15
joulu
2016

Riku Rantalan vastine

Riku Rantalan pyynnöstä hänen uusi vastineensa:

 

Vastaan Päivän Byrokraatin levittämiin väitteisiin ja pyydän, että tämä vastineeni julkaistaan viipymättä sekä PB:n blogisivustolla, omana postauksenaan PB:n Facebooksivulla sekä Twitterin välityksellä mitään siitä muuttamatta – kuten sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 3 luvun 8 § edellyttää. Vastineeseen on liitetty kuva, joka julkaistakoon vastineeni yhteydessä.

 

RIKU RANTALAN VASTINE PÄIVÄN BYROKRAATILLE 15.12.2016

 

Jos Päivän Byrokraatti ei ole valemedia, miksi se toimii kuten valemedia?

 

Päivän Byrokraatti -sivusto (PB) ja sen julkaisija ovat äskettäin ilmoittaneet, etteivät ”halua rikkoa minkään maan lakia tai olla sen suhteen edes epäselvällä harmaalla alueella”. Samoin PB on ilmoittanut tulleensa merkittäväksi osaksi Suomessa käytävää poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua, ja nimittäneensä päätoimittajan lisäämään toimituksellista vastuuta. Jos PB ei mielestään ole valemedia, se voisi tämän uudistumisensa yhteydessä lakata toimimasta kuin valemedia. Tässä on valemedian toimintamalli: hankitaan valheellisilla, tunteita kuohuttavilla ”uutisilla” näkyvyyttä omalle agendalle sosiaalisessa mediassa. Juuri näin PB toimi välittäessään verkkosivuillaan, Facebookissa ja Twitterissä minua ja Startup Refugees -hyväntekeväisyysjärjestöä loukkaavan uutisen 3.12.2016: ”150 000 EUROLLA SAATIIN… KAARNALAIVA” Tätä valeuutista ja sitä seuranneita uusia, loukkaavia ja virheellisiä viestejä PB levitti laajalti ja niitä siteerattiin sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla siten, että PB:n valeuutisia pidettiin totuudenmukaisina. Kun valemedian virheet paljastetaan, valemedia ei suoraselkäisesti oikaise niitä ja poista levinneitä, valheellisia viestejään – ei tietenkään, koska niiden leviämisestä on valemedialle monenlaista hyötyä. Sen sijaan valemedia ryhtyy puhumaan aiheen vierestä väittämällä, että sitä kohtaan hyökätään ”väärien mielipiteiden” vuoksi. Valemedia saivartelee, hyökkää ja yrittää naamioitua parodiaksi tai satiiriksi. Valemedia ilmoittaa olevansa uskottava media kriittisine mielipiteineen, mutta jos sitä vaaditaan vastuuseen, onkin kysymyksessä yksityinen blogi tai ”harrastus”, jota viestinnän lait ja säännöt eivät muka koske. Päivän Byrokraatin toiminta viime viikolta alkaen täyttää kirkkaasti valemedian määritelmän – vaikka sivustolla olisi aiemmin omia ansioitaan kenties ollutkin. Tämä PB:n olisi korkea aika myöntää. Mikään perinteinen nk. vihasivusto PB ei tietenkään ole, enkä ole niin koskaan väittänytkään. Mutta valemedialle tyypillisesti se on kuitenkin kiistatta lietsonut vihapuheita, solvauksia ja täysin virheellisten käsitysten leviämistä. Tämän voi kuka tahansa todeta tutkimalla PB:n ”uutisen” leviämistä verkossa, alkaen PB:n omien sivujen kommenttikentästä.

 

Tämä on olennaista: Jos PB:n levittämät valheelliset väitteet olisi esitetty minkä tahansa muun kuin valemedian julkaisussa, olisi selvää, että jutun kirjoittanut toimittaja ja vastaava päätoimittaja olisivat joutuneet kantamaan vastuunsa, myöntämään virheensä, poistamaan virheelliset uutisensa – ja heidät olisi saatu myös rikosoikeudelliseen vastuuseen kunnianloukkauksesta.

 

Mikään oikea media ei olisi edes voinut päätyä laatimaan ”150 000 eurolla saatiin… kaarnalaiva” -uutista, sillä aivan alkeellisimmassakin journalismissa eräät asiat ovat päivänselviä: tiedot on tarkistettava, jutun kohdetta on kuultava – ja kohteelle on varattava mahdollisuus lausua oma kantansa etenkin silloin, kun kohdetta arvostellaan voimakkaasti. Mitään tästä median perustöistä PB ei ole tehnyt, vaan toimi kuten valemedia. PB on itsekin myöntänyt tehneensä uutisen ”internetissä olleiden tietojen mukaan”. Luoja Suomea varjelkoon tällaisen toiminnan yleistymiseltä! Sananvapauden kannalta on vaarallista, että nykytodellisuudessa Suomessa on merkittävänkin suuren yleisön saatavilla kaksi mediaa: toinen, joka pyrkii noudattamaan lakeja ja journalistin ohjeita ja toinen, joka voi nimettömänä laukoa sosiaalisen median avulla mitä tahansa valheita – vailla vastuuta tai pätevyyttä. Minua tai Startup Refugees -verkostoa saa kernaasti kritisoida aivan vapaasti. Mutta vahingoittavien valheiden levittäminen ja kritiikin esittäminen ovat kaksi eri asiaa: vain ensimmäinen niistä on rikos. Ymmärrän hyvin niitä PB:n vanhoja lukijoita, jotka ovat hämmentyneet – ja niitäkin, jotka ovat vaatineet kiivaasti minulta vastauksia kysymyksiin Startup Refugees -verkoston toiminnasta. Löydätte kysymyksiin vastaukset tästä osoitteesta: www.startuprefugees.com/ faq

 

Olen erittäin ylpeä Startup Refugeesin toiminnasta: se pyrkii myös purkamaan byrokratian aiheuttamia esteitä pakolaiskriisin aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi siellä, missä valtio ei kykene ongelmiin ratkaisua tarjoamaan. Toiminta on läpinäkyvää ja se perustuu aivan olennaisesti vapaaehtoisten, isänmaallisten suomalaisten yksityishenkilöiden ja yritysten työhön ja tukeen.

 

Väännän seuraavaksi rautalangasta, miten monella tapaa väärin PB on toiminut tässä asiassa. Kiitän tähän saakka lukeneita ja totean, että yllä olevaa asiaa ei muuksi  vääntelemällä, jankkaamalla tai saivartelemalla saa, vaikka PB niin on nyt näyttänyt toimivankin.

 

Ne sadat ihmiset, jotka ovat jakaneet PB:n virheellisiä uutisia, voivat osoittaa nyt selkärankaisuutensa jakamalla tämän vastineen. Kiitän siitä jo etukäteen.

 

Seuraava osio on tarkoitettu tiedoksi ja keskustelun pohjaksi niille, joita median pelisäännöt laajemmin – tai tämä tapaus jostakin syystä – kiinnostavat. Olen laatinut sen parikymmentä vuotta hankkimani media-alan kokemuksen (joka sisältää myös laajalti rikos- ja oikeusjournalismia) ja konsultoituani sekä sananvapausasioihin että rikoslakiin erikoistuneita asianajajia.

 

PB on syyllistynyt kunnianloukkaukseen

 

Päivän Byrokraatti (PB) on 3.12.2016 alkaen ja toistuvasti levittänyt Facebookissa, Twitterissä ja verkkosivustollaan valheellisia tietoja ja vihjauksia sekä minusta että koko Startup Refugees -verkostosta. Valheet on levitetty siten, että teot ovat olleet omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä loukatulle. Valheelliset tiedot ja vihjaukset ovat tulleet laajan henkilöpiirin tietoon. Lisäksi PB on valheellisilla tiedoilla ja vihjaisuillaan onnistunut lietsomaan vihapuhetta sosiaalisessa mediassa.

 

PB on useita kertoja esittänyt täysin perätöntä ja valheellista väittämää, että perustamani turvapaikanhakijoiden yrittäjyyttä ja työllistymistä edistävä Startup Refugees -hyväntekeväisyysjärjestö olisi saanut 150 000 euroa verorahoja, jolla on saatu aikaiseksi kaarnavene.

 

Väitteet levisivät laajalle ja aiheuttivat vihapuheiden ja -viestien tulvan. Koska muutamaan kaarnalaivaan ei voi saada uppoamaan 150 000:tä euroa, monet tulkitsivat PB:n väitettä siten, että minä, toinen perustaja Tunna Milonoff tai yhtiömme olisimme myös itse saaneet rahallista hyötyä asiasta.

 

Yli viikon kuluttuakaan PB ei ole katsonut aiheelliseksi poistaa asiattomia kommentteja tai muutenkaan hillitä sosiaalisessa mediassa riehuvaa keskustelua. Jälkeenpäin PB on väittänyt, että kyseessä oli vain ikävä väärinkäsitys ja valheelliset väitteet korjattiin heti. Sekään ei pidä paikkaansa.

 

Heti kun havahduimme leviäviin valeuutisiin, aloimme kumoamaan virheellisiä väitteitä. Päivän Byrokraatin lukijat toivat faktamme PB:n tietoon, mutta PB vastasi väittämällä minua edelleen valehtelijaksi ja levitti sosiaalisessa mediassa kuvaa, josta ilmeni, että Startup Refugees –hyväntekeväisyysjärjestölle oli myönnetty 150 000 euron tuki.

 

Vasta kun olimme lähettäneet PB:lle yksityisviestin josta selvisi, että em. Suomi 100 -ohjelman 150 000 euron tuki onkin myönnetty vuodelle 2017 eikä sitä ole edes maksettu, PB lopulta myönsi, ettei kaarnalaivoja ole voitu rahoittaa kyseisellä rahalla.

 

Pyysimme oikaisemaan ja poistamaan virheet, mihin PB reagoi tuntikausia myöhemmin lisäämällä yhteen valeuutiseensa ja blogimerkintäänsä EDIT-merkinnän – tosin pilkallisen kommentin kera.

 

Kyseessä ei siis ollut sananvapauslain 9 §:n tarkoittama oikaisu: valheellisia väittämiä ei oikaistu eikä poistettu kotisivuilta, Twitteristä tai Facebookista välittömästi ja asianmukaisesti. Lisäksi ”oikaisua” seurasivat uudet valheelliset väittämät ja vihjaukset.

 

PB jatkoi valheellisten väitteiden levittämistä toteamalla, että verorahoin toimivat julkiset tahot olisivat joka tapauksessa rahoittaneet Riku Rantalan kaarnaveneet. Samalla PB toistuvasti vihjaili, että rahoituksessa on jotain hämärää.

 

Lisäksi PB näyttävästi päivitteli, etten vastaa rahoitukseen liittyviin epäselvyyksiin, vaikkei PB henkilökohtaisesti ollut kertaakaan yhteydessä minuun tai Startup Refugees -järjestössä työskenteleviin ihmisiin. Sosiaalisessa mediassa julkaistut julkiset päivitykset eivät ole asianmukaisia yhteydenottoja.

 

PB on toiminut sananvapauslain vastaisesti

 

PB on myös vedonnut antaneensa minulle vastinemahdollisuuden. Tämäkään ei pidä paikkaansa, jos vastinemahdollisuudella tarkoitetaan sananvapauslain 8 §:n vastinetta – siis sellaista vastinetta, jonka jokainen aito media joutuu julkaisemaan. Sen sijaan PB antoi minun kommentoida asiaa Päivän Byrokraatin Facebook -sivujensa viestiketjun kommenttikenttään. Tässäkin kommentissani muun muassa pyysin poistamaan valheelliset väitteet, mitä PB ei kuitenkaan tehnyt.

 

(Jos PB nyt julkaisee tämän vastineeni sitä muuttamatta, on PB toki vastineoikeudeni täyttänyt.)

 

PB:n julkaisija ei ole esiintynyt mediassa lainkaan omalla nimellään, vaan kirjoittaa anonyymisti. Tämäkin on valemedian tunnusmerkki, sillä nimimerkin suoja edellyttää, että joku vastaa nimimerkin sanoista. Vastuu hillitsee levittämästä älyttömyyksiä.

 

PB:llä ei myöskään ollut valheellisten väitteiden levittämisen aikaan vastaavaa toimittajaa. Kuvaavaa on, että PB nimitti ”päätoimittajan” sen jälkeen, kun PB:lle Twitter-keskustelussa paremmin medialainsäädäntöä tuntevat henkilöt kertoivat, että lain mukaan sellainen tulisi PB:llä olla. Lisäksi erittäin kyseenalaista on se, että päätoimittajaksi nimettiin henkilö, joka ei edes asu Suomessa – en ole ainut, jolle on tullut mieleen termi bulvaani.

 

PB on jatkanut valemedian toimintatapoja

 

Myös tässä asiassa Päivän Byrokraatti on toiminut klassisena esimerkkinä valemediasta: hän ei ennen valheiden kirjoittamistaan ole pyrkinytkään selvittämään totuutta asiassa.

 

PB ei ole ollut ennen valheellisten väitteidensä julkaisemista yhteydessä minuun tai Startup Refugees -järjestössä työskenteleviin henkilöihin. PB ei myöskään ole ollut yhteydessä niihin tahoihin, joiden hän on valheellisesti väittänyt rahoittaneensa kaarnaveneprojektia. Tekstien perusteella hänellä olisi ollut halutessaan kykyä selvittää asian taustoja. Tästä voi päätellä, että PB on alun pitäenkin tiennyt ja pitänyt ainakin todennäköisenä, ettei väite pidä paikkaansa.

 

Tosiasiassa Startup Refugees toimii vapaaehtoistyön ja lahjoitusten turvin. Startup Refugees ei ole saanut verovaroin rahoitetuilta julkisilta yhteistyökumppaneista rahoitusta lainkaan. Minä tai tuotantoyhtiöni eivät ole vastaanottaneet euroakaan lahjoituksista. Tuen Startup Refugeesin toimintaa antamalla muun muassa aikaani ja osaamistani veloituksetta. Yksityiskohtainen selvitys hyväntekeväisyysjärjestön toiminnasta ja rahoituksesta löytyy tästä osoitteesta: www.startuprefugees.com/faq K

 

aiken muun lisäksi PB on jatkanut asian käsittelyä julkisuudessa. Vaikka hän ei enää suoranaisia valheellisia väitteitä teekään, hän puolustaa ”kritiikkiään” ja yrittää hämmentää lukijaa sekoittamalla asian faktat.

 

Helsingin Uutisille antamassaan haastattelussa hän muun muassa toteaa, että: ”Onko väliä, onko hanke saanut rahaa vuodelle 2016 vai 2017? Kyse on siitä, että tämä voidaan kyseenalaistaa” ja ”Startup Refugees -verkostossa ovat mukana julkiselta sektorilta muun muassa sisäministeriö, maahanmuuttovirasto, te-toimistot, Yle, Sitra, Lauttasaaren seurakunta, Metsälän vastaanottokeskus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu ja Aalto Start-up Center. Nämä toimivat kaikki verovaroilla.

 

Millä tapaa nämä voivat tukea Startup Refugees -projektia, jos todella euroakaan verovaroja ei ole käytetty?”

 

Vuodella ei luonnollisestikaan ole väliä. Kysymys on siitä, onko 150 000 euroa käytetty kaarnalaivojen vuolemiseen – vai tullaanko rahat tulevaisuudessa käyttämään koordinaattoreiden palkkaamiseen ja muuhun suunnitelmalliseen, läpinäkyvään ja tavoitteelliseen toimintaan, jonka tarkoituksena on saada tänne saapuneet ihmiset työllistymään ja yrittämään jo turvapaikanhakuvaiheessa, ennen pitkää ja passivoivaa hakumenettelyn päättymistä.

 

On myös täysin eri asia, ovatko verorahoitteisesti toimivat julkiset yhteistyökumppanit rahoittaneet ”kaarnalaivaprojektia” vai käyttääkö virkamies työaikaansa tehdäkseen yhteistyötä oman hallinnonalansa hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Siitä inttäminen alkaa jo olla todellista hiusten halkomista. Rahaa ei ole tullut ja sillä sipuli.

 

Faktoihin perustuvaa kritiikkiä voi toki esittää. Ne tuskin olisivat kuitenkaan saaneet aikaiseksi somemyrskyä, vahinkoa ja kymmeniä turhia työtunteja.

 

Siinä mielessä Päivän Byrokraatti on todella nimensä veroinen: tietämättömyydellä, saivartelulla ja jankkaamisella byrokraatit voivat todella aiheuttaa yrittäjälle kohtuuttoman ja ansaitsemattoman taakan!

 

Lopuksi: minä ja Päivän Byrokraatti

 

Nyt Päivän Byrokraatilla näyttää nousseen halu esiintyä myös uskottavana mediana, jolla esimerkiksi on päätoimittaja. Onnea yritykseen, jos se on vilpitön.

 

Toisin oli, kun yritin ottaa PB-julkaisijaan itse yhteyttä ja selvittää asiaa. Olin luonnollisesti huolissani sekä itsestäni että niistä 500:sta Startup Refugees -verkoston jäsenestä, joista levitetään valheita, vaikka he toimivat rohkeasti ja epäitsekkäästi yhteiskuntaamme kohdanneen haasteen ratkaisemiseksi.

 

Vaikka pyysin aluksi kohteliaasti, PB ei asianmukaisesti korjannut valheitaan. Kun tämä kävi ilmi, soitin PB:n julkaisijalle (selvitettyäni hänen henkilöllisyytensä), mutta hän kieltäytyi keskustelemasta kanssani lainkaan.

 

Seuraavaksi yritin lähettää hänelle yksityisviestejä, joihin ei vastattu. Viesteissä yritin tehdä selväksi, että kyse on vakavasta asiasta: rikoksesta. Olin myös yhteydessä tuntemaani PB:n kollegaan saadakseni lisäselvitystä asiaan ja tehdäkseni selväksi, että PB:n toiminnalla voi olla vakaviakin seurauksia – mutta en missään vaiheessa paljastanut PB:n henkilöllisyyttä kenellekään tai edes uhannut sitä paljastaa. Päin vastoin ilmoitin PB:n kollegalle, että pyrin selvittämään asian kahden kesken PB:n kanssa.

 

Väännetään tämäkin vielä rautalangasta: en ole missään vaiheessa ns. doxannut eli jakanut PB:n henkilöllisyyttä luvattomasti julkisuuteen. Varmasti jokainen, josta on tahallaan ja laajalle levitetty valheellisia ja loukkaavia väitteitä, on kiinnostunut selvittämään kuka näin on tehnyt.

 

Kirjoitin Helsingin Sanomiin matkakolumnin, jossa käsittelin aihetta viiden virkkeen verran. En paljastanut PB-julkaisijan henkilöllisyyttä saati yhtiötä, jossa hän työskentelee. Sen sijaan toin esille henkilökohtaisen esimerkkitapauksen vakavasta uhasta terveelle kansalaiskeskustelulle ja koko suomalaiselle, sananvapaudestaan maailman kärkeä edustavalle medialle: valeuutisten myrkyllisen klikkihuorauksen.

 

Tämän jälkeen PB päätti itse ilmoittaa, että kolumnissani mainittu sivusto on Päivän Byrokraatti – ja syytti minua uhkailusta, painostuksesta ja solvaamisesta. Anonyymin nimimerkin arvostelu ei voi olla solvaamista, enkä myöskään ole ketään uhkaillut.

