15
joulu
2016

Vielä loppusanat Riku Rantalan vastineesta

Päivän keskustelun päätteeksi vielä muutama sana Päivän Byrokraatin toimesta. Meillä ei erityisesti enää kiinnostaisi kirjoittaa aiheesta, mutta kun Riku Rantala kerta toisensa jälkeen nostaa jutun uudelleen esiin, lienee pakko edelleen kommentoida lyhyesti.

 

Päivän Byrokraatin arvostelu kohdistui asiassa siihen, miten julkisia varoja käytetään, ei Startup Refugees -hankkeeseen sinänsä.

 

Rantalan vastauksista on ymmärrettävissä, että julkisia varoja on hankkeessa myös käytetty. Jos ymmärrämme Rantalan kommentit oikein, suoraa rahallista avustusta hanke saa vasta valtioneuvoston myöntämän 150 000 euron tullessa maksuun vuonna 2017, mutta tukijoina olevat julkisyhteisöt ovat tähän asti antaneet apua muussa muodossa. Onko tarkemmin kyse palvelujen tarjoamisesta, henkilötyöstä, tilojen käytöstä vai mistä, jää edelleen arvoitukseksi, koska Rantala ei noihin kysymyksiin ole vastannut, mutta yhtä kaikki myös näissä tukimuodoissa on kyse julkisten varojen käytöstä.

 

Päivän Byrokraatin alkuperäisessä jutussa ollut virhe on kohdistunut ainoastaan siihen, että käsitimme valtioneuvoston myöntämän 150 000 euron avustuksen olevan käytössä jo 2016, mutta hanke saakin sen vasta 2017. Kokonaisuuden kannalta tällä ei ole merkitystä. “Vuodella ei luonnollisesti ole väliä”, totesi myös Riku Rantala itse.

 

Virhe on sitä paitsi korjattu jo niin moneen otteeseen, että laskuissa on pysyminen.

 

Vastausta vaille jäi se esittämämme kysymys, millä tapaa Rantalan väittämä, yhteiskunnalle syntynyt säästö on konkreettisesti toteutunut. Kysyimme, onko joku turvapaikanhakijoista esimerkiksi hankkeen myötä luopunut vastaanottorahastaan, mutta tähän emme saaneet mitään vastausta.

 

Niin ikään vastausta ei ole koskaan saatu monien muiden keskustelijoiden esittämään kysymykseen siitä, montako konkreettista, julkisen rahoituksen ulkopuolista työpaikkaa hanke on synnyttänyt, jos yhtään.

 

Useimmille keskustelijoille näyttääkin olevan jo selvää, että asiassa ei tietenkään ole tapahtunut Päivän Byrokraatin puolelta rikosta, eikä kyse ole myöskään “vihapuheesta” tai “valemediasta”. Yhteiskunnallinen satiiri ja arvostelu on sallittua ja Riku Rantala on itse tuonut hankkeensa ja kaarnalaivat näyttävästi julkisuuteen Yleisradion televisiohaastattelussa.

 

Kovin moni taho ei olisi julkaissut Riku Rantalan toimittaman kaltaista vastinetta, jossa jopa perusteettomasti syytetään blogin ylläpitäjiä rikoksesta. Me päätimme kuitenkin antaa lukijoiden tutustua Riku Rantalan sanomisiin sellaisenaan ja tehdä niistä omat johtopäätöksensä. Näin on myös tapahtunut…

 

Siitä kaikki järkevät ihmiset ovat suunnilleen yhtä mieltä, että heikompia halutaan auttaa ja esimerkiksi juuri näille turvapaikanhakijoille mielellään suotaisiin hyvä elämä. Me emme arvostele tätä tavoitetta, vaan me arvostelemme valittuja keinoja, joita pidämme tehottomina. Päivän Byrokraatti kirjoittaa myöhemmin lisää sellaisista toimista, jotka ovat aidosti tehokkaita haluttaessa luoda työtä niin turvapaikanhakijoille kuin muillekin yhteiskunnan heikoimmille, jotka tällä hetkellä tippuvat työmarkkinoiden ulkopuolelle.

