24
maalis
2019

Päivän Byrokraatin suosituslista eduskuntavaaleihin 2019

Nyt se tulee. Päivän Byrokraatin suosituslista eduskuntavaaleihin 2019.

 

Kuten te kaikki tiedätte, Päivän Byrokraatti edustaa aatteellisesti klassista liberalismia ja siihen kuuluvia arvoja, kuten mahdollisuuksien tasa-arvoa, sanan- ja mielipiteenvapautta, muita yksilönvapauksia ja markkinataloutta. Lisäksi Päivän Byrokraatti pyrkii puuttumaan järjestelmän byrokraattisiin epäkohtiin ja epäterveisiin kannustimiin, jotka pahimmillaan houkuttelevat järjestelmän väärinkäyttöön ja vaikkapa suosivat tuilla elämistä työnteon kustannuksella.

 

Päivän Byrokraatti tukee aatettaan edistäviä poliitikkoja läpi puoluekentän.

 

Valitettavasti Suomessa ei pitkään aikaan ole ollut eduskuntapuoluetta, joka olisi juuri samalla asialla. Perinteisesti lähimpänä on ollut Kokoomus, jonka katon alla on nimensä mukaisesti laaja skaala erilaisia enemmän tai vähemmän oikeistoon lukeutuvia suuntauksia – on pro business ja pro market -väkeä, on konservatiiveja ja arvoliberaaleja. Muutaman viimeisen vaalikauden ajan Kokoomus on kuitenkin valitettavasti liukunut kohti sosialidemokratiaa ja vihreää kollektivismia, ja sen oikea laita kaipaa kipeästi vahvistamista, jotta puolueen suunta voi muuttua.

 

Kokoomus kaipaa ennen kaikkea lisää kansanedustajia, joille aitona tavoitteena on Suomi, joka on tuki- ja verohelvetin sijasta toimiva läntinen markkinatalous, jossa yksilönvapauksia kunnioitetaan ja jossa oikeusvaltio kykenee suojelemaan kansalaisiaan. Ja joka sivumennen todeten myös rationalisoi sosiaalituki- ja maahanmuuttopolitiikkansa, eikä enää ummista silmiään järjestelmän hyväksikäytöltä.

 

Siksi Päivän Byrokraatti pyrkii ensisijaisesti suosittelemaan ehdokkaitaan Kokoomuksessa, jotta puolue voisi toimia muutoksen ajurina hakeutumalla yhteistyöhön muiden porvaripuolueiden kanssa ja luotsimalla talouspoliittisia valintoja markkinaliberaalilta pohjalta.

 

Koska te kaikki ette tunnetusti halua äänestää Kokoomusta, Päivän Byrokraatti on listannut hyviä ehdokkaita myös muista puolueista. Suosituslistamme pääpaino on näiltä osin erityisesti markkinaliberaaleissa ehdokkaissa, sillä esimerkiksi perussuomalaisten ehdokkaista valtaosa on muuten talouspoliittisesti vasemmalla.

 

Liberaalipuolue on aatteellisesti hyvin lähellä Päivän Byrokraattia, mutta sen osalta riskinä on toki useimmissa vaalipiireissä edelleen äänen valuminen hukkaan. Helsingin osalta on syytä erityiseen varoitukseen: Liberaalipuolue on Helsingissä vaaliliitossa Feministien kanssa, ja todennäköisin läpimenijä vaaliliitosta on marxilainen Katju Aro. Vaalikoneissa Feministinen puolue on ollut ainoa, joka on osoittautunut vielä vasemmistolaisemmaksi kuin Kommunistinen puolue…

 

Sääli, sillä Liberaalipuoluetta Helsingissä edustaa muun muassa Marko Kettunen, jolle henkilökohtaisesti toivoisimme valoisaa tulevaisuutta Suomen politiikassa.

 

Suosituslistallamme on ehdokkaita kaikista vaalipiireistä – valitettavasti toistaiseksi Satakuntaa lukuun ottamatta. Mikäli joku suosittelemisen arvoinen ilmaantuu, palaamme asiaan ja täydennämme listaa. EDIT 26.3.2019: Listalle on lisätty Satakunnasta kaksikin suositusehdokasta Jouni Lehtimäki (kok) ja Eeva Kalli (kesk). Samalla listalle on lisätty Kaakkois-Suomesta Jukka Kopra (kok).