 

Ymmärrän, että kriittisten äänten niputtaminen vihapuheeksi on väärin. En ole niin tehnyt enkä tee.

 

Se on kuitenkin selvää, että PB on lietsonut vihapuhetta toimiessaan valemedian tavoin. Se vastuu PB:n on tekemisistään kannettava.

 

Olen saanut PB:n valeuutisten takia kuulla sen verran runsaasti solvauksia, vihaviestejä ja syyttelyjä, että uskoni monien suomalaisten medialukutaitoon ja sosiaalisen median tulevaisuuteen on ollut koetuksella.

 

Helpommalla olisin ehkä päässyt, jos olisin vain antanut valheiden jatkaa kiertämistään. Mutten voinut: PB on esimerkki vakavasta, laajemmasta yhteiskunnallisesta ongelmasta, jota on yritettävä torjua ja suitsia.

 

Toivon, että PB lakkaa toimimasta kuten valemedia. Siihen voi olla edellytyksiä. Muuten sivuston nimen voi suoraan vaihtaa Perättömien Väitteiden Byrokraatiksi (PVB).

 

Odotan edelleen PB:n yhteydenottoa. Siihen saakka keskustelu olkoon mediakriittistä ja vaikka mitä kriittistä, kunhan ei vastuutonta paskapuhetta.

 

Jatkakaa!

 

Riku Rantalan lähettämä pdf, josta yllä oleva teksti on kopioitu:

vastine-paivan-byrokraatille-rantala-15-12-2016

 

vastineen-kuva

 

 

 

Saatat tykätä myös

Vaihtoehto kaarnaveneille: Päivän Byrokraatin keinot turvapaikanhakijoiden työllistämiseen
Vielä loppusanat Riku Rantalan vastineesta
Kaarnavene: Kaksi kysymystä Riku Rantalalle
PB: 150 000 eurolla saatiin aikaiseksi… kaarnavene

214 vastausta

 1. Riku Rantala

  Vastineen julkaisun yhteydessä on asianmukaista huolehtia siitä, että sen muotoilut (lihavoinnit ja väliotsikoinnit) säilytetään. Pyydän tekemään niin – nyt teksti on lähes lukukelvotonta. Tämän ei pitäisi olla teknisesti vaikeaa toteuttaa. Jos tätä varten tarvitaan esimerkiksi word-asiakirja, pyydän ilmoittamaan.

  1. Teemu Hänninen

   Nyt on jo mahtavaa. Vai että oikein pitää kaikki muotoilutkin olla millilleen niinkuin Herra Rantala haluaa?
   Jeps jeps.

   Mitäs seuraaavaksi? Sivuston väri tulee muuttaa ettei ole valemedia?

   On edelleenkin mielenkiintoista miten Rantala saa mielestään valehdella, vihjailla ja painostaa omiin toimiinsa kriittisesti suhtautuvia ilman mitään vastuuta.

   Ja kyllä, kun ottaa selville jonkun työnanatajan ja alkaa ahdistella tätä täysin henkilön työtehtäviin liittymättömillä asioilla, kyseessä on tasan tarkkaan kriittisen äänen vaientamisyritys. PB:n väittäminen valemediaksi on taas sitä puhdasta valehtelua.
   Rantalan “vastine” taas on silkkaa PB:n panettelua eikä keskity lainkaan sitse asiaan, esimerkiksi siihen miten nämä verorahoitteiset yhteisöt ovat hänen hankettaan tukeneet ja mitä ko. hankkeessa on saatu aikaan.

   Ok, ilmeisesti 150 000 €:llä ei ole saatu kaarnalaivoja, mutta tämänhetkisen tiedon valossa näyttää siltä että kaarnalaivoilla on saatu 150 000 €.

   Aika paljon tekstiä Rantala on saanut aikaan ilman että mitään asiaa tuotaisiin esille. Pelkkää tyhjänpäiväistä syyttelyä kriitikkoa kohtaa, illman faktoja.

   Näin ollen lukijalle, jollainen siis olen, syntyy mielikuva että hanke on hyödytöntä puuhastelua jota edes Rantala ei pysty puolustamaan muuta kuin asiattomalla hyökkäyksellä. Tämän mielikuvan vahvistuminen on sitten kokonaan Rantalan ansiota.

    1. Aziz

     Huh huh, haluatko aamiaisen sänkyyn huomenna, korjaappas omat valheesi Hesariin, mutta ensitekijöiksi voisit omin pikku kätösin ja apulaistesi avulla rakentaa isompi kaleeri ja meloa Lähi-Itää kohti

    2. hmm

     Yrityksesi on huijaus mallia WinCapita, ZinZino ja OneCoin.

     Ai saako sitä nyt kritisoida ilman että lataat itkupotkuraivarit Helsingin sanomiin ja väität kritiikkiä vihapuheeksi?

     Kaarnaveneittesi kehno myynti ei tule johtumaan netissä esiintyvän vittuilun vuoksi, vaan siksi, että kaarnalaivoillasi ei kertakaikkiaan ole kysyntää. Ne kaarnalaivanne ovat muuten rakenteeltaan sen verran kapeita etteivät ne ole edes vesikelpoisia, eli niillä ei voi edes lapsi leikkiä.

     Mikä on kysyntä noille?

     No ei mikään. Siksi suutuitkin, koska tämä osoittaa ainoastaan sen, että liittämällä “pakolaiset/turvapaikanhakijat” mihin hyvänsä huijaukseen, saat ilmaista, vastikkeetonta rahaa mitä hyvänsä huijausta varten.

    3. Teemu Hänninen

     Riku, hienoa että olette viimein saaneet nuo tiedot esille.

     Olisi tietenkin totuudenmukaista kertoa että ko. linkki on tullut sivuille vasta tämä tapauksen keskellä (eilen, tänään?. Tarkkaa päivää en osaa sanoa).

     Nyt tämä vastine (ja yo. kommentti) antaa kuvan että tuo sivu on tuolla “aina” ollut. Nyt näin ei käsittääkseni ole.

     Olenko väärässä? Jos en ole, tänä on mielestäni jälleen yksi esimerkki epärehellisestä viestinnästä.

    4. Rainer Bergman

     Kuinka moni myydyistä kaarnaveneistä myytiin Suomen julkiselle sektorille?

     Muistan lukeneeni uutisia joissa sanottiin nimenomaan että KAIKKI kaarnaveneet myytiin Slushin ulkomaisille vieraille. Pitääkö paikkansa?

    5. Rainer Bergman

     Olet faktisesti doxxannut (sinun tai sinun kanssa yhteistyössä olevat ovat paljastaneet kaiken ja sinä olet ollut yhteydessä suoraan työnantajaankin!!), on käytetty verorahoja (Yle:n tarjoama julkisuus ym.) ja ennenkaikkea on tarkoitus käyttää tulevaisuudessakin verorahoja paljon. Vihapuhetta ei ole esitetty, ei ole ‘lietsottu’ (toisin kuin HS joka suoraan trollaa ja v***uilee artikkeleillaan), valheita ei ole esitetty. Kaikki väitteesi ovat valheita.

     Selvästi jopa teidän omilla sivuilla kerrotaan monista tavoista millä julkista rahaa käytetään (oliko sitäkään tietoa aiemmin julkisesti?). Eikä YHTÄÄN todistetta vielä siitä että millään olisi tehty TUOTTOA. Se tarkoittaa siis sitä että panostuksiin on mennyt vähemmän resursseja kuin myyntitulot ovat yhteensä. Tuotosta kuitenkin puhutte. Tuottoa on vasta se kun itsenäiset, uudet yritykset sitä faktisesti tuottavat ilman että tukiaiset ovat sen takana.

     On muuten aivan sama että käytettiinkö 150 000 € kaarnalaivoihin vai saatiinko 150 000 € parin kaarnalaivan ansiosta.

     -Ketkä ostivat myydyt kaarnalaivat? Niitä myydään isoissa erissä, oletko varma ettei pääasialliset asiakkaat ole julkinen sektori sekä SPR ja muut yritykset lahjontaa vastaavassa julkisen sektorin (SWJ-punavihervasemmiston miellyttäminen faktisesti edistää toimintaa monella alalla) miellyttämistarkoituksessa?

     -Oliko väitteet että KAIKKI kaarnalaivat myytiin Slushissa ulkomaisille vieraille valeuutinen?

     -Miksi nämä loistavan nerokkaat startup-refugeet ovat ANONYYMEJÄ? Miksi sinä paistattelet julkisuuden valokeilassa, ja he jotka kuulemma tekevät kaiken työn ovat ANONYYMEJÄ?

     -Nyt on selvinnyt että ei ole edes tehty vielä mitään oikeita startup-yrityksiä vaan perivasemmistolaiseen verovarojenkäyttötyyliin ‘työpajoja’ vain jotka muuten EIVÄT ole startup-yrityksiä!! Miksei siis ole perustettu yrityksiä? Jos homma on niin alkuvaiheessa ettei ole ehtinyt, niin ilmoittakaa ihmeessä milloin niitä alkaa putkahtaa, siis yrityksiä jotka toimivat ilman että ovat vain julkisella rahalla tehtävää harrastustoimintaa jossa näön vuoksi myydään jotain arvotonta rihkamaa!

     En malta odottaa kuinka hienosti ja näkyvästi HS julkaisee Päivän Byrokraatin toivottavasti pian laatiman vastineen sinun törkeille syytöksillesi, vihjailuille, uhkailuille ja valheille.

     1. Saatan tosin pettyäkin Hesariin

      Minä odotan myös innolla kun Hesari julkaisee Päivän Byrokraatin vastineen, sillä nyt on esitetty sen verran törkeitä väitteitä PB:tä vastaan, että PB:n vastine on pakko Hesarinkin julkaista. Odotan mielenkiinnolla kuinka näkyvästi Hesari sen julkaisee.

  2. egi

   Tiedä onko kyseessä oikeasti RR, mutta ei ulkoasukaan ilmeisesti miellytä.

   PB:n satiiri osui kohteeseensa ja olen täysin vakuuttunut että RR:llä ei ole puhtaat jauhot pussissa tässä asiassa.

   Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Nyt kalahti. Hyväntahtoinen, kevyt satiiri on leimattu vihapuheeksi ja valemediaksi. Onko TheOnion ja Stephen Colbertkin valemedioita, Lügenpressiä?

   RR loukkaantuu satiirista yhtä paljon kuin ääri-islamistit sarjakuvista. Jos olet julkisuudessa, sinua ja yritystäsi saa arvostella. Startup-Refugees on yritys, eikä yrityksen kunniaa voi loukata.

   Jos voisi, niin et sinäkään saa arvostella monikansallisia yrityksiä.

   Doxxaamista harjoitit myös. Olit työnantajaan yhteydessä ja aivan päivänselvää oli että puhuit kolumnissasi pB:ssä. Aika paskahousu saa olla jos tosiaan luulet että käyttämällä kiertoilmaisuja ja vihjailemalla luulet etteikö kaikki tiedä täsmälleen mistä satiirisivustosta oli kyse.

   “Kyseessä on blogi joka rimmaa “äivän yrökraatin” kanssa.

   Kunniaton kunniaansa oikeudessa vaatii. Firmasi taitaa olla aikamoinen huijaus kun valjastit maan suurimman median henkilökohtaiselle ristiretkellesi vainoamaan satiirisivustoa. Ota seuraavaksi tähtäimeesi TheOnion ja Stephen Colbert kun kerran “valemediaa” haluat jahdata.

   1. Saatan tosin pettyäkin Hesariin

    Minä odotan myös innolla kun Hesari julkaisee Päivän Byrokraatin vastineen, sillä nyt on esitetty sen verran törkeitä väitteitä PB:tä vastaan, että PB:n vastine on pakko Hesarinkin julkaista. Odotan mielenkiinnolla kuinka näkyvästi Hesari sen julkaisee.

    1. Saatan tosin pettyäkin Hesariin

     Anteeksi, tämä vastaus tuli kahteen kertaan kun painoin vahingossa väärää nappia. Myönnän virheeni, toivottavasti myös Riku Rantala tekee samoin.

  3. Pettynyt

   Riku, miksi et tarttunut samalla innolla esimerkiksi tapaukseen, jossa Itäkeskuksessa oletettiin tapahtuneen ulkomaalaistaustaisen naisen pahoinpitely? Kaikki sinun arvostamasi mediat kirjoittivat asiasta laajsti, vaikka ainoa lähde oli uhrin itsensä kertoma tarina. Vastineita ei pyydelty. Taustoja ei tarkasteltu. Lopulta kävi ilmi, että perättömiä syytöksiähän ne olivat. Valemediasyytöksiä ei kuitenkaan lennellyt, ja Riku ei kirjoittanut kolumneja.

   Ettei vaan olisi se perinteinen kaksinaismoralismi tässäkin touhussa mukana. Nyt kun herran itsensä bisnestä kritisoidaan ja ihmetellään, että minkälaisten innovaatioiden perusteella 150 000 euroa veronmaksajien riihikuivaa rahaa toiminnalle annetaan, niin satiiri muuttuu kunnianloukkaukseksi ja blogit valemediaksi. Lisäksi, en ihan äkkiä keksi alhaisempaa ja vastenmielisempää toimintatapaa kuin toisen, asiaan täysin kuulumatonta toimeentuloa vastaan hyökkääminen. Ja sitten jaksat ihmetellä, miksi ihmiset haluavat “huudella puskista” myös anonyymisti.

  4. Poljakof

   Kannattanee itse huolehtia, että ainesto on toimitettu siten, että sen muotoilut ovat kunnossa/säilyvät.

   Ei se muiden asia ole.

  5. Aputoimittaja

   Kaarnalaiva-armaadan vastineen on selvästi laatinut kallispalkkainen ylen juristiarmeija, ei RR. Paljonko tähän puuhasteluun on käytetty veronmaksajien varoja?

  6. Sakari Järvinen

   Saivartelu siitä, tuliko kaarnaveneet ennen tukirahoja vai ei, ei ole kovin olennaista kokonaisuuden kannalta. Verovaroilla tässä liikutaan joka tapauksessa. Kyse on vain laskutusteknisestä asiasta, missä tulot kotiutetaan tekijöille vasta 2017 kun tukirahat tippuvat tilille.

   Rantalan kaarnalaivatelakka on kansalaisten mielestä joka tapauksessa typerä hanke oli se tuettu verovaroin tai ei.
   Eihän kukaan järkevä ihminen ota todesta Rantalan väitteet uudesta vientiteollisuudesta, jonka tuotteina on kaarnalaivat ja rumat kaulariipukset. Näinhän hän kuitenkin asian esitti YLEn aamu-TV:ssä.

   Rantalan olisi jo aika ymmärtää, että julkistamalla lastentasoisia hankkeita tekee itsensä väistämättä naurunalaiseksi. Rantalahan suorastaan tyrkytti itsensä vitsien ja meemien kohteeksi kaarnalaivoillaan.

   Rantalan itkeminen siitä, että koko kansa nauraa hänelle on ihan turhaa. Maito on jo maassa. Rantalan kannattaisi nyt vaan nielaista tappionsa, lopettaa valittaminen ja mennä eteenpäin ennen kun nolaa itsensä vielä lisää.

  7. Mie taas

   Herra Riku Rantala, voisitko kertoa niiden 20 perustetun yrityksen nimet. Minuakin kiinnostaa millaista yritystoimitnaa turvapaikan hakijat ovat perustaneet.

   Aina kun jotain väittää, pitäisi pysty perustelemaan ja sinun ongelmasi julksiuudessa on, ettei ole sitä pystynyt tekemään. Laitahan poika nyt faktaa ja lukuja pöytään.

   Tuo kaarnalaiva ja ranneke on varmaankin tarkoitus, että se ken haluaa ostaa, tavallaan tukee rahallisesti, eiks niin, että vähän kuin rahankeruuta vastikkeen kanssa, niin ei tarvita rahankeruulupia? Kuulin ihan oikeasti, että joku oli ostanut säälistä.

  8. VilleR

   Ainoa, missä olet oikeassa, on se, että vastineesi on täysin lukukelvotonta sontaa. Kappalejaolla tai ilman. Ota sama asenne, kuin surkeassa ohjelmassanne, missä tapahtui milloin mitäkin perversioita ja oksettavuuksia, niin sanoit vain, että mikä sinä olet tuomitsemaan. PB:n kirjoituksessa ei ole tosiaankaan mitään tuomittavaa. Sinulle vain on ystävällisesti osoitettu, että koska staruprefugees- toimintasi näyttää, tuntuu ja haisee sonnalle, se on sontaa eikä rikkautta ja voimavaraa.

  9. mie

   …medialainsäädäntöä tuntevat henkilöt kertoivat, että lain mukaan sellainen tulisi PB:llä olla….blogilla päätoimittaja? No tuskin, mutta kerropa kuka niin väittää, niin minäkin haluaisin jutella tämän kanssa.

 2. Mikko Malliton

  Vai on verorahojen käytön kritisointi hiustenhalkomista, jos sitä tekevät virkamiehet työajallaan tai verorahoilla palkatut koordinaattorit kaarnavenetehtaassa. No Rantalan syytähän se ei ole, että virkamiehet käyttävät työaikaansa kaarnavenetehtailuun ja jakavat rahaa tehtaan koordinointiin.

  Kuitenkin jos pitää paikkansa, ettei Rantala ole tästä mitään itse tienannut tai tule tienaamaan, eikä ole lähtenyt mukaan saadakseen moraalisäteilypisteitä, niin täytyyhän maailmanparannusyritystä kunnioittaa, niin naiivia kuin se tälläkin kertaa on.

  1. Rainer Bergman

   Just, ihan huvikseenhan Riku paistattelee Ylellä (vasemmiston imagonkiillotuskone). Follow the money.

 3. Jhon Hero

  Hoh hoijaa taas…
  Melkoinen itkumuuri.
  Keskitytään puhumaan valemedioista, eikä siitä mitä sillä rahalla oikeasti sitten saatiin aikaan.

  Ymmärtäkää nyt tekin Riku ja Tuna, ettei ole olemassa mitään valemedioita. On olemassa maksullisia medioita ja sitten on olemassa sosiaalisen median medioita. Ja jakamistalouden kasvun periaatteiden mukaisesti tieto tulee leviämään yhä useammin sosiaalisen median kanavien kautta. Sitä varten kannatta itsekin miettiä, millaisia kaarnalaivoja esittelee televisiossa.

 4. Mikko Malliton

  En muuten muista koskaan missään virallisen valemedian julkaisussa nähneeni näin pitkän ja perusteellisen vastineen julkaisua, ja vieläpä etusivulla.

  1. ceterum censeo

   En myöskään muista koskaan nähneeni niin pöhöttyneen tärkeilevää mutta asiasisällöltään tyhjää vastinetta. Tulee mieleen kuningas Learin sitaatti “Tarina tuo on houkan tarinoima / täynn’ ääntä vimmaa /mutta mieltä vailla”

   1. Nappiin meni!

    Jokaisella on oikeus laatia asiasisällöltään juuri niin täysi vastine kuin haluaa.