 

Saatat tykätä myös

Vaihtoehto kaarnaveneille: Päivän Byrokraatin keinot turvapaikanhakijoiden työllistämiseen
Riku Rantalan vastine
Kaarnavene: Kaksi kysymystä Riku Rantalalle
PB: 150 000 eurolla saatiin aikaiseksi… kaarnavene

30 vastausta

 1. Mie taas!

  Tutkipas Päivän byrokraatti RAY-hankkeita, joihin maahanmuuttaja-hakusanalla löytyi 74 hanketta ja myönnettyjä tukia 8,67 milj.euroa. Ja nämä ovat vain osa muita maahanmuuttaja-avustuksia.

  Muuta milli sieltä, toinen täältä ja mikä mahtaa olla yhteissumma, kun lasketaan elinkustannukset ja välilliset kustannukset ja nämä järejstöavustukset. Pieni marginaaliryhmä saa aika isoja rahoja suhteessa kantaväestöön.

  avustukset.ray.fi

  1. Rainer Bergman

   Tuo ei ole vielä mitään siihen nähden mihin taskuihin leijonaosa tuosta rahasta päätyy! Ei suinkaan maahanmuuttajille, vaan tietyn ‘mafian’, ‘maailmankatsomuksen yhteisön’, ‘kaveripiirin’ (tai miksi sitä haluaakaan kutsua) tileille, kestityksiin, uran rakentamiseen, imagon kohottamiseen, ym. ym. Tämän lisäksi nämä tahot tilaavat palveluja, tuotteita, vuokraavat tiloja, palkkaavat henkilöitä tuolla rahalla ja nuo rahankäyttövalinnat he voivat ja usein kohdistavatkin tietyin motiivein tietyille tahoille. Pitää vielä muistaa että monesti se että rahaa maksetaan muodollisesti ‘palkkana’ ei tee sitä päivänvaloa kestäväksi, eettiseksi tai etteikö se ole suorastaan kavaltamista.

   Rantalankin projektissa taitaa lopulta koordinaattorit saada moninkertaisia palkkoja kuin maahanmuuttajat, julkisuuden valokeilan hyödyt saa Rantala sun muut eivätkä täysin piiloon sysätyt, nimettöminä tähänkin asti pidetyt maahanmuuttajat… Maahanmuuttajia tuskin on paljon kiinteistönomistajina eli tuskin saavat paljon vuokratuloja tiloista mitä Startup Refugees -rahalla vuokrataan (tai julkisten yhteistyökumppaneiden toimesta heille annetaan käyttöön), tuskin paljon catering-firmoja joista kampaviinerit tilataan…

   1. Mie taas!

    Startup refugees -sivuilta löytyi, että Slushissa oli 13 turvista saanut käteen noin 397 euroa kahden päivän kaarnalaivaveistelyistä.

    Jos heille jäi yhteensä noin 5161 euroa, niin pannaan toinen mokoma kuluja päälle ja laskutus olisi ollut noin 10300 euroa jaettuna 20 eurolla ja paatteja olisi myyty noin 250 kpl, mikä helposti menee tuollaisissa tilaisuuksissa tukihuumassa “mä tahdon tehdä hyvää, ostan vain tukeakseni”.

    1. Full name

     Jostain olin lukevinani (HS?) että näitä kaarnaveneitä oli jaettu Slushissa osallistujille, olisko käynyt niin että joku (toivottavasti yksityinen firma) oli ostanut koko satsin ja jakanut ne sitten edelleen …

 2. Rainer Bergman

  Toivon kovasti että vaikkei tuntuisi että jaksaisi tämän painostuksen ym. taakan jälkeen, että Päivän Byrokraatti laatii jonkin vastineen ja vaatii sen julkaisua Helsingin Sanomissa vaikka tuon kaiken tapahtuneen ja kirjoitetun takia sekä yleisesti muiden Suomalaisten vuoksi.

