinsä perusteella mies näyttää havainneen, että Suomessa itsensä aktivointi harvoin johtaa hyviin tuloksiin. Kelalle oli ihan sama, ovatko plektrat käyneet kaupaksi tai eivät, sillä yrittäjyys on mielentila. Jos siitä ei hankkiudu eroon ja passivoidu, ei ole oikeutta yhteiskunnan tukiinkaan:

 

“Tein silleen tyhmästi että menin ilmottamaan työkkärille että yritän työllistää itteni kehittelemällä puisia plektroja. Kirjasivat mut sitten samointein yrittäjäksi ja kela perii työttömyyskorvaukset takasin. Nyt tällä olis siis tarkotus elää ja maksaa vuoden työttömyyskorvaukset takasin. Ostakaa nyt siis ees säälistä.”

 

Eiköhän siis opetella kaikki soittamaan kitaraa ja käydä ostamassa tältä mieheltä plektra. Tosin samalla kannattaa varautua pitkään toimitusaikaan. Mies kertoo Kelan kanssa taistelun vieneen häneltä voimat, joten nyt ei suju enää edes askartelu.

 

Plektran voinee silti yrittää ostaa täältä: https://www.facebook.com/pickatplektrat

 

 

plektra

Verkkouutiset 23.5.2016

 

Saatat tykätä myös

PB: Kelan tulkkikilpailutus aiheuttaa huolta vammaisille
PB: Venezuelan talousarkkitehti ja Kelan pääjohtaja korjaisivat sosialismin ongelmia lisäämällä sosialismia
PB: Toinenkin tarina pienyrittäjän ahdingosta

1 vastaus

  1. Mites

    Eikön tän palkinnon olisi pitänyt mennä työkkääriin joka määritteli kyseisen henkilön yrittäjäksi?