    Minusta tuo vastine oli juuri Rikun näköinen :)

 5. Lauri Karppi

  Hienoa tietysti että missään vaiheessa ei ole haluttu oikoa muuta kuin se että tuki oli eri vuodelle. Siitäkin itketään vieläkin vaikka se korjattiin, ja itketään tietysti kaikesta muustakin muttei kerrota mikä väitteissä on väärin. Muuten kuin että laitonta ja valetta ja sananvapauden vastaista ja mitä kaikkea. Annetaan jopa kilometrin pituinen vastine mutta ei siltikään saa vastattua :D

 6. El Phantasmo

  Siitä voidaan saivarrella, onko rahoja käytetty nyt vai tulevaisuudessa. Ainoa aikaansaannos toistaiseksi kuitenkin on kaarnalaivat, jotka eivät ole millään muulla tavalla merkityksellisiä, kuin hyväntekeväisyyskohteina siinä missä Vappukukat, Partiolaisten joulukalenterit yms. hyödykkeet joilla ei ole käyttöarvoa tai joiden arvoa ei millään tavalla kohtaa niistä maksettavaa hintaa. Hyväntekeväisyys on tietysti aina kiva asia, mutta jos perustetaan yrityksiä, voisi niillä olla joku oikeakin liikeidea. Vai myydäänkö nyt mitä tahansa roinaa sillä ainoalla arvolla, että jollain tasolla sen tekemisessä on ollut mukana pakolaisia?

  1. egi

   Oma firmani on Startup-Käpylehmät.

   Käyn keikkaamassa Rikun kavereilta itsellenikin 150 tonnia veronmaksajien rahaa.

   Tosin, aion skaalata toiminnan kuten se startupeissa oikeasti kuuluukin skaalata, eli sen sijaan että hyväksikäytän turvapaikanhakijoita halpatyövoimana vastaanottokeskuksissa, siirrän tuotannon Kiinaan, josta tulee sitten kuukauden päästä laivakontillinen niitä käpylehmiä.

   Noille on oikeastikin todella paljon kysyntää. Käpylehmät joka kotiin.

   1. Mikko Malliton

    Kyllä niitä lehmiä täytyy turvisten vähintään sipaista, jotta tuotteilla olisi eettinen statement-arvo kirjahyllynkoristeina.

  2. Rainer Bergman

   Niin: missä on yritysten tilinpäätökset? Jos ‘yritys’ (joita kai tuossa startup-systeemissä käynnistellään sadoittain?) ei tuota voittoa niin ei se ole oikea ollenkaan. Ja onko erillisiä yrityksiä noita kaarnalaivoja myymään edes perustettu? Vai oliko kaikki tuon harrastuskerhon yhteistä puuhastelua ilman perustettua uutta yritystä ja ‘Startup’ oli vain tyhjä, valheellinen imagosana?

   Ei tietenkään vielä voi olla nähtävillä noin tuoreiden firmojen tilinpäätöksiä, mutta me kaikki tiedämme mitä tulemme sitten näkemään!

 7. Richard Random

  Rantala kertoi aamu-tv jutussa “olemme myyneet koko tuotannon”, tämä lainaus ei ole sanatarkka mutta ehkäpä herra rantala ymmärtää mistä on kysymys. Minkä tuotannon te olette myyneet, se jäi kovin epäselväksi. Voisiko herra rantala kertoa asiasta tarkemmin?

  Minulle ainakin syntyi sellainen mielikuva, että on myyty valmiit KAARNALAIVAT. Montako niitä oli ja paljonko saitte “hilloa” noista KAARNALAIVOISTA?

  1. Rainer Bergman

   Niin, lukuja voisi hieman avata. Ja kertoa edes mikä huippufirma tuosta hautomosta nyt sitten putkahti tuota menestystuotetta myymään ja jalostamaan? Ketkä hallituksessa, kuka toimitusjohtaja, ketkä henkilöt muissa rooleissa? Vai onko tuo jokin anonyymi firma anonyymeillä hallituksen jäsenillä ja anonyymeillä johtajilla?

 8. Oskari Oikea

  Ottamatta kantaa asiaan sen enempää, jos Riku Rantala haluaa saada tällä vastineella edistettyä yhtään omia näkemyksiään, kehottaisin keskittymään enemmän faktojen korjauksiin, kuin PB:n haukkumiseen. Se että tästä tekstioksennuksesta n. kaksi riviä koski itse valheellisten tietojen oikaisua, ja loput kaikkea muuta turhaa, ei ihan hirveästi vakuuta. Itse ainakin uskon ja toivon, että tämän sivuston lukijoita kiinnostaa enemmän numerot, faktat ja todisteet, kun linkki nettisivuille ja itkupotkuraivarit. Ja ei, se että joku ei saa rahaa, ei tarkoita etteikö sitä tuettaisi.

  1. byristelijä

   Täysin absurdia lähteä mitään tällaista edes sotimaan. Streisand-efekti on voimissaan, eikä some-osaamista ole lainkaan.

   Riku olisi voinut kuitata tämän hyväntahtoisena piikittelynä, kuten kuka hyvänsä järjellä varustettu ihminen tietää tehdä. Rikun taktiikka on tunnettu “Fight fire with fuel”, joka ei oikein tahdo onnistua missään.

   Miten voi ihminen olla noin harhainen? Ettei voi olla sen verran kypsä että kuittaa homman sinä mitä se on, nasevaa piikittelyä – jota kaikki saa julkisuudessa sietää?

   1. tekopyhyyttä rantalalta

    “Miten voi ihminen olla noin harhainen? Ettei voi olla sen verran kypsä että kuittaa homman sinä mitä se on, nasevaa piikittelyä – jota kaikki saa julkisuudessa sietää?”

    Ironisinta asiassa on, ja osoitus Rantalan äärimmäisesta tekopyhyydestä se miten Rantala aikoinaan kommentoi Laura Rätyä vähän joka paikassa hyvinkin piikittelevään ja kritisoivaan tyyliin. Olisiko Rädynkin pitänyt tästä piikittelystä julistaa Riku Rantala “valemediaksi” ja ruveta uhkailemaan tätä kunnianloukkaussyytteillä?

 9. RV

  Valemedia,valeuutiset,vihapuhe,kunnialoukkaus, taas on näitä sanoja hyvä viljellä kun tulee eriävät mielipiteet vastaan, uusvasemmistolaisille tuttu taktiikka.

 10. googolplex

  Miksi Riku ei voi vaan myöntää, että ok tuli syljettyä sammakoita vituiksi meni vaikkakin idea ja tarkoitusperät varmasti olivat/ovat hyvät? Aina kun jotain mamu myönteistä/vastaista tekee tulee itkua ja vastaavanlaisia hyökkäyksiä omaa agendaa kohtaan jostakin päin. Puolueettomana lukijana täytyy kyllä olla PB:n puolella tässä sillä Riku ei kyllä mitään konkreettista vastausta antanut mihinkään ja selkeästi melko tarkkaan harkittu ja melko syyttävästi kirjoitettu teksti ihan vaan oman nahkan pelastamiseksi. Madventures brändi (eli Riku ja Tunna) on mielestäni kuitenkin vieläkin hyvässä maineessa ja tulee onnistumaan varmasti ainakin joissain tavoitteissaan tämän suhteen vaikkakin tämä kaarnalaivashow menikin päin helvettiä imo. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä Riku ja niele ylpeytesi sekä myönnä virheesi jos/kun niitä sattuu.

 11. Realisti

  Riku Rantala paljastui varsinaiseksi snowflakeksi. Fiksumpi kaveri lopettaisi kaivamisen kun on jo kuopan pohjalla, mutta umpikommunistilta tämä lienee liikaa vaadittu. On varsin päivänselvää että Rantala ja Milonoff ovat omaa (rahallista) etuaan ajaakseen ja Yle-näkyvyytensä turvatakseen sitoutuneet multikulttuurisuuden ilosanoman toitottamiseen. Vastenmielisiä kuikeloita, boikottiin.

  1. Rainer Bergman

   Jep, oma julkisuus ja siten jatkotienestit ovat se kaiken a ja o. Varsinkin kun Suomen talous tankkaa ja alkaa olla ainoat ‘tulon’lähteet julkisella puolella ja/tai sen rahoituksella.

   Juuri tuli Madventures-porukan joku musiikkivideo jossa kaikki Ylestä ym. vasemmistomediasta tuttuja. Karri Miettisen (Palefacen) koko elanto perustuu näköjään nykyään Ylen järjestämiin keikkoihin, näkyvyyteen. Samaan on menossa näköjään Riku, tehkää vaikka Yle Areenassa hakuja heppujen nimellä niin näkyy kuinka Yle buukkaa heidän kalenterinsa täyteen ‘töitä’!

 12. Vili L

  Sana “vale” alkaa muuttua samanlaiseksi mitättömyydeksi kuin “rasismi” ja “suvaitsevaisuus”, huudelkaa vielä vähän lisää tuota, niin pian menettää sekin merkityksensä ja ne oikeat valheet pääsevät jylläämään oikein kunnolla. Sori vaan Riku Rantala, mutta minä en ihan osta tuota valheen uudelleenmäärittelyä sinun tunteita loukaavaksi toiminnaksi.

 13. Miljoonabisnes

  Pisteet Riku Rantalalle siitä, että hän taitavasti yrittää kääntää asiat päälaelleen ja leipoa Päivän byrokraatista tämän asian pääsyyllisen. Alunperinhän tämä koko Kaarnavegate alkoi siitä aivan älyttömästä kaarnavenebisnes jutusta joka televisiossa näytettiin, tyhmempikin tajuaa kuinka älyttömästä ideasta on kyse.
  Se onko siihen projektiin rahoitusta tulossa tänä vai ensi vuonna on aivan sivuseikka, noin älyttömiä ideoita ei koskaan saisi päästää televisioon saakka, saati sitten hakea rahoitusta niille.

  1. Liike Mies

   Kaarnaveneiden valmistamiseen on ensi vuodelle myönnetty 150 000€ rahallinen tuki. Sillä on ilmeisesti tarkoitus valloittaa koko euroopan kaarnavenemarkkinat. Tulevina vuosina markkinointi laajentunee globaaliksi liikentoiminnaksi ja sen myötä tukiaisten määrää täytynee kasvattaa tuntuvasti, puhuttaneen vähintäänkin miljoonabisneksestä.

   1. Pekka

    Tämä on aivan totta. Vaikka tuo 150k ei ole näihin kaarnaveneisiin tuhlattu mutta onhan he saaneet aikaisemmin tukea myös muualta jonka PB juuri mainitsi. Pelkään että mihin tuo 150k ne keksii laittaa.

    Eli summasummarum aivan helvetisti veronmaksajien rahoja tähän #¤#%&” laitettu ja sillä saatu kaarnavene sekä kaulakoru. Ei hyvää päivää.

 14. Veijo

  Olipa avautuminen. Riku, mitä jos kerran elämässäsi kokeilisit tehdä oikeita töitä? Edes vähän aikaa?

 15. full nami it

  Tämähän on vain hyvää poliittista satiiria tyyliin Uutisvuoto tai Aamulypsy

 16. Swan 42

  Riku, ota yhteyttä Nautoriin vai onko jo yhteistyökumppaninne? Joka tapauksessa yhteydenotto saattaisi poikia työpaikkoja venesuunnitelun ja valmistuksen tiimoilta.

 17. Madventures1rulesOK

  Rantala, iham paska vastine.

  PB syyllinen kaikkeen!!! 111 vihapuhe!!! sananvapausrikos!!!

 18. Papa Noel

  Ilmeisesti kaiken eloperäisen ja elottoman syönti ja polttelu ympäri maapalloa potkaisee ns. viiveellä vuosien kuluttua.
  Kyllähän tämä on ihan ymmärrettävä seuraus, vainoharhainen käytös saattaa myöhemmin jopa lisääntyä.
  Ihan pikaiseksi ensiavuksi suosittelen apteekista Bepanthenia, sujuu istuminenkin mukavammin.
  Toi ylläoleva piiitkä vuodatus on muuten ihan Scheiße’a, moneen kertaan esitettyine ‘laitonta – laitonta’ -huutoineen, ihan on tuuleen huutamista.
  Jos joku on laitonta, konsultoi lähipiiriäsi laittouuksista ryhdy asian vaatimiin toimenpiteisiin.

 19. ksee

  No, hei – täytyy ymmärtää. Rikusta on tullut Merkittävä Ihminen menestyksen, suosion ja muiden Merkittävien Ihmisten seuraan pääsyn myötä. Kun Merkittävä Ihminen tekee Hyviä Tekoja “pyytettömästi”, niin viimeinen mitä siinä kaivataan on kaiken maailman mitättömien puskista huutelijoiden v*ttulua. Merkittävä Ihminenhän tietää aina taviksia paremmin mikä on oikein ja mikä on meidän kaikkien parhaaksi.

 20. John Doe

  Ymmärsinkö siis oikein, että 150000€ EI saatu kaarnalaivaa? Eli jos sellaista ei ole, niin kunnianloukkaus pätee. Jos kaarnalaiva kuitenkin löytyy, niin kunnianloukkaus ei päde. Näin ainakin kirjoitus antaa ymmärtää.

 21. Jussi

  Hei Kaarnavenetunkittaja,

  luuletko tosiaan, että toi sun kusetus kaarnoilla aiheuttaisi pelkkää selkään taputtelua?

 22. Femi-nisti

  “kuten sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 3 luvun 8 § edellyttää.”

  Julkaisisiko Rantala Hesarissa erittäin pitkän ja syyttelevän kuvalla varustetun sepustuksen, jota kutsuttakoon vastineeksi? Kannattaisiko PB:n kokeilla, toimiiko tämä vastuullisuus kahteen suuntaan? Rantala on kuitenkin esittänyt melkoisia syytöksiä PB:tä kohtaan Hesarissa, joten jos niissä on ollut joitain virheitä, niin Hesarin lukijana mieluusti näkisin niihin oikaisut vastineessa siellä, kun tämä joukkoviestinten eettisyys tuntuu yllättäen olevan niin muodissakin.

 23. Rabbi von beckenburgensteiner

  Riku, olet aivan väärillä jäljillä. Ei kyse ole mistään valemediasta tai kunnian petoksesta tai vihapuheesta. Kyse on venäjäbottien informaatiosodankäynnistä. Tietäisit tämän jos olisit lukenut Jessika Aron tieteellisiä tutkimuksia aiheesta.

 24. Femi-nisti

  Voisiko joku laintuntija muuten kertoa minulle, kuinka loukkaisi kunniaa, ja kenen kunniaa, jos sanoisi vaikkapa, että: “Yrityksen Y miljoonilla saatiin… kenkä” tai että “Seurakunnan miljoonilla saatiin… uusi kolehtihaavi”? Oletetaan, että tuossa olisi asiavirhe, eikä tuotekehittely olisikaan vienyt miljoonia. Voiko yrityksen, säätiön tai verkoston kunniaa loukata esittämällä vääriä tietoja sen liiketoiminnasta? En ole laintuntija, joten saatan olla vain suuresti tietämätön, mutta enpä ole ennen moisesta kuullutkaan, vaikka keskustelupalstat ympäri Suomen ovat täynnä vastaavia esimerkkejä, kun ihmiset arvostelevat jonkin mainitun kaltaisen organisaation lopputuotteita niihin laitettuun satsaukseen nähden.

  1. Sä väsytät

   Arvostelun teki mainoksia myyvä blogi, eikä keskustelupalstan anonyymi kouhottaja. Ehkä ymmärrät eron, ehkä et.

   1. ksee

    Avannet varmaankin meille tietämättömille miten mainosten myynti tai myymättömyys vaikuttaa asiaan?

   2. Femi-nisti

    En ymmärrä mainitsemasi eron merkitystä, enkä edes tuon yhteyttä sanomaani siitä, että eihän organisaatioiden arvostelu ole niiden johtajien kunnian loukkaamista, eikä organisaatioilla ole itsessään kunniaa. Mutta kerro ihmeessä, mikä sen eron merkitys on. Kunnianloukkaushan ei ole kiinni siitä, kuka ja missä ominaisuudessa sen esittää, joten meille tavallisille kuolevaiselle sanomasi on tosiaan vaikea ymmärtää noin epämääräisestä höpinästä.

  2. yy

   Yrityksen kunniaa ei voi loukata. Kunnianloukkaus on asianomistajarikos.

   Jos yrityksen kunniaa voisi loukata, oltaisiin kaikki esim. Mäkkärille velkaa koska joskus sanottu vaikka Facebookissa että hampurilainen oli pahaa.

   Eli: startup Refugeesia saa aivan kuka hyvänsä haukkua, pilkata, arvostella ja morkata ihan missä hyvänsä mediassa televisiosta aina sanomalehtiin ja anonyymeihin blogeihin.

   Siksi itsekin haukun koko puljua maailmanluokan kusetukseksi jonka ainoa tuote on myydä omille rahoittajilleen anekauppana moisia tekeleitä. Ne rahottajatkin ovat saaneet rahansa veronmaksajilta ja veronmaksajien rahoilla ostavat nuo anekauppatuotteet kovaan hintaan toimistoihinsa koristeiksi. Ainoa häviäjä on veronmaksaja. YLE toiminut rahoittajana, YLE saa rahansa verovaroista – laita yksi yhteen ja huomaat että verorahoillasi Startup Refugees- huijaus pyörii sata prosenttisesti.

   Itse Ponzi olisi tuosta huijauksesta kateellinen.

   Startup Refugees on huijaus joka myy anekauppana veronmaksajien kustantamille virastoille hyödytöntä paskaa hyväntahtoisuuteen verhottuna.

   Startup Refugeesilla ei yrityksenä ole kunniaa mitä loukata. Siksi onkin irvokasta teeskennellä että se voisi haastaa ketään oikeuteen. Onttoja uhkauksia, onttoja lupauksia, onttoa anekauppaa.

   Huomaa jo aika hyvän kuvion mikä toistuu.

 25. GetOverIt

  PB on loistavaa satiiria, koitas nyt Riku keskittyä siihen pakolaisprojektiin, että jotain tulosta siitä tulisi, pakko sun on kestää irvailuakin. Ihan käsittämättömän paljon olet jo käyttänyt kaikkien aikaa meuhkaten ympäriinsä kiukuttelevan pikkulapsen tasolla. Eks kannattas ajatella että no projektin tulokset puhutkoon puolestaan, jos sellaisia joskus tulisi? anna ihmisten kritisoida, niinkuin ihmiset tekevät kaikkea muutakin kohtaan, ei tää sun projekti oo mikään pyhyys mistä ei saa satiiria tehdä.

  1. PB Lukija

   Näin juuri. Kiukuttelullaan Rantala vaan pahentaa asiaa. Kestäisit kritiikin kuin mies. Nyt vaikutat lähinnä säälittävältä. Ja vielä alat kantelemaan kirjoittajan työnantajalle kuin mikäkin.. Tiedät varmaan, että saman tyylisiä ihmisiä on ollut paljonkin DDR:ssä ja Neuvostoliitossa, ja osa on saanut touhuistaan jopa mitaleja!

   Yritys oli kova, mutta et sinä tainnut tätä juttua nyt kyllä kansan silmissä voittaa.

 26. jaska jokunen

  Lukiessani Rantalan vuodatusta tulee väistämättä mieleen että kirjoittaja tuntuisi tarvitsevan jonkinlaista hoitoa (katkaisu, psykiatria?), oli sen verran maanisen oloinen vuodatus että lukiessa tuli melkein huono-olo.

