23
helmi
2017

PB: Suomi taas Nanny State Indexin ylivoimainen ykkönen

Hyvä me! Oy Suomi Ab kulkee voitosta voittoon. Tuskin on muste ehtinyt kuivua jutusta, jossa juhlistettiin omaan jalkaan ampumisen maailmanmestaruuskisojen perumista ja voiton luovuttamista ylivoimaiselle Suomelle, kun jo kantautuu uutinen mestaruuden uusimisesta Euroopan Unionin johtavana holhousvaltiona!

 

Nanny State Indexin voitto tulee täsmälleen samoilla pisteillä kuin viime vuonna. Se ei yllätä, sillä norminpurkutalkoissa ei ole tapahtunut mitään olennaista. Tilanne voi silti vaikuttaa aavistuksen epäreilulta, sillä parkkikiekkojen muodon vapauttamista ei ole huomioitu vertailussa millään tavalla.

 

100-vuotisjuhlallisuuksiaan valmistelevalle Suomelle uutinen on kuitenkin mairea ja pitää huomioida laajalti. Esimerkiksi Suomen julkaisemaan kansalliseen emoji-kokoelmaan tulisi saada myös holhous-emoji. Se voisi kuvata vaikka pehmustettua leikkikenttää, K18-merkinnällä varustettua lakritsipiippua tai Valviran logoa. Myös Pekka Puskan kuvaa kannattaa harkita.

 

Suomi-neito on kuin ylisuojeleva äiti, joka pukee pilttinsä liian lämpimään toppahaalariin, villapaitaan, kerrastoihin, kauluriin, villamyssyyn ja paksuihin kintaisiin niin, että raukkaparka pystyy niissä hädin tuskin liikkumaan. Hiekkalaatikolla suomalainen ei kehtaa kertoa kavereilleen, että hän ainoana käyttää vielä vaippoja.

 

Silti suomalainen ei kapinoi, koska hän tietää, että hyväähän äiteliini vain tarkoittaa. Sitä paitsi kuka tietää vaikka ilman kauluria saisi nuhan.

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Suomi100
PB: Long Island Iced Tean vaatima erikoislupa…
PB: Euroopan Unionin holhousvaltiovertailun ylivoimainen voittaja, Suomi Finland!

4 vastausta

 1. tarttis päästä pois

  Erittäin monella mittarilla varsin paska maa. Varsinainen sosiaalidemokraattinen painajainen.

 2. Elintasopakolainen

  NSI-saitti näyttää vielä viime vuoden lukuja ja kaikki tässä mainitut luvut ovat tasan samoja kuin saitilla. Onko jossain siis julkaistu jo vuoden 2017 lista vai muisteleeko PB wanhoja?

 3. Olavi Koskela

  Sinänsä hyväntahtoisen typeryyden voi toki antaa anteeksi, ja siihen voi yrittää soveltaa pikkuhiljaa jotain korjaavaa järkeä. Mutta pelkäänpä, että kyseessä on jokin paljon syvemmällä oleva tarve kontrolloida ja pomottaa kanssaihmisiä. Kovin kummoista asemaa ei tarvitse saavuttaa, kun tarve nostaa päätään. Kaikkihan tuntevat tuon Kelan tai TE -keskuksen sosiaalitanttatyypin asenteen. Jo kunnallispolitiikkaan pyrkivät broilerit esittävät kovin huolestuneita äänenpainoja suomalaisten alkoholinkäytöstä. Kun otat selvää, mitä keinoja ehdokas sitten ottaisi käyttöön, niin esiin nousevat nuo tutut: rajoituksia, kieltoja, verojen korotuksia. Lieneekö taustalla suomalaisten pitkä historia öykkäreiden alamaisina, autoritaarinen kasvatus ja (ainakin aikaisemmin) koulujen toimintatavat, vai mikä. Vaikea tietää, mutta kyllä tässä holhousvaltiosijoituksessa olisi todella kansallisen itsetutkistelun paikka.

 4. Nanny Index

  Nuo ovat ihan vääriä nannyindexejä. Kun me emme osaa käyttää alkoholia, lukea tuoteselosteita, suojautua myrkyllisiltä kaasuilta tai muutoin oikeasti vahingollisilta asioilta, siitä pitää jotenkin huolehtia. Sen taas kokisin ongelmalliseksi, että minut pakotetaan suojautumaan, laatimaan satoja paperilappuja, jos aion rakentaa jotain. Se on oma riskini (ja vakuutukseni), jos en tajua rakentaa oikealla tavalla omalle maalleni.

  Lukemat siis pitäis tulla autoilusta, byrokratiasta ym. asioista.

Kommentoi