  Rantala on esittänyt paljon asiatonta kritiikkiä, laukonut syytöksiä, ja tehnyt toimia jotka tällä sivustolla on käynyt ilmi mutta mitä HS:n lukijat eivät todennäköisesti tiedä tapahtuneen (yhteydenotot ym.). Vähintään näiden asioiden esilletuominen, vastine esitetylle ja ehkä avoimien kysymysten listaus vielä sen lisäksi olisi hienoa nähdä HS:n sivustolla vastaavasti kuten PB Rantalan vastineen näkyvästi julkaisi.

 3. Lapselle ymmärrystä

  Niin, kuinka moni “julkisuuden” henkilö tai esimerkiksi poliitikko jaksaisi alkaa riehumaan 150 tonnin kaarnavenekeissistä?

  Rantalalla ei ole vähääkään hanskassa kunnianloukkausjuridiikka. Syytettä ei olisi ikinä nostettu koska tuollainen arvostelu olisi ollut niin laimeaa ettei se olisi ollut muutaman kilometrinkään päässä syytekynnyksestä.

  Rantala on vaan niin totaalisen sumentunut mamubisneksensä äärellä. Hän kuvittelee että kaikki lakimme ja koko oikeuslaitoksemme on yhtäkkiä ponnahtanut asentoon jossa mikä tahansa pienikin kriittinen ääni ollaan valmiita tuomitsemaan ja lynkkaamaan kun vaan asia hiukankaan sivuaa mamuja.

  No onhan Rantala tietysti haistanut tuulen suunnan oikein mutta se ei tietenkään ole oikea suunta eikä oikeuslaitos ihan niin kuralla vielä ole.

  Toinen, mielenkiintoisempi kysymys on se kuinka laillista on järjestää yritystoimintaa henkilöille jotka eivät ilmeisesti voi harjoittaa yritystoimintaa eivätkä voi olla verovelvollisia Suomessa?

 4. J. B

  Toisessa maailmansodassa talvisodan katastrofi osoitti Stalinille, kuinka paha idea on hyökätä yksimielistä ja motivoitunutta kansaa vastaan

  Länteen 1983 loikannut KGB-agentti Juri Bezmenov kirjoitti seikkaperäisesti KGB:n taktiikasta ja siitä, kuinka kansakunta tuhotaan. Kansakunnan voima ei ole sen aseissa eikä sen vauraudessa; sen voima on sen henkisessä selkärangassa.

  Mitä atomisoituneemmaksi yhteiskunta saadaan, mitä hedonistisemmiksi ja individualistisemmiksi yksilöt saadaan, sitä helpompaa kansakunta on tuhota. Demoralisaatio on kaiken A ja O – ihmiset tulee saada pettymään arvoihinsa ja halveksimaan ja inhoamaan niitä.

  Kaarnalaiva ja sen miehistön puuhastelu on juuri tätä yhteiskunnan moraalisen selkärangan nakertamista, osa hajoita ja hallitse politiikkaa.

  Mitä on helpompaa johtaa kuin keskenään tappelevaa, toistensa kurkuissa roikkuvaa riitaisaa kansaa

 5. Julkisuuden kirot

  Tästä kaarnalaiva episodista tulee jotenkin mieleen se takavuosien surullisen kuuluisa ternimaitokapseli-verkostobusiness joka romahti siihen kun tv:ssä paljastettiin, että homma onkin täyttä huijausta. Kaarnalaiva busineksessa sentään asiakas saa käteensä kaarnalaivan kun taas siinä ternimaitobusineksessa asiakas sai huonolaatuisia kapseleita.