  Moni luuli Rantalaisen Slush pitchiä ja esiintymistä TV:ssä ensin parodiaksi, sen verran huono esitys oli, etenkin kaarnaveneen ja suorakaiteen muotoisen numeroidun metallilätkän hehkuttaminen toi epäuskoisen olon.
  Ja kyllä tuntuu suorastaan uskomattomalta että Rantala &. co. sai tämän esityksen avulla 150t€ riihikuivaa veronmaksajien rahaa (vuodelle 2017).

  Käytännössä (kaikki korulauseet pois pyyhittynä) Rantala et & co Start up:n ideana on toimia pakolaisten henkilökohtaisena työvoimatoimistona.
  Tämä on sinällään ihan söpö juttu, tosin meillä Suomessa on jo veronmaksajien maksama TE-toimisto, jossa on ammattilaiset hoitamassa asiaa ja olettaisin että myönnetyillä tuilla (150t€ + muut organisaatiot) saataisiin myös noiden ammattilaisten toimesta paljon aikaan. Toki meillä on yli 200 000 suomalaistakin työtöntä, joten noilla TE-toimiston ammattilaisilla on kädet täynnä työitä…

  Rantalan henkilökohtainen hyökkäys PB:tä vastaan vaikutti enemmänkin narsistisen teini-ikäisen, kuin keski-ikäisen media-alan ammattilaisen toiminnalta: Uhkailu, asioiden vääristely ja sanamuotoihin takertuminen (rahat vasta 2017 yms.) , valemediahössötys, säälittävät vetoomukset esim. ylilaudassa ja ennen kaikkea sähköpostien lähettäminen PB:n pomolle eivät ole terveen aikuisen käytöstä.

  1. ksee

   Eiköhän tämän kaltaisissa tilanteissa ole yleensä aika ilmeistä, että närkästynyt taho on itse aivan vakuuttunut tekevänsä jotain erittäin hyödyllistä ja ehkäpä vielä varsin ainutlaatuista. Varsinainen ongelma syntyy siitä, että tällaisella närkästyjällä on ilmeisen rajoittunut kognitiivinen kapasiteetti – ja siten ongelmia suhtautua järkevästi sekä asialliseen että asiattomaan kritiikkiin. Kun ymmärrys ei riitä siihen, että joku toinen voi nähdä julkisuuteen annettujen tietojen valossa asian eri tavalla, niin helposti mieli kääntyy etsimään selitystä pahantahtoisesta henkilökohtaisesta ajojahdista.

 27. Poljakof

  Tuo Rantalan teksti oli pettymys, täynnä varsin epäolennaista asiaa. Epäilen, että kritiikki vaimenisi aika nopeasti lyömällä faktoja pöytään? Tuskin kukaan kritisoi, jos kyseessä on kannattava, tulorahoitukseen nojaava liiketoiminta.

  Jos taas kyseessä on typerä puuhastelu, josta ei edes kyetä kertomaan mitään, kritiikki on täysin ansaittua. Sellaiseen puuhasteluun on täysin turha tärvätä yhteiskunnan rahoja euroakaan.

  Mikäli olen nyt pysynyt asiassa kärryillä, on tapahtunut seuraavaa:

  – Osuuskunta on perustettu (11/2016). Siinä näyttää olevan vastuuhenkilöinä Nina (pj.), Elise, Ilkka, Riku ja Tuomas. Eli ilmeisesti turvapaikanhakijat ovat tämän osuuskunnan jäseniä, tai tulevat olemaan? Kuinka moni turvapaikanhakija on osuuskunnan jäsen?

  – On suunniteltu ja tehty tuotteita. Kaarnalaiva ja rannekoru. Kuinka monta kappaletta? Kuinka monta tuotetta kuukaudessa valmistuu?

  – On myyty tuotteita (koko tuotanto?). Kuinka paljon on tehty liikevaihtoa? Liikevoittoa?

  – On saatu 150 000e avustusta. Miksi, jos liiketoiminta kerran pyörii kannattavasti? Mihin nämä rahat käytetään? Konsultointiin ja koordinointiin (eli omaan taskuun)?

  Ainakin minua kiinnostaisi nämä asiat tietää. Luulisi, että osuuskunta kertoisi em. asioista mielellään.

   1. Poljakof

    Tiedoksesi. Kävin katsomassa, ennen kuin kirjoitin kommentin. Ei löydy vastauksia.

    Jos sinä tiedät kysymyksiini vastaukset (tai löysit ne faq:sta), laita rohkeasti näkyviin vain. Samalla muutkin tyhmät näkevät sitten ne.

    Tosiaan, yllättävän helppoa kirjoittaa kommentteja vailla mitään asiaa.

    1. Sä väsytät

     Kysymys 1: Vastaus, en tiedä.

     Onko turvapaikanhakijoiden mahdollinen osuuskunnan jäsenyys asia, joka valvottaa öisin? Jos on, niin miksi?

     Kysymys 2: Eivät liene velvollisia erittelemään sinulle vapaaehtoistyönä syntyneiden tuotteiden kappalemääriä kesken tilikauden. Veneiden ensimmäinen erä on kuulemma mennyt kokonaan, mikäli se lohduttaa.

     Osuuskunta on kirjanpitovelvollinen ja tekee tilinpäätöksen ja tuloslaskelman. Mutta ne nyt eivät synny perustamiskuukauden tai seuraavanakaan aikana.

     Kysymys 3. Sama vastaus kun edelliseen.

     Kysymys 4: Startup Refugees valittiin osaksi laajaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmaa, ja ohjelma tukee hanketta taloudellisesti 150 000 eurolla vuonna 2017. Tätä tukea ei olla vielä vastaanotettu ja se on käytettävissä vuonna 2017.

     Vuonna 2017 Startup Refugees laajentaa toimintansa kolmelle uudelle paikkakunnalle. Vuoden 2017 aikana kartoitetaan 2000 turvapaikanhakijan osaaminen ja kartoitetuille turvapaikanhakijoille välitetään verkoston tarjoamia työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia osaamiskartoituksissa selvinneiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia tarjotaan 400. Yrittäjyydestä kiinnostuneille turvapaikanhakijoille tarjotaan tukea esimerkiksi yrittäjyyteen liittyvässä byrokratiassa ja lainsäädännössä, alakohtaisten mentoreiden löytämisessä, oman toimialan kannalta hyödyllisten verkostojen tavoittamisessa sekä rahoituksen hankkimisessa. Vuoden 2017 aikana tuetaan 20 uutta yritystiimiä. Osallistavan vastaanottokeskuksen mallia kehitetään edelleen ja mallin opetusmateriaalia levitetään ilmaiseksi kaikille kiinnostuneille Maahanmuuttoviraston hyväksymille vastaanottokeskuksille niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vuoden 2017 tavoitteiden toteuttamisessa Startup Refugeesia tukevat Suomi 100 -ohjelma sekä Me-säätiö. Tuki käytetään koordinaattoreiden palkkaamiseen.

     1. Poljakof

      Onko turvapaikanhakijoiden mahdollinen osuuskunnan jäsenyys asia, joka valvottaa öisin? Jos on, niin miksi?

      – Ei toki valvota. Minua kiinnostaa tuon osuuskunnan toiminta. Sinulla ei ole mitään syytä olla defensiivinen. Jos kerran turvapaikanhakijat muodostovat osuuskunnan “rungon”, heidän määränsä on kiinnosta.

      Kysymys 2: Eivät liene velvollisia erittelemään sinulle vapaaehtoistyönä syntyneiden tuotteiden kappalemääriä kesken tilikauden.

      – Eivät tietenkään ole. Kuten sanoin, esim. näiden tietojen julkistaminen saattaisi laannuttaa paskamyrskyä. Usein yritykset esittelevät mielellään hyviä lukuja.

      Osuuskunta on kirjanpitovelvollinen ja tekee tilinpäätöksen ja tuloslaskelman. Mutta ne nyt eivät synny perustamiskuukauden tai seuraavanakaan aikana.

      – Näinhän se on. Kaarnaveneitä ja rannekoruja on kuitenkin tehty ja myyty (ilmeisesti). Kun kerran kauppa on käynyt hyvin, niin miksi asiaa ei ole mahdollista tarkentaa, edellisessä kommentissani mainitsemastani syystä.

      Kysymys 4: Startup Refugees valittiin osaksi laajaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmaa, ja ohjelma tukee hanketta taloudellisesti 150 000 eurolla vuonna 2017.

      – Olemassa olevien tietojen valossa projekti näyttää rahan haaskaukselta.

      “Niin on, jos siltä näyttää”, ja kyllä näyttää.

   2. yy

    Mitä helvettiä? Poljakof sanoo että joihinkin asioihin olisi kiva saada vastauksia. Linkkaat FAQin ja sanot siinä on vastaukset. Kun vastauksia ei ole, sanot että kysymyksiin ei ole velvollisuutta vastata.

    No ehkei olekaan, mutta turha väittää etteikö kysymyksiä herää ja etteikö vastaukset hälventäisi tätä huijaukseen liittyviä epäselvyyksiä. Se, että RR sanoo koko tuotannon menneen kaupaksi ei vala hirveästi uskoa koska RR on tähän mennessä valehdellut ja käynyt puolustuskannalle näinkin kevyestä piikittelystä. Antisi keskusteluun oli siis nolla. Linkkaat FAQin ja myönnät itsekin ettei se vastaa esitettyihin kysymyksiin. Sitten haukut kysymyksen esittäjiä.

    Ja ihmettelet miksi tässä on paskamyrsky.

 28. Laura

  Minua talousalan ihmisenä ja veronmaksajana kiinnostaa, mitkä ovat Start up -refugees hankkeen konkreettiset tavoitteet, mittarit niiden saavuttamisen seuraamiseksi, budjetti osabudjetteineen resurssien ja varojen käytölle sekä euromääräinen tuotto, jota 150 000 euron sijoitukselle odotetaan? Mikä on takaisinmaksuaika? Perustelut?

  Huom. vastaukseksi ei kelpaa “onhan tämä nyt parempi kuin että miehet lojuvat toimettomina VOK:eissa”, “ei tämä ole keneltäkään pois”.

  Suomi heiluu konkurssin partaalla, verovaroin ja velalla ruokittava julkinen sektorimme on järjettömän kokoinen BKT:hen nähden. Porukan roudaamista Suomeen välittömästi/välillisestii mahdollistavien tahojen TÄYTYY pystyä vastaamaan siihen, millä me maksamme tämän touhun. Jos ja kun me emme tätä maksa, lapselle ja lapsemme maksavat.

  ps. Ei siis todellakaan kiinnosta sanahelinät eivätkä kenenkään itsepotkuraivarit. Lukuja pöytään.

  1. Laura

   Edit: “Jos ja kun me emme tätä maksa, lapsemme ja lapsenlapsemme maksavat.”

    1. Torde

     Minkäs maalainen trollibotti se sinä sitten mahdat olla?

     En löytänyt vastausta kyseisestä faq:sta mieltäni tällä hetkellä kaihertavaan kysymykseen että kenen ajalla tuo Rantalan oksennus on kirjoitettu ja onko kyseinen taho sekä tietoinen että hyväksyy hänen kustantamaansa työaikaa käytettävän kyseiseen toimintaan?

     1. Sä väsytät

      Rantala on yrittäjä, joka saanee vastalauseistasi huolimatta käyttää aikansa miten huvittaa.

     2. yy

      Onko joku kieltänyt Rikua käyttämästä aikaansa miten huvittaa?

      Eipä ollu. Me saamme myös käyttää aikaamme miten huvittaa. Käytämmekin sitä nyt asioiden tiedustelemiseen ja Startup Refugeesin pilkkaamiseen.

      Minkäs sinä ajattelit sille mahtaa?

    2. yy

     Onko tuo se sama FAQ jota linkkasit jo aiemminkin ja jonka jo myönsit ettei vastaa yhteenkään täällä esitettyyn kysymykseen?

 29. Laiffia

  Kaarnapaatin voi ennakkotilata täältä: http://www.fairstartproducts.com/

  Jostain syystä et voi tyytyä yhden kappaleen tilaukseen, on tilattava 20 kpl satsi kerralla. No siitä voi sitten jaella tutuille ja tuntemattomille tai vaihtoehtoisesti käyttää vaikkapa saunan lämmitykseen. Sama 20kpl minimitilaus näyttää olevan myös pellinpalalla jossa lukee “LIFE SEEKER”.

  Lisäksi sivulta puuttuu tieto mahdollisista toimituskuluista joten niistäkin voi tulla pikku yllätys.

 30. Voiko myötähäpeään kuolla?

  Olemme saaneet kuulla tulijoiden olevan hyvin koulutettua ja motivoitunutta väkeä. Tätä taustaa vasten on vaikea nähdä muuten kuin humoristisesti se, että taidonnäytteenä on kaarnavene.

  1. Mikko Malliton

   Kaarnaveneethän ovat suomalaisten muotoiluproffien ja viiden korkeakoulun taidonnäyte. Tai ehkä maston pystyttämisen valvominen on turvisten vastuulla, opiskelijatyöharjoittelijoiden hoitaessa käytännön työn.

 31. Anonyyminä

  Olen tiennyt koko “skandaalin” ajan, että se 150ke myönnetään vuodelle 2017. Se ei ole olennaista onko se vuodelle 2016 vai 2017, jos teidän meriittinne tuon verorahoista maksetun tuen saamiseen oli joku vitun kaarnavene. Tätäkin hukkaan heitettyä 150ke:ta sinulle on mukana myöntämässä siitä sinun ja muiden vassareiden jo tunnetuksi tulleesta rytmiryhmän kevätkuvasta, noh kukapa muukaan kuin Karri “Paleface” Miettinen. Varmaan tiedät mitä kuvaa tarkoitan? Se missä sinä, Tunna, Li, Paleface ja moni muu näyttää kameralle keskisormea. Näin veronmaksajana tuntuu, että se koskisormi oli suunnattu minulle.

  Ensi vuoden aikana veronmaksajien rahaa tullaan käyttämään 150ke “koordinaattoreihin”, joista kuinka moni on sinun tai rytmiryhmäsi henkilökohtaisia ystäviä? Vai tuletko kenties itse olemaan yksi koordinaattoreista, ehkä myös Paleface pystyy oman rap-osaamisensa pohjalta konsultoimaan jossain kaarnalaiva 2.0 -hankkeen designissa? Tosin, kuten olemme saaneet huomata niin Paleface eli Karri Miettinen ei ole pätevä konsultoimaan asiantuntemuksensa pohjalta oikeastaan muuta kuin “Surullinen case”, tiedät varmaan mihin viittaan jos olet yhtään seurannut partalasten tappoja/murhia tässä maassa.

  Odotan, että julkaiset täydellisen, avoimen kirjanpidon kuittikopioineen tähän sataanviiteenkymmeneen tuhanteen liittyen, mihin se on mennyt ja ketä on ollut laskuttajana. Tähän saakka olet se mies, jolle yhteinen kultapata kävi liian houkuttelevaksi ja piti keksiä siihen joku veruke. Varsinkin kun ottaa huomioon kuinka elinkelvoton koko kaarnavene konsepti on Suomen kaltaisessa korkeiden kustannusten maassa. Oikeasti odotin sinulta enemmän.

  Surullinen case.

  1. Rainer Bergman

   Kaikki sidonnaisuudet TÄYTYY pistää julkisuuteen. Voisi vaikka ensimmäistä kertaa Suomessa tarkastella myös sen että kuuluuko taas näiden julkisten tukien saajat ‘vasemmistomafiaan’ kuten kaikki ne feministilehdillä, sukupuolitutkimuksilla sun muilla poliittisesti valitut veronmaksajien rahoilla eläjät.

  2. Sä väsytät

   Osuuskunta on kirjanpitovelvollinen. 150 000:nen käytöstä saattaa tähän hätään olla silti hieman vaikea julkaista selvitystä sinulle kuittikopioineen, kun rahat hankkeelle tulevat vasta ensi vuonna.

   1. Anonyyminä

    Sä väsytät: Pahoittelen väärinymmärrystä kenties epäselvästä tekstistäni. Oletin keskimmäisen kappaleen pohjalta olevan selvää, että odotan kirjanpidon avausta vasta kun rahat on käytetty. Uskon, kyllä että tämä pysyy koko ensi vuoden ihmisten muistissa, joten asiaa ei voi vaieta kuoliaaksi ensi vuodenkaan lopulla.

 32. Rainer Bergman

  150 000 €:lla ei saatu muutamaa kaarnalaivaa, vaan muutamalla kaarnalaivalla saatiin 150 000€.

 33. YLE = valemedia

  Ainoa valemedia tässä maassa on valtamedia valeineen, kuten YLE. Ja tätä on jatkunut kauan.

  Pato on jo murtunut, valtamedian valeet hyökyvät padon läpi valtoimenaan. Mitään ei ole enää tehtävissä, Pandoran lipas on auki!

  Paluuta entiseen ei ole. Valtamedia voi koska tahansa palauttaa luottamuksensa, palaamalla juurilleen ja aitoon tutkivaan journalismiin ja pyrkimykseen uutisoinnissa totuudellisuuteen ja raportoimiseen objektiivisesti asioista niin kuin asiat ovat.

  Koska tahansa valtamedia voi tämän tehdä. Mutta kun eivät tee, pään hakkaaminen seinään vain jatkuu ja jatkuu… ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu… ja jatkuu…

 34. Bronson

  Tämä Kaarnavene juttu alkaa saamaan yhä huvittavampia piirteitä, nyt kun joku on ääneen todennut ettei keisarilla ole vaatteita, niin on alkanut kauhea selittely ja ääneen toteajien syyllistäminen. Eikö Rantala ja kumppanit tajua, että tämä Kaarnavene-projekti on samalla myöskin pakolaisten vähättelyä, aikuiset ihmiset laitetaan jotain kaarnaveneitä veistelemään ja pellinpalasia askartelemaan, kun ensin on mainostettu, että pakolaiset ovat hyvin usein jotain insinöörejä tai lääkäreitä.
  Kukaanhan ei osta noita tuotteita siksi, että ne olisivat jotenkin hienoja tai hyvän hinta/laatu suhteen omaavia vaan lähinnä säälistä tai sympatiasta. Kuinka siis joku Rantala voi tosissaan väittää tätä bisnekseksi kun tosiasiassa tuotteen ostoperuste on jokin aivan muu kuin sen laatu tai tarpeellisuus.

  1. ksee

   Entä minkälaisia toimintatapoja pakolaiset tässä oppivat?

   Kun tunnet sopivat kaverit ja kehität kivan tarinan, niin rahaa tulee valtiolta ja julkisyhteisöiltä. Ei niin väliä mitä tuloksena on – samat yhteisöt kyllä ostaa “hyvän asian” vuoksi vaikka pellinpaloja aivan naurettavaan hintaan. Kun saat vähän julkisuutta, niin saat mukaan kaikki perskärpäset, joiden ansiosta saat vielä enemmän rahaa yhteiskunnalta.

   Ja todennäköisesti sitten kun rahat loppuu, mutta laskut ja karhukirjeet ei, niin paikalta voi häipyä vihelellen ja jättää kirjanpitosotkun jälkeensä – mitään seuraamuksia tuskin tulee.

 35. Timppa

  Rantala ei näköjään millään malta lopettaa oman kuoppansa kaivamista.

  Tuo vastine osoittaa kaikella tarvittavalla selvyydellä, ettei Rantalalla ole kaikki matruusit kaarnaveneessä.

