Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Kaarnavene: Kaksi kysymystä Riku Rantalalle

By | 10.12.2016
96 Comments
 • author avatar
  nyymi 2 vuotta ago Vastaa

  Kunnianpetos! :D
  Vastaa sille että työntää uhkaukset perseeseensä.

 • author avatar
  MA 2 vuotta ago Vastaa

  Kaarnavenetouhuilut julkisen sektorin rahoituksella olisin vielä voinut laskea hyväntahtoisen hölmöilyn piikkiin, mutta Rantalan alhaiset painostusyritykset tekivät kyllä selvää niistä arvostuksen rippeistä mitä miestä kohtaan vielä oli. Kehtasi vielä haukkua pelkuriksi. Pata kattilaa soimaa!

  • author avatar
   J.T 2 vuotta ago Vastaa

   Tekikö Riku Rantala ”Sipilät”..:D Onhan tuo kaarnavene sekoilu nyt naurettavaa ja vielä naurettavampaa on, ettei tämä Rantala kestä näköjään arvostelua näinkin surkeasta ideasta

 • author avatar
  Madventures1rulesOK 2 vuotta ago Vastaa

  Rantala mitä vittua. Ei jatkoon.

 • author avatar
  Honor 2 vuotta ago Vastaa

  Joskus Madventuresin ja Docventuresin ensimmäisen kauden aikoihin Rikua vielä arvosti, jostain kumman syystä se on kadonnut johonkin.

  • author avatar
   Nalkun nalkun 6 kuukautta ago Vastaa

   Ihan tässä. Sydäntä raapaisee.

   Ja kyynel silmään. :'(

 • author avatar
  Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

  Mikähän se vale nyt oli? Rantala itse tuppautui telkkariin esittelemään ensisijaisesti nimenomaan kaarnavenettä. Sitten kun sille naureskellaan, niin syyttää valehtelijaksi? Vaikka kaikki Riku Rantalan vastineet on julkaistu avoimesti täällä, jotain mitä ei voi varsinaisesta valemediasta, kuten Hesarista aina sanoa.

  Surkuhupaisa tuo Riku Rantalan kolumni myös mm. näistä syistä:

  -Alussa suhtaudutaan mielestäni ymmärtäväisesti opiskelijaan, joka ei halua esiintyä nimellään, lopussa kysytään, että miksi kukaan saa esiintyä nimettömänä? Siis vain oikeamielisille tulisi sallia anonyymius? Erimieliset hiljennettävä tavalla tai toisella. Sitten vielä mitä ilmeisimmin pyrkiessään haittaamaan PB:n ammatinharjoittamista, itse todistaa, että miksi ihmiset mielellään kertovat mielipiteensä vuoden 2016 Suomessa anonyymisti.

  -Turkkilan tapauksessa kasvottomat ja nimettömät anarkistit estivät Turkkilan sananvapauden sovitussa tilaisuudessa, mutta sitä Rantala ei näe mainitsemisen arvoisena ongelmana, toisin kuin satunnaisen opiskelijan pelon siitä, että hänet hiljennettäisiin (ei välttämättä silti aiheeton pelko, mutta aivan eri mittaluokkaa).

  -Leimataan tämä sivusto viha- ja valemediaksi ilman mitään todisteita. Ilmeisesti se, että on epämiellyttävä (mielipide-)eliitin (jota Riku Rantala edustaa, ei satunnainen juristi vain ammattinsa takia) mielestä, on tänä päivänä sama asia kuin vale ja viha.

  Täydet pisteet Byrokraatille sananvapauden urhoollisesta puolustamisesta!

 • author avatar
  Rikun ex fani 2 vuotta ago Vastaa

  Harmittaa nämä Rikun ulostulot, koska olen kaveria arvostanut ja nuttinut Madventuresista ja muustakin tuotannosta :(

  • author avatar
   Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

   Jep. Kyllähän Madventureissakin se naiivi maailmanparantaminen ”emme voi tuomita”, ärsytti välillä, mutta se oli vain pienessä osassa.

   Tässä kaarnavenetehtailussakin pidin Rantalaa kuitenkin jokseenkin maalaisjärkisenä suvakkina, sillä onhan Rikun pointti siitä, että parempi olisi kotouttaa tänne jäävät kuin jättää lojumaan lähiöihin aivan totta.
   Mutta lieneekö nyt osunut liian pahasti herkkään egoonsa vai paljastuiko junttimiehen kuoren alta täysverinen stalinisti-”älykkö”?

   Ei kai PB muuten ollut tässä asiassa mitenkään ensimmäisenä tai eturivissä naureskelemassa Rantalan venetehtaalle? Onko PB saanut erityishuomiota juuri siksi, koska sivustoa vastaan on helpompi hyökätä kuin anonyymeja keskustelupalstalaisia vastaan ja ehkäpä PB:n siisti ja sivistynyt tyyli koetaan suuremmaksi uhaksi kuin paremmiston mielellään syrjäytyneiksi vajaaälyisiksi leimaamat keskustelupalstakirjoittelijat?

  • author avatar
   Rikuaainainhonnut 2 vuotta ago Vastaa

   Minä taas olen aina pitänyt kyseistä urpoa vain alkoholisoituneena pulunnussimana pikuusieluna ja fanaattisena kommunistina. Tämä kuvan olen hänestä saanut hänen julkisen esiintymisensä perusteella. Voin olla toki väärässäkin. En pidä hänestä lainkaan.

  • author avatar
   Nalkun nalkun 6 kuukautta ago Vastaa

   Nyt, nyt ei enää. :'(

   Ennen arvostin Rikua, nyt ei enää. :'(

   Itketään yhdessä. :'(

 • author avatar
  Jari 2 vuotta ago Vastaa

  Ehheeh.. viikon parhaat naurut tarjoilee tämä Rantala – melkoinen arjen ja median sankari.. :)
  Paljastuikohan nyt jotain mitä hän on onnistunut väistelemään tähän asti – pakko kopioida aikaisempi postaukseni tuolta Kaarnavene -osiosta:

  >>>>>>>>>>>>>>
  Auts, nyt taisi osua Rantalaa arkaan paikkaan..

  Mutta Rantala hei, Ethän sinä edes tätä palkintoa saanut, vaan se meni valtioneuvostolle joka näitä avustuksia järjettömiin kohteisiin hulvattomasti jakelee. Ei ole sinun vikasi, että raha tilille helähtää. Opportunisteja löytyy aina, eikä tilanteelle yhtään haitaksi jos rahanjaosta ovat päättämässä kaverit tai muuten vaan samanmieliset tai samoissa piireissä hengailevat..

