16
loka
2018

PB: Vihreät, puolue Keisari Aarnion makuun?

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa vihreä liike, jonka parista näytetään eksyvän lain harhapoluille lähes yhtä tiheään kuin poliisijohdosta.

 

Ja nyt siis puhutaan ihan oikeista, enemmän tai vähemmän vakavista laittomuuksista, ei mistään läpsyttelyistä tai vastenmielisistä maaseutunäkemyksistä, joiden mukaan ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua.

 

Ensin kärähti Heidi Hautala, joka maksoi kotiaan siivonneelle tšetšeenipakolaiselle palkkaa ilman veroja ja teetti kyseenalaisen oviremontin, josta uutisoitiin eläkemaksujen jääneen maksamatta. Ja kun selvisi että maksut olisivatkin olleet remonttimiehen yhtiön vastuulla, ilmeni samalla, että Hautala teetti remontin Helvetin enkeleillä.

 

Mikä hilpeintä, Hautala toimi samaan aikaan harmaan talouden työryhmän vetäjänä. Sen suhteen täytyy muistaa, että myös kokemusasiantuntijuus pätevöittää.

 

Puheenjohtaja Ville Niinistö yritti (turhaan) puhua Hautalaa suosta, mutta vain muutamaa viikkoa myöhemmin oli hänen oma vuoronsa. Niinistö jäi kiinni Ruotsiin rekisteröidyn auton ajamisesta Suomessa ilman, että tuontiauton verot olisi maksettu.

 

“En tiennyt, että sääntely on niin tiukkaa”, kertoi puolueensa johtava lainsäätäjä Niinistö. Niinpä niin, olihan auto Suomessa vain silloin tällöin ja satunnaisesti – kiinnijääntihetkelläkin vasta viimeiset puoli vuotta.

 

Eikä vihreiden tavoissa ole sen jälkeenkään nähty suurempia muutoksia.

 

Kuluvan syksyn aikana sai joka aamu lehteä avatessa jännittää, mitä uutta kansanedustaja Jani Toivolasta on taas paljastunut. Asumiskulukorvauskikkailut, eduskunnan taksikorteilla suhaaminen, kouluvierailujen palkkioiden nostaminen sairausloman aikana ja niiden piilottaminen säätiön tilinpäätökseen ovat maininnan arvoinen värisuora jopa vihreiden mittapuulla.

 

Ja milloin joku puoluetoimistolta ei ole seisomassa lentoliikenteen häirintätoimissa, on heidän kuntapäättäjänsä istumassa syytettyjen penkillä lapsilisähuijauksesta. Sellaisesta pienestä, jossa intressiä on vaatimattomat 44 232 euroa, eli enemmän kuin Frederikin unelma-Mersussa ja nimikkeenäkin törkeä rahanpesu.

 

Ehkä ei ole hyvätapaista nauraa perin onnettomalle tilanteelle, mutta kun kyseessä on vielä kaiken lisäksi vuoden maahanmuuttaja, joka vain vähän aikaa sitten laukoi Aamulehdessä:

 

“Suomessa puhutaan usein, että pakolaiset haluavat vain elää sossun rahoilla. En ole koskaan tavannut ihmistä, joka haluaisi.”

 

Tavallaan totta, jos omaksutaan se näkemys, että ihminen ei voi tavata itseään, mutta silti tuntuu siltä, että Saido Mohamed puhui vielä enemmän totta perustellessaan siirtymistään vihreisiin:

 

“Tärkein kriteeri puolueen valinnalle on Vihreiden arvopohja, joka on omani kaltainen.”

 

Maaseudun Tulevaisuus 3.11.2017

 

HS 26.3.2013

 

IL 14.3.2013

 

IS 16.4.2013

 

IL 27.9.2018

 

 

IL 18.9.2018

 

Yle 23.8.2018

 

www.helsinginvihreat.fi 8.6.2016

 

IL 16.10.2018

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Epäiltynä Anni Sinnemäki
Intersektionaalinen feminismi
All Lives Matter
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten

19 vastausta

  1. Päivän Byrokraatti

   Kappas vaan – tämä on mennyt tutkan ohi. Poikkeuksellinen tapaus, kun yleensä näissä piireissä käydään veronmaksajan taskulla…

   1. ceterum censeo

    Kyllä hän kävi veronmaksajienkin taskulla kun Suomen Akatemian myönsi dosentti Hariselle 600 000 euroa “somalimaahanmuuttajien kansallisuuskokemuksia vertailevaan tutkimukseen”. Jostakin omituisesta syystä tämä ei saanut samaa huomiota kuin samaa suuruusluokkaa ollut Himasen projekti, jossa sentään käsiteltii kokonaan toisen suuruusluokan asioita ja mukana oli kansainvälisesti merkittäviä tutkijoita.