  Tyyppi riehaantuu jostain yhdestä päivämäärästä kuvitellen, että se oikeasti olisi jotenkin ratkaiseva mitä tulee kansalaismielipiteeseen koskien hänen naurettavaa Kaarna Yards -hankettaan.

  Kansalaiset olisivat samaa mieltä tästä typeryydestä ihan riippumatta siitä olisiko Rantala hakenut apurahoja tai ei. Startup Refugees on kreisi projekti ja mamujen pyörittämä kaarnalaivatelakka on vielä kreisimpää. Ei ole mitään merkitystä onko Rantala saanut valtiolta rahaa vai ei.

  Rantala on itse nolannut itsensä menemällä telkkariin esittämään kaarnalaivansa. Nyt hän raivoaa kun ihmiset nauravat hänelle ja päätti sen takia nolata itsensä vielä lisää riehumalla julkisuudessa miten hänen projektilleen nauretaan.

  Rantalan kannattaisi nyt tiputtaa tämä pallo jo. Mesoamalla julkisuudessa ja vihjailemalla oikeustoimilla hän vaan tekee itsestään yhä suuremman idiootin.

 36. Kyllästynyt

  Rantala kirjoittaa “vastineessaan”:

  “Yksityiskohtainen selvitys hyväntekeväisyysjärjestön toiminnasta ja rahoituksesta löytyy tästä osoitteesta: http://www.startuprefugees.com/faq

  Rahoituksesta tuolta sivulta löytyy tämmöinen kappale:

  “Mistä Startup Refugeesin rahoitus on tullut ja mihin se on mennyt?

  Startup Refugeesin verkostoon kuuluvat tahot eivät ole automaattisesti hankkeen rahoittajia. Suurin osa verkoston jäsenistä on lahjoittanut aikaansa tai ammattitaitoaan, jotkut enemmän, jotkut vähemmän.

  Verkoston ei-rahallinen tuki on hyvin tehokasta ja kohdistuu suoriin toimenpiteisiin ja siksi verkosto ei ole tarvinnut suuria avustussummia. Startup Refugeesin tarkoitus onkin pysyä pienenä, nopeana ja tehokkaana hankkeena ja tehdä itsensä tilaisuuden tulleen tarpeettomaksi.

  Verkosto on saanut ensimmäisen toimintavuotensa aikana vapaaehtoisia rahalahjoituksia verkoston jäseniltä tai ulkopuolisilta yksityisiltä tahoilta yhteensä 74 826,30 euroa. Startup Refugees -verkostossa työskenteli ensimmäisenä toimintavuotena yksi koordinaattori, joka on ollut työsuhteessa Helsingin Diakonissalaitoksen säätiöön ja kaikki muut verkoston jäsenet ovat osallistuneet toimintaan veloituksetta ja vapaaehtoisesti. Helsingin Diakonissalaitoksen Kannatusyhdistyksen lahjoitustilin kautta vapaaehtoisesti ilmoittautuneet lahjoittajat ovat saaneet oman valintansa mukaan tukea joko verkoston koordinaattorin palkkakuluja, turvapaikanhakijoiden työllistymistä edistäviä toimenpiteitä ja yrittäjyyttä tai verkoston yleiskuluja.”

  Tuo ei ole yksityiskohtainen selvitys rahoituksesta. Eikö Rantala osaa vai eikö halua tehdä asiasta selkoa?

  1. Sä väsytät

   Kerrottu on tukijatahojen nimet, tukisumma tähän mennessä, mihin ovat pääosin menneet (yhden koordinaattorin palkkakulut) ja se, että nuo tukirahat eivät ole tulleet julkisilta rahoittajilta verorahoista.

   Yksittäisten tukijoiden antamia rahasummia ei ole mitään velvollisuutta tai lupaakaan julkistaa yleisölle, elleivät nämä niin erikseen halua. Pätee kaikkeen tukitoimintaan ja sponsorointiin.

   150 000 lahjoittaja on tiedossa ja sen tulevasta käytöstä löytyy SR:n sivulta vastaus, jonka kopioin myös tuonne ylemmäksi. Lopullinen käyttöselvitys varmasti tulee, mutta se ei voi tulla ennen kuin rahat on käytetty.

   Mitä kyllästyneelle tarkalleen ottaen pitäisi Rantalan tässä vaiheessa vielä lisäksi osata selvittää?

   1. Kyllästynyt

    On kerrottu yhteistyötahojen nimet, mutta toisaalla, ei tuossa rahoitusta koskevassa osiossa. Suorissa rahoittajissa ei siis ole yhtään verorahoitusta nauttiva laitosta, koskapa tämä verkosto/hyväntekeväisyysjärjestö/kampanja (monet on nimet) ei ole Rantalan mukaan saanut senttiäkään suoraa verorahaa. Välillistä veronmaksajien maksamaa tukea, kuten mm. virkamiesten palveluja tai verorahoitteisten julkisyhteisöjen Startup Refugeesin käyttöön antamia tiloja Rantala ei miellä veronmaksajien kustantamaksi tueksi, mikä tietysti panee miettimään, että mitä Rantala ylipäätään käsittää, mistään.

    Suoran tuen lahjoittajiksi on mainittu verkoston jäsenet ja ulkopuoliset yksityiset tahot. Ei lahjoittajien anonymiteettiä tarvitse rikkoa, mutta hyvin voisi kertoa, kuinka osuudet jakautuvat, edes karkeasti prosenteissa. Siis kuinka paljon on tullut ulkopuolista yksityistä rahaa ja kuinka paljon verkoston jäseniltä. Samoin olisi voinut kertoa noin suurinpiirtein, että kuinka iso osuus tuloista on ohjautunut palkkakuluihin, kuinka paljon muihin rahoituksen saajiksi mainittuihin kohteisiin.

    Rahankeräysluvan numeron voisi myös kertoa.

   2. Mikko Malliton

    Ei tarvitse mitään selvittää, mutta kannattaa tiedostaa hankkeeseen käytetyn julkisen sektorin työajan arvo eli verokulut.

   3. yy

    Ei ole velvollisuutta, mutta silloin kun haluaa tehdä satiirille (jostain syystä) vastineen niin ihmiset kyllä kyselevät.

    Voisit koittaa perehtyä tämän asian perusteisiin ennen kuin alat saivartelemaan. Täällä pilkataan Startup Refugeesia kiitos sen, että Riku päätti heittää bensaa liekkehin. Olkiukkosi ovat surkeita.

 37. Aputoimittaja

  Yle vero on haittavero, niin haitallisia ylen ohjelmat ovat katsojien ja kuulijoiden todellisuuden tajulle.

  V. 2010 jälkeen ylestä on lähtenyt tai savustettu pihalle n. 50 todellista osaajaa. Jääskeläinen hännystelijöineen ja lakeijoineen edustaa sananvapauden vastustajia, lähtijät ja ulos savustetut edustavat sananvapautta.

  Yleltä tai hesarilta on turha odottaa mitään

  Positiivista esim.

  – Persuista
  – Donald Trumpista

  Mitään kielteistä esim.

  – Eu: sta
  – Monikulttuurisuudesta
  – Haittamaahanmuutosta
  – Shengen alueesta
  – Eu:n omista rikkomuksista omia sääntöjään kohtaan mm. Dublin sopimus
  – Ulkomaalaisten rikostilastoista

  Jne jne jne.

  Missä on se Ylen mainostama puolueeton tiedonvälitys tai ” journalismi”

  Missä?

  1. Vaalit lähestyy

   Muuten ihan samaa mieltä, mutta Persuthan ovat osoittautuneet samanlaiseksi valeoppositioksi kuin Riku Rantala, joten heidän varaansa ei kannata mitään laskea ja siinä mielessä on aivan sama mitä heistä kirjoitetaan kun ovat korttinsa jo paljastaneet.
   Tämä Kaarnavene tapaus on jälleen loistava todiste median puolueellisuudesta, kunhan vaan ihmiset olisivat aktiivisempia vaatien rehellisempää uutisontia.

  2. Mikko Malliton

   Nythän Ylestä on ennemminkin lähtenyt juuri tuota porukkaa, joka on suivaantunut, kun eivät saa käyttää toimittajan asemaansa 100% propagandan suoltamiseen.
   Tämä on suuntaus kohti sellaista Yleä, joka ei keskity vain vihervasurien tukemiseen ja heidän vastapuolensa demonisointiin.

 38. Rainer Bergman

  Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin liikekumppani Karri Miettinen on 150 000 € myöntäneen Suomen Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlahankkeen hallituksen jäsen.

  Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat ainakin yhdessä hankkeessa yhteistyössä Karri Miettisen kanssa, en tiedä onko heillä tai muilla yhtiöidensä henkilöillä tai Startup Refugeesistä hyötyvillä kytköksiä muiden 100-vuotisjuhlahankkeen vastuuhenkilöihin.

  Karri Miettinen (Paleface) on palkattu/ollut mukana Rantalan ja Milonoffin uuden kirjan mukana tulevan “Hajotkaa Pakkaseen” -singlen sekä remixin tekemisessä tai ainakin esittämisessä. “Hajotkaa Pakkaseen feat. Paleface ja Asa” sekä “Hajotkaa Pakkaseen Xmies Remix feat. Paleface ja Asa” on myynnissä ja levityksessä myös erikseen ilman kirjakytkyä.

  Hyvin lukuisat yritykset, ml. Vallila Interior Oy ovat myös yhteistyökumppanuussuhteessa tai parhaillaan sopimusneuvotteluissa Suomen Itsenäisyyden 100vuotisjuhlahankkeen kanssa, joten on mahdollista että moni yritys jos on tehnyt yhteistyötä Refugee Startupin kanssa ja tehnyt heille lahjoituksia niin se on osa laajempaa vaikuttamisverkostoa jolla pyritään vaikuttamaan ko. tahoihin. Toistensa selkien raaputtaminen tuollaisten välikäsien kautta ei ole millään tavalla poissuljettua tai epätodennäköistä.

  1. Rainer Bergman

   Lisäyksenä vielä että uskoisin Rantalan luonnehtivan Miettistä paitsi liikekumppanina niin myös ystävänä ja että he ovat sosiaalisesti tekemisissä.

  2. mie

   Aijai nyt joku juristi, pb, selvittämään päätöksenteon jääviyttä. Ettei koko tukipäätös olisikin laiton.

 39. Juri Bezmenoff

  Se mitä sinun halutaan tietävän ja ymmärtävän, löytyy helposti päivän lehdistä.

  Se mitä sinun ei haluta tietämän, pitää itse kaivaa esiin ja käyttää omia aivoja. Joskus se tekee kipeää, mutta se on sen väärtti.

  Eu liittovaltion, eli SuperNeuvostoliiton ja entisen SNTL:n-Neuvostoliiton ideologiset tavoitteet ovat käytännössä samoja, keinovalikoimissakaan ei ole juuri suuriakaan eroja . . .

  Riku Rantalan ja Milonoffin kaarnalaivasto kuuluu samaan suureen kokonaisuuteen Suvivirren, leijonakorun, Katupartioiden, Hihamerkki-kohun, Selänteen, Immosen, Väyrysen, Halla-ahon, Hakkaraisen, Tynkkysen eli kaiken sen Isänmaallisuuden, Suomen, suomalaisten ja suomalaisuuden, niin kuin ME isänmaan ystävät sen tunnemme, loputon halveeraaminen kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

  Prosessi on täydessä vauhdissa, media auttaa joka mutkassa

  Pienten askelten politiikalla

  Länteen 1983 loikannut KGB-agentti Juri Bezmenov kirjoitti seikkaperäisesti KGB:n taktiikasta ja siitä, kuinka kansakunta tuhotaan.

  Lännen yhteiskunnat tuli mädättää sisältäpäin ennenkuin ne voitaisiin bolševisoida.

  Niinpä KGB, tuo kommunismin keihäänkärki, ottikin uudeksi taktiikakseen subversion – yhteiskuntien mädättämisen sisältäpäin. Subversiossa on neljä vaihetta: demoralisointi, destabilointi, kriisi ja normalisointi.

  ( Haastattelu tai useita, löytyy myös Youtube lta, hakusana Juri Bezmenov)

  Kansakunnan voima ei ole sen aseissa eikä sen vauraudessa; sen voima on sen henkisessä selkärangassa. Mitä atomisoituneemmaksi yhteiskunta saadaan, mitä hedonistisemmiksi ja individualistisemmiksi yksilöt saadaan, sitä helpompaa kansakunta on tuhota.

  Demoralisaatio on kaiken A ja O – ihmiset tulee saada pettymään arvoihinsa ja halveksimaan ja inhoamaan niitä.

  KGB:n strategiana oli siis nelivaiheinen vallankumous jossa demoralisaatiolla ja mädättämisellä oli aivan erityinen sija.

  Ensimmäinen vaihe, demoralisaatio, kestää Bezmenovin mukaan noin 25-30 vuotta. Matias Rakosin, Unkarin kommunistipuolueen johtajan, mukaan ensimmäinen vaihe on soluttaa akateeminen maailma ja yliopistot kommunisteilla. Tässäkin olennaisessa osassa ovat toisaalta opettajankoulutuslaitokset ja toisaalta oikeustieteelliset tiedekunnat.

  Tämä siksi, että opettajat kouluttavat tulevaisuuden lapset joista tulee tulevaisuuden aikuisia, ja toisaalta oikeustieteellinen siksi, että näin otetaan haltuun oikeuslaitos. Myös tiedotusopin laitoksien sekä valtiotieteellisten tiedekuntien soluttaminen on erityisen tärkeä, sillä näin saadaan luotua tulevaisuudessa aikaan tiedonkulun monopoli.

  Tähän demoralisointiin kuuluu, paitsi kaiken länsimaisen ja kaikkien arvojen ja instituutioiden avoin halveksunta ja propaganda niitä vastaan, myös kyseenalaistaminen ja hedonismin sekä piittaamattomuuden levittäminen.

  Erityisen tärkeää on propaganda perheinstituutiota vastaan – perheet tulee rikkoa, yksinhuoltajuutta tulee kannustaa, ja lapsia totuttaa alkoholiin ja huumeisiin sekä kapinoimaan vanhempiaan vastaan. Kommunistien tuli soluttaa erilaiset yhdistykset ja liitot kuten lakimiesyhdistykset, opettajien ammattiliitot, tiedotusfirmat jne.

  Koko kirjoitus fiksuine kommentteineen luettavissa blogissa

  Ruukinmatruuna takkirauta kuinka kansakunta tuhotaan

 40. RIKU Leppänen

  Eihän tämä ulostulo vaikuttanut ihmisten mielipiteisiin millään tavalla vaan syvensi kaarnalaiva farssia entisestään. 500 ihmistä sai aikaan kaarnalaivan… ja mitä sitte jos rahat eivät tulleet tänä vuonna vaan seuraavana. Kutsutaan ns. “lainarahaksi”. Joka tapauksessa noin. 500 ihmistä sai pakolaisten kanssa aikaan kaarnalaiva konseptin ei sitä pysty enää selittämään vaikka kuinka yrittäisi.

  1. Vaalit lähestyy

   Juuri noin, farssi vaan syvenee ja selittämiseen on ilmeisesti värvätty isompikin mediakoneisto. Tällä kertaa onneksi kansalaiset voittivat valtaeliitin 100-0, vaikka valtaeliitillä oli kaikki konstit käytössä.

  2. Sä väsytät

   500 ihmistä saivat aikaan kaarnalaivan ja ehkä vähän jotain muutakin:

   Tähän mennessä verkosto on välittänyt vähintään 983 työllistymis- tai koulutusmahdollisuutta kartoittamilleen 1000 turvapaikanhakijalle. Näistä on toteutunut 714. Esimerkkejä toteutuneista työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksista ovat:

   34 kpl alakohtaista yrittäjyyskoulutusta tai työpajaa 159 osallistujalle (esimerkkinä yleinen yrittäjyyskoulutus, markkinointi ja mainonta, liiketoimintasuunnitelma, markkinatutkimus, laki ym. työpajat sekä alakohtaisista esimerkiksi parturi-, insinööri-, ravintola-, media- ja taideala)
   2 kpl yrittäjyystapahtumaa 154 osallistujalle
   7 kpl alakohtaista verkostoitumistapahtumaa 54 osallistujalle
   24 kpl harjoittelupaikkaa
   59 kpl osa-aikaista tai määräaikaista työpaikkaa (pääsääntöisesti palvelu-, huolto-, rakennus- ja media-ala)
   264 kpl koulutus- ja opiskelupaikkaa (esim. hygieniapassit, työturvallisuuskortit, työnhakukoulutukset, kielitaidon alakohtaiset koulutukset)
   20 turvapaikanhakijan perustamaa tai perusteilla olevaa yritystä on tuettu

   Ja mitä tuo vähän muunkin kun kaarnalaivojen saaminen aikaan merkitsee:

   Yhden työttömän työnhakijan työllistyminen tarkoittaa vuosittain n. 21 000 euron yhteiskunnallista säästöä. Yhden yrityksen perustamisen yhteiskunnallista tuottoa voidaan arvioida keskiarvojen kautta. Tyypillinen suomalainen yritys on mikroyritys joka työllistää yrittäjän itsensä lisäksi muutaman työntekijän.

   1. Mikko Malliton

    Yhtäkään täysiaikaista työpaikkaa et listannut, joten mihin viittaat 21 000e säästöillä?

    1. Sä väsytät

     Tähän mennessä ilman julkista rahaa ovat kartoittaneet 1000 turvapaikanhakijaa ja saaneet aikaan tuon yllä olevan niiden kaarnalaivojen lisäksi. Mm. siis 59 osa-aikaista työpaikkaa, sekä käsittääkseni ainakin 25 perustettua tai perusteilla olevaa yritystä.

     Kartoittamatta on useiden tuhansien turvapaikanhakijoiden tilanne ja siihen tuleva 150 000 käsittääkseni pääosin käytetään. Nykyisellä tahdilla voisi olettaa ainakin yhteensä 50-100 yrityksen syntyvän ja satojen saavan ainakin osa-aikaisen työpaikan, kun vaikkapa 5000 turvapaikanhakijan tilanne on selvitetty.

     Yksikin kokoaikainen työntekijä tai yrittäjän elättävä yritys tuottaa 21 000e säästöä. Noita tarvitaan about seitsemän vuoden ajaksi, niin tuleva 150 000 on kuitattu. Lisäksi yksikin menestyvämpi yritys tuottaa verotuloja noiden säästöjen lisäksi.

     Täyttä systeemin kuppausta, vai ehkä sittenkin ihan mahdollinen yhtälö säästää yhteiskunnan rahaa?

     1. Vaalit lähestyy

      Kyllähän monet asiat saadaan paperilla näyttämään hyvältä, käytäntö ja sivukulut ovat sitten usein jotain ihan muuta.
      Kumman sitkeästi jotkut harvat yrittävät Rantalaa puolustella, eikö voisi vain myöntää, että tässä mentiin nyt vähän metsään ja tulevaisuudessa yritetään toimia järkevämmin.
      Muutenkin on vähintäänkin ristiriitaista kun maahanmuuttajat nähdään voimavarana mutta kotimaisia työttömiä ei nähdä voimavarana. Suomessakin on valtava määrä burnoutin tai konkurssin kokeneita yrittäjiä jotka ovat päätyneet ulosottokierteeseen eikä heidän kannata tehdä töitä kun mitään ei jää käteen. Miksi heitä ei nähdä voimavarana?