  As said, there’s no Business like refugee Business
  >>>>>>>>>>>>>>

  Niin, ja vastaukset noihin ylläoleviin PB:n esittämiin kysymyksiin haluaisiin Rantalan suusta itsekin kuulla.. : )

 • author avatar
  Feyris Nyannyan 2 vuotta ago Vastaa

  Kerran typerä ämpäripää, aina typerä ämpäripää

  • author avatar
   Nalkun nalkun 6 kuukautta ago Vastaa

   Joo, se on kyllä hyvä profiili tälle sivulle.

 • author avatar
  Unelma Säleikkö 2 vuotta ago Vastaa

  Tulin vain etsimään kalikkaani, koiran jo löysinkin. 😂

  • author avatar
   Pilattu ja kaikki menetetty 2 vuotta ago Vastaa

   Älä Riku suostu koiraksi tai välikädeksi hakkereille tai viihdeväelle median suuna vaan mieti jutut tarkkaan itse äläkä lähde provosointiin mukaan, tämä ”Unelma Säleikkö” on joku sieltä joukoistanne, ikävä kyllä. Pilaavat ihmisen elämän.

 • author avatar
  Poljakof 2 vuotta ago Vastaa

  Rantala on tehnyt itsestään Pellen. HS:n kolumni oli viimeinen niitti. Kaverihan haluaa olla isoveli, suoraan Orwellin kirjasta 1984. Ehkä tapaamme paikassa, jossa ei ole pimeää?

  Hulluinta on nimittää vihapuheeksi itselle epämieluista kommentointia. Eipä muuta.

 • author avatar
  Jere Markus 2 vuotta ago Vastaa

  PB, kehitetaanko naista viesteista nyt sitten Sipilan tai Ile Kanervan henkilokohtaisiin/salaisiin viesteihin verrattavaa skandaalia RR:lle?

 • author avatar
  Rantala doxxaa 2 vuotta ago Vastaa

  Musta tässä koko keississä huolestuttavinta on käänne, jota tässäkin postauksessa käsitellään vain sivulauseessa.

  Ensin startup-hautomon vetäjä Rantala laittaa ihan pokkana toimittajan roolin päälle itseään koskevan jutun käsittelyssä. Sitten käydään selvittämässä PB:n ylläpidon henkilötietoja ja lähdetään juttelemaan esimiehen kanssa. Tällaista toimintaa kutsutaan internetissä doxxaamiseksi ja se on e-rit-täin vaarallista ja ala-arvoista toimintaa.

  Luulisi nimenomaan entisen rikostoimittajan ymmärtävän anonymiteetin tärkeyden, ja olevan käyttämättä toimittajan asemaansa näin törkeällä tavalla hyväksi henkilökohtaisessa ristiretkessään.

 • author avatar
  jaska jokunen 2 vuotta ago Vastaa

  Nyt viimeistään saatiin sitten uusi risu-ukko, tervemenoa meemiksi Rantala!
  Tuo kaarnavene-pitchi käy kyllä täysin Slush-start up-parodiasta, mutta sitten nämä ’jälkiliukkaat’ median suitsemis-missioineen ja kaarnaveneen huikeine myyntilukuineen kyllä räjäyttivät pankin. (Vielä kun tuo sipilöinti-case on käsittelyn alla…)

  Luulisi että Rantalan kaltainen media-alan ammattilainen olisi edes hieman oppinut mitä suurelle yleisölle voi syöttää ja mitä ei, Suomesta löytyy nimittäin aika paljon omaan ajatteluun kykenevää kirjoitustaitosta porukkaa, jolla on ilkeähkö huumorintaju…

  Mutta kiitoksia nauruista se kaarnavene sai kyllä nauramaan ääneen, mutta nuo myyntiluvut ja kaarnavene-firman takana oleva ’valtava’ valtion organisaatio joka ei käytä yhtään veronmaksajien rahaa saivat pallealihaksen oikeasti kipeäksi.

 • author avatar
  K.K 2 vuotta ago Vastaa

  Kaarnavene Rantala ja Tunna ovat sitä kuuluisaa valeoppositiota jossa esitetään jotain köyhän kansan puolustajaa mutta tosiasiassa ollaankin valtaeliitin juoksupoikia, ja palkkioksi saadaan oma ohjelma ja julkisuutta.
  Tätä julkisuuttaa ei olisi tullut jos Kaarnavene Rantala ja Tunna olisivat mm. kritisoineet TTIP-sopimusta, Nato-jäsenyyttä tai holtitonta maahanmuutto politiikkaamme julkisesti.

 • author avatar
  Raija Sinisalo 2 vuotta ago Vastaa

  Rantalalla on todennäköisesti narsistinen persoonallisuushäiriö. Sen lisäksi se on vaan hölmö.

  • author avatar
   Nalkun nalkun 6 kuukautta ago Vastaa

   Joo, näinhän se todennäköisesti on. Miksi?

   No eihän sitä kukaan tiedä. Sivun henkilökunta itkuissaan oli tyypin kanssa eri mieltä. :D

   Eikö riitä?

 • author avatar
  Hannu 2 vuotta ago Vastaa

  Pienenä korjauksena sellainen että Aalto Start-up Center pyörii yksityisellä rahalla, se on viimeksi saanut ELY ja tekes rahaa vuosibudjettiinsa 2013.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Kiitos korjauksesta, näin hyvin saattaa olla.

   Selvennykseksi vielä myös, että tässä tekstissä ei ole tarkoitus millään tapaa kritisoida mainittuja julkisyhteisöjä, eikä yksikään niistä ole varmasti myöskään toiminut millään tapaa väärin. Kysymyksemme ovat vain osa PB:n laajempaa kysymyksenasettelua siitä, mihin kaikkeen julkisia varoja pitäisi käyttää, vai olisiko laajemmin yksilön omaan vastuuseen perustuva yhteiskunta parempi.

  • author avatar
   Käpy Lehmä 2 vuotta ago Vastaa

   Osaatko Hannu kertoa, saako Aalto Start-up Center rahoitusta esim. Aalto-yliopistolta tai muulta julkista tukea nauttivalta instanssilta? Jos saa, niin sittenhän sinnekin ilmeisesti valuu veronmaksajien rahaa väliportaan kautta, vaikka suoraan annettavaa julkista rahoitusta olisikin viimeksi tullut ELY:ltä ja Tekesiltä vuonna 2013.

   Kun kaarnaveneinnovaatio on jo varattu, ajatellaanpa, että rupean itse tuottamaan vaikkapa käpylehmiä. Tällöin rahoituspolku veronmaksajan taskusta minun taskuuni voisi mennä esim. seuraavasti:

   valtio -> julkisyhteisö -> julkisyhteisön tukema tai perustama ”yksityinen” firma -> Oy Käpyinen Lehmä Ab

   Mutta, kuten PB jo totesikin, Hannun korjaus/lisätieto on joka tapauksessa arvokas. On erittäin tärkeää, että kaikki keskustelu tapahtuu puhtaasti faktojen pohjalta. Jos korjattavaa tai oikaistavaa ilmenee, niin sitten pitää oikaista.

