4
kesä
2017

PB: Lisäohjeita USA:n äitiyspakkaukseen

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Yhdysvaltain kuluttajatuotteiden turvallisuutta valvova virasto Consumer Product Safety Comission (CPSC), joka on ilmaissut huolensa suomalaistyyppisen äitiyspakkauksen laatikon käyttämisestä vauvanvuoteena.

 

“[CPSC:n edustajan] mukaan pitäisi tietää enemmän esimerkiksi siitä, miten ilma virtaa laatikossa ja mitkä ovat ikä- ja painorajat Yhdysvalloissa tehdyissä laatikoissa.”

 

Päivän Byrokraatin suorittamien virallisten testien mukaan laatikon mittojen sopivuus voidaan varmistaa siten, että lapsi asetetaan laatikon viereen pitkää sivua vasten. Mikäli lapsi on laatikkoa pidempi, on todennäköistä, että lapsi ei mahdu laatikon sisään. Jos laatikko on ahdas, lasta ei kannata tunkea sisään liiallisella voimalla. Vaarana on laatikon vaurioituminen.

 

Ilmanvirtauksen osalta Päivän Byrokraatti suosittaa, että yhdysvaltalaisiin käyttöohjeisiin lisätään kohta, jossa kehotetaan nukuttamaan vauva laatikossa ilman kantta.

 

Mitä Yhdysvaltain äitiyspakkaukseen muuten tulee, kyseessä lienee suomalaisten vasemmistotoimittajien unelma. Pitkän kohkauksen jälkeen syntynyt suomalainen “vientituote”, josta ei tule Suomeen centtiäkään. “Jess, ne kopioi meidän idean! Torilla tavataan!”

 

IL 25.5.2017

Saatat tykätä myös

PAB: “Vapaa ajattelu elää synkkää aikaa”
PAB: “Twitteristä on tullut New York Timesin päätoimittaja”
PB: Tutkimuksen mukaan merien muovijäte tulee kymmenestä suuresta joesta Aasiassa ja Afrikassa
PB: Asumisperusteinen sosiaaliturva lähettää väärän viestin

2 vastausta

  1. Juhani Nyström

    Tuntien ihmisten sangen rajallisen ymmärryksen on todella tärkeää antaa käytön opastusta henkilökohtaisesti laatikkoa luovutettaessa ja liittää käyttöohje mukaan kirjallisena. Lapsia muuten kuolee tukehtumalla, ellei vaadita opastusta kannen käytöstä. Viranomaiset USA:ssa ovat sangen eteviä.

  2. Päivän Byrokraatti

    Mikäli äitiyspakkausta käytetään muuttolaatikkona, on lisäksi syytä suojata lapsi huolellisesti kuplamuovilla. Laatikko tulee merkitä huomiovärein, jotta se löytyy uudessa asunnossa vaivatta. Liian pitkään laatikossa säilytetty lapsi voi pilaantua. Aiheutuva kosmeettinen ja hajuhaitta on pahimmillaan erittäin merkittävä.