29
helmi
2020

PB: Vasemmistoliitolla on epäterve suhde poliittiseen väkivaltaan

Päivän Byrokraattia Twitterissä seuraavat näkivät viime viikolla ärhäkän mustamaalaushyökkäyksen, jossa muutamat laitavasemmistolaiset aktivistit koettivat leimata PB:n ikävillä, mutta paikkansapitämättömillä väitteillä.

 

Yksi hyökkääjistä oli vasemmistoliiton Länsi-Suomen toiminnanjohtaja, Misha Dellinger. Outo tapahtumasarja on johtanut siihen, että Dellinger on nyt reilua viikkoa myöhemmin joutunut eroamaan tehtävästään, ja poliisi tutkii häntä epäiltynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

 

Päivän Byrokraatti epäilee, että kyseessä on ongelma, joka ei rajoitu vasemmistoliitossa yhteen Dellingeriin, vaan kyseessä on laajempi, poliittiseen väkivaltaan hyväksyvästi suhtautuva asennevamma, joka ulottuu aina puolueen ylimpään johtoon asti. Palaamme tähän ajatukseen kirjoituksen loppupuolella.

 

Ennen sitä on hyvä kertoa somessa vähemmän aktiivisille lukijoille, miten kaikki alkoi ja miten edellä kuvattuun tilanteeseen päädyttiin. Jos tapahtumien kulku on sinulle entuudestaan tuttu, voit halutessasi hypätä kuvauksen yli tähdillä *** merkittyyn kohtaan.

 

Kertomansa mukaan lomapäivää viettänyt Dellinger näytti päättäneen hakea itselleen viihdykettä koko päiväksi soittamalla somessa suutaan vähän joka suuntaan. Menemättä tässä muille suunnattuihin solvauksiin, Dellinger päätti muun muassa nimitellä palkintokomiteaamme kuuluvaa Tere Sammallahtea ”mulkuksi” ja Päivän Byrokraattia ”natsiksi”, ”kansallissosialistiksi”, ”fullHD uusnatsiksi” ja ”holokaustinkieltäjäksi”.

 


 

Solvaukset ovat siitä absurdeja, että Päivän Byrokraatti edustaa klassista liberalismia ja siihen kuuluvia arvoja, kuten mahdollisuuksien tasa-arvoa, sanan- ja mielipiteenvapautta, muita yksilönvapauksia ja markkinataloutta, ja näitä vapausaatteita edistävänä tahona palstamme on luultavasti niin kaukana natsismista kuin vain on mahdollista – siis yksinkertaisesti natsismin täydellinen aatteellinen vastakohta.

 

Sen sijaan Dellingerin edustaman vasemmistoliiton aatepohja lienee jo huomattavasti lähempänä kansallissosialismia.

 

Koska palstamme on laajalti tunnettu, vastaavia huutelijoita tulee PB:lle toki vastaan aika ajoin, mutta jätämme tuollaiset pahanmielen purkaukset yleensä omaan arvoonsa. Hallituspuolueen korkealta virkailijalta tuleva karkea valheellinen solvaus oli kuitenkin sen verran epätyypillinen tapaus, että yritimme vastata hänelle ystävällisesti ja valaista, millaista aatetta oikeasti edustamme. Turhaan. Loukkaukset jatkuivat koko päivän.

 

Natsittelujen eriskummallisuuteen kiinnittivät huomiota myös kymmenet muut keskustelijat, jotka alkoivat peräämään Dellingeriltä perusteluja ja todisteita mielipuoliselle väitteelleen. Sellaisia ei tietenkään koko päivän jatkuneessa keskustelussa löytynyt.

 

 

Päivän kuluessa Dellingerin jutut vain hurjenivat hurjenemistaan. Jossain vaiheessa hänen tuskastumisensa siihen, että muut ajattelevat eri tavoin kuin hän, eteni jopa puukkopuheiden asteelle. Vähänpä tuolloin tiesimme, mitä näiden väkivaltafantasioiden osalta vielä selviäisikään.

 

 

Joskus illan kääntyessä yöksi Dellinger tajusi itsekin olevansa perättömine väitteinensä täydellisessä umpikujassa. Hän keksi muuttaa tarinaansa niin, että onkin muka havainnut joidenkin tiliämme seuraavien henkilöiden kommentoivan asioita natsistisella tai holokaustin kieltävällä tavalla, ja hän on vain virheellisesti yleistänyt tämän koskemaan myös Päivän Byrokraattia.

 

 

Sekään ei välttämättä ollut hyvä veto. Jo valmiiksi Päivän Byrokraatin puolesta suuttunut yleisö yltyi moittimaan Dellingeriä entisestään, ja muutama hetki valheensa tunnustamisen jälkeen Dellinger päätti vetäytyä kritiikiltä piiloon sulkemalla Twitter-tilinsä yksityiseksi.

 

Tässä vaiheessa asiat kävivät erityisen mielenkiintoisiksi, sillä täsmälleen samaan aikaan sulkeutui myös nyttemmin ”huutelutiliksi” kutsuttu @huggywuggy2 -niminen anonyymitili, jonka jotkut keskustelijat olivat oivaltaneet kuuluvaksi Dellingerille muun muassa tililtä löytyneen, Dellingeriä ja hänen lastaan esittävän selfien johdosta. Tuon huutelutilin sisältämä aineisto on sen verran hurjaa, että Dellinger on nyt poliisitutkinnassa epäiltynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

 

 

Mutta palataan tähän hetken kuluttua. Asiat olisivat nimittäin voineet saada vielä Dellingerin ja vasemmistoliiton kannalta suotuisamman käänteen, jos Dellinger tai puolue olisivat ymmärtäneet tarttua tarjoamaamme mahdollisuuteen katua tehtyjä typeryyksiä. ”Nöyrä anteeksipyyntö vie pitkälle mun ja Päivän Byrokraatin kanssa”, ehdotti Tere, mutta tilinsä piilottanut Dellinger ei halunnut tarttua tilaisuuteen.

 

 

Sen sijaan havaitsimme Dellingerin twitter-kavereiden meille toimittamista kuvakaappauksista, että suljetun tilin suojissa hän ensin jatkoi uhoaan ja naureskeluaan, mutta päivän edetessä alkoi vajota yhä syvemmälle epätoivoon PB:n seuraajien suoltamista lukemattomista moitetwiiteistä ja hänen anonyymin huutelutilinsä salaisuuksien tutkimisesta.

 

 

Dellingerin eräälle somekaverilleen lähettämistä yksityisviesteistä ilmenee, kuinka Dellinger ei edes ymmärrä mielipuolisten syytöstensä loukkaavuutta. ”Pieni naljailu” on Dellingerin kielenkäytössä tapa kuvata sitä, kuinka hän perättömästi nimittelee toisia natseiksi ja holokaustin kieltäjiksi. Dellinger arveli viesteissään, että kohu varmaankin laantuu, kunhan hän hetken pysyy piilossa.

 

 

No, Dellingerin tilannearviot ovat monessa muussakin suhteessa menneet pieleen. Keskustelussa ei ollut muita huonosti käyttäytyviä kuin hän itse, ja kohu ei todellakaan laantunut, vaan päinvastoin.

 

Vielä tähän päiväänkään mennessä toiminnanjohtaja Dellingerin esittämistä solvauksista ei ole kuulunut anteeksipyyntöä sen kummemmin häneltä kuin puolueeltaankaan. Ainoan anteeksipyyntönsä hän on esittänyt puoluetovereilleen huutelutilinsä aiheuttamasta kohusta. Ei viestien sisällöstä, ei esittämistään loukkauksista, ei huonosta käytöksestään, eikä varsinkaan kenellekään uhreistaan.

 

 

Tämän artikkelin lopussa on linkkejä erinäisiin lehtiartikkeleihin, joissa on käsitelty muun muassa Dellingerin päätöstä erota tehtävästään, poliisin aloittamaa esitutkintaa ja rikosoikeuden professorin arviota, jonka mukaan Dellingerin huutelutilin twiitit, joissa on muun muassa toivottu kuolemaa erinäisille ihmisryhmille, täyttävät kiihotuksen kansanryhmää vastaan tunnusmerkistön. Esimerkiksi lokakuussa 2016 tilillä julkaistiin päivitys: ”Ilmastonmuutoksen kieltäjät tulisi ampua” ja marraskuussa 2016: ”Minulla on oikeus tappaa itsepuolustuksen nimissä. Fasistien tappamisessa on kyse itsepuolustuksesta.”

 

Noihin artikkeleihin ja huutelutilin tarkempaan sisältöön kannattaa perehtyä erikseen, mutta me emme käytä niihin enempää aikaa nyt, vaan siirrymme varsinaiseen asiaan, vasemmistoliiton ongelmalliseen flirttailuun poliittisen väkivallan kanssa.

 

***

 

Dellinger on perustanut puolustuksensa väitteelle, jonka mukaan hän on kyllä perustanut huutelutilin, mutta on jossain vaiheessa luovuttanut sen kahdelle henkilölle, jotka ovat hänen sijastaan vastuussa törkysisällöstä. Hän ei ole täsmentänyt miten tämä on tapahtunut, ja keitä nämä henkilöt ovat. Ehkä kyseessä on kaksi tuntematonta henkilöä, jotka Dellinger on sattumalta tavannut Turun rautatieasemalla ja joille hän on hetken mielijohteesta päättänyt luovuttaa sometilinsä.

 

Mitään järkevää selitystä ei löydy myöskään sille, miksi kukaan luovuttaisi oman henkilökohtaisen tilinsä toisille, tai miksi kukaan sellaisen ottaisi vastaan.

 

Samaa puolustusta käyttää kuitenkin myös vasemmistoliitto, joka ilmoittaa luottavansa työntekijänsä sanaan ja vierittää syyn tuntemattomien tilinkäyttäjien niskaan. Tosin jos puolue todella uskoisi Dellingeriä, kai se olisi tällöin myös ryhtynyt toimenpiteisiin näitä mystisiä kolmansia tahoja kohtaan, eikä työntänyt pitkäaikaista työntekijäänsä bussin alle.

 

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on vältellyt ottamasta asiaan kantaa ja koettanut ohjata asiasta tiedustelevat toimittajat asioimaan puoluesihteeri Mikko Koikkalaisen kanssa. Tämä ei YLE:n julkaisemassa jutussa epäile lainkaan meriselitystä useammasta twiittaajasta. Andersson on harvoissa kommenteissaan antanut ymmärtää tilin sisällön tulleen hänelle yllätyksenä.

 

 

Selitykset ja selvitykset saa toki uskoa ken tahtoo, mutta internet ei unohda. Olemme käyneet läpi huutelutilin vanhoja viestejä ja havainneet, että niiden kirjoitustyyli on samantapainen kuin Dellingerin nimitilillä, minkä lisäksi on löytynyt joukko Dellingerin nyttemmin suljetulla Periscope-tilillä olleita videoita, joissa Dellinger nimittelee muun muassa Jussi Halla-ahoa natsiksi ja haukkuu paria muuta poliitikkoa aivan samalla tapaa kuin huutelutili. Nuo videot on striimattu vuonna 2017.

 

Huutelutilillä on eri vaiheissa ollut eri nimiä. Twitter-alusta mahdollistaa @-alkuisen tunnuksen (esimerkiksi oma tilimme on @pbyrokraatti) ja tilin nimen (meillä ”Päivän Byrokraatti”) muuttamisen. Tiliin liittyvä id-numero jää kuitenkin ennalleen, ja sen perusteella on mahdollista jälkikäteenkin tunnistaa nimeään vaihtaneen tilin aiemmat tunnukset esimerkiksi Wayback Machinen avulla seulottavasta tilihistoriasta.

 

Huutelutilin id on ollut 118025821, ja tuo id on luettavissa kyseisten twiittiketjujen lähdekoodista.

 

 

Dellinger on jossain vaiheessa vaihtanut huutelutilin tunnusta ja nimeä ahkerasti. Selvityksissämme olemme löytäneet viimeiseksi jääneen tunnuksen @huggywuggy2 lisäksi ainakin tunnukset @aliteralspleen, @antifantti, @drunkfinngarden, @turkudellinger ja @turkuderringer, joka suhteessa väkivaltafantasioihin onkin mielenkiintoinen nimiväännös, sillä Derringer on vanha pistoolimerkki.

 

Ainakin vuodelta 2014 löytyy viestejä, joissa tilin nimenä on vielä avoimesti Misha Dellinger.

 

 

Vielä vuodelta 2017 löytyy kaappauksia, joissa @turkuderringer-tilin profiilikuvana on Misha Dellingerin kuva.

 

 

Tili on ollut varsin tunnettu. Vuonna 2016 @turkuderringer on ollut Suomi-Twitterin TOP-200 vaikuttajalistalla peräti sijalla 66 (https://www.pyppe.fi/blogi/2016/05/suomi-twitterin-top-200-vaikuttajat/) ja se on keskustellut aktiivisesti lukuisten tunnettujen twitteristien kanssa. Hauissamme on tullut vastaan lukuisia huutelutilille osoitettuja viestejä muun muassa ”vuoden heterona” ja tasa-arvoaktivistina tunnetulta Juho Pylvänäiseltä, ylikomisario Jussi Huhtelalta ja monelta muulta tunnetulta keskustelijalta, jotka tietenkään eivät itse ole syyllistyneet asiassa mihinkään moitittavaan, mutta joiden kanssa vaihdetut viestit ovat osoitus siitä, että huutelutilillä oli muutaman vuoden takaisessa Twitterissä yllättävänkin keskeinen asema.

 

Muutamissa viesteistä puhutellaan tilinhaltijaa Mishaksi tai Miska Dellingeriksi, mikä viestii siitä, että useiden twitteristien tiedossa oli, kuka huutelutiliä käytti.

 

 

Vasemmistoliiton kannalta raskauttavaa on se, että näemme viestihistoriasta myös paljon yhteyksiä huutelutilin ja Li Anderssonin sekä puoluesihteeri Koikkalaisen välillä.

 

Käyty viestittely on sävyltään tuttavallista ja sen sisällöstä ja kirjoitustavasta käy ilmi, että Andersson ja muut tilin kanssa viestivät tietävät, kenen kanssa he asioivat. Joissain viesteistä Andersson pingaa @turkuderringerin mukaan keskusteluun, kun kysymys on vasemmistoliiton linjasta jossain käsitellystä aiheesta.

 

 

Tekemästämme hausta ilmenee, että moni Anderssonin ja huutelutilin välisistä viesteistä on vaihdettu huutelutilin vihaviestien aktiivisimpaan lähetysaikaan vuosina 2016-2017.

 

 

Tallessa on myös kesällä 2017 (eli niin ikään vihaviestien aikaan) käyty keskustelu, jossa Li Andersson ehdottaa, että hän ja @turkuderringer tulisivat kylään Jari Sarasvuolle.

 

 

Myös vasemmistoliiton puoluesihteeri Mikko Koikkalainen on hakumme mukaan twiitannut muutamaan kertaan huutelutilin kanssa.

 

 

Nyt otsikoissa ollut, anonyymitilin viimeiseksi jäänyt tunnus @huggywuggy2 näyttää olevan varsin tuore. Se on ilmeisesti otettu käyttöön vasta 7.6.2019, koska kyseistä osoitetta ei Twitter-haussa löydy tätä ennen, vaan aiemmat hakuosumat kohdistuvat muille tunnuksille. (https://twitter.com/search?q=huggywuggy2%20until%3A2019-06-08&src=typed_query&f=live)

 

 

Ajatus siitä, että Li Andersson ei olisi ollut tietoinen Dellingerin perustaman huutelutilin tavasta viestiä, on todellisuudelle jokseenkin vieras. Paitsi että heidän välisensä kommunikaatio on tallentunut kaikkien luettavaksi viestihistoriaan, tiedossa oleva tosiasia on myös se, että sekä Andersson että Dellinger ovat kotoisin Turusta ja vaikuttaneet samanaikaisesti samoissa vasemmistoyhdistyksissä.

 

Dellinger on toiminut vasemmistoliiton Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtajana noin vuoden ajan, ja sitä ennen ainakin vuodesta 2015 vasemmistonuorten Varsinais-Suomen piirisihteerinä. Lisäksi hän on ollut puolueensa kuntavaaliehdokkaana Turussa vuosina 2012 ja 2017.

 

Li Andersson puolestaan on toiminut vasemmistonuorten puheenjohtajana 2011-2015, ja emopuolueen puheenjohtajana 2016 alkaen.

 

Iltalehden julkaisemien tietojen mukaan kyseessä olisi syvempikin ystävyys, ja Li Anderssonin kuvataan kuuluvan Dellingerin lähipiiriin. Näin myös Dellinger antaa ymmärtää yhdellä videollaan, kertoessaan, että Li Andersson on hänen ystävänsä.

 

Miksi Li Andersson ei sitten ole puuttunut asiaan, jos on tiennyt Dellingerin huutelutilistä ja tämän tavasta viestiä? Ei vaikuta siltä, että puheenjohtaja Andersson suhtautuisi tällaisiin, oikeistoa uhkaaviin vihapuheisiin kovin tuomitsevasti.

 

On muistettava, että Li Andersson nosti itse erityisavustajakseen Dan Koivulaakson, joka kirjoitti vasemmistonuorten keskustelufoorumilla ihannoivasti poliittisesta väkivallasta. Viesteissään Koivulaakso kutsui poliiseja sioiksi ja pasifismia vakavaksi mielenhäiriöksi. Hän peräänkuulutti ”erittäin brutaalia antifasistista toimintaa” ja ”taktista väkivaltaa” ja oli huolissaan siitä, että ”räikeästi rasistinen” poliisi ”suojelee natseja”. Koivulaakson kommentit ovat luettavissa mm. Suomen Uutisten artikkelista osoitteessa https://www.suomenuutiset.fi/onko-tama-vitsi-poliiseja-sioiksi-kutsuva-dan-koivulaakso-hallitusneuvottelujen-oikeusvaltiotyoryhmaa/.

 

Viesteistä nousi kohu viimeksi, kun Andersson nimitti Koivulaakson 2019 hallitusneuvotteluissa oikeusvaltion kehittäminen -työryhmän puheenjohtajaksi. Andersson ja Koivulaakso puolustautuivat sillä, että Koivulaakson viesteistä oli jo kymmenen vuotta aikaa, mutta jostain syystä media antoi heidän sivuuttaa sen tosiasian, että vain kaksi vuotta aiemmin, kesällä 2017, Antifa-taustainen Koivulaakso osallistui Hampurissa G20-kokouksen vastaisiin mielenosoituksiin.

 

Nämä neljä päivää jatkuneet mellakat Hampurissa äityivät osin hyvinkin väkivaltaisiksi: autoja poltettiin, kauppoja ryöstettiin ja lähes 500 poliisia loukkaantui.

 

Helsingin Sanomat kuvaili mellakkaa seuraavasti: ”Tervetuloa helvettiin -mielenosoituksen järjestää niin sanottu musta blokki, ja mielenosoitus oli etukäteen arvioitu Hampurin G20-kokouksen kymmenistä mielenosoituksista kaikkein konfliktinhakuisimmaksi. Yksi saksalaislehti kutsui tätä ”väkivaltaorgioiksi”.

 

Dan Koivulaakso kuvasi itse samaa tapahtumaa twiitissään ”mahtavaksi tunnelmaksi”.

 

Ongelman ydin näyttäytyy juuri tässä nykyisen sukupolven vasemmistoliiton äärimmäisessä läheisessä suhteessa Antifaan ja muiden vastaavien liikkeiden järjestämiin mellakoihin ja ilkivaltaisiin mielenosoituksiin. Li Anderssonia vasemmistoliiton puheenjohtajana edeltänyt Paavo Arhinmäki oli Linnan juhlia piinaavien ”Kuokkavierasjuhlien” ensimmäinen järjestäjä, ja puolueen nuoria aktiiveja on nähty jatkuvalla syötöllä vastaavissa, enemmän tai vähemmän väkivaltaisissa tapahtumissa kuten esimerkiksi ”Kiakkovieraat”, ”Luokkaretki lähiöst linnaan” ja ”Helsinki ilman natseja”. Joillekin tilaisuuksien paperinohut poliittinen sisältö näyttää olevan pelkkä tekosyy päästä hakkaamaan näyteikkunoita, takseja, ihmisiä tai poliisihevosia.

 

Vasemmistoliitto ei enää ole se takavuosien teollisuustyöntekijöistä koostunut, Neuvostoliittoon haikaileva duunaripuolue, vaan nykyisen sukupolven puolue-eliitti on kasvanut näissä passiiviväestöä houkuttelevissa vasemmistoanarkistisissa liikkeissä ja kaikesta päätellen nykyjohto myös kokee ne aatteensa kovimmaksi ytimeksi.

 

Niin kovaksi, että Li Andersson on koristellut jopa läppärinsä Antifan logotarralla. Tämä asettaa Suomen ja nykyhallituksemme kansainvälisissä suhteissa kovin erikoiseen valoon, sillä Yhdysvalloissa New Jerseyn osavaltion Homeland Security on julistanut tuon äärivasemmistolaisen liikkeen terrorijärjestöksi, ja terroristijärjestöstatuksen laajentaminen koko liittovaltion laajuiseksi on tällä hetkellä senaatin käsiteltävänä. Voi olla, että terroristijärjestöön leimautunut opetusministeri on tärkeille länsisuhteillemme vielä pahempaa myrkkyä kuin rintapielessään pitämällään rauhanmerkillä Yhdysvalloille aikanaan haistatellut ulkoministeri Erkki Tuomioja.

 

Asiaa ei varsinaisesti auta se, että samalla saman puolueen avoimesti kommunistiksi ilmoittautunut kansanedustaja Anna Kontula tekee rajarikoksia Israelissa paikallisen terroristijärjestö Hamasin kutsumana.

 

Misha Dellingerin poliittinen ura on nyt luultavasti ohi. Silti Misha sinulle pari vinkkiä vastaiseen kanssakäymiseesi muiden kanssa:

– Kun töppäät, pyydä rehdisti anteeksi.

– Älä valehtele.

– Kun joku on kanssasi eri mieltä, älä fantasioi väkivallasta.

 

Näillä neuvoilla pääsee jo pitkälle. Toivomme sinulle kaikesta huolimatta hyvää jatkoa, ja uskomme, että tämä muodostuu sinulle lopulta kasvattavaksi kokemukseksi, josta voit ammentaa tulevassa työelämässäsi ja suhteissasi toisiin, myös kanssasi eri tavalla ajatteleviin ihmisiin.

 

Vasemmistoliitolle lähetämme terveiset, että teidän on syytä tehdä pesäero poliittiseen väkivaltaan ja hylätä siipienne alla hyysäämänne ääriliikkeet. Politiikka ei voi eikä saa perustua vihaan tai toisinajattelijoiden demonisointiin.

 

 

UUTISLINKKEJÄ:

 

Mtv3 uutiset: “Vasemmistoliiton Misha Dellingerin perustamalta tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia tviittejä – Li Andersson tuomitsee jyrkästi: “Tämä asia ei jää tähän”

 

Mtv3 uutiset 28.2.2020: “Vasemmistoliiton toiminnanjohtaja vieritti väkivaltatviiteistä vastuuta muille – myös omalta tililtä julkaistu kyseenalaista sisältöä: ‘Puukko PB:n rintaan on puukko Teren kunniaan'”

 

Suomen Uutiset 27.2.2020: “Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan tili yllyttää tappamaan, puoluesihteeri lakaisee asian maton alle – tällaisia tuhoamiskehotuksia verkkoon ladattiin”

 

Iltasanomat 28.2.2020: “Professori: Vasemmistoliiton toiminnan­johtajan vihatilistä tulisi käynnistää tutkinta: ‘Onhan fasismikin vakaumus'”

 

Yle 28.2.2020: “Tappouhkauksia lähetelleen sometilin perustanut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja irtisanoutuu tehtävästään – Poliisi epäilee rikosta”

 

Iltasanomat 28.2.2020: “Vasemmistoliiton Dellingeriä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Lounais-Suomen poliisi aloittaa esitutkinnan”

 

Saatat tykätä myös

PB: Suomen velkaantuminen jatkuu kuin alkoholistin ryyppykierre
Intersektionaalinen feminismi
All Lives Matter
PB: Professorien mielipide on poliittinen: Suomi voi halutessaan poistaa kiihotusrikoksen

26 vastausta

 1. niko saario

  mut tää kaverin juttu sai ainakin käänytyy ilmastomuutos kieltäytyjäks,ku rupes niin toi uhkailu tappamisel ärsyttään,et aattelin et ois kiva nähä kuka sit lähtee perään,vaiks monest asiast ehkä oonkin samaa mielt vasemmistoliiton kaa

  1. lukija

   ”sai ainakin käänytyy ilmastomuutos kieltäytyjäks,ku rupes niin toi uhkailu tappamisel ärsyttään”
   Nyt on rankka asiayhteys.

 2. Tämä voi hyvinkin olla isompi asia miltä aluksi näytti. Erityisesti Koivulaakson Dani on päässyt kuin koira veräjästä.

  Ps. Olen tietysti myös fasisteja vastaan. Tiedoksi vaan jos tämän viestin lukija saapuu kovin “värikkäistä” keskusteluista tänne ja luulee puhuvansa samalle sakille.

  Pps. Jos oletetaan että Dellingeri ihan oikeasti erosi sen puolesta että jotkut eivät joudu oikeuden eteen niin ketä he olivat? Aivan varmasti hän heidät tuntee.

 3. “Misha Dellingerin poliittinen ura on nyt luultavasti ohi.”

  Häh? Mitä ihmettä?

  Missä tahansa muussa puolueessa (ehkä Vihreitä lukuun ottamatta) ura olisikin auttamatta ohi, mutta Vasemmistoliitossa ja Antifa:ssa kunnon väkivaltauhkailu näyttää olevan vain meriitti. Saa sellaista kunnon vasemmistolaista “street cred”:iä.

  Hyvä esimerkki on itseään “työväen militantiksi” kutsuva Dan Koivulaakso, joka monien muiden tempaustensa ohella on aiemmin mm. peräänkuuluttanut

  ”erittäin brutaalia antifasistista toimintaa” ja

  ”taktista väkivaltaa” ja

  ollut huolissaan siitä, että

  ”räikeästi rasistinen” poliisi (joita Koivulaakso kutsuu myös “sioiksi”) ”suojelee natseja”.

  Näillä meriiteillä Dan Koivulaakso sitten päätyi kaikista maailman mahdollisista poliittisista paikoista mm. hallitusneuvottelujen OIKEUSVALTIO-työryhmän (can’t make this shit up!) puheenjohtajaksi, ja sittemmin “erityisavustajaksi” lähes kahdeksan tuhannen euron kuukausipalkalla!

  Lähteet väitteille:

  https://www.suomenuutiset.fi/onko-tama-vitsi-poliiseja-sioiksi-kutsuva-dan-koivulaakso-hallitusneuvottelujen-oikeusvaltiotyoryhmaa/

  https://www.suomenuutiset.fi/li-andersson-pida-dan-koivulaakso-taktista-vakivaltaa-peraankuuluttaneita-viesteja-ongelmallisina-antaa-taman-jatkaa-turvallinen-oikeusvaltio-tyoryhman-johdossa/

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006205843.html

 4. Näitähän löytyy pienellä haulla hyvin helposti lisääkin.

  Tässä Vasemmistoliiton vaaliehdokas yllytti heittämään väkivaltaisiksi yltyneissä mellakoissa polttopullon tai kiven. Tai molemmat.

  https://www.suomenuutiset.fi/vasemmistoliiton-kunnallisvaaliehdokas-kehotti-heittamaan-polttopullon-itsenaisyysjuhlissa/

  Ei näistä koskaan ole kuultu mitään irtisanoutumisia vasemmistoliiton johtoportaalta. Eikä tietenkään mitään poliisitutkintoja ole aloitettu. Ne on varattu vaarallisempia rikollisia, kuten Päivi Räsästä varten.

 5. Myös vasemmistoliiton edellinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on ollut varsin kunnostautunut vihapuheiden saralla, mm. huudellessaan Aamulehden mukaan poliiseille päin naamaa tunnettua poliisimurhaajaa ylistänyttä rallatustaan:

  “Arhinmäki osallistui muutamia vuosia sitten poliiseja provosoiviin huutoihin Jokereiden jalkapallopelissä. Aamulehden mukaan vasemmiston silloinen nuorisojohtaja Paavo Arhinmäki herjasi Jokeri-kannattajana poliiseja muiden mukana.

  – Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannatushuuto.

  Eero Holsti ja Antero Palo olivat poliiseja, jotka tanskalainen Steen Christensen teloitti vuonna 1997.”

  https://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/a/2011121414943841

  1. Arhinmäki palkitsi myös ministerinä ollessaan 30 500 euron opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla Monsp-levy-yhtiön, jonka vetonaula-artistina oli toiminut muuan “Steen1”.

   https://web.archive.org/web/20170617141413/https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000651698.html

   Samainen “Steen1” oli esiintynyt mm. useissa vasemmistonuorten ja “Punavihreän yhteistyön” vaalitilaisuuksissa.

   Tässä esimerkkejä Steen1:en “lyriikoista”:

   “nyt on aika kostaa, käydä kyttii vastaan.”

   “Steen Christensen, voiks sitä syyttää?
   Sehän vaan pisti kylmäks pari kyttää.
   Tommonen tapa pitäis idäs säilyttää ja aina ku kyttä nähä,
   Niin sitä turpaan mättää.
   Christensen on itäpuolen sankari,
   Sille pitäis antaa kytäntappomitali.”

   “Tekis mieli ajaa kytät Vuokin telakan päähän,
   Ottaa niitten Glockit ja ampuu niitä päähän.
   Ja heittää ruumiit mereen Vuokin telakalta,
   Keväällä raadot sais löytyy jäiden alta.”

   “En suostu virkavaltaa kunnioittamaan.
   100 prosenttista vihaa ja väkivaltaa, väkivaltaa, väkivaltaa”

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/samihaukka/148076-arhinmaki-tukee-rikollisuutta/

   Tuo lukuisia väkivaltakehotuksia ja mm. yllytystä poliisien murhaamiseen sisältävä “laulu” on muuten vielä julkisesti saatavilla useina versioina mm. Youtubesta, joten valtakunnansyyttäjän tuoreen linjauksen mukaan teko ei liene vanhentunut…

   Ehkä arvoisa PB viitsisi laittaa tämän vasemmistonuorten ja Paavo Arhinmäen suosikkiartistin “taideteoksen” poliisin arvioitavaksi:

   https://www.youtube.com/watch?v=PoGPCBgfrn8

 6. Clint Eastwood

  Mahtavaa työtä kun paljastatte tätä mätäpäisettä ja tätä mädän määrää mitä Suomessa on!!! Kiitos kun jaksatte taistella tätä Suomessa vallitsevaa henkistä ankeutta vastaan!!!

  Suomi on moderni DDR. Jopa pahempi kuin esikuvansa, sillä siellä asuvat eivät edes tiedä asuvansa vankilassa jonka jokaista “oikeinajattelua” hallitsee vihainen punainen sensori!!!!!!!!

 7. Misha Andersson

  Kerroit kattavasti Anderssonin ja Dellingerin läheisistä väleistä turkulaisina ja vasemmistopoliitikkoina. Herää kysymys, että jos Dellingerin väitteet kahdesta muusta käyttäjästä vihaviestien takana pitää paikkansa, niin onko Andersson sitten toinen näistä kahdesta anonyymistä? Hänellä ainakin on niin hyvät välit Dellingeriin, että Twitter-tilin jakaminenkin voisi tulla kyseeseen. Tästä syystä Andersson myös yrittää kategorisesti kieltää kaiken ja esittää tietämätöntä.

 8. Sanni Koivunen

  Persoonallisuushäiriöt, äärimielisyys ja politiikka on ikävälaatuinen yhdistelmä, joka mädättää koko yhteiskuntaa. Oikeusvaltiossa pitäisi puuttua huomattavasti tehokkaammin tällaisen syövän kasvamisen, tai syntymisen, ehkäisemiseksi. On vain ajan kysymys, milloin joku näistä öyhöttäjistä toteuttaa tappouhkauksensa, “koska natsit” (jotka on ko. hörhöjen somessa luomia mielikuvitusolentoja. Pelkästään jo moinen häiriköinti on liikaa.

 9. Puolijumala

  Eipä yllätä se, että nämä väkivaltaa fantasoivat eivät yleensä ole fyysisiltä ja henkisiltä ominaisuuksiltaan oikeiasti kykeneviä varteenotettavaan väkivaltaan.

  Väkivaltakin on mielestäni “taitolaji”. =)

 10. ceterum censeo

  Tästähän syntyi varsin ansiokas ja ilmeisen näköinen vasemmistoliiton toiminnanjohtajan muotokuva. Räyhäämistä, uhriutumista ja kaksinaismoraalia. On tietysti todennäköistä, että samanlaisia tyyppejä löytyy muistakin puolueista rivijäseninä, mutta puolueen toimihenkilöt ovat ne, jotka muodostavat puolueen linjan ja edustavat sitä. Tämä ajatusmaailma ja toimintamalli ei voi olla puoluejohdolle sen enempää tuntematon asia kuin yllätyskään. Jos nyt seurauksena olivat potkut Dellingerille, todellisena syynä eivät ole mielipiteet ja asenteet vaan taitamattomuus. Teot olivat hyväksyttäviä mutta niistä kiinni jääminen ei. Todennäköisesti on vain ajan kysymys, milloin katkolle tulleen työpaikan tilalle onnistutaan kehittämään uusi vihreä oksa, jos ei suorastaan ministerin avustajana niin ainakin jonkun julkisella rahalla pyörivän järjestön toiminnanjohtajana.

  Muuten, tulipa mieleeni, että jokohan tämä kansa alkaisi taas olla kypsä sellaiseen ”jo riittää” reaktioon. Se vanha juliste voitaisiin päivittää muotoon. ”Jo riittää mielipideterrori, valhelupaukset, poliittinen korruptio, veron korotukset”. Ja puolueen nimi varmaan pitäisi vaihtaa, niitä tannerilaisia kun alkaa olla vaikea löytää sieltä demarien johtoportaasta.

 11. Hannu

  Minua ei ainakaan helvetin vertaa kiinnosta joku “politiikka”. En mielelläni ota mitään kantaa, ellei ole ihan pakko. Kahden lapsen isä, kaverini kidutusmurhattiin 4 vuotta sitten, ketään ei kiinnostanut koko asia. Saatiin töissä polttaa jotain ekokynttilää asian tiimoilta.
  Hänen äitinsä asunto poltettiin maan tasalle, kun ei suostunut maksamaan tekaistuja huumevelkoja, pojan kuoleman jälkeen.

 12. Fredar

  Mitä muutakaan voi odottaa vihamieliseltä, mustavalkoiselta, ja pessimistiseltä ideologialta, jonka mukaan sen kannattajat ovat sankarillisia oikeuden puolustajia ja kaikki muut läpeensä pahoja ja korruptuneita? Jos sen kannattajat todella uskovat, että maailma on niin paha paikka, niin totta kai kaikki lopulta johtaa väkivallan ihannointiin. Sairasta peliä. Hyvä asia on onneksi se, että näillä ihmisillä ei ole niin paljon valtaa kuin luulevat.

 13. Jens

  “Koskaan ei voi olla liian radikaali rasismia ja fasismia vastaan. Aseellinen vastustus on joskus tarpeellista.”

  Vantaan demarinuorten varapuheenjohtaja Kamal Palani Jafin väkivaltaan yllyttävä twiitti vuodelta 2016 ei jostain syystä johtanut poliisitutkintaan saati nuorisojärjestön määrärahojen takaisinperintään.

 14. Bogreol

  Vasemmiston ideologia nousee uusmarxismista, Frankfurtin koulukunnan opeista, joiden mukaan etnisten ja muiden vähemmistöjen etujen ajamisesta on tehty väline horjuttaa vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä, on hyvä, että jatkuva natsi-, fasisti- ja rasistikortin esiinvetäminen pysäytetään edes kerran kuten tässä minulle tuntemattoman Dellingerin tapauksessa. Äärioikeistolaisiksi vasemmistolaiset ovat alkaneet kutsua isänmaallisia kunnon kansalaisia, ns. kriittisen teorian mukaan kaikkea tulee arvostella, vain siten voidaan luoda monikulttuurisuuden hyväksyvä uusi ihminen.

  Väkivalta kuuluu antifasistien toimintakulttuuriin, ja antifan kannatus näyttää olevan paljon laajempaa kuin mitä on suoraan tunnustaa kannattavansa väkivaltaa. Kenen puolelle esim. media asettuu kun 612-marssi rauhanomaisesti kunnioittaa esi-isien uhrauksia? Aggressiiviset häiriköt esitetään ns. radikaalin äärioikeiston uhreina. Taistelevat hyväksyttävästi rasismia vastaa, “Ei natseja meidän kaduille, ei natseja minnekään”.

 15. Mikko

  Ei Antifa-tarra sattumalta Lin läppärin kanteen tarttunut. Kiitokset tästä kattavasta tietopaketista, joka nitoo hienosti yhteen tiedonmuruja. On se jotenkin absurdia, että näillä opeilla pääsee mennään opetusministeriksi, aivan kuten Koivulaaksokin on äärimmäisen absurdi tapaus kehittämään oikeusvaltiota.

 16. Maurizio

  Taposen vastaus Halla-aholle oli aika paljastava. Omaan ideologiseen viitekehykseen kuuluvaa porukkaa autetaan auliisti mm. rikosilmoitusten teossa, mutta vastakkaista ajattelua edustavalle sanotaan, että tappouhkausten kirjoittelu on “harmillista”. Siis helvetti, onko Taponen OIKEASTI niin hölmö, ettei ymmärrä millaista hallaa tekee omalla toiminnallaan Suomen viranomaisten maineelle?

 17. Julio

  Vielä kun näkisi vastaavaa toimintaa persujen suhteen niin olisi kova, mutta taidattekin olla sinne suuntaan kallellaan.

  1. Maurizio

   PäBy ehkä vähemmän, mutta Persujakin kyllä lyödään muilta tahoilta kuin vierasta sikaa koko ajan. Mikä on täysin oikein, koska kaikkien poliittisten ryhmien pitää sietää arvostelua.

  2. Haerski

   Mielestäni on hyvä, että Päivän Byrokraatti keskittyy enemmän niihin asioihin, joita media ei ole jo muutenkin pullollaan. Kun perussuomalainen törppöilee, niin ei ole epäilystäkään, etteikö kaikki tarvittava tulisi sanotuksi muita reittejä jopa kyllästymiseen asti. PB lienee ollut yksi tärkeä tekijä siinä, että Dellingerin tapaus ylipäätään ylitti valtakunnallisen uutiskynnyksen, eikä Vasemmistoliitto voinut vain vaieta koko hommaa kuoliaaksi.

   Lisäksi kun vihapuhe ja etenkin pyrkimys sen määrittelemiseksi rikoslakiin on ollut paljon PB:n hampaissa sananvapauden näkökulmasta, niin vihapuheesta on kaikkein tärkeintä huomautella nimenomaan niille tahoille, jotka sitä ovat lakiin parhaillaan ajamassa. Kun hallituspuolueet ei saa pidettyä edes omiaan kurissa, niin mielenkiinnolla odotan millainen sekamelska siitä syntyy, jos laki joskus menee läpi. Vasemmistossa kun on tietyissä piireissä totuttu jo valmiiksi erikoiskohteluun kaikenlaisen vihan- ja väkivallanlietsonnan osalta, joten lainsäädäntö saattaisi purra heitä mielenkiintoisella tavalla omaan kannikkaan.

   Enkä muuten pidä kohtuullisena ajatusta, että nostaessaan jonkun epäkohdan esiin pitäisi “tasapainon vuoksi” kaivaa vastaava määrä lokaa myös politiikan toisesta äärilaidasta. Aikuisten ihmisten pitäisi osata käsitellä epäkohtia epäkohtina, eikä turvautua lapselliseen defenssiin “mutku noi toiset aloitti!” Jos asia kuitenkin vaivaa, niin selaappa blogilistaa eteenpäin otsikkoon “Käytöstapoja, perkele” asti, niin kommenteista saat huomata, että PB on ollut ihan hiljattain kansallismielisen oikeiston taholta ihan vastaavien syytösten kohteena otettuaan kantaa Johannes Kosken kokemaan törkeään häirintään. Siinä aika hyvän indikaattori, että kritiikkiä kyllä annetaan ihan yli aatemuurien, kun kritisoitavaa on.

 18. Full Name

  Kiitokset valaisevasta artikkelista. Jostain syystä tämä ei keltaista lehdistöä näytä kiinnostavan, saati Hesaria.

 19. Seppo

  Olen kaikkea muuta kuin laitavasemmiston ystävä, mutta minusta on varsin ongelmallista, että näitä Mishan törttöilyjä tutkitaan juuri kiihottamisena kansanryhmää vastaan eikä esimerkiksi kunnianloukkauksina tai laittomina uhkauksina, jotka ymmärtäisi paremmin.

  Jos poliittinen kantakin ymmärretään jatkossa lain suojelemana kansanryhmänä, jota vastaan ei saa kiihottaa, tulee se rajoittamaan todella vakavasti poliittista kritiikkiä myös paljon tappouhkauksia lievemmässä kritiikissä. Kiihottaminen kansanryhmää vastaanhan käytännössä kieltää esimerkiksi kansanryhmäksi katsottavan tahon kritisoinnin kiusallisilla faktoilla, kuten tilastoilla, kyseisestä ryhmästä. Kenties jatkossa esimerkiksi vasemmistolaisen politiikan tai poliitikkojen kritisointikin aivan asiaperustaisesti ja ilman mitään uhkailuja saattaisi silloin täyttää jonkin tulkinnan mukaan määritelmän kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

  1. Maurizio

   “lain suojelemana kansanryhmänä”

   No näinkin, koska tuota laintulkintaa voidaan pahimmillaan käyttää keinona tukahduttaa tiettyjen ideologioiden poliittinen arvostelu kokonaan. Ja sehän ei Suomessa suomettumishistorioineen olisi mitenkään ennenkuulumatonta.

 20. Veijo Hoikka

  Minulle jäi hieman epäselväksi se, että kuuluvatko blogissa lainatut mitä-lie-huutelu-tiliuhkailut Dillengerin ja Andersonin työhön? Jos kuuluvat, koostuuko loppusosa heidän työstään sisällöltään samantasoisesta jutustelusta eli vihapuheesta?
  Miskalle blogisti antoi ohjeita uran jatkoa ajatellen. Lisäisin niihin: Mene hyvä mies ammattiauttajan vastaanotolle!