13
tammi
2021

PB:n hallintoneuvosto on peruuttanut Kurikan kunnalle myönnetyn Päivän Byrokraatti -palkinnon

Päivän Byrokraatin hallintoneuvosto on äänin 7-2 peruuttanut Päivän Byrokraatti -palkinnon, jonka palkintokomitea myönsi joulukuussa Kurikan kunnalle ns. Rehupiikles-tapauksessa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Päivän Byrokraatin hallintoneuvosto on puuttunut palkintokomitean tekemään päätökseen ennen palkinnon julkistusta.

 

Kurikan kaupunki eväsi huumoriyhtye Rehupiiklesiltä luvan kuvata videomateriaalia Kunnantalo-nimiseen musiikkivideoonsa entisellä Jalasjärven kunnantalolla. Syynä oli mm. se, että kappaleessa kunnan päättäjiä kuvataan “saatanan puupäiksi”. Musiikkivideo on nyt tarkoitus kuvata Peräseinäjoella. [Yle 31.12.2020].

 

Palkintokomitea myönsi tunnetun byrokratianvastaisen palkintonsa Kurikan kunnalle ansioista kansalaismielipiteen julkituomisen estämisessä. Saatuaan asian tiedoksi Päivän Byrokraatin hallintoneuvosto käytti kuitenkin ensimmäistä kertaa otto-oikeuttaan ja kumosi palkintokomitean päätöksen.

 

“Minä katsoin niitä aiempia videoita netissä, ja kyllähän ne semmoista kuraa olivat, että ei tätä porukkaa tosiaan voi kunnantalolle päästää”, kommentoi hallintoneuvoston jäsen, joka ei esiinny omalla nimellään, koska hallintoneuvoston toiminta on salamyhkäistä ja arkaluontoista. “Niiltä pitäisi ottaa Youtuben tunnukset pois ja sulkea Twitterit.

 

Hallintoneuvoston päätökseen liittyy kahden jäsenen jättämä eriävä mielipide, jonka mukaan palkinto olisi tullut antaa Kurikan sijaan Peräseinäjoelle, jonka päättäjät olivat kyllin typeriä antaakseen laulu- ja soitinyhtye Rehupiiklesille luvan esiintyä omalla kunnantalollaan.

 

Hallintoneuvoston päätös ei ole vielä byrokratianvoimainen, koska palkintokomitealla on yhä mahdollisuus valittaa siitä Päivän Byrokraatin keskuskomitealle.

 

Saatat tykätä myös

PB: Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastusviraston tarkastusvirasto
PAB: Nuorten yrittäjien ensikosketus byrokratiaan
PB: Kokkola verottaa vesisateesta
PAB: Venäjän asiakirjavirastot ovat auki joka päivä klo 9-21