 1. Jenkkikyttä

  Hahaha tuo pastorin keissi on kyllä erinomainen, samasta talosta on saanut hengenravintoa ja vähän muutakin jos on ollut huonolla hapella. :D Ei jumalauta, vihreistä on enää vaikea keksiä parodiaa kun kaikki on jo oikeasti tehty…

  Kaikkein oksettavinta on se aatteen palo millä nämä vihreät öykkärit tietää kaikesta kaiken ja varsinkin sen miten muiden pitäisi asiat tehdä ja miten elää kunhan heitä ei samat säännöt ja määräykset koske.

  1. PG

   VN muiden spedeilyistä huolimatta kuinka moni saa ajokieltoa 139kmh nopeudella 100 kmh alueealla? Aika matalan kynnyksen kitinäuutinen.

   Itse en pidä tuota minään työkaluna taistella dorkia vastaan.

 2. Haerski

  Vihreät on vain toiminnaassaan siirtynyt jo noudattamaan sosialistista ideologiaansa, jossa omaisuus on yhteistä, eli sun rahat on myös mun rahoja ja lisäksi edistynyttä individualismia, jossa esim. ylinopeus on sallittua, jos ihminen itse kokee, että sillä hetkellä oli riittävän kiire. Tulevaisuudessa on pyrittävä muun muassa siihen, että pienestä yliajostakin selviää, jos pystyy esittämään perustellun syyn jonka nojalla koki tarpeelliseksi käyttäytyä liikenteessä vastuuttomasti. Kehotus uskoa uhria aina ja joka tilanteessa on jo tärkeä virstanpylväs tätä tavoitetta kohti, mutta seuraava askel on uskoa tasapuolisesti myös tekijää, jolloin hyvällä tuurilla rangaistuksista voidaan luopua kokonaan, eikä kenenkään tunteet enää vaarannu hengenvaarallisesti.

  Hienoa, että maastamme löytyy näin suoraselkäinen poliittinen ryhmittymä, joka on valmis seisomaan aatteidensa takana. Jopa vallitsevasta lainsäädännöstä huolimatta.

 3. Mul jäi auki tää saido mohamedin sossuraha juttu. Onko saido siis elellyt itse sossurahoilla kovinkin pitkään vai mistä moinen kommentti? Ja älkää nyt sitten vaan kuvitelkokaan että olisin jotenkin vihreiden puolella. Puolue jolle ilmakehän tuhoaminen tuntuu olevan tavoite ei sovi minun arvomaailmaan.

 4. fdsjkarrekj

  Tilastokeskuksen mukaan noin viiden miljoonan asukkaan Suomessa tehtiin 2017 noin puoli miljoonaa rikosilmoitusta. Tähän verrattuna viisi laittomuuksista kiinni jäänyttä kuudessa vuodessa 10-15 hengen eduskuntaryhmässä (tai minkä ryhmän laittomuudet nyt uutiskynnyksen ylittävätkään) ei kuulosta paljolta, varsinkaan kun laittomuus on rikosta laajempi käsite.

  Jos aihe tarkemmin kiinnostaa, tässä epätäydellinen luettelo kansanedustajien rikollisuudesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedustajista

  PB:n taso itkettää. Sinänsä olen samaa mieltä markkina- ja arvoliberalismista, mutta sivustostanne huokuu niin aggressiivinen asenne erimielisiä kohtaan, että pelkään teidän enemmän tahraavan aatteenne mainetta kuin levittävän sitä.

  1. Maurizio

   Ensinnäkin, eduskuntaryhmästä vahvuuden mukaan laskettuna 1/3-1/2 on syyllistynyt laittomuuksiin ja se on mielestäsi ookoo koska muutkin?

   Toisekseen, se mikä tässä – ja vihreissä yleensä – eniten oksettaa, on tuon porukan hinku paasata muille kuinka heidän tulisi elää viherideologian ahdasmielisten oppien ja rajojen mukaan (älä lennä, älä syö lihaa jne.), mutta samaan aikaan ovat kyllä itse kuin Ellun kanat ja tekevät mitä huvittaa oletetuista ekologisista ja jopa ihan konkreettisista lainrikkomuksista välittämättä. Joku saatanan Nille Viinistökin ajelee veroja maksamatta erittäin isopäästöisellä Audilla nopeusrajoituksista piittaamatta, ja taannoinen pressaehdokkaansa asuu ökyvillassa Kuliksessa kahden hengen taloudessa ekologisesta jalanjäljestään vähääkään välittämättä. Ja meidän muiden sitten muka pitäisi lopettaa lansimainen elämäntapamme, koska on tehtävä kuten he sanovat, ei kuten he itse tekevät?

   Juu ei.

 5. Heino Naumanen

  Lienee vihreitten pienin synti, mutta Aino Pennanen oli lentohäiriköidessään yksityisellä lomamatkalla. vaikka lomalennot ovat piipertäjien mielestä suuri synti.

  1. Eerikki

   Aino Pennanen on juristi koulutukseltaan ja töissä Suomen Eduskunnassa, joka tekee hänen toimistaan poikkeuksellisen vakavan. On vaikea käsittää miten hän voi jatkaa nykyisissä tehtävissään tahallisen ja rikollisen toimintansa jälkeen.