7
tammi
2018

PB: Yksi erä Suomen suurinta tasa-arvo-ongelmaa astuu palvelukseen taas huomenna

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa tasa-arvovaltuutettu, joka ei koko olemassaolonsa aikana ole ehdottanut ratkaisua Suomen räikeimmän tasa-arvo-ongelman korjaamiseksi. Puolet kansasta joutuu valtiolle orjatyöhön, joka kestää kuudesta kuukaudesta lähes kokonaiseen vuoteen.

 

Kyse on tietenkin asepalveluksesta, joka kaikista 28 sukupuolesta on pakollinen ainoastaan miehille, ja josta kieltäytyminen johtaa pitkään vankilatuomioon.

 

Koska naapurissamme sattuu olemaan yksi maailman vaarallisimmista ja pahantahtoisimmista suurvalloista, meillä ei valitettavasti ole sitä ylellisyyttä, että voisimme heittäytyä pasifisteiksi ja jättää maanpuolustuksen korulauseiden, HalosenTuomiojan linjan ja Putinin hyväntahtoisuuden varaan. Suuri asevelvollisuusarmeija lienee siis pakon sanelema pakko.

 

Mutta ei hätää, Päivän Byrokraatti pelastaa talossa ja puutarhassa. Asevelvollisuusjärjestelmään sisään leivottu epätasa-arvo on helppo korjata. Norja ja Ruotsi ovat jo ulottaneet asevelvollisuuden koskemaan myös naisia, ja Suomen olisi syytä seurata perässä. Päivän Byrokraatti ehdottaa, että asevelvollisuusjärjestelmään hyväksytään parhaat ikäluokista rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen, poliittisiin mielipiteisiin tai sukupuoleen katsomatta.

 

Näiden asepalvelukseen uhraama aika on helppo kompensoida samalla keinolla, kuin millä tässä maassa puututaan kaikkiin muihinkin ongelmiin; verotuksella.

 

Ihmisillä on opiskelujensa jälkeen karkeasti 40 työvuotta aikaa kerätä ansioita. Yksi vuosi armeijassa vie 2,5 prosenttia tuosta ajasta, ja tasaisen vauhdin taulukolla siis myös saman osuuden hänen uransa aikaisesta työtulosta. Tämä on helppo hyvittää antamalla asepalveluksen suorittaneille vuosittain 2,5 prosentin alennus maksettavista veroista.

 

Alennuksesta seuraava verokertymän alenema pitää tietysti korvata joko julkisen sektorin budjettileikkauksilla (se parempi vaihtoehto) tai kiristämällä vastaavasti armeijaa käymättömien verotusta.

 

Varsin pieni ja hyvin perusteltu tulonsiirto verrattuna kaikkiin niihin muihin, joita tässä maassa silmääkään räpäyttämättä maksetaan. Eiköhän ruveta heti toimeen? Saa suorittaa.

 

– – –

 

Maanantaina 8.1.2018 palveluksen aloittaa noin 12 500 asevelvollista, joista 400 on vapaaehtoiseen asepalvelukseen halunneita naisia. 

 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2785

 

 

Saatat tykätä myös

Intersektionaalinen feminismi
All Lives Matter
PB: Vasemmistoliitolla on epäterve suhde poliittiseen väkivaltaan
PB: Professorien mielipide on poliittinen: Suomi voi halutessaan poistaa kiihotusrikoksen

5 vastausta

 1. Markus-setä

  Hyvä ehdotus mutta se ei käy, koska se ei käy. Jotta malli olisi toteuttamiskelpoinen, sitä pitää luonnollisesti fiksata siten, että pienutuloiset saavat suuremman verohelpotuksen kuin suurituloiset. Lääkärit ja dippainssit saakoon vain prosentin helpotuksen ja pienituloiset 10 pinnaa. Tätä operaatiota vahtimaan ja säätämään palkataan jokunen sata veroviranomaista lisää.

  Onko joku muuten todistettavasti havainnut tai jopa tavannut kiihkofeministin tai muunsukupuolisen kannattavan kaikkien asevelvollisuutta?

  1. Aleksanteri Sumiloff

   Ymmärrän ironian. Haluan vain huomauttaa että progressiivinen verotus/veloitus ei olisi tässä mallissa relevantti samalla tavoin kun se on tuloveron tai tiettyjen sakkojen kohdalla.

   Harvemmin se on pykälissä ihan piruuttaan, vaan palvelee tärkeää tehtävää yhteiskunnan kannalta.

   1. Markus-setä

    On se ihan yhtä relevanttia kuin tuloverotuksessakin! Mikä älämölö syntyykään, kun 100000 e vuodessa ansaitsevalle valtio antaa 2500 e ja keskituloiselle vain donan? Progressiivisen verotuksen periaatteita tulee soveltaa johdonmukaisesti, myös verohelpotuksissa. Lähtökohtaisesti kaikki yksilön tulot ovat yhteisiä, ja eri päätös on sitten se, paljonko kukin saa niistä omaan käyttöön.

 2. Libertaari

  Eikö olisi parempi, että puolustusvoimat yksityistettäisiin? Tällöin suomalaisia ei tarvitsisi pakkososialisoida valtiollisen laitoksen haltuun Pohjois-Korean tavoin vaan saisimme halvemmalla tehokkaamman maanpuolustuksen kilpailuttamalla eri sotilasyhtiöitä? Kaikki me tiedämme, että yksityiset toimivat aina julkista sekä paremmin että tehokkaammin ja tämä pätee myös maanpuolustukseen.

  Ikävää, että PB:kin on lähtenyt tälle marxilaiselle linjalle. Yleensä artikkelit ovat hyviä, mutta tämä oli lievähkö pettymys.

 3. Lippo Liukas

  Pari tärkeää huomiota tulojen menetyksestä:

  1) Intuitiivinen ajatus on, että varusmies menettää työuransa ensimmäisen vuoden. Todellisuudessa koko ura alkaa vuotta myöhemmin eli siirtyy koko kaareltaan vuoden myöhemmäksi. Se mikä menetetään, on työuran viimeinen vuosi, joka useilla ihmisillä on se kaikkein korkeapalkkaisin.

  2) Aika on rahaa, erityisesti korkojen maailmassa. Vuoden etumatka säästämisen aloittamisessa antaa 40 vuodessa, korkoa korolle laskettuna, varsin paljon enemmän.

  3) Kuolemaan johtavista työtapaturmista yli 90 % käy miehille (rakentaminen, raskas teollisuus, kuljetus, turvallisuusala ym.). Monet poistuvat muonavahvuudesta ennen eläkeikää, mikä lisää yksittäisen vuoden painoarvoa miehen elämän kaaressa naisiin (ja muihin, mitä lienevätkään) nähden.