 • author avatar
  Full Name 2 vuotta ago Vastaa

  Onnittelut Päivän Byrokraatille, olette valemedia nyt.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Sitä olemme tässä ihmetelleet. Ei ole helppoa olla sananvapauden ja liberalismin puolella. Pääsisi helpommalla massan mukana sosialidemokraattina…

   • author avatar
    Hyvä Ihminen 2 vuotta ago Vastaa

    Kyllä. Liity SDP:hen ja tilaa Hesari. Siitä se eheytyminen alkaa.

 • author avatar
  tekopyhyyttä rantalalta 2 vuotta ago Vastaa

  Tämähän kannattaa linkittää mahdollisimman laajasti eri sivuilla, että ihmiset saavat tietää minkälaisesta henkilöstä on kyse. Sananvapauden rajoittamisen yrityksiin tulisi suhtautua vakavasti.

 • author avatar
  Vili L 2 vuotta ago Vastaa

  Yksi hyvä kysymys olisi myös, ketkä noita kaarnaveneitä ostavat? Ilmeisesti myynnissä on vain isoja eriä, mikä viittaa siihen ei-niin-yksityisrahoitteiseen ostajakuntaan…

 • author avatar
  Dägä 2 vuotta ago Vastaa

  Päivän byrokraatti valehteli alkuperäisessä postauksessaan. Se ei muutu saivartelemalla miksikään.
  Valehtelu johtui joko tyhmyydestä tai se oli tahallista.
  Jos oli tahallista, tämä on valemedia.

  • author avatar
   Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

   Monessako asiassa tähän asti Rantala on valehdellut tai johtanut harhaan ja onko julkaissut vastineita?

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Emme koskaan tarkoituksellisesti jaa virheellistä tietoa. Olettamus julkisen rahan käytöstä perustui IS:n artikkelissa julkaistuun valtioneuvoston päätökseen, jolla Startup Refugees sai 150 000 euroa tukea. Tuo päätös oli vuodelta 2016 ja näytti olevan ristiriidassa sen väitteen kanssa, että kaarnalaivoja tehtäisiin ilman julkista rahaa. Kun Riku Rantala ilmoitti, että hanke saa rahan vasta 2017, korjasimme tiedon julkaisemalla oikaisun useammassakin eri paikassa.

   Muun julkisen rahoituksen osalta kysymykset ovat edelleen täysin avoimia. Hankkeen nettisivuilla listataan pitkä joukko julkisen sektorin toimijoita tukijoina, ja siksi olemme tästä kyselleet lisätietoja.

   • author avatar
    Nall Fume 2 vuotta ago Vastaa

    Tiedättekö mitä oikea media olisi tehnyt tällaisten olettamusten kohdalla? Pieni vihje: Ei ainakaan julkaissut ”artikkelia” epämääräisistä olettamuksista jotka jäävät nykyisessä asenneilmastossa ja sosiaalista mediaa osaamattomien käsissä elämään totuuksina, kuten ns. valemedian tai tarkemmin ottaen juorusivustojen julkaisujen kanssa usein käy.

    • author avatar
     Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

     Jokainen virhe harmittaa toki. Pakinatyylisenä harrastusblogina resurssimme eivät ole tietenkään olleet verrattavissa mihinkään isoihin mediataloihin – hienoa olisi jos olivat. Tämä kasvanut suosio on hämmästyttänyt meitä ja kävimmekin palkintokomitean kanssa jo keskustelua siitä, miten kehittäisimme sivua jatkossa. Yhteinen johtopäätöksemme oli se, että keskitymme hiomaan laatua, missä tietysti yhtenä elementtinä on se, että rajallisten resurssiemme puitteissa myös koetamme välttää virheet niin täydellisesti kuin kykenemme. Toivottavasti saamme aikaan tavoittelemamme laatuharppauksen ja aikaiseksi entistäkin mielenkiintoisempaa luettavaa. Nyt kun lukijoita on niin paljon, se tietysti innostaa meitä panostamaan entistä enemmän tähän harrastukseen.

     • author avatar
      Mikko Malliton 2 vuotta ago

      Pyrkimys virheiden välttelyyn ei toivottavasti tarkoita, etteikö saisi spekuloida ja tehdä ilmeisiltä vaikuttavia johtopäätöksiä sellaisistakin asioista, joista ei tarkkaan kaikkea vielä tiedä.
      Tosin ihannemaailmassa kai olisitte voineet kysyä Rantalan kommenttia ennen alkuperäisen juttunne julkaisua? Mutta eipä sitä valemediakaan aina tee, kuten vaikka äskeisestä Sipilän keissistä nähtiin.

    • author avatar
     Tauno Rolli 2 vuotta ago Vastaa

     Ilmeisesti Helsingin Sanomat ei ainakaan kuulu sitten tähän Nall Fumen oikeaan mediaan:

     http://www.hs.fi/ura/art-2000005000250.html
     https://taloudentulkki.com/2016/12/11/media-tarvitsee-faktojen-tarkistusta/

     Samoin Yleltä voisi kaivaa vastaavia. Ehkä kaikki sanomalehdet, tv-kanavat ja blogit tulisi kieltää kerralla.

 • author avatar
  khkuhugkuhku 2 vuotta ago Vastaa

  Eikös se korjattu paremman tiedon tullessa? Joten voitaneen olettaa, ettei ainakaan tarkoituksellista väärää tietoa ole levitetty. Esim suurista valemedioista YLE ei ole vieläkään saanu noita pakolaisuutisia kuvitettua todenmukaisilla kuvilla ainahan, niissä kuvissa on naisia ja lapsia, vaikka 90% pakolaisista on nuoria miehiä…

  Voiko tätä sivustoa edes verrata mediaan vale tai ei vale, kun ei tämä kuitenkaan mikään uutissivusto ole?

 • author avatar
  Höppänä 2 vuotta ago Vastaa

  Kaarnalaiva-Riku on suuttunut. Hän on raivoissaan etenkin Päivän Byrokraatille, joka pilkkaa avoimesti Rikun veronmaksajien rahoilla pyöriviä käpylehmä-bisneksiä.

  Tiedämme historiasta, että Rikun tapaiset höppänät käyttäytyvät aina samalla tavalla. Kunnon ilmiantajan ja esikuvansa Pavel Morozovin tapaan Riku on ”jäljittänyt tutkivan journalistin” tavoin PB:n ylläpitäjän. Ja luonnollisesti ilmiantanut hänet sivuston ylläpitäjän työnantajalle.