     2. Sä väsytät

      En minä väitä, että hanke on automaattinen menestys. Mutta sillä on hyvät mahdollisuudet sellainen olla.

      Lisäksi hankkeeseen sijoitetun julkisen rahan määrä on kärpäsen vauvan kakkaa verrattuna mm. paljon epätonnäköisempään menestykseen Talvivaaraan, johon ohimennen lykättiin sata miljoonaa edellisen miljardin päälle. Missähän on PB:n verorahapoliisien vastaava someraivo tuon osalta?

      Mitä tulee harvoihin Rantalan hankkeen puolustajiin, niin oletatko että puolustajat kokoontuvat PB:n kommenttipalstalla? Se on vastaava oletus, kuin että HIFK:in kannattajat kokoontuisivat Jokereiden keskustelupalstalla. Minä nyt tykkään vähän hämmentää kaarnavene-mantraansa juuttuneita jästipäitä, mutta useimmat eivät jaksa.

     3. yy

      “En minä väitä, että hanke on automaattinen menestys. Mutta sillä on hyvät mahdollisuudet sellainen olla. ”

      Suomessa on veistelty kaarnaveneitä toistatuhatta vuotta. Meinaat tosiaan että maailmalla on ollut kysyntää kaarnalaivoille kaikki nämä vuodet?

      Vai olisiko kuitenkin niin, että kyseessä on ainoastaan anekauppa johon rahoitus tuli koska omat kaverit on päättävässä asemassa toimielimessä joka jakaa rahaa milloin mihinkin.

      “Lisäksi hankkeeseen sijoitetun julkisen rahan määrä on kärpäsen vauvan kakkaa verrattuna mm. paljon epätonnäköisempään menestykseen Talvivaaraan, johon ohimennen lykättiin sata miljoonaa edellisen miljardin päälle. Missähän on PB:n verorahapoliisien vastaava someraivo tuon osalta?”

      Itseasiassa nikkelin markkinakehitystä ei voitu ennustaa, mutta Talvivaaralla oli edellytykset menestyä ja luoda työpaikkoja. Nikkelille on kautta historian aina tähän päivään saakka ollut enemmän kysyntää kuin vesikelvottomilla kaarnaveneillä.

      Talvivaara oli siltikin kusetus.

      PB ei harrasta someraivoa vaan satiiria. Se, että sinä suutut satiirista kielii ainoastaan siitä että julkinen keskustelu mm. sanomalehtien tai blogien muodossa ei ole sinun juttusi.

      “Minä nyt tykkään vähän hämmentää kaarnavene-mantraansa juuttuneita jästipäitä, mutta useimmat eivät jaksa.”

      Useimmat, sinä mukaanlukien eivät pysty. Riku on toistuvasti yrittänyt ja epäonnistuu siinä edelleenkin varsin surkeasti. Satiiriblogi kävi noin kovaa ihon alle niin on päivänselvää että tässä on jotain vielä hämärämpää kulissien takana meneillään.

     4. Mikko Malliton

      Tuhannen kartoittamisella 59 osa-aikaista työtä, todennäköisesti nekin verorahoin palkattuina tai mokutoteemeiksi hankittuja imagonkohottajia. Ei edelleenkään merkkiäkään 21 000€:sta säästetystä eurosta, edes yhteenlaskettuna.

      Unelmaan kuuluu aina vahva olettaminen. Mahdollistahan se toki on, että nämä oletukset edes kerran toteutuvatkin. Mutta kun projektin jo jatkuttua vuoden, mennään maan ykkösmediaan ylpeänä esittelemään suomalaisten professorien suunnittelemaa kaarnavenettä, niin voi kyllä olettaa, että unelmaoletukset eivät tälläkään kertaa toteudu.

      En minä olisi niin varma, että tässä Rantalan ajatuksena on systeemin kuppaaminen, vaikka toki sekin on mahdollista. Paljon mokubisneksiin kyllä liittyy myös suoraa kuppaamista ja siihen PB:kin voisi jatkossa perehtyä, siihen verrattuna laivatehtailija Rantala on pieni ja mahdollisesti vilpitön puuhastelija. Vinkkinä vaikka viime vuonna portit avanneen ministerin vaimon työn ja bisnesten kytkeytyminen miehensä järjestämään kulttuurimme rikastumiseen. Tai eräiden oppositiopoliitikkojen kytkökset yksityisiin verorahoja kuppaaviin rikastamoyhtiöihin.

    2. Jorma Ojaharju

     “Yhden työttömän työnhakijan työllistyminen tarkoittaa vuosittain n. 21 000 euron yhteiskunnallista säästöä.”

     Aivan totaalista hämäystä. Ei turvapaikanhakija ole työtön työnhakija. Voi pikemminkin ajatella niin, että jokainen hyväksytty turvapaikan hakija lisää työllistämistaakkaa, joten jokainen Suomessa vakituisesti asuva pakolainen työpaikan viedessään rasittaa yhteiskuntaa kaikkien muiden kulujen lisäksi n. 21 000€.

     Mitä järkeä on pistää rahaa turvapaikanhakijoiden kouluttamiseen ja työpajoihin, kun 50% heistä poistuu maasta joka tapauksessa?

   2. jaska jokunen

    Siis mikä taho on järjestänyt nämä koulutukset, työpajat ja harjoittelupaikat. Ethän vain laske mukaan kaikkea sitä joka olisi joka tapauksessa tehty valtion ja kuntien puolesta. TE-toimistot yms. näitä kursseja järjestävät ja tietääkseni näitä tarjotaan joka tapauksessa (olipa mukana mitään start-uppia tai ei) myös pakolaisille, erinäisten muiden kurssien lisäksi.

    Mielenkiinnolla seuraan että montako pakolaista saadaan näillä veromaksajien maksamilla rahoilla ja resursseilla oikeasti työllistettyä. Tuo kaarnavene-show pisti kyllä heti epäilemään että tässä on käynnissä pahimman laatuinen verovarojen pussitus omaan taskuun.

  3. Bogreol

   Juuri näin. Juttu eikun paranee ja paisuu. Vastineita kirjoitetaan, eikä ymmärretä lopettaa. Jankataan, ja väännetään rautalangasta, eikä mielipiteitä saada silti käännetyksi. Aiempaa kritiikkiä ei pitkäkään vastine kumonnut. Mikä tahansa ei taida enää kansalaisiin upota olipa tarkoitusperät kuinka ylevät ja hyvät tahansa. Joku tolkku se pitää olla verovarojen käytölle.

 41. Promeritistä

  Tämä koskee mädättäjä- yleä ja koko läntisen maailman mediakenttää:

  “NEW YORK TIMES’n pitkäaikainen julkaisija John Swaiton on todennut puheessaan vuonna 1974:

  “Vapaata lehdistöä ei ole olemassakaan, Te rakkaat ystävät tiedätte sen ja minä tiedän sen samoin.

  Yksikään Teistä ei rohkenisi lausua omia ajatuksiaan ja arvioitaan rehellisesti ja avoimesti. Julkaisijan tehtävä on pikemminkin pimittää totuus, suorastaan valehdella, vääristellä, panetella, nöyristellä – m a m m o n a n – jalkain juuressa ja myydä itsensä, maansa ja rotunsa kerta toisensa jälkeen jokapäiväisen leipäpuun vuoksi.

  Me olemme kulissien takaisen finanssivallan työkaluja ja alamaisia. Me olemme marionetteja, jotka hyppäämme ja tanssimme kun ne vetävät naruista. Meidän tahtomme, meidän suorituskykymme, vieläpä koko elämämme kuuluu näille miehille.

  Me emme ole muuta kuin älykkäitä prostituoituja.”

 42. Femi-nisti

  Rantalan mielestä on hiusten halkomista se, että käyttävätkö virkamiehet työaikaansa kaarnalaivojen parissa vai saako projekti puhdasta rahaa käteen. Olen samaa mieltä. Se on turhaa saivartelua, mutta onko johtopäätökseni siis täysin päinvastainen kuin Rantalalla arvellessani, että veronmaksajien kannalta on ihan yksi lysti, kuluuko raha työpanoksen vai puhtaan käteisen muodossa? Se on silti veronmaksajien taskusta pois, koska hehän sen virkamiehenkin paljon maksavat.

  1. Sä väsytät

   Hintalapun laskeminen joka tapauksessa olemassa olevien julkisten palvelujen hyödyntämiselle on tietysti tällä sivustolla uskonnon asemassa. Jos sille linjalle lähdetään ja kaikki tyrmätään heti alkuunsa yhteiskunnan kuppauksena, niin kenelläkään ei ole tuottamattomana oikeutta elää kahtakymmentä ensimmäistä elinvuottaan ja pääosin yritysten perustaminen pitää estää, sillä useimmat eivät aluksi tuota veronmaksalle kuin kuluja.

   Asetetaan kysymys näin: olisiko veronmaksajien taskussa nyt yhtään enemmän rahaa, jos koko tuo Rantalan talkooryhmä ei olisi tehnytkään mitään?

   1. yy

    Kuinka harhainen sinä oikein olet? Meinaat vakavissasi että Startup Refugees ei ole enää startup-yritys, vaan olet ylentänyt sen jo julkiseksi palveluksi?

   2. Femi-nisti

    Yhteistyö tai “mukana ovat logon kera” ei ole tavallista julkisten palveluiden hyödyntämistä. Mitä se mukana oleminen sitten tarkoittaisi, jos puhe olisi vain ihan normaalista julkisten palveluiden hyödyntämisestä? Miksi esim. Nokian verkkosivuilla ei lue, että mukana ovat nämä ja nämä valtion organisaatiot? Miksi Orvokki Ompelijan (nimi keksitty) yrityksen sivuilla ei mainosteta valtion organisaatioiden mukana olemista? Tästä erosta, kun sinähän ne erot kuulemma tunsit, johtuen voisi kysyä, että onko kyse muustakin kuin normaaleista julkisista palveluista, että onko tässä valtion taholta jotain muutakin satsausta. Onko?

    1. Sä väsytät

     Esitän, että julkisten tahojen vapaaehtoisen avun ja esimerkiksi neuvottelutilojen ilmaisen luovuttamisen hankkeen käyttöön väittäminen “verorahojeni käytöksi” on pikkusielujen väsynyttä saivartelua. Kun “150 000:nen kaarnavenettä” riemukkaan vahingoniloisena kouhottaneelle onkin valjennut, että nämä kaikki perkeleet ovat tosiaan tehneet hanketta vapaaehtoistyönä, niin pakkohan se on silti yrittää jotain negatiivista keksiä ja siihen kelpaa sitten vaikka sisäministeriön budjetti.

     Jos mikä tahansa julkisen tahon vapaaehtoinen apu hankkeelle tuottaa lisää verotaakkaa, niin voisiko Mikko Malliton arvioida seuraavan: kun virasto X:n osastopäällikkö antaa hankkeelle 15 minuutin puhelun aikana hyväksyntänsä, tarjoaa tyhjänä olevan neukkari F:n neljäksi tunniksi hankkeen palaveriin ja virasto saa nimensä tukijoiden listaan, niin paljonko Mikko Mallittoman verorahoja paloi tuon takia?

     1. Mikko Malliton

      Mikä ihmeen julkisen tahon vapaaehtoisuus? Onko se siis ikään kuin ilmaista, kun ovat omin luvin meidän palkkaamina lähteneet mukaan projektiin?

      Esimerkkitapauksesi kustannus on satoja euroja, mutta kun todellisuudessa neljän tunnin neuvottelussa on joukkueellinen viraston kampaviinerimiehiä mukana, niin pompataan tuhansien eurojen kustannuksiin jo ensimmäisestä kättelystä. Ja nämä kättelyt kun on käyty vaikka viiden viraston tai verovaroin pyörivän koulun kanssa, niin ollaan viisinumeroisissa luvuissa ensimmäisen palaveerauskierroksen jälkeen. Siitä vasta alkaa työ.

     2. Sä väsytät

      Julkisen tahon vapaaehtoisuus voi olla esimerkiksi tuon osastopäällikkö X:n sanat: meillä on neukkari F vapaana, voitte kokoontua siellä. Esimerkissäni ei ollut keksimääsi joukkueellista viraston kampaviinerimiehiä, vaan virasto ja osastopäällikkö yksinkertaisesti tarjosi tilan kannattamalleen hankkeelle ja sen vapaaehtoisille. Voisin taata, että tämän tyyppistä tukemista on juuri tapahtunut.

      Mutta sinun mukaasi vapaana olevan neukkarin käytöstä johtuen siis pelkästään Mikko Mallikas joutuu maksamaan veroja satoja euroja lisää?

      Eipä taida kannattaa jatkaa jankkausta julkisesta avusta ja sen hinnasta – olemme eri logiikkaplaneetoilta ja matkaa välissä on liian monta valovuotta.

     3. Mikko Malliton

      Ai, vain sinä saat esittää esimerkkitapauksia ja arvuutella millaista tukea ja mihin hintaan on jaettu. My bad!

      Meinaatko, että vasta sitten saa valittaa verorahojen käytöstä, kun summat pekkaa kohti liikkuvat tuhansissa euroissa? Eli raja menee jossain 10 miljardin euron kohdalla (2000€ x 5 milj.), sen alittavista kommarien kuvioista ei saa kysellä?

      Onko siis kaikki sellainen virkamiehen työ ja veroeurojen käyttö vapaaehtoista, minkä virkamies tekee omin luvin ilman hallituksen tai lainsäädännön suoraa käskyä?

      Todellakin olemme loogisesti eri planeetoilla ja siksi minä en pystykään unelmoimaan, sinä pystyt.

     4. Sä väsytät

      Nyt päästiin jo kommareiden kuvioihin – sillälailla.

      SR:n tukijoista osa on ilmoittanut antaneensa tukena ainoastaan tiloja väliaikaiseen käyttöön – en usko, että se tarkoittaa kampaviinerimiesjoukkuetta nostamassa palkkaa sinun verokammoisesta kukkarostasi. Mutta en osaakkaan sinun laillasi synkistellä, että kaikki jaettu ja muille annettu on aina minulta pois.

      Voit lukea alta viimeisen kommenttini Baghdad Barbersista, onko sekin kommareiden unelmointia?

     5. Mikko Malliton

      Alla itsekin toteat, ettei mitään Baghdad Barbers – nimistä yritystä ole olemassakaan eli unelmaahan sekin vain oli. Mutta älä suotta herää, sehän olisi negailua.

      Ok, osa on jonkun ilmoituksen (?) mukaan antanut vain tiloja käyttöön, mitä sitten? Kertoiko se nyt hankkeen kokonaisverorasitteen?

 43. Alaston Keisari

  Mitä tuo Rantala oikein vaahtoaa ja vaatii?

  Tuossa sen projektissa ei ole varsinaisesti mitään uutta, mitä Suomessa ei olisi jo tehty aiemmin:

  – Osaamiskartoituksia
  – Apua yritystoiminnan aloittamiseen
  – Työ- ja työharjoittelupaikkojen etsintää
  – jne.

  TE-toimistot ja aikuiskoulutusyksiköt tekevät ja ovat tehneet tuota vuosikausia!

  Tai korjataan nyt sen verran, että noin kovaa ja selvästikin herkkänahkaista julkkista ei ole aiemmin ollut projektin vetäjänä, eikä tuollaista määrää yrityksiä ole saatu näiden hankkeiden taakse.

 44. SETÄ

  Tästä taitaa olla kyse “Suomi 100 -ohjelman 150 000 euron tuki onkin myönnetty vuodelle 2017 eikä sitä ole edes maksettu” Nyt on noi massit vähän vaakalaudalla ja Rikua vähäsen kyrsii. Päitä siis vadille! Älä itke Riku, kaarna on onneksi monipuolinen materiaali ja minä tarjoan tässä auttavan käden loistoidealla jolla voi hakea entistä enemmän tukirahaa. Kas tässä: http://i.imgur.com/jXQpewQ.jpg

  1. Vaalit lähestyy

   Loistoidea, tuohon vielä Jari Litmanen ja Sami Hyypiä markkinamiehiksi niin menestys on taattu.

 45. Rikos Tutkija

  Mistä kaarnaveneissä käytetty kaarna on peräisin? Ei kai vain yön pimeydessä ole naapurin metsässä käyty kirveen kanssa raaka-ainetta hommaamassa?

  Tarkkailkaa lähiympäristönne puita, varsinkin vastaanottokeskuksen lähiympäristöä.

 46. Femi-nisti

  Hei, PB? Voisitteko julkaista kävijäluvut ennen ja jälkeen kaarnaveneiden keksimisen? Edes muutosprosenttina, koska kiinnostaisi nähdä, kuinka paljon ilmaista mainosta Rantala on teille tuonut.

 47. Analysti

  Riku,

  Ehkä haluat julkaista StartUp Refugeesin rahoituksen eriteltynä lähteittäin – ainakin tasolla julkisyhteisöt, yli 50% julkisesti omistetut yhteisöt, yhteiskunnan tukia saaneet yhdistykset ja säätiöt, ja yksityiset yritykset ja kotitaloudet.

  Data pöytään niin sillä asia selviää.

  1. Kyllästynyt

   Komppaus täältäkin.

   Tosin, Rantalahan on ilmoittanut, ettei Startup Refugees ole senttiäkään veroeuroja ole saanut käpälään, joten vain kaksi viimeksimainittua Analystin listaamaa lahjoittajaryhmää voivat tulla kyseeseen. Näinhän sen on pakko olla, muutenhan Rantala valehtelisi.

 48. Nuutti Väisänen

  Kansakoulusta muistelen aapiskirjan runoa:

  “Sataa niin kuin saavista,
  eikä kukaan aavista
  mitä minä keksinkään ikävään
  Oivan lastunpätkän löydän
  alta pöydän
  Siitä hienon laivan teen
  mastoineen ja purjeineen.”

  Olemme runonlausujakansaa….mitä paremmin rienaat, sitä enemmän tienaat.

 49. Nalle Luppakorva

  Kuvittelin, ettei Suomen koomisimman vasurin, eli kumiluoti-Jarin rimaa ylitä kukaan, mutta mitä vielä. Sieltä tulee Riku Rantala ja nostaa itsensä listalla kärkikahinoihin. Tämä tapaus saa jo niin koomisia piirteitä, ettei tosikaan. Tolkun ihmisillä on pokassa pitelemistä, ei kai tuota enää kukaan tosissaan voi ottaan?

  1. K.K

   Kyllä, nyt on oikein kunnon koomikot vauhdissa. Posse ja Putous ovat nykyisin niin väsyneitä ohjelmia, että kyllä Kumiluoti Jarin ja Kaarnavene Rantalan edesottamukset ovat paljon humoristisempaa seurattavaa. Tässä nyt on vaan sellainen tilanne, että ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, nyt puhutaan kuitenkin Suomen tulevaisuudesta ja viisaasta PISA kansasta.

 50. Bastardo Grande

  Hallusinogeenien pitkäaikaiskäytöllä on tunnetusti arvaamattomia seurauksia ja oikeastaan ihan millainen tahansa ‘itkupotkuraivari’ voi olla tulossa.
  Eniten ihmettelen, kahdessakin korkeakoulussa, jonkin verran aikaansa viettäneen kyvyttömyyttä katsoa peiliin.