 

UUSIMAA

 

Kokoomus: Tere Sammallahti, Elina Lepomäki. Tutustumisen arvoisia myös Kimmo Oila, Heikki Vestman ja Binga Tupamäki

 

Perussuomalaiset: Teemu Lahtinen, Ossi Tiihonen, Riikka Purra, Piia Aallonharja, Suvi Karhu

 

RKP: Bo Harald, Anders Adlercreutz

 

* * *

 

HELSINKI

 

Kokoomus: Mia Nygård, Atte Kaleva, Wille Rydman. Tutustumisen arvoinen myös Risto E.J. Penttilä

 

Perussuomalaiset: Juha Karjalainen

 

Liberaalit: Marko Kettunen, Amos Ahola (erityinen varoitus vaaliliitosta Feministien kanssa)

 

* * *

 

VARSINAIS-SUOMI

 

Kokoomus: Ville Valkonen

 

* * *

 

SATAKUNTA

 

Kokoomus: Jouni Lehtimäki

 

Keskusta: Eeva Kalli

 

* * *

 

PIRKANMAA

 

Kokoomus: Jocka Träskbäck, Juho Ojares

 

Perussuomalaiset: Sakari Puisto

 

* * *

 

KESKI-SUOMI

 

Kokoomus: Sinuhe Wallinheimo

 

* * *

 

HÄME

 

Kokoomus: Francis McCarron

 

* * *

 

KAAKKOIS-SUOMI

 

Kokoomus: Antti HäkkänenJukka Kopra

 

Sininen Tulevaisuus: Jari Lindström

 

* * *

 

SAVO-KARJALA

 

Kokoomus: Miia Eskelinen-Fingerroos, Timo Elo

 

* * *

 

VAASA

 

Kokoomus: Susanna Koski

 

* * *

 

OULU

 

Kokoomus: Janne Heikkinen

 

Liberaalit: Aki Kivirinta

 

* * *

 

LAPPI

 

Kokoomus: Sara Tuisku

 

 

Saatat tykätä myös

PB:n suositusehdokkaat eduskuntavaaleihin 2023
PB:n suositusehdokkaat kuntavaaleissa 2021
PB: Tutkimuksen mukaan vasemmiston kannatus olisi pienempi, elleivät ihmiset aliarvioisi omaa suhteellista tulotasoaan
EUROPARLAMENTTIVAALIT 2019 SUOSITUSLISTA

11 vastausta

 1. Elina

  Monta hyvää nimeä. Ihan ensimmäisenä pistää silmään Juhana Vartiaisen puuttuminen.

  1. Petteri Loiskl

   Koittakaahan nyt keksiä Satakunnastakin joku. Muuten menee protestiääni SKP:lle! ;)

 2. Jorma Peltonen

  Vartiainen ei ole erityisen liberaali siis yksilönvapauksien kuten omaisuudensuojan ja sananvapauden osalta. Ajaa enemmänkin valtiojohtoisia tavoitteita kuten työllisyysasteen nosto ja muu kaikenlainen ohjaaminen.

 3. Raimo

  Sinuhe Wallinheimon kanssa kannattaa olla varovainen. Mikäli Wallinheimo ei onnistu selvästi ilmoittamaan vastustavansa Veikkauksen aikeita blokata ulkomaalaiset rahapelisivustot pois ja estää rahansiirrot niihin, niin miestä ei pidä missään nimessä äänestää!

  Vaatikaa Wallinheimolta selvä kannanotto. Mikäli mies ei ilmoita kantaa on selvää, että mies ei ole liberaali ja ääni kannattaa antaa jollekin henkilölle joka ei halua sensuroida internettiä.

 4. kake

  Kukaan täysjärkinen ei äänestä yhden asian puoluetta RKP:tä. RKP myi Suomen puolustuksen itärajalla kielipolitiikalle. Tämä jos mikä on Venäjän pussiin pelaamista ja maanpetturuutta joka muistetaan.

 5. Milton Friedman

  Onko vihreä “kollektivismi syy” jättää kaikki Vihreän puolueen edustajat listan ulkopuolelle? Vihreä nuorisokaarti on varsin arvo- ja markkinaliberaalia porukkaa ja esimerkkinä mainittakoon esim. Liberan toiminnanjohtaja Kiesiläinen. Vai näkeekö byrokraatti ympäristöpolitiikan automaattisesti anti-markkinatalous ideologiana, vaikka keinot haittojen torjumiseen olisivatkin teknologisen kehityksen ja esim. ydinvoiman skaalalta rajoittamisen asemesta. Vai uskotaanko täällä markkinoiden altruismiin ja itsesääntelyyn myös tämän osalta?

 6. Arthur Morgan

  RKP:n maahanmuuttopolitiikka on aivan yhtä päätön kuin vihreiden ja vasemmistoliiton. Vaikka Bo Harald ja Anders Adlercreutz muuten olisivat vaikka kuinka järkeviä, niin kukaan täysijärkinen ei tuosta syystä heitä äänestä.

 7. TT

  Vihreä talouspolitiikka on hyvin vasemmistolaista, aatteet kaukana aidosta liberalismista ja esimerkiksi kaaos jonka ovat Helsingissä saaneet lähivuosina aikaan on järkyttävä. Helsingin kilpailukyky on tuhottu naapurikaupunkien rinnalla mm. autoilun määrätietoisella sabotoinnilla.