  Eliömaailmassa ei liene halveksittavampaa organismia kuin nämä aikansa höppänät. Pavel Morozovit ja Riku Rantalat sekä lukuisat muut vastaavat. Jostain tunkiosta niitä aina esiin kömpii. Pavel Morozov ilmiantoi omat vanhempansa neuvostovastaisuudesta ja sai Neuvostoliiton sankarin arvonimen. Riku Rantala sai kutsun linnaan ja on palkittu kunniamerkeillä. DDR:ssä ilmianatajia oli Stasin palveluksessa noin 400 000.

  Rikun ihaileman Neuvostoliiton aikana esim. Virossa toimi laaja höppänöiden ilmiantajaverkosto, johon kohdistuvaa kostoa on seurannut näihin päiviin asti.

  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kenet aikamme Pavel Morozov seuraavaksi ilmiantaa? Mitään faktoja esittämiensä valheiden tueksi höppänä ei tule koskaan väitteistään huolimatta esittämään, koska tosiasioita ei ole. Jotain epämääräistä soperrusta sieltä tulee, niin kuin vastaavissa tapauksissa aina.

  Paskan selittäjät ovat aina paskanpuhujia. Eivät he luonteelleen mitään voi ja se heille anteeksi annettakoon.

 • author avatar
  huuo 2 vuotta ago Vastaa

  150k menee maksuun ensi vuonna. Onko se 150k veronmaksajain rahaa vai ei, ja jos on, niin mihin sitä tarvitaan jos hanke on jo nyt valtava menestys?

  Riku tuli itse televisioon asiaa esittelemään. Siitä tuli julkinen ilmiö välittömästi sillä hetkellä ja sen arvosteleminen sekä sen haukkuminen on 100% laillista. Yrityksen kunniaa ei myöskään ole mahdollista loukata.

  Hämmentävää että HS tukee Rikua tässä asiassa. Rikulle myös tiedoksi, että internetin paskamyrskyjä ei koskaan ole näin vältetty. Jos Riku tietää yhdenkin tapauksen missä oikeudella uhkailu ja painostaminen on onnistunut niin näkisin mielelläni missä.

  • author avatar
   Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

   No onneksi lait saadaan kyllä muutettua lähitulevaisuudessa paremmin Neuvostoliiton etua palveleviksi.

 • author avatar
  Bronson 2 vuotta ago Vastaa

  Suomen vienti on tökkinyt pahasti EU:n asettamien kahleiden takia, mutta tämä Kaarnavene varmasti paikkaa asian ja Suomi lähtee taas nousuun. Petteri Orvon kaavailemat leikkaukset perutaan kun Kaarnavene nostaa taloutemme aivan uudelle tasolle.

 • author avatar
  Corvus Corax 2 vuotta ago Vastaa

  Rantalahan tässä juuri itse toimillaan todistaa miksi anonyymiys on tärkeä osa sananvapautta. Heti on Rantala ottamassa yhteyttä työnantajaan vahingoittamis tai hiljentämistarkoituksessa. Juuri tämän takia on tärkeää että anonyymi/nimimerkin takaa tapahtuva kommentointi ja kritisointi on mahdollista ja tärkeä osa sananvapautta.

  Sananvapauteen kun kuuluu myös mahdollisuus kritisoida asioita ilman että joutuu heti yhden maan suurimman sanomalehden kolumniin syytetyksi valemediatoiminnasta, Neuvistoliiton ajamisesta ja sananvapauden tuhoamisesta.

  Jos anonymiteetin mahdollisuutta ei ole, on heti joku eri mieltä oleva vaatimassa potkuja tai muutoin hyökkäämässä henkilöä vastaan. Tämän ajojahdin pelko jo riittää hiljentämään monet joilla on paljon menetettävää esimerkiksi työn tai maineen suhteen.

 • author avatar
  huuo 2 vuotta ago Vastaa

  Rikulle ja HS:lle tiedoksi, doxxaamisen ykköstavoite on saada ne pahimmat sekoboltsit liikkeelle.

  Jos PB alkaa Rikun doxxauksen seurauksena saamaan vakavasti otettavia henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia niin ei voi muuta kuin ihmetellä miten alas HS on valmis vajoamaan.

 • author avatar
  Höppänä 2 vuotta ago Vastaa

  ”… niin ei voi muuta kuin ihmetellä miten alas HS on valmis vajoamaan.”

  Suomen valta- ja faktamedian alennustilaa ei voi yliarvioida. Pravda tehnee jokainen päivä aina uudet journalistiset pohjat, kuten se on tehnyt jo vuosikausia.

  Riku Rantala käpylehmineen sopii Pravdan propagandaan kuin Göebbelsin nyrkki Stalinin anukseen. Elämme todellakin mielisairaiden kaarnaveneiden aikaa nyt Suomessa. Ei voi kuin toivoa, että jokin valkeus tämän hulluuden ajan väistyttyä valkenisi.

  Odotamme yhä suurella mielenkiinnolla vastauksia PB:n esittämiin kysymyksiin. Siis vastauksia, joista kaikki tiedämme, ettei niitä tule. Heh.

 • author avatar
  Raku Rintala 2 vuotta ago Vastaa

  Nimetön kritiikki haittaa Neuvostoliiton tyylistä aivopesua Suomessa – vaihtoehtosivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman toisinajattelija
  Täällä Suomessa valitettavasti vaikuttaa siltä, että sosiaalinen media on vaara Hesarin propagandakoneistolle, kirjoittaa Riku Rantala kolumnissaan.

  Riku Rantala
  Julkaistu: 10.12. 2:00

  MATKOILLANI ihailin joskus Burman sotilasjuntan lehteä The New Light Of Myanmaria, joka on yksi maailman sensuroiduimmista, propagandistisimmista ja korruptoituneimmista medioista.

  Enää ei tarvitse kadehtia burmalaislehteä. Suomessakin levitetään nyt yhtä absurdeja teorioita ja valheita – vailla vastuuta tai pätevyyttä. Me kaikki tunnemme ihmisiä, jotka nielevät Helsingin Sanomien ja Yleisradion uutiset samaan tapaan kuin jotkut neuvostoliittolaiset luottivat Pravdaan.

  Burmassa tapasin myös nimettöminä toimivia nettiaktivisteja, jotka onnistuivat koodeillaan ohittamaan sotilasjuntan palomuurit ja luomaan Facebook- ja Hotmail-yhteyksiä muuhun maailmaan. Pöyristyin: he olivat todellisia järjestelmän vihollisia, joiden alhaisena tarkoituksena oli tuoda ihmisille propagandakoneiston ulkopuolista tietoa. Luonnollisesti ilmiannoin nettiaktivistit Burman valtiolliselle poliisille.