 51. Laura

  Kaikkien Rantalaa kritisoivien (allekirjoittanut mukaan lukien) tulisi toki muistaa, että “kaarnalaivabusiness” rahoituksineen on vain myrsky vesilasissa verrattuna siihen liiketoimintaan, mikä häärää VOK:ien pyörittämisessä ja ympärillä, erilaisissa kotouttamispalveluissa, lakimiesten ja avustajien palkkioissa jne.

  SE systeemi käärii veronmaksajien rahoja toisiin taskuihin järkyttävällä tahdilla. SIIHEN kokonaisuuteen tulisi tutkivan journalismin ja kritiikin vihdoinkin sohaista ja kovaa. Miten jakakutuvat Maahanmuuttoviraston maksamat palkkiot (todelliset ylläpitokulut vs. kate omistajille)? Keitä on VOK:eja pyörittävien yritysten omistajissa ja hallituksissa? Onko joukossa poliittisia päättäjiä? Onko päättäjiä rinnakkaisbisneksissä (esim. laki- ja tulkkipalvelut)? Kuinka paljon turvapaikanhakijoissa on ikänsä ja taustansa valehdelleita? Kuinka paljon näitä “paremman elämän hakijoita” (Rantalaa siteeratakseni)? Maksetaanko näille janttereille silti ylläpito ja kuukausiraha vaikka sokea Reettakin näkee ja kuulee että eivät ole todelllisia hädänalaisia? Kenen intressissä on hidastaa palautuksia kaikin mahdollisin lainsäädännön? Kenen intressissä ylipäänsä oli päästää Ruotsin rajan yli 30 000 Dublin-maiden läpi seilannutta? Kuinka paljon kaikki tämä on yhteensä tullut suomalaisille maksamaan?

  NÄIHIN kysymyksiin haluaisin vastauksia.

  1. YLE = valemedia

   Ja se kaikki raha on pois jopa alkeellisesta tiestön huoltamisesta talviaikana, ja jopa kymmeniä ihmishenkiä menetetään turhan takia Suomessa kun tiet pidetään liukkaina ja hengenvaarallisina käyttäjilleen. Myös ammattikuljettajat, joista koko tavaraliikenteen toimivuus Suomessa johtuu joutuu koetukselle. Tavara ei liiku niin kuin sen pitäisi liikkua, tuollaisilla teillä on mahdotonta “tehdä töitä” eli ajaa rekkaa.

   Tämä vain yksi esimerkki miljoonasta epäkohdasta tässä täydellisen korruptoituneessa maassa nimeltään Suomi.

   Suomessa on tehty salainen vallankaappaus ja meitä johtavat täydellisellä tietoisuudella täydellisen kierot ja moraalittomat ihmiset.

   Tämä ei voi jatkua näin!!!!!!!!

 52. SETÄ

  80-luvulla naureskeltiin ku Andyllä oli viistoist donaa sukassa, nykyään röhönauretaan ku Ricky Beachalalla o sataviiskyt donaa kaarnabotskissa.

 53. Rainer Bergman

  Riku Rantala puhuu ‘Startup’ Refugeesin ‘yritystoiminnasta’, mutta kaikki tietää että kaarnalaivojen arvo = 0€. Ja että veronmaksajien rahaa on jo nyt palanut enemmän kuin jokaisen niiden myyntihinta kattaisi, eikä noita kuluja myyntituloista edes tilitetä (tietääkseni) myyntituloista! Kaarnalaivat eivät ole muuta kuin pelleilyä ja ihan yhtä hyvin voisi Rantala pistää anonyymit turvikset (joita ei edes suo oman valokeilaansa häiritsemään julkisiin esiintymisiin!) vaan suoraan kerjäämään!

  Sitähän tuo kaarnavene’bisnes’ on: kerjäämistä. Ei ole yritystoimintaa, ei mitään tekemistä startupien kanssa. Noista maksetaan tasan hyväntekeväisyyden takia, siksi kun halutaan auttaa ‘hädänalaisia’ turviksia, ei tuotteen takia. Varmasti moni on ostanut ja tukenut hommaa vain miellyttääkseen eli ‘lahjoakseen’ näitä tiettyjä piirejä: voivat kertoa ‘olevansa mukana’.

  Eikä meillä ole tietoa mikä osuus noista kaarnalaivoista on ostettu julkisen sektorin toimesta, tai julkisen sektorin rahoittamien tahojen toimesta, esim. onko SPR tai muu vastaava ostanut noita? Jokin ministeriö?

  1. Vaalit lähestyy

   Asia on juurikin noin, ihmetyttää puheet jostain bisneksestä kun kaikki tietää, että kaarnalaivat menevät kaupaksi vain tuolla kerjuu systeemillä. Ja kuinka kauan pakolaisten mielenkiinto riittää veistelemään kaarnalaivoja, kuukauden, vuoden, viisi vuotta?
   Kaarnalaivoja todennäköisesti myydään väkisin liikelahjoiksi ja nyt joulukin tuli sopivasti, joten valtion yritykset varmasti “ostavat” kaarnaveneitä joululahjoiksi, mutta olisi kiva saada tietää kuinka moni tavallinen kansalainen tuollaisen ostaa.

 54. Esa

  Hyvä Riku.

  Ymmärrätkö, että meillä nettoveromaksajilla, joihin itsekkin kuulut, jotka pidämme tätä maata
  pystyssä on pinna aika kireällä jo pelkästään noiden “I-Phone6” turistien ylläpidon maksamiseen?

  Sitten kun menet televisioon jollain haista paska tuotteella mainostamaan sitä, että “tähänkin saatiin 150 000€ tukea verorahoista” niin vieläkö ihmettelet miksi porukka hermostuu?

  150 000€ täysin hukkaan heitettyä rahaa.

  PS: Sä tiedät tuon itsekkin. Kunhan halusit “leikkiä” hyväntekijää mutta tällä kertaa leikit verorahoilla.

 55. Anonyymi

  Väännetään tämäkin vielä rautalangasta: en ole missään vaiheessa ns. doxannut eli jakanut PB:n henkilöllisyyttä luvattomasti julkisuuteen.

  Niin… Otit kuitenkin yhteyttä hänen työantajaansa vihjaillen laittomuuksista. Ja pikkupoikamaisesti vielä leveilit tällä byrokraatille kuvankaappauksin. Yritit siis vaikuttaa hänen toimintaansa painostamalla ja vihjailemalla uran hiekoittamisesta. Muille ihmisille jätit likaisen työn ja henkilöllisyyden paljastamisen twitterissä. Kehtaat vielä vaatia anonyymitonta keskustelua HS:n kolumnissa.

  Olen aina pitänyt sinua tekopyhänä ja hikisenä jätkänä. En kuitenkaan ole koskaan arvostanut sinua vähemmän Riku Rantala. Lopeta tämä uhriutuminen ja pyydä käytöstäsi anteeksi kuin mies.

  Muuten, typerämpää aasinsiltaa matkailuun saa hakea kuin kolumnisi aloitusvirke.

 56. Rantala:
  “Sitra toimii myös yhtenä [Start Up Refugees] verkoston rahoittajista. Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, jonka toiminta rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoittamisen tuotoilla – ei verovaroin.”

  Lause “Sitran toiminta rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoittamisen tuotoilla” löytyy Wikipediasta, ja pitää täysin paikkansa. Rantala ei kuitenkaan liene penaalin terävimpiä kyniä, sillä Sitran pääoma tulee 100-prosenttisesti valtion kassasta (veronmaksajien lompakoista). Kun Sitra sijoittaa tuottoisaan kohteeseen pääomaa, sille maksetaan siitä tuottoa. Tämäkin on välillisesti veronmaksajien rahaa.

 57. esko

  tilat
  koneet ja niiden huolto
  työkalut ja huolto tai uusiminen
  sähkö
  netti/puh. laskut
  vakuutukset
  varastointi
  materiaali
  kuljetukset
  työeläkemaksut
  työterveys
  markkinointi
  kirjanpito
  yms

  ja jos vielä verojen jälkeen joku pystyy itsensä kaarnalaivoilla elättämään, olisi Suomi pullollaan käsityöläisiä.

  Listan asiat ovat juoksevia kuluja, joten ensiavun jälkeen pitäisi firman jatkossa pystyä pyörimään omillaan

 58. Osku

  “Muuten olen sitä mieltä, että Karthago on tuhottava.”

  Tunnepitoinen ja toistorakenteinen pörinä, jossa puhutaan aiheen vierestä ja yritetään johtaa lukijaa pois itse aiheesta.

 59. MATUN KAVERI

  OTETAAS NYT RAUHALLISESTI!

  Kaarnalaivojen tekemiseen ei tarvita nettejä, koneita, tiloja ja muuta soopaa. Riittää lun matulla on mora ja pala kaarnaa, sen laivan voi vuolla vaikka kannolla istuen. Matu teollisuushalleja kaipaa hän on tullut savannilta ja tottunut yksinkertaiseen elämään savimajassa.

 60. Klassinen Liberaali

  Riku Rantala voisi vihdoin älytä, miten PB ei tee uutisia, se kommentoi niitä. PB muokkasi juttuaan Rantalan selvityksen jälkeen, joten itse en näe PB:n toiminnassa mitään väärää.

 61. lukija

  Riku, voitko kertoa kaarnaveneet ostaneen tahon?
  Vastuullisen median(tm) mukaan ne lahjoitettiin ulkomaisille toimittajille Slushissa.

 62. I.P Freely

  Riku Rantala:

  “EUROAKAAN SINUN TAI MEIDÄN MUIDEN MAKSAMIAMME VEROVAROJA EI OLE KÄYTETTY.”

  Riku Rantala:

  “On myös täysin eri asia, ovatko verorahoitteisesti toimivat julkiset yhteistyökumppanit rahoittaneet ”kaarnalaivaprojektia” vai käyttääkö virkamies työaikaansa tehdäkseen yhteistyötä oman hallinnonalansa hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Siitä inttäminen alkaa jo olla todellista hiusten halkomista. Rahaa ei ole tullut ja sillä sipuli.”

  Jos virkamies käyttää työaikaansa johonkin, niin verovarojahan siinä silloin käytetään. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää? Jos kerran herra kuumotusmiehen mielestä “vuodella ei luonnollisestikaan ole väliä”, niin muotoillaan asia sitten näin: kun virkamiehet käyttivät työaikaansa kaarnalaivoihin, niin verovaroja ON silloin käytetty ja sillä sipuli. Ne on käytetty edellisen vuoden budjettia laadittaessa, silloin kun on päätetty pitää listoilla niin paljon virkamiehiä, ettei niille kaikille riitä mitään oikeaa tekemistä, vaan jää luppoaikaa kaarnalaivailuun. Käytetty ne verovarat joka tapauksessa on. Edellisessä matkakolumnissasi oli korkeintaan viiden rivin verran matkakolumnia, kaikki loppu, otsikkoa myöten, oli juuri sitä klikkihuorailua, josta syyttelet nyt muita. Jos PB on mielestäsi rikkonut lakia, niin tee siitä rikosilmoitus, äläkä jatka klikkihuorailua vastineessasi monen kymmenen rivin verran. Häpeäisit, aikuinen mies olevinasi.

 63. Timonen

  Onhan tuo nyt päivänselvää että tuo Rantala ei välitä noista refugeista pätkän vertaa. Käärii vaan rahat omiin taskuihinsa.
  Sillähän tuo itse tuote on just noin ideaton ja halpa, se paistaa läpi. Jos se haisee huijaukselta se on sitä!

 64. Päistikka

  Ei tuon jutun otsikon johdosta uhriutuminen ole kyllä missään mittasuhteessa… Ihan yleisesti oli medioissa uutisia aiheesta kuvalla “kaarnalaivasta”. Mä näen PB:n jutunkin otsikon niin, että se “kaarnalaiva” on käsite, jonka sisällä on sitten sisältö. En ymmärrä miten tuosta pystyy uhriutumaan, niin muodikasta kuin se onkin.

  Tässä onkin samalla oiva paikka kritisoida ideaa turvapaikanhakijoiden aktivoimisesta päiväkoteihin lasten pariin. Kansallinen lainsäädäntömme lähtee siitä että lapset tarvitsevat erityistä ja etukäteistä turvaa kun heidän parissaan työskentelevien pitää esittää rikosrekisteriote. Poikkeuksena lyhytaikainen kesto, mitä henkilökohtaisesti ihmettelen samoin kuin sitä että tuosta lain suomasta turvasta ei pidetä kiinni. Säädös palvelee kuitenkin isompaa ja yli oman lainsäädäntömme yli menevää lapsen oikeuksien sopimusta. Siksi en voi käsittää millään sitä että loukataan noiden lapsen oikeuksien henkeä, mun mielestä ihan oikeuksiakin, ja edes ideana esitetään turvapaikan hakijoiden aktivoimista päiväkoteihin. Ketää se palvelee? Hakuvaiheessa ei voida tilastollisestikaan puhua koko ryhmästä YK:n määrittelemän pakolaisstatuksen omaavana. Itse asiassa ja edelleen YK:n mukaan tuota statusta vaille jäävä täytyy palauttaa. Jos tuollainen yleistyy, seuraava jousto osuukin sitten jo riskinä niille pakolaisstatuksen saaneille ja aletaan puoltaa aktiivisten palautuspäätöksen saaneiden oikeutta kuitenkin jäädä:palautettavien ryhmässä kun on varmuudella ainakin myös terroristeja, sotarikollisia ja juuri statuksen saaneiden vainoajia. En näe vielä hakuvaiheessa heidän ottamista mukaan yhteiskuntaan mitenkään inhimillisenä kun ottaa huomioon mitä se vaarantaa. Ne turvapaikan saaneet, joita tunnen, ovat varmasti myös olleet maahantulonsa jälkeen enemmänkin terveyspalveluja kuin aktivoimista vailla kokemustensa vuoksi.

  Turvapaikan hakijoilla ei tuota rikosrekisteriotetta edes ole, mutta juridisointi siten että olisivat tuon alle 3kk:n säännön piirissä loukkaa taustaselvittelyn epävarmuuden takia edelleen lapsen oikeuksia. Näen tuossa jonkinlaista lasten alistamista riskiIlekin, jos ei voida poissulkea faktoja lähtömaan kulttuurista yksilötasolla. Idea,poissulun jälkeen, on silti ihan kannatettava. Lapsista lähtee isompi muutos yhteiskunnassa, eikä heidän esimerkkiään ottaa ihmiset ihmisinä pidä vähätellä vaikutukseltaan aikuisiinkin. Jo pakolaisstatuksen saaneiden osalta on kotouttamissyistä perusteltua positiivinen syrjintäkin mielestäni, joten he tarvitsevat erilaisia vaihtoehtoja.

  Toivoisi Riku Rantalankin edes yrittävän ymmärtää kaikki kritiikki, eikä välittömästi uhriutua kunniansa tai muun osalta. Vähän samaa asennetta kuin päättäjissä on nähtävissä tuossa; sen sijaan että kiinnostaisi miksi kansasta osa jotenkin reagoi, niin valitaan hyökkäys. Hyökkäystä suojataan uhriutumalla jotta voidaan leimata tai muuten selittää ignooraus. Mä en yksinkertaisesti usko että oikeita pakolaisia vastaan on niinkään mitään kellään.

 65. Taunusstrasse

  Kaarnalaivan miehistö on pelkkä työkalu tässä suuremmassa koko euroopan laajuisessa vallankaappaushankkeessa

  Edeltä löytyvässä kommentissa mainittu Ruukinmatruunan artikkeli “Repressiivinen toleranssi eli kuinka kansakunta tuhotaan, osa II “, http://takkirauta.blogspot.fi/2011/03/repressiivinen-toleranssi-eli-kuinka.html

  “FRANKFURTIN KOULUKUNTA: SALALIITTO RAPPIOON”, http://isovimma.blogspot.fi/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html – Artikkelissa tuodaan esille mm.: Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan PITKÄAIKAISEN OPERAATIOSUUNNITELMAN näin:

  “Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

  Ylewatch-blogistin jo pitkähkön aikaa jatkunut seuranta siitä kuinka Yle lähes non-stoppina suoltaa mm. kultturimarxistista mädätyspropagandaa, tällä hetkellä erityisesti monikulttuuri-aivopesua, rajoittamattoman maahantunkeutuja-invaasion hyväksymisen edistämiseksi: http://ylewatch.blogspot.fi/

  Paljoa eivät Ylestä jälkeen jää samanlaisen propagandan suoltajina Brysselin Pravda ja ruotsinkielisellä puolella HBL – eikä koko läpimädäksi korruptoitu muukaan propaganda-media eli Lügen-Media (valehtelu-media) kuten saksalaiset sensuroimattoman median edustajat sanovat.

  Jos jollakulla riittää kiinnostusta ja kärsvällisyyttä, voi lukea myös varsin perusteellisen artikkelin “FRANKFURTIN KOULUKUNNAN KULTTUURIMARXISMI JA SEN YHTEYS SUOMALAISEEN KULTTUURIIN”,
  http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

 66. Alpha Capri Gemini

  Vasemmiston ideologian mukaan (P-)Afrikasta tulleet ovat pelkästään olosuhteiden uhreja. Täten Suomeen saapuessaan ovat vapautettu näistä näkymättömistä kahleista, joten ovat täysin kyvykkäitä ryhtymään pienellä koulutuksella ja rahallisella rohkaisulla koodareiksi ja yrittäjiksi. Verotetaan mielummin suomi tukehduksiin, kuin myönnetään omassa päässä on järjen kokoinen reikä.

 67. Juhani

  Startup-yrityshän se on verorahoilla porskuttava, liiketappiota tekeväkin startup-yrityskin.

  On kuitenkin aika naivia mennä televisioon kaarnalaivan kanssa ja väittää kirkasotsaisena, että tuollaisesta puuhastelusta seuraa vielä jotain positiivista suomalaiselle yhteiskunnalle. Tätäkin naivimpaa on olettaa, että ihmiset uskoisivat jotain noin käsittämätöntä soopaa.

  Toivoisin että Riku Rantala ja kumppanit osoittaisivat edes jonkinlaista avoimuutta lahjoituksilla ja verorahoilla pyörivän projektinsa kanssa. Laittakaa vaan nyt ne firmojen nimet ja liikeideat ihmisten näkyville, niin ihmiset pääsevät arvioimaan oletteko saaneet aikaan jotain muutakin kuin ylihintaista rihkamaa.

  1. Sä väsytät

   Yksi projektilla alkuun autettu yritys on Baghdad Barbers Helsingissä. Starttirahaa varmaankin saa, kuten mikä tahansa perustettava yritys, mutta muuten verorahoilla porskuttaminen ei taida tätä startuppia koskea.

   Tyontekijöita on Facebook-sivun mukaan kuusi – parturi ei ehkä elätä noita kaikkia täyspäiväisesti, mutta jos sattuisi elättämään, niin kuusi henkilöä vähemmän on tukien varassa.

   Naivia tai ei, mutta ei tuo minulle ylihintaiselta rihkamalta kuulosta, vaan hyvältä asialta. Ylipäätään en käsitä mikä pistää vastustamaan tällaista – joku voisi valistaa, miksi olisi parempi että nuo kuusi parturia eivät tekisi mitään?

