27
helmi
2017

PB: Vuosia jatkunut poissaolohuijaus onnistui, koska valvoja lintsasi myös

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa italialainen Loreto Maren sairaala, jonka työntekijät kehittivät kuuluisasta italialaisesta lakosta vielä sofistikoituneemman version.

 

Italian poliisi kertoi perjantaina paljastaneensa vuosia jatkuneen järjestelmällisen poissaolohuijauksen, jossa muutamat sairaalan työntekijät olivat kirjautuneet töihin kaikkiaan 94 muun työntekijän puolesta. Pelkästään kahdella sosiaalityöntekijällä oli hallussaan 20 muun työntekijän henkilökortit, joita käytettiin sisäänkirjautumiseen sairaalan ovilla.

 

Epäiltyjen lintsareiden joukossa oli esimerkiksi lääkäri, joka kävi pelaamassa tennistä työajalla. Lisäksi hän oli käynyt jalokiviostoksilla ja yksityisillä kotikäynneillä.

 

Kiinni jäi myös hallintovirkamies, jonka tehtävänä oli pitää kirjaa sairaalan työntekijöiden poissaoloista. Hän oli toiminut työajallaan läheisen hostellin kokkina. Ilmankos kukaan ei voinut jäädä kiinni. Toisaalta on myös niin, että julkisen sektorin tehtävissä lintsaaminen saattaa olla jopa positiivista. Poissa oleva virkamies kun saa aikaan vähemmän vahinkoa kuin liian innokas paikalla oleva.  Perusteluiksi tarvitsee mainita vain Pekka Puska.

 

Sairaalassa sen sijaan potilaat tarvitsivat hoitoa. Päivän Byrokraatin vahvistamattomien huhujen mukaan asian jäljille päästiinkin, kun yksi potilas alkoi ihmetellä vastaanoton hitautta jonotettuaan odotustilassa jo kahden joulun yli.

 

Ilmeisesti jotkut sairaalan työntekijöistä kävivät silti satunnaisesti työssäkin. Heitä motivoivat säännöllisten työaikojen positiiviset terveysvaikutukset; parempi kahdeksan tuntia töissä kuin kokonaan ilman unta.

 

Nyt huijarit ovat saamassa laiminlyönneistään seuraamuksia ja syyttäjä on määrännyt heidät kotiarestiin tutkinnan ajaksi. Epäillyt saavat poistua kotoaan vain mennäkseen töihin. Osalle henkilöistä tilanne on hyvin hankala, sillä he eivät enää millään muista, missä heidän työpaikkansa sijaitsi.

 

 

Yle 24.2.2017

 

Saatat tykätä myös

Testissä Malmin sairaala
PB: Vihreiden nuorten ehdottama pakollinen häirintävastaava on jo kirjattu lakiin. Sitä kutsutaan esimieheksi.
PB: Nenäverenvuodon tyrehdyttäminen vaatii tulityöluvan
PB: Suomelle julkisista menoista 0,8 pistettä 100:sta

Kommentoi