  TÄÄLLÄ SUOMESSA valitettavasti vaikuttaa niinikään siltä, että sosiaalinen media on vaara järjestelmämme välttämättömälle propagandalle ja aivopesulle.

  Minäkin tiedän hyvin, millaista on joutua somen ja vaihtoehtomedioiden riepottelemaksi. Perustimme Startup Refugees -nimisen kaarnavenetehtaan, joka yrittää edistää pakolaisten työllistymistä tuomalla heille toimintaa, joka mielestämme vastaa heidän kykyjään ja potentiaaliaan. Kimppuumme hyökkäsivät milloin minkäkin kriitikon kaapuun verhoutuneet toisinajattelijat.

  ETENKIN PÄIVÄN BYROKRAATTI -SIVUSTOLLA minusta esitettiin kriittisiä väitteitä.

  Koska taustani on fasistisessa kyttäyksessä, selvitin kostokseni tämän anonyymin vaihtoehtomedian ylläpitäjän. Hämmästyin: kyseessä oli hyvämaineisen asianajotoimiston menestyvä asianajaja. Useinhan ajatellaan, että netissä aivopesun vastaisen toiminnan taustalla on epäonnistuja, jolla ei ole enää mitään menetettävää.

  Kun toisinajatteija, oli hän sitten vaikkapa asianajaja, levittää vaihtoehtoisia näkökulmia ja esittää kritiikkiä, mistä ihmeen oikeudesta on kysymys? Tietenkin peräänkuulutan ennakkosensuuria mutta myös nimettömänä toimivan kriitikon velvollisuutta vastata toiminnastaan valtamedian politbyroossa ennen julkista lynkkausta.

  Voiko joku kertoa edes yhden esimerkin, miten internetin nimetön puskista ampuminen, toisinajattelu ja kritiikki muka edistävät yhtään mitään Suomessa?

  • author avatar
   Captain Caarna 2 vuotta ago Vastaa

   ”Nimetön kritiikki haittaa Neuvostoliiton tyylistä aivopesua Suomessa – vaihtoehtosivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman toisinajattelija”

   Pakko puuttua lyhyesti tuohon termiin ”toisinajattelija”. Siitä saa helposti sellaisen käsityksen, että jos ei ajattele yhtä vasemmistolaisesti kuin Hesari, SDP ja Kaarnalaivan Kapteeni, on jollakin tavalla poikkeava ihminen. Ikään kuin koko Suomi yhtenä rintamana seisoisi toinen toistaan vasemmistolaisempien kaarnaprojektien takana, suorastaan vaatien maksettavakseen yhä korkeampia ja korkeampia veroja.

   Mikähän olisi tulos, jos koko Suomen väestön rehellinen mielipide Kapteeni Kaarnan projekteista selvitettäisiin rehellisessä kyselyssä tai kansanäänestyksessä? Kenen mielipide edustaisi tervejärkistä valtavirtaa, ja kuka ”ajattelisi toisin”?

   • author avatar
    Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

    Joskus aikoinaan Suomen valemedia ylisti toisinajattelijoita, tosin se taisi silloinkin koskea vain kunkin maan linjasta vasemmalle tai ns. liberaaliin suuntaan poikkeavaa ajattelua. Tämän päivän Suomessa saman valemedian mukaan toisinajattelu on vihapuhetta ja valehtelua.

 • author avatar
  Jay 2 vuotta ago Vastaa

  Älkää pilkatko Rikua! Meillä kaikilla on unelma. Jos jonkun unelma on käpylehmien askartelu, ei se ole keltään pois.

 • author avatar
  GLo 2 vuotta ago Vastaa

  Riku Rantala on innokkaasti selvittänyt nimeä ja työnantajaa.
  Tämän vuosituhannen Stasi,

 • author avatar
  Anneli Perä 2 vuotta ago Vastaa

  Riku Rantala on kommunisti. Vaarallinen verorahojen kuppaaja ja propagandan äänitorvi.

 • author avatar
  Reviisori 2 vuotta ago Vastaa

  Hyvää työtä PB. Jatka samaan malliin.

 • author avatar

  @Riku

  Voi voi. Nyt menee vituiksi ja lujaa.

  Hyvin suuriosa ihmisistä ei halua enempää näitä turvapaikanhakijoita. Siitä huolimatta että virallinen totuus on mitä on ja kysyessä puhutaan ympäripyöreitä. Kaikki mikä mielletään pakolaismyönteiseksi on saatanasta. Erityisesti silloin kun kyse on rahasta, koska viimeisen 20 vuoden aikana hyvin monessa pakolaisprojektissa on ollut yleistä suhmurointia. Oli teidän suunnitelma mikä tahansa on se tuhoontuomittu. Eikä siis pelkästään sen takia että kaarnaveneet olisivat ideana naurettava ja sysipaska, vaan siksi että ajat ovat muuttuneet. (Tämä siis kaikella kunnioituksella)

  Paras tapa kääntää tämän kaarnalaivan suunta on luopua julkisesti valtion tuesta ja jatkaa projektia täysin yksityisillä varoilla, tai kehittää jotain muuta.

 • author avatar
  Pilattu ja kaikki menetetty 2 vuotta ago Vastaa

  Älä Riku suostu koiraksi tai välikädeksi hakkereille tai viihdeväelle median suuna vaan mieti jutut tarkkaan itse äläkä lähde provosointiin mukaan, tämä ”Unelma Säleikkö”, joka puhui kuinka pitää sinua palvelijanaan eli koirana on joku sieltä joukoistanne, ikävä kyllä. Pilaavat ihmisen elämän.

 • author avatar
  UusiLukija 2 vuotta ago Vastaa

  Päivän parhaat naurut kommentteja lukiessa! Riku valtamedian avustuksella munasi taas pahasti.

 • author avatar
  Tero 2 vuotta ago Vastaa

  Ei mitään uutta, ihan pesunkestävä kiiluvasilmäinen kommari. Kannattaisiko miettiä vielä sitä Hesarin tilausta uusiksi?

  • author avatar
   Pressi K.U. Vaaja 2 vuotta ago Vastaa

   Satuin tuossa yhtenä aamuna kulkemaan Pravdan jakajan perässä pienen kerrostalon ylimpään kerrokseen.
   Talossa on noin 20+ asuntoa, ei hissiä.

   Ja se Pravda jaettiin yhteen (1) asuntoon ylimmässä kerroksessa. :D

  • author avatar
   Nalkun nalkun 6 kuukautta ago Vastaa

   Joo, meillä on koko perhe kommunisteja.

   Käännytin pari tuttua kanssa.

   Haluaisitko nenäliinan ja ”Syrjinnän kohde” -oppaan elämäsi avuksi?

 • author avatar
  Pilattu ja kaikki menetetty 2 vuotta ago Vastaa

  Pitää vielä selventää, että minun elämä siis pilattiin (eli en tarkoittanut että Rikun elämä olisi pilattu nimimerkilläni ) juuri näiden unelma säleikköjen (manipuloijien) juonilla ja ilkeydellä. Eli tarkoitus oli vain kertoa, että oma elämäni pilattiin näin pilaamalla maine työpaikoissa, syyttä, näiden samanlaisten aggressiivisten jyrääjien toimesta. En ole ikinä lukenut näitä sivuja enkä ole rasisti, enkä tunkeudu muiden yksityiselämiin enkä ohjaile niitä tai varsinkaan levittele juoruja ja pilaa toisen elämää. Tämä juttu kannattaa pitää kontrollissa yksityisyyden suhteen ja huomioida mittasuhteet, myös Hesarin.

 • author avatar
  ihmettelen kovasti 2 vuotta ago Vastaa

  samankaltaista ruikutusta kun eräässä fb ryhmässä jossa ei ole kun suvaitsevainen mielipide oikea muu on rasismia

 • author avatar
  Rasistifasistibasisti 2 vuotta ago Vastaa

  Kiitos Rantalan, saitte minusta uuden lukijan ”valhemediallenne” (tämä termi kannattaa ottaa yhtä tosissaan, kuin esim. ”Rasisti”, ”natsi” ja ”äärioikeisto”-leimakirveet, eli toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos naurahduksen kera!)

 • author avatar
  MikäMinäOlenTuomitsemaan 2 vuotta ago Vastaa

  Kyllähän tästä Rikun keissistä on saanut niin monet naurut mutta Rikun kontribuutio esitettyihin kysymyksiim eskaloituu lähinnä sananvapauden poistamiseen taikka kunnianloukkaus syytteen ajamiseen. Kertoohan se jo aika paljon maailman menosta tässä tilanteessa.

 • author avatar
  Emil Savolainen 2 vuotta ago Vastaa

  Riku sitten paljasti todellisen luonteensa näiden kommenttien takia.

 • author avatar
  Kaikella ystävyydellä 2 vuotta ago Vastaa

  Tutkivaa journalismia Rantala silloin kyllä harrastaa kun pitää selvitttää jonkun toisen ihmisen sananvapauden rajoittamista. Kannattaisiko Riku harrastaa sitä joskus ihan muissakin asioissa, niin sitten ehkä sinullekin selviäsi asioiden oikea laita täällä Suomessa.
  Jos sinulla Riku on munaa, niin laita seuraavaan tv esiintymiseesi STOP TTIP paita päälle, silloin olet oikeasti pienen ihmisen puolella. Samalla saat selville sen todellisen suosiosi YLE:n isojen herrojen papereissa.

 • author avatar
  sivistysjahyvättavat 2 vuotta ago Vastaa

  Kerava kommentoijan takia en taida lukea ikinä näitä sivuja enää ikinä. Jos kommentoijan mielipiteet ja ajatukset hesarista ja muista on noin kammottavia, niin suomalaiset ei tule ikinä pärjäämään.

  • author avatar
   Kerava 2 vuotta ago Vastaa

   Jätä lukematta, ei sitä tarvitse erikseen kuulutella.

 • author avatar
  Lahtaristo 2 vuotta ago Vastaa

  Tutkintapyyntöä kehiin: R ei ole voinut laillisesti saada PB:n omistajan tietoja.

  AA-Liiton olisi syytä ärähtää Hesarille. Koko ammattikunnan päälle heitettiin epäilyksen varjo.

  Toisekseen, väite ”rikollisesta” on kunnianloukkaus jos PB:n omistajaa ei ole tuomittu rikoksesta.

  Vaikka R jättää ”rikollisen” nimeämättä antaa hän ymmärtää että henkilö nimi on selvitettävissä. Rangaistusvaatimus kehiin.

  JSN jos jaksaa, se on pelkkä paskakaivo nykyään kun se helvetin ruma horo on siellä puheenjohtajana. En muista ihan äkkiä missä olisin nähnyt karmeamman näköistä eukkoa.

  • author avatar
   Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

   JSN:lle on ihan turha valittaa, se on valemedian oma ”instituutio”, josta ei sossujen vastaisia tuomioita tule.

   Suoraan oikeuteen vaan, sieltä on sentään pieni, mutta olemassaoleva mahdollisuus saada oikeutta. Lisäksi valemediatalot saattavat säikähtää pelkkää oikeudenkäyntiä, vaikka demla-tuomarit keissin kotiin hoitaisivatkin. JSN:n ”tuomiothan” eivät ole mitään tuomioita, kaverituomioistuimen nuhteita vain.

 • author avatar
  egi 2 vuotta ago Vastaa

  Lueskelin tuota tästä käytyä Twitter-keskustelua.

  HS:n mielestä siis jos sinulla on HS:ää arvosteleva blogi jonka lukijamäärä ylittää HS:n asettaman mielivaltaisen rajan, niin syyllistyt rikokseen jos et joko julkaise henkilöllisyyttäsi tai lopeta blogin toimintaa

 • author avatar
  lukija 2 vuotta ago Vastaa

  Paljonko mahtoi Riku pössytellä kun teki madventureksia????

  • author avatar
   Skyrim 2 vuotta ago Vastaa

   Näköjään liikaa.

 • author avatar
  jaska jokunen 2 vuotta ago Vastaa

  Nyt vasta huomasin että Rantala oikeasti lähetti PB:n työnantajalle sähköpostitse ilmoituksen että teidän työntekijä ylläpitää ’valemediaa’ täytyy kyllä sanoa että on harvinaisen törkeä temppu Rantalalta. Ei voi kuin ihmetellä Rantalan täydellistä typeryyttä! Paljasti kyllä oikeat karvansa, todella alhainen tyyppi tämä Rantala!

 • author avatar
  Maine ja kunnia on katoavaista. 2 vuotta ago Vastaa

  Kunnioitin aiemmin Riku Rantalaa, nyt vain syvä halveksunta.

 • author avatar
  Ano Nyymi 2 vuotta ago Vastaa

  Itseäni ihmetytti Rikun väitre 50 kuukuden vastaanottorahan ”säästämisestä” kaarnapursien myynnillä. Sehän voi tarkoittaa että veneitä myytiin 4615 eurolla (92,3e vastaanottoraha jos ateriat saa vastaaonottokeskuksesta) tai sitten 15745.5 euroa jos ei saa ateroita.

  Nuo summat ovat niin naurettavia että niistä ei voi oikein puhua vientituotteena :D

  • author avatar
   Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

   Noh, onhan nuo ihan kivoja summia vasta Ylen avulla lanseeratulle tuotteelle, mutta miten niin summa säästettiin? Jättävätkö tuolla tienanneet turvikset siis nostamatta vastaanottorahaansa 50 kuukauden ajan? Lakihan edellyttäisi kyllä, että vastaanottoraha on viimesijainen tuki sosiaaliturvan malliin, mutta eihän tätäkään käytännössä kukaan valvo, sillä sossut haluavat jakaa rahaa kaikille ilman kiusallisia kysymyksiä muista tuloista tai varallisuudesta.

   • author avatar
    Ano Nyymi 2 vuotta ago Vastaa

    Eipä nuo summat mitenkään mainittavia ole kun Riku ei spesifionu monenko kohdalla moiset summat ”säästettiin” (tai tosiaan miten muka) vaan kertoi säästetun 50 kuukauden verran joka voi tarkoittaa 25 kaarnalaivan rakentajaa ja 2kk per rakentaja ”säästöjä” eli teoriassa 180e/per kaarnalaivan rakentajakin vain. Kyllähän aina löytyy muutama suvakki ostamaan parit laivat että moiset summat kertyy…

    Enpä usko että mitään jää nostamatta ja Rikuakin uunotettu kuin aasia :D

    • author avatar
     Mikko Malliton 2 vuotta ago Vastaa

     Niin, se nyt on aivan selvää, että kyse on 50 x yhden henkilön vastaanottorahasta, varmaan sekin siis sen vajaan satkun mukaan laskettuna eli vajaa 5000€ yhteensä. Ei se silti ihan huonosti ole, mutta lienee kuitenkin turha haaveilla, että myynti tuosta enää paljon paranisi.

 • author avatar
  Pisara meressä 2 vuotta ago Vastaa

  HS:n tässä tapauksessa ottama rooli sai minut lopettamaan ko. lehden tilaukseni. Periaatteesta olen halunnut paperilehtiä tukea, mutta nyt käynnissä olevaa toimintaa en halua edes välillisesti tukea tai hyväksyä.

  Olen tietysti merkityksetön pisara meressä, mutta en usko HS:n uusia vuositilaajia kovin helposti saavan kerran lähteneiden pitkäaikaisten asiakkaiden tilalle.

 • author avatar
  Pekka kalto 2 vuotta ago Vastaa

  Rantala on malliesimerkki entisen DDR:n kansalaisen hengenheimolaisesta, joka ilmiantaa itsensä ja oman ideologian kanssa eri mieltä olevat ihmiset, koska ei siedä heidän olemassaoloaan. Upseeri-isän ja englanninopettajaäidin lahjaton poika, joka esittää olevansa heikomman asialla, vaikka on tosiasiallisesti vain itsensä ja saman ideologian jakavan etupiirin asialla. Rantala on ammentanut yhteiskunnallisen tietoisuutensa Tampereen yliopiston tiedostusopin laitokselta kuten suurin osa suomalaisista toimittajiksi itseään kutsuvista, Frankfurtin kriittiisen koulukunnan opeilla aivopestyistä propagandeista, joten ei mikään ihme, että mikä tahansa kritiikki aiheuttaa hänessä välittömän selkärankareaktion.

  • author avatar
   Jan E 2 vuotta ago Vastaa

   totta. kritiikki se on tämänkin viestin ydin.

 • author avatar
  Full retard 2 vuotta ago Vastaa

  Riku tietää, että Brexitin, Trumpin ja Italian jälkeen seuraavaksi vuorossa on Ranska ja lopulta koko loppu-EU:n korttitalon sortumisen myötä globalistisen kansalaisten köyhdyttämisagendan loppu. Tämän jälkeen katkeavat myös kaikenlaiset kaverisuhmuroidut rahahanat ainakin vasemmistoeliitin edustajilta, jos toivottavasti ihan kaikilta muiltakin. Koko globalistista punavasemmistoa kuolonkorinoissaan voisikin tällä hetkellä verrata valemedia- ja vihapuheenvastustukseksi naamioidussa vihapuheessaan ja väärinajattelijoidensa noitavainoissaan, epäonnistumisensa myötä laajennettuun itsemurhaan/koulu-/perheampumiseen päätyvään narsistiseen luuseriin, joka kostoksi haluaa viedä mennessään myös mahdollisimman monta ”lopulliseen ratkaisuunsa ajanutta” kanssaihmistään tai ihan vain ketä tahansa viattomia paikallesattuneita mukanaan kylmään hautaan agendaansa ja omaa poliittista erinomaisuuttaan teroittaakseen. Toivon mukaan Riku on silti jossain sisimmässään vielä sen verran hyvyyteen ja totuudenmukaisuuteen pyrkivä ihminen, että punavihreän uskonhokemiin perustuvan maailmansa kaaduttua hän kuitenkin näkisi valoa ihan todellisen huono-osaisten ihmisten hyvinvoinnin kasvamisen ja rasismin vähenemisen myötä, joka väistämättä tuosta kaatumisesta tulee seuraamaan.

 • author avatar
  Karl ENergy 2 vuotta ago Vastaa

  RIkun omaa kyseenalaista kerrontaa voi kuunnella mm. täältä: http://areena.yle.fi/1-3725502. Kohdassa 17.45 voi kuunnella kuinka Riku mustamaalaa Perussuomalaiset tuulivoimadenialisteiksi ja pitävät kokoustaan ilma yhtäkään tutkijaa. Jos Riku olisi vaivautunut ottamaan asiasta selvää, niin olisi hän voinut erittäin helposti selvittää (ainakin helmpommin kuin PB:n toimittajan henkilöllisyyden), että lepakot todella kärsivät tuulivoimasta ja tässä myös käytetään sanaa räjähtää: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7581990.stm. Jotenkin tämä ”ilman tukijoita ja asiantuntemusta” tuntuu olevan vain tietttyjen poliittisten ryhmien etuoikeus, tehdä politiikkaa. Jos Perussuomalaiset syyllistyy siihen, ettei heillä ole asiantuntijoita kokouksessaan, olisi Riku itse voinut toimia esimerkkinä ja valita toisin.
  https://www.researchgate.net/publication/262915463_Bat_Evolution_Ecology_and_Conservation

 • author avatar
  Solomon Guggenheim 2 vuotta ago Vastaa

  Kyseessähän on samalla tavalla valtion rahaa nauttimaton projekti kuten Guggenheim.

  Se että valtion rahoittamat institutiot tukivat Guggenheimia on ihan eri asia ™ kuin valtion rahan syytäminen Guggenheimiin.

 • author avatar
  Lapselle ymmärrystä 2 vuotta ago Vastaa

  Eikö Rantala tajua että hänen kaarnavenebisneksiään saa aivan vapaasti haukkua pataluhaksi.

 • author avatar
  Verbum emissum est non revocabile 2 vuotta ago Vastaa

  Olisiko Riku sitä ns. valkoista roskaväkeä ?

 • author avatar
  Jan E 2 vuotta ago Vastaa

  Vihapuheen määritelmäksi käy paremman puutteeksi mainiosti se että sen sijaan että se loisi jotain, perustuisi minkäänlaiseen innovaatiokykyyn, se käy kierroksilla, vetoaa wikipediast ahankitulla pätevyydellä erilaisiin pykäliin ja ’faktoihin’, lainaa täysin asian veirestä käsityksiä ja tutkimuksia ja puhuu näkyvästi suulla suuremmalla. Kaikki tämä käy ilmi tästä kommenttiosiosta. Ei ainuttakaan järjellistä puheenvuoroa, joista kävisi ilmi pyrkimys nähdä se mitä Rantalan startup -projekti edustaa. Eli rakentavaa, uutta ja pelotonta näkökulmaa joka perustuu ihmisten kohtaamiseen.

  Kukaan ei yritä sulkea päivänbyrokraattia, miksi yrittäisi? julkaisua/blogia joka ajan saatossa vääjäämättä hakee verrokikseen MV-lehden ja suttuisimmat nettifoorumit.

  Sivuston artikkeleissa ei ole ainuttakaan joka ekstäisi kriittisne tarkastelun, eikä ainuttakaan joka herättäisi älyllistä keskustelua tai ylipäätään mielenkiintoa.

  Rantala on aivan eri liigassa tämän julkaisun ja näiden kommentoijien kanssa, joka tavalla, ja on aktivoitunut asiassa todennäköisesti vain koska asia yleisellä tasolla edustaa jotain jota tulee puolustaa, ja koska Rantala on esiinytnty äänitorvena asiassa joka kerännyt useita asiaan uskovia tahoja jotka yksinään eivät koe olevansa asiassa kommentointivastuussa.

  Koko jutun otsikointi ja sens isältö on omiaan herättämään halveksuntaa, pilkkaa ja vihapuhepuheenvuoroja. Tämä on täysin selvää ja sikäli asiassa ei ole mitään keskusteltavaa. Jos palastan yll’äpitäjä haluaa kysymyksiinsä vastauksen, ne on helppo esittää vaikka tässä. Sitä ennen kuitenkin olisi syytä osoittaa kykenevänsä jonkinlaisen älylliseen argumentointiin. Ei katsomoon o,e syytä huudella ellei sieltä sitten lentele jotain mikä oikeasti aiheuttaa vahinkoa. Muuten apinat huudelkoon keskenään.

  Siitä, anonyymit.

  • author avatar
   Jan E 2 vuotta ago Vastaa

   Klassinen liberalismi, markkinatalous ja yhteiskunnallinen satiiri?

   Klassinen liberalismi nojaa pitkälti käsitykseen jonka mukaan yhteisö ja sen jäsenet kasvavat omin voimin ja ehdoin kohti toimivaa yhteiskuntaa ja yhteisöä ja muodostavat automaattisesti sellaisen, sikäli kun heille/sille tarjotaan kasvatukselliset ja tiedolliset välineet siihen. Valtaosa perinteisestä suomalaisesta printtimediasta nojaa tähän ihanteeseen. Varhainen sanomalehdistö perusti olemassaolonsa yksinomaan tähän.

   Se mitä suomalaisessa yhteiskunnassa pidetään yleisesti ’holhoavan’ elementtinä on tosiasiassa juuri klassisesta liberalismista nousevaa yhteiskunnallista käytännön eetosta.

   Satiiri nousee yhteiskunnissa joissa siihen on perinteitä, kuten Ranskassa ja Britanniassa, syvällisestä ymmärryksestä asioiden monisyisestä yhteydestä. Monty Python ei ole yhteiskunnallista satiiria sen varsinaisessa merkityksessä, ja vaikka olisikin, se ei koskaan aseta pilkan kohteeksi ketään asettumatta itse ensin tulilinjalle. Satiiri tarjoaa uuden tuoreen näkökulman asioihin tavalla joka haastaa sekä lukijan että satiirin kontekstin arvioimaan itsensä ja toimintansa uudelleen. Se ei ole varoventtiilii pahoinvoinnille. Satiiri nostaa painetta, ei vapauta sitä yleisen mölyn muodossa.

   Ja ennen kaikkea satiiri on älyllisesti haastavaa, jopa kipeää. Tämän sivuston kaltaisen asioiden kommentoinnin kanssa satiirilla ei ole mitään tekemistä.

 • author avatar
  anonyymi 2 vuotta ago Vastaa

  Arvoisa nimimerkki Jan E, voisitko vähän kiteyttää sanomaasi, noin pitkiä jaarituksia on turhauttavaa lukea. Onko siis sinun mielestäsi Riku Rantala joku kansan ääni ja suuri mediakalifi jonka lausuntoja ja toimintaa ei saa arvostella?

 • author avatar
  Jan E 2 vuotta ago Vastaa

  Arvoisa anonyymi. Sisäluku ei ole vaikea taito oppia.

  Rohkeasti kohti vain, valtamediaa hyödyntäen.

  • author avatar
   Kim Dotsomali 2 vuotta ago Vastaa

   Onnea, olet löytänyt paikan jossa voit nyt harjoitella suuren näkyvyyden turvin ensimmäisiä julkisia kakaisujasi. Selvitäppä kurkkua vielä jonkin verran ja kirjoita sitten koko nimi, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero.

   • author avatar
    Jan E 2 vuotta ago Vastaa

    Ja mitä sinä sillä tiedolla teet?

    tekstejä on julkaistu vajaan 15 vuoden aikana tuhansia sivuja joten jatka sinä muiden idioottien kanssa sisälukuharjoituksia.

    Jos tavata haluat, ilmoita paikka ja aika.

 • author avatar
  Papu pata 2 vuotta ago Vastaa

  Jotenkin tulee mieleen Taideyhdistyksen lahjoittama kala taideteos, 20 000 euroa.
  Kyllä sitä rahaa saadaan kulutettua, vaan harvoin mihinkään järkevään.

 • author avatar
  Nalkun nalkun 6 kuukautta ago Vastaa

  Aha okei. Perus ”valtamedian syrjinnän kohteeksi” joutuneiden poloisten blogi.

  Kthxbai. -b

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.