 6. jaska jokunen

  Itse katsoin Rantalan kaarnavene-pitch-videon ennen kuin edes näin meemin ja en kerta kaikkiaan voinut välttyä ajatukselta että nyt apinaa koijataan ja rankasti, moni luuli sitä Slush parodiaksi. Joku vain otti ja tiivisti Rantalan oman esiintymisen meemiksi.

  Rantalan Start-up:n tarkoitus on voinut ollakin hyvä, mutta Rantalan esiintyminen ja viimeistään butthurt jälkiliukkaat doxailuineen tekivät Rantalan imagolle ja varmasti myös yrityksille korvaamatonta vahinkoa.

  Start-up:n kantavana ideana (tivistettynä) on toimia turvapaikanhakijoiden henkilökohtaisena työnvälitystoimistona ts. tuottaa samoja palveluja joita TE-toimisto jo nyt tuottaa turvapaikanhakijoille. En näe siinä mitään uutta, enkä mitään mikä tekisi hommasta yhtään kustannustehokkaampaa kuin TE-toimiston ammattilaisten tekemänä.

  En usko että Rantalan esitys ja idea olisi saanut Slush:ssa ainakaan yksityistä rahoitusta, sen sijaan epäuskoisia ilmeitä kyllä.
  Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden hankkeelta sen sijaan irtosi 150k€, mitä en sinällään ihmettele kun katselee sen hallituksen koostumusta, toivottavasti Rantalan kaveri Karri Miettinen “Paleface” edes tajusi jäävätä itsensä…

  1. Mie taas!

   Tuo TE-toimistona toimiminen on varmasti totta, ongelmaksi muodostuu sekin, että meillä on se puoli miljoonaa työtöntä ja ammattitaitoista ja kulttuurimme ja kielemme osaavia ihan riittävästi omiin tarpeisiin.

   Jos tarjolla olisi vaikka tonnilla parilla halvempi kielitaidoton, kulttuuarimme tuntematon, huonolla työkokemuksella ja ammattitaidolla, no en takuulla palkkaisi ihmistä, joka ei veisi yritykseni tulosta oikeaan suuntaan, vaan olisi kehityksen jarru ja iso kustannuserä.

   On ihan huuhaata sellainenkin, että jos nyt kymmenien tuhansien tulijoiden joukossa olisi yksi tai kaksi lääkäriä, lakimiestä tai muuta korkeasti koulutettua, niin ilman tutkinnon kääntämistä niillä ei ole merkitystä ja esim. juristin tutkinnolla et Suomessa tee mitään, kun on opiskeltava länsimainen lainsäädäntö.

   Vieläkään ei ole yhtään nimeä Rantala kertonut niistä 20 yeityksestä, jotka on perustettu.

   Sivuilla oli maininta mm. että verovaroillamme kustanettava Yle tarjoaa tiloja näiden käyttöön. Se on rahallista tukea, sillä tilat maksavat. Mutta mitä ihmettä, miksi Yle ei tarjoa tiloja meidän nuorille innovatiivisille keksijöillemme tiloja, jne. Äh olen niin totaalisen kyllästynyt myös sanaan turvapaikan hakija, mikä tahallaan sekoitetaan maahanmuuttajaan. Eivät ne edes ole synonyymeja keskenään.

 7. ceterum censeo

  On varmaan todellakin aika lausua loppusanat tälle Rantala -episodille. Siihen on montakin syytä. Ensinnäkin, Rantala on niin täynnä itseään, että jos hän vielä vähänkään nostaa painetta, halkeamisvaara on enemmän kuin ilmeinen. Ja eihän sentään sitä kukaan halua omalletunnolleen. Toiseksi, juttu on lakannut olemasta hauska. Tärkeyteensä tukehtuvan tosikon kirjoitukset toki ovat hetken hauskoja, mutta ne alkavat hyvin pian toistaa itseään ja muuttuvat ikävystyttäviksi. Kolmanneksi, aihe on yksinkertaisesti käsitelty loppuun.

  Olen kotvan aikaa nauttinut tämän blogin terävistä ja kuvia kumartelemattomista kirjoituksista. Toivon että näin tulee tapahtumaan jatkossakin. On nimittäin niin, että ei pidä provosoitua kun provosoidaan, ei häiriytyä kun häiriköidään eikä pelästyä kun pelotellaan. Uusia byrokratian kukkasia löytyy epäilemättä poimittavaksi, sillä se kasvi on aina vihanta ja kukkii niin kesät kuin talvetkin.

 8. Kim Dotsomali

  Asianajajaliiton nuoret kokemattomat twitter-tilin hoitajatytöt hourailevat: vihapuhe epäeettistä eikä sovi asianajajalle.

  Eli tytöt siis ovat sitä mieltä että poikien puheet eivät sovi pojille vaan poikien pitäisi piipittää tyttöjen haisevia juttuja.

  Haisee pahalle ja jalkovälille asianajajaliitossa.

  Haureuden tuulet puhaltavat.

  Oikeudesta ei ole tietoakaan kun haureuden välikappaleet hourailevat.

 9. Ylituomari

  Pohjimmiltaan on kyse siitä että Rantala ei kestänyt parempaansa, voittajaansa – juristia.

  Moni toimittaja jää armotta kakkoseksi kun joutuu väittelyyn juristin kanssa. Viime mainitun logiikka ja parempi kirjoitustaito saa toimittajat raivon partaalle.

  Tästä on kyse nytkin. Rantala ei edes tajunnut mihin kana pissi. Hän vaan raivosi ja kiehui.

 10. Poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen (Rikoslaki 14:5 §)

  ” Joka väkivallalla tai vakavan vaaran toisen hyvinvoinnille käsittävällä uhkauksella estää toista

  1) ilmaisemasta mielipidettään yleisistä asioista niitä varten tarkoitetussa kokouksessa tai muussa tilaisuudessa TAIKKA TIEDOTUSVÄLINEESSÄ TAI MUUTEN JULKISESTI,

  2) osallistumasta yleisiä asioita varten järjestettyyn kokoukseen, kulkueeseen tai muuhun tilaisuuteen tai

  3) perustamasta yhdistyksen yleisiä asioita varten taikka liittymästä tai kuulumasta sellaiseen tai toimimasta siinä,

  on tuomittava poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L14

  HE 94/93 s. 81:

  ” Esimerkkinä tapauksesta, jossa uhkaus käsittää vakavan vaaran toisen hyvinvoinnille, voidaan mainita se, että henkilöä yritetään pakottaa eroamaan puolueestaan tai ammattijärjestöstään uhkailemalla häntä muussa tapauksessa tapahtuvalla työpaikasta erottamisella, työuralla etenemisen olennaisella vaikeutumisella taikka vuokra-asunnon tai pankkilanan irtisanomisella.”

  Kuinkas nyt suu pannaan Rantala ja Sanoma Osakeyhtiö?

  Sanomalle rapsahtaa mukava yhteisösakko jos sen toiminnassa on tehty rikos.

  Asian eteneminen ei ole muusta kiinni kuin siitä että joku viitsii tehdä tutkintailmoituksen poliisille.

  Rantalan toiminta täyttää mennen tullen em. rikoslain tunnusmerkistön.

 11. Espan lakimiehet AB

  Mielestäni tämä koko kaarnalaiva ja Sipilägate on puhdas savuverho paljon suuremmalle puhallukselle, jossa kaikki valtapuolueet ahkeroivat kilvan

  Suurin on ehdottomasti koko Sote-puhallus, julkinen sektori nihiloidaan pikkuhiljaa nollille, sen jälkeen alkaa puhdas rahastus. Seuraava rahastus tapahtuu kun ” terveysfirmat” myydään monikansallisille jäteille.

  Senjälkeen köyhillä ei ole enää varaa sairastaa, eikä tulla vanhaksi. Hinnat vähintäänkin kymmenkertaistuvat.

  Toinen on tuulivoimahuijaus, kokoluokkakin on 1300 x suurempi kuin kaarnalaivoissa. Seuraavien 10 vuoden ajan. Siis joka vuosi.

  Se on jo niin paljon rahaa, että sitä on jo vaikeampi edes käsittää huijaukseksi.

  Göbbelsiä mukaillen: ” Tee valheesta niin suuri, että sitä on mahdotonta epäillä”

  Jos terveysfirmoihin ja tuulivoimaan sijoittaneiden ”ulkolaisten sijoittajien” yhtiö-ketjut ja muut veronkierto viritelmät, joita omistuksiksi kutsutaan, kyettäisiin purkamaan, niin takuulla Beneficial owner rivit olisivat täynnä suomalaisia nimiä. Poliitikkojen ja kieli-eliitin. Siksi on levitettävä savuverho. Käännettävä tyhmän kansan huomio toisaalle.

  Ei suomalainen poliitikkokaan suinkaan ole niin typerä, että antaisi näin tuottavia lypsylehmiä ns. “ulkolaisille sijoittajille”

  Hah hah haa

  Suomalaisella läpimädällä oikeuslaitoksella, poliisilla tai lugenpressellä ei ole halua eikä kykyä selvitellä näitä veivauksia

  Maaseudun Tulevaisuus 15.12.2017

  Suomeen rakennetaan ja suunnitellaan maailman korkeimpia ja suurimpia maatuulivoimaloita. Niitä ei sallita missään muussa maassa. Saksan ja Tanskan tuulivoimaloiden keskimääräinen teho on vain neljäsosa näistä.

  Yksi esimerkki tuulialan erikoisuuksista on helsinki­läinen Tuuliwatti Oy -niminen tuulivoimayritys. Yhtiö sai viime vuonna eniten yritys­tukea Suomessa, 57 miljoonaa. Yrityksen yksi pääomistaja on S-ryhmä.

  Tilinpäätöstietojen mukaan Tuuliwatti on liikevaihdoltaan 70 miljoonan euron yhtiö, jolla ei ole lainkaan henkilöstöä ja osakepääoma on 3 000 euroa. Yhtiö ei myöskään maksanut vuonna 2015 lainkaan veroja.

  Tämä on varoittava kritiikki siitä, millaiseen yrittäjyyteen ammattitaidottomien poliitikkojen toimet voivat johtaa ilmastonmuutoksen nimissä. Tuulisähköyrityksille on jo sovittu Suomessa noin neljän miljardin yritystuet syöttö­tariffimaksuina. Tämän lisäksi ne vaativat vielä lisää tukia verovaroistamme, mihin ei pidä suostua.

  Ei juuri tullut pysyviä työpaikkoja, ei luvattuja verotuloja eikä vientiteollisuutta. Tuli epävarmaa sähkön tuotantoa, ympäristötuhoja, miljardilasku veronmaksajille sekä meluhaitat terveys­riskeineen.

 12. MA

  Jos Rantala olisi vain ollut piittaamatta PB:n postauksesta ja muustakin yleisestä hyvin ansaitusta naureskelusta, olisi tämäkin asia painunut vähin äänin unholaan. Sen sijaan asiasta piti nostaa meteli ja sitten vielä jatkaa oman kuopan kaivamista. Fakta on ainakin se, että tämän kaarnalaivagaten seurauksena monet ovat menettäneet arvostuksensa Rantalaa kohtaan ja tämä on kokonaan miehen itsensä lapsellisella toiminnallaan aiheuttamaa. Lopeta nyt Riku hyvä mies kun vielä voit jotain maineestasi pelastaa.

 13. Eero

  Nyt alkoi heräämään epäilys, että Rantala on suuresti liioitellut projektin tuloksia. Kovaa dataa yrityksistä ja työllistymisistä ja säästöistä valtiolle ei ikävä kyllä ole. Lähteinä Rantala käyttää omia sanojaan, jotka toistuvat projektin nettisivuilla. Olisiko ollut vaan järkevämpi sanoa, että “teemme kovin työtä, jotta tämä hanke onnistuu ja olemme nyt oikeilla jäljillä. Odotamme hankkeen työllistävän useita maahanmuuttajia tulevaisuudessa ja meillä on takana hyvä verkosto, joka tukee tämän hankkeen onnistumista tulevaisuudessa.” Kuitenkin puhutaan jumalattomista säästöistä yhteuskunnalle, 20 perustetusta firmasta yms. ja näistä ei kuitenkaan ole mitään dataa, vain Rantalan omat sanat. Toinen asia mikä ihmetyttää, on Rantalan suuttumus, kun asia nostettiin esille. Ilmeisesti kyseessä on ollut vain työkokeiluja, jotka ovat rahoittaneet julkisen sektorin toimijat. Mitään pysyvämpää työtä ei ilmeisesti ole saatu aikaan. Hyvä, että tällaisia hankkeita on, mutta ei niiden tuloksista kannata valehdella tai liioitella.

 14. Ihmetteln touhua

  Startup Refugees on ominut sivuilleen Nokian “CONNECTING PEOPLE” sloganin. Voiko noin tehdä vai lieneekö heillä Nokian lupa sloganin käyttöön, onhan se kuitenkin eräänlainen Nokian tavaramerkki.

  http://startuprefugees.com/

   1. Ihmetteln touhua

    Roschier Brands Asianajotoimisto ottanee yhteyttä Rikuun jonka jälkeen Nokian slogan lähtee matusivuilta kuin leppäkeihäs.

 15. Full name

  Selvää on ettei näitä kaarnalaivoja tai koruja ole tarkoituskaan myydä yksityisille. Minimitilaukset on 20 ja 25kpl, euroissa 400 ja 500e … kiinnostaisikin tietää mikä julkinen taho on ostanut “koko tuotannon” tähän mennessä

  http://www.fairstartproducts.com/

  1. Ei ole keneltäkään pois!1!

   Mitä se sinulle kuuluu. Ei niihin ole penniäkään verorahaa mennyt, jos joku Taho ne on ostanut!!1!

 16. Vaalit lähestyy

  “STARTUP REFUGEES
  Maahanmuutto on aivotuontia. Haluamme valjastaa pakolaisten henkisen pääoman, yhdistää sen suomalaisen hulluun yrittäjyyteen ja saada Suomen nousuun uusin innovaatioin!”

  Kukahan nämä projektin mainoslauseet on keksinyt? Itse en mielestäni ole rasisti, mutta ihan tilastojen ja tosiasioiden valossa en tuota lausetta pysty allekirjoittamaan. Pitääkö Riku ja Tunna meitä suomalaisia aivan tyhminä joille julkkikset voivat puhua ihan mitä vaan?

 17. Reviisori

  Kyllä tuota aivotuontia ja uusia ideoita ovat ennen rantalaakin hehkuttaneet monet ihan sinällänsä muuten järkevän oloiset liikemaailmankin edustajat. En tiedä sitten viranko puolesta vai miksi.

 18. jokuvaan

  Vastaanottolaki

  PB:n vapaasti ruodittavaksi seuraava teema. Millä oikeudella R.R. & Co hääräävät vastaanottokeskuksissa? Olkoon kuinka innovaatinen keksintö hyvänsä startup etc., on sen perustuttava lakiin. Laki kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta (746/2011) ei tunne kyseisen tapaista toimintaa lainkaan. Esille nousseiden tietojen valossa R.R. on tehnyt rekisteriä turvapaikanhakijoiden asioista, mutta ei sillä mitään oikeutta sellaiseen ole, eikä mainittu laki mitään tahoa oikeuta R.R:lle tällaisen rekisterin keräämiseen lupaa antamaan.
  Laki kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta (746/2011)
  3 luku Vastaanottopalvelut
  6 luku Rekisterit

Kommentoi