30
maalis
2017

Nyt voit äänestää Päivän Byrokraattia… Espoossa!

Oletko joskus halunnut äänestää Päivän Byrokraattia? Nyt se on vihdoin mahdollista, jos vain satut olemaan Espoosta. Historiallisella tavalla kaksi Päivän Byrokraatti -palkintokomitean jäsentä liputtautuu esiin ja kertoo lähteneensä ehdolle. Molemmat heistä Kokoomuksen riveistä.

 

Numerolla 48 voi Espoossa äänestää palkintokomitean jäsen Mikko Laaksoa, joka perää tulosvastuuta politiikkaan, vastustaa kunnan tuhlausta ja vaatii tehokkuutta kaupungin lupabyrokratiaan. Mikko on kauppatieteiden maisteri ja hän on toiminut mm. kansanedustaja Elina Lepomäen avustajana. Mikko on luonnollisesti pesunkestävä markkinaliberaali ja osana PB:n palkintokomiteaa avoimessa sodassa julkisen sektorin älyttömyyksiä, holhousvaltiota ja veronkorotuksia vastaan.

 

Numerolla 88 taas löytyy niin ikään Espoossa palkintokomitean jäsen Tere Sammallahti, jonka sanansäilä on heilunut vuosikausia kritisoiden kaikkialle ulottuvaa kieltämistä, sääntelyä ja holhoamista. Teren ydinsanoma on, että suomalaisen julkisen sektorin tulot ja menot voidaan tasapainottaa markkinoita vapauttamalla ja järkevillä leikkauksilla, tärkeiden palveluiden samalla tehostuessa ja parantuessa.

 

Myös Kari Kuusisto (46, Kokoomus) ja Kimmo Oila (69, Kokoomus) saavat Päivän Byrokraatilta Espoossa suosituksen.

 

Helsingissä Päivän Byrokraatti -palkintokomitealla ei valitettavasti ole näissä vaaleissa omaa jäsentään ehdokkaana, mutta suosittelemme äänestämään vaikkapa Tuomo Luomaa (96, Kokoomus) tai Wille Rydmania (132, Kokoomus), jotka takuuvarmasti ajavat samoja asioita kuin me.

 

Vaikka tämä suosituslista onkin tällä kertaa täynnä poimintoja Kokoomuksen listalta, Päivän Byrokraatti ei ole sidoksissa puolueeseen, eikä edes suuremmin kannata puolueen nykyjohdon linjaa. Ehdokkaamme ovat Kokoomuksen markkinaliberaalilta laidalta ja läpi mennessään edistävät puolueen muuntumista toivomaamme suuntaan.

 

Päivän Byrokraatti tukee toki myös muun muassa Liberaalipuolueen (ent. Viskipuolue) ohjelmaa ja sen hyviä ehdokkaita, mutta koska pääkaupunkiseudulla käydään nyt tiukkaa kamppailua vihreiden ja markkinatalouden välillä, jokainen ääni on tarpeen pääkaupunkiseutulaisten suojelemiseksi punavihreältä katastrofilta.

 

Punavihren ohjelman älyttömyyksistä lisää seuraavissa parissa postauksessa.

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Epäiltynä Anni Sinnemäki
PB:n suositusehdokkaat kuntavaaleissa 2021
PAB: Kaupunkisuunnittelulautakunnan pj Risto Rautava käynnisti uudelleen keskustatunnelin suunnittelun
Päivän Byrokraatin lista kuntavaaleihin 2017