   Mutta ei sitten niitä umpiväsyneitä “menkää sinne Bagdadiin parturoimaan”- kommentteja, kiitos.

   1. Matula

    Siis tuo neljän illan pop-up parturi Kalliossa viime kesäkuussa?
    Onko tuosta sitten poikinut oikea yritys?

    1. Ei perkele kun naurattaa niin paljon

     No ei tietenkään ole. Katso noita hintoja ja yllätys yllätys – CASH ONLY. Harmaa talous – musta tulevaisuus :) :)
     – Haircut short hair: 20-30 euros (depending of the work)
     – Haircut long hair: 30 euros
     – Haircut & blow dry long hair: 35 euros

     Neljän päivän aikana 57 asiakasta eli varovaisesti arvioiden 2000e fikkaan (mitkä alvit? mikä yrittäjän eläkemaksu? mikä vakuutus?…)

     Fantastinen menestystarina, sanoisi Käteinen.

     1. Sä väsytät

      Cash only voi tietysti tarkoittaa vain harmaata taloutta, eikä esimerkiksi sitä, että neljän päivän pop-up parturiin ei kannattane hankkia ensimmäisenä korttimaksulaitetta ja sopimuksia.

      Tuo sama parturi esittäytyi Slushissa marraskuussa sekä ilmeisesti toimii liikkuvana myös vokeissa. Rekisteröity yritys se ei ole tällä hetkellä ainakaan tuolla nimella, toimineeko sitten toistaiseksi osuuskunnan kautta.

     2. Sä lässytät

      “Tuo sama parturi esittäytyi Slushissa marraskuussa sekä ilmeisesti toimii liikkuvana myös vokeissa.”

      Ok, eli nyt meillä on siis joku 5-6kpl satunnaisesti hiuksia leikkaavia irakilaisia – jos arvioidaan että tuo Kallion pop-up on suuntaa-antava esimerkki niin neljän päivän aikana 57 asiakasta tekee ansiota about 90-120e per päivä per lätty. En hetkeäkään kuvittele että näistä on alvit ja muut suomalaisille yrittäjille pakolliset palkan sivukulut maksettu, mutta ei nyt takerruta siihen – vieraat ensin. Ymmärtänet kuitenkin että kukaan ei tule omillaan toimeen Suomessa tuollaisella rahalla joten jo lähtökohtaisesti nämä on olleet ja on edelleen täysipäiväisiä tukien varassa oleskelevia sossutapauksia. Nyt ne vaan ovat todennäköisesti LISÄKSI opetettu verojakiertäviksi ja vähiä starttirahoja imaileviksi – sekä TE-keskuksen, ELY:n että Kelan erityisresursseja vaativiksi spessucaseiksi. Kaikki tämä tapahtuu verovaroin, tulonsiirtoina suomalaisten työtätekevien taskusta. BKT voi toki kasvaa mutta se millään lailla auta Suomen taloutta jaloilleen.

      Se että tätä kehdataan esitellä hi-tech Slushissa jonain menestystarinana on mielestäni hävettävää järjen köyhyyttä – varmaan kukkahattujen huomionkipeydelle olisi muitakin foorumeita kuin Suomen ainokainen jollain lailla toimiva kansainvälisen teknologiainnovaatioviennin laukaisualusta. Ja se että hypetät että nää BaBarit kiertää vokeissa leikkaamassa hiuksia on surkuhupaisaa – kun olisihan niitä työttömiä partureita ollut tosiaan Suomessa omastakin takaa. Onko se niin kovin vaikea myöntää että kun maahan tulee kymmeniä tuhansia tulonsiirtojen turvin oleskelevia siirtolaisia niin maan taloudellinen huoltosuhde kärsii, mitä enemmän tulijoita sitä surkeampi tilanne kaikille. Se ei muuksi muutu Rantalan moralistisesta hyperventiloinnista. Olisitte edes rehellisiä tästä asiasta mutta kun ei kommunistit osaa kuin valehdella. “Mikä on mun on mun, ja mikä on sun on kans mun.”

   2. Ruutana

    “Starttirahaa varmaankin saa, kuten mikä tahansa perustettava yritys.”

    Väärin – starttirahat on korvamerkitty jo pidemmän aikaa pääsääntöisesti maahantunkeutujille, kantasuomalaisille niitä ei riitä. Mitä sitten kun starttiraha on kulutettu – defaultisti oleskelemaan jäänti Kelan tukien varaan loppuelämän ajaksi? Eikö olisi rehellisempää vain myöntää että koko “start-up” on olemassa vain ja ainoastaan PR-syistä?
    http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/te-toimistoissa-rahat-loppu-koskaan-aiemmin-ei-nain-tukalaa-katso-alueesi-tilanne/5218848

    Nämä taloudelliset siirtolaiset eivät ole työttömiä työnhakijoita, joita riittää suomalaisissakin yli puoli miljoonaa. Suomalainen ei niin vain pysty perustamaan parturia pääkaupunkiseudulla koska joutuu itse kustantamaan kaikki verot, vuokrat, eläkekulut jne. Niitä ei kanneta annettuna Suomi100 rahastosta. Samasta syystä työttämät bussikuskit eivät muualta Suomesta siirry Helsinkiin, koska heille ei makseta asumistukea ja muita harkinnanvaraisia tukia, toisin kuin maahantunkeutujille jotka eivät siis ole kansalaisia eivätkä työttömiä työnhakijoita. Etkö tajua miten käsittämättömän syrjivää kohtelua tämä on kantasuomalaisia kohtaan?

    1. Sä väsytät

     Lähde / todiste tuohon väitteeseen, että Helsinkiin muuttaneelle bussikuskille (tai kelle tahansa) ei makseta asumistukea tai harkinnanvaraisia tukia, kiitos.

     Nuo ovat lakisääteisiä tukia, jotka maksetaan kaikille samoilla edellytyksillä jos tulot ja menot täyttävät kriteerit.

     1. Mikko Malliton

      Minä en tiedä miksi ja mistä on kyse, mutta yli sossun hintarajojen vuokraamaani kämppään tulee aina ilmoituksen laitettuani tarjolle sossun maksusitoumusta lupaavia ulkomaalaisia, mutta ei suomalaisia sossuja.

      Tarkempia todisteita en tietenkään ala tästä laittamaan, joten unelmasi elää.

   3. Mikko Malliton

    “Starttirahaa ei heru parturille”

    http://utain.uta.fi/uutiset/starttirahaa-ei-heru-parturille-0

    Parturikampaajista on muuten järjetön ylitarjonta, palkkatasot poljettu pakkoyrittäjyydellä luokkaan 1000€/kk tai jopa alle. Ei meillä siis varmaankaan ollut tarvetta tuollekaan firmalle. Mutta sehän ei tietenkään ole Bagdadin parturien syytä, hyvä kai että jotain yrittävät. Eikä se ole Rantalan syytä, mutta turha väittää parturifirmojen Suomea hyödyttävän.

    1. Sä väsytät

     Ok, parturi vuonna 2012 ei saanut starttirahaa. Onko johtopäätös tuosta päätöksestä, jonka perusteita emme tiedä, että kukaan kantisparturi ei ole sellaista koskaan saanut, eikä tule saamaan? Kantispartureista on varmasti paikasta riippuen ylitarjontaa, irakilaislähtöisistä partureista tuskin on. Potentiaalinen asiakaskunta ei liene näillä ihan sama.

     Jos starttirahaa hakee vuoden loppupuolella vaikka sitten maailman timanttisimmalla idealla, voi olla varma että ainakin pääkaupunkiseudulla määrärahat ovat loppu. Tämä oli tilanne 15 vuotta sitten paremmassa taloustilanteessa ilman pakolaiskriisiä ja on sitä myös nyt.

     1. Mikko Malliton

      Ok, rasistinen peruste starttirahanjaossa on siis paremmissa piireissä ihan ok.

      Varmaan myös suomalaiselle ravintoloitsijalle Kontulaan olisi ok jakaa starttirahaa ja jättää mamuravintoloitsija ilman. Ai niin, mutta sehän ei olisi positiivista rasismia.

     2. Sä väsytät

      En tiedä niistä paremmista piireistä, mutta minun mielestäni ja uskoakseni starttirahan jakajien mielestä pääasia on, onko liiketoiminnalle edellytyksiä, eikä syntyperä.

      Jos kantisravintolalla Kontulassa on vakuuttavammat perusteet ja laskelmat hakemuksessaan kuin mamulla ja molemmille ei riitä tukea, niin totta kai rahat sitten kantikselle.

      Starttiraha on suunnilleen perusturvan suuruinen – ihan hirveää rahanhaaskausta ei taida tapahtua jos joku ylipäätään siirtyy perusturvasta starttirahalla tuetuksi yrittäjäksi, oli se sitten kantis tai mamu. Kaikkien kuluvaikeroijien lohdutukseksi voi sanoa, että yrittäjäksi siirtyneen on käytännössä lähes mahdotonta saada starttirahan lisäksi muita tukia, ellei lopeta yritystään. Ja silloin pääsee vielä kolmen kuukauden täysin rahattomalle karenssiajalle miettimään mitä tuli tehtyä.

     3. Mikko Malliton

      Vaikkei starttirahassa sinänsä kadehdittavaa olekaan muille kuin heille, jotka eivät sitä saaneet, niin kyllä se mm. kilpailua vääristää ja jos sen turvin vielä saadaan ikuinen oleskeluoikeus maahan, niin tappiollehan homma menee.

 68. Onneksi muutin maasta - muuten voisi v*tuttaa

  Tämä Startup Refugees ei siis ole mitään muuta kuin glorifioitu Virikesoppi. Muistattehan tuon Lieksan kaupungin kotoutumisprosessikaavion, jossa “kolmen vuoden aikana käydään läpi asumis- ja terveyspalvelut ja edetään perheenyhdistämisen, harrastusten ja virikesopen kautta kohti kotoutumisen kliimaksia eli sosiaalitoimen sähköistä asiakkuutta”.
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hallaaho%20kotouttaminen-41634

  Jokaisen maahanjäävän maahantunkeutujan elinkaarikustannus on luokkaa 1 000 000 euroa. YLE:n monikulttuurisuuslähettiläs Rantalan puuhastelu haittaa taloudellisesti Suomen hupenevia nettoveronmaksajia: 1) Ainakin sekundaarisena tavoitteena lienee projektin julkisuuden kautta painostaa Migriä myöntämään oleskelulupa näille kaarnalaivainsinööreille (koska olennaiset siteet Suomeen bla bla bla), ja 2) Kyseessä on verovaroin täysin kustannettu päällekkäinen (redundantti) toiminta sosiaaltoimen/Kelan/Migrin kanssa. Miksi Suomessa AINA tehdään kaikki mahdollinen veronmaksajien taakan maksimoimiseksi?

  1. Sä väsytät

   Yläpuolella on esimerkki Baghdad Barbers -parturista. Omistajan tai omistajien täytyy käsittääkseni olla jo oleskeluluvan saaneita. Työntekijät voivat olla edelleen turvapaikanhakijoita tai eivät.

   Jos ja oletettavasti kun tuo parturi on syntynyt hankkeen ansiosta etsimällä, koordinoimalla ja opastamalla eri vastaanottokeskuksista parturit yhteen perustamaan yritys, niin väitätkö että sosiaalitoimi/Migri/Kela tarjoavat vokeissa tuollaista kokoavaa toimintaa porukalle, josta osa ei todennäköisesti puhu englantia. Enpä usko.

   Jos sitten kaarnalaivainsinööreiksi kutsumistasi parturin työntekijöistä joku on edelleen turvapaikanhakija ja saa työnsä ansiosta helpommin oleskeluluvan ja siirtyy vokista työtä tekeväksi veronmaksajaksi, niin tosiaanko kyseessä on Suomen hupenevia veronmaksajia haittaava puuhastelu? Että ei vaan puuhata tällaisia vapaahtoisvoimin, niin veroeurot säästyvät.

   1. Mikko Malliton

    Aivan oikein. Väliaikaisesta parturintyöstä ei ole Suomen kansantaloudelle ja veronmaksajille mitään hyötyä. Jos väliaikaisen parturintyön turvin vieläpä saadaan turvapaikka ja sen jälkeen parturi on keskimääräinen turvapaikansaaja kustannusvaikutuksiltaan, niin persnettoa tulee.

    1. Sä väsytät

     Kyse koko hankkeessa on siitä, että se oleskeluluvan saava perustaa mahdollisimman ajoissa yrityksen tai menee turvapaikanhakijoiden perustamaan yritykseen töihin, eli ei sitten ole keskimääräinen turvapaikanhakija kustannusvaikutuksiltaan.

     Jos parturi ei ole kuin väliaikainen duuni, niin hyötyä ei juuri tule, mutta jos siitä joku saa pysyvän työn hankkeen ansioista, niin persnettoako sekin tarkoittaa? Kerrataan nyt vielä, että apuraha hankkeelle on kuitattu, jos kymmenisenkin turvapaikanhakijaa pääsee yrityksen tai työn avulla kokonaan omilleen, eikä jää nostelemaan tukia. Sinulle tuo tarkoittaa unelmointia, minulle se kuulostaa aivan mahdolliselta minimitavoitteelta.

     1. Sä väsytät

      Tuo kymmenen työllistyvää turvapaikanhakijaa riittää yhden vuoden aikana kuittaamaan hankkeen tukikulut.

     2. Mikko Malliton

      Jos ja kun maassa on ollut aivan riittävästi ja liikaakin partureita tähänkin saakka, niin uudet parturit jakavat vain sitä samaa kakkua, eivät tuo kansantalouteen mitään lisää. Jos he vielä ovat maassa nimenomaan parturiutensa perusteella, niin he ovat taloudellinen taakka Suomelle, taakka osuu ensimmäisenä parturikampaajien ammattikuntaan kakkusiivujen kutistuessa.

      Jos työn ainoa arvo on saada samalle kakulle uusi jakaja, niin tukien nostelu olisi aivan yhtä hyödyllistä kansantalouden kannalta.
      No ok, ainahan uudet yrittäjät koventavat kilpailua, mistä voi olla jonkunlaista hyötyäkin kansantaloudelle, mutta melko marginaaliseksi jäänee parturikampaamoalalla.

      Voihan se tosiaan olla, että tämä Startup Refugees lopulta jää Suomelle voitolliseksi hankkeeksi, mutta oli tämä reilun vuoden ajan pähkäilty kaarnalaiva-innovaatio silti aivan hulvaton ja hyvin kertova tapaus koko mokutuskulttuurista.

   2. Mikko Malliton

    Google muuten löytää Bagdadin partureilta neljän päivän pop-up-parturointia kesältä ja Slushissa heti perään leikkasivat tukkaa seuraavan kerran. Ei tuo nyt ihan oikealta yritykseltä vaikuta.

    Tämä kopiona Hommaforumin Ikuturson tutkivan journalismin tuloksena:

    “Yritystietojärjestelmä YTJ tietää kertoa
    Baghdad Barbers -nimistä yritystä ei ole olemassa
    Just Fix It on 2010 perustettu Finströmiläinen ruotsinkielinen toiminimi. Eli sen nimistä yritystä ei saa perustaa
    Fair Start-nimistä yritystä ei ole olemassa
    Elokuvantekijöiden mediatuotantoyritys Reffin Moviesia ei myöskään löydy YTJ:stä.

    Onko siis yrityksiä perustettu vai ei?”

    1. Sä väsytät

     Tuo yritysten toimintamuoto ja lainsäädäntö suhteessa turvapaikanhakijoiden perustettaviin yrityksiin on asia, joka Rantalan kyllä olisi syytä valaista.

     Turvapaikanhakija vokissa ilman oleskelulupaa ei varmaankaan voi perustaa nimiinsä yritystä. Mikäli parturin ja noiden muiden yritysten ihmiset ovat kaikki vielä päätöstä odottavia vokkilaisia, niin todennäköisesti joku osuuskunnan kaltainen viritys vaaditaan toimimiseen.

 69. Kp

  Pointti oli kuitenkin että kaarnalaivija tehtäisiin, siihen ei vastineessa mainittu mitään. Ainoastaan jankattiin miten kaikki mediat jotka ei miellytä on valhemedioita. Valhemedioita ei ole olemassakaan vaan kaikki on joidenkin mielipiteitä asioista, miellyttää ne rantalaa ja kumppaneita tai ei.

 70. Pekka Paananen

  Vaikka en matuista tykkää niin en silti kehtaisi “aikuisten näköisiä lapsia” pyytää kaarnaveneitä tai suoria metallilätkiä tekemään ja väittää heille vielä että tässä armoton bisnes teille ja tällä työllistytte. Tuo jos joku on ihmisarvoa alentavaa. Kun takana on mukamas olleet nuo mainitut tahot niin kyllä jotain muuta olisi pitänyt syntyä varsinkin jos 1000 heistä on kartoitettu. En yhtään ihmettele kansalaisten ärtymystä kun mukana on olut verovaroin yllä pidettyjä laitoksia. Kun miettii mitä tuolla on aikaan saatu nii herää kysymys todellakin että kannattaako enää yllä pitää noita laitoksiakaan. Jos ideanne todellakin on kaarnavene ja metallilätkä niin ajatusköyhyyttä on ja ollaan liiankin kaukana todellisuudesta. Riku, eikö tullut mieleen jo etukäteen minkälaisen suihkun saatte noilla esityksillä jos mukana on ollut “osaavia” yrityksiäkin?

 71. Herätkää

  Suomen julkisyhteisöjen menojen suhde bruttokansantuotteeseen kasvoi Tilastokeskuksen tuoreimpien tietojen mukaan 56,7 prosenttiin vuonna 2012.

  Kaarnalaivamiehistön puuhastelu tarkoittaa selkosuomella, että virkakyösti, tai siihen rinnastettava ( esim RRantala ) myy kaarnalaivoja toiselle virkakyöstille jonkun kolmannen rahoilla.

  R Rantala ei suinkaan ole mikään yrittäjä, kun kaikki tulot tulevat julkiselta sektorilta.
  Oikea nimitys lienee jossain kuppaaja- verenimijä tasolla

  Sdpn ja viherpiiperöiden yhteinen kannatus on jossain 30% kieppeillä, niin on varma että myyjiä, halukkaita kaarnavene valmistajia ja ostajia riittää niinkauan kun maksaja löytyy ulkopuolelta, eli yksityiseltä sektorilta kyetään verottamaan rahaa julkiselle puolelle, eli niille 700 000 virkakyöstille.

  Tässähän ei ole järjen hiventäkään koko puuhastelussa, mutta ei anneta faktojen turhaa häiritä hyvää tarinaa.

  1. Sä väsytät

   Madventures on suurimman maailmanlaajuisen levityksen saanut suomalainen tv-ohjelma. Kerrohan mitkä tulot tuosta ohjelmasta ja sen myymisestä aikoinaan tulivat julkiselta sektorilta?

   Herrojen yrityksen tilanne lehtijutun mukaan: http://www.iltalehti.fi/talous/2016051621569397_ta.shtml

   Tuotantoyhtiö tuottaa tällä hetkellä ohjelmia YLE:lle, mutta voisit ehkä silti lähettää linkin kirjanpitotietoihin, joiden perusteella väität tietäväsi, että koko 1,3:n miljoonan liikevaihto tulee julkisilta tahoilta ja että ei se Rantala mikään yrittäjä ole.

   Sitäpaitsi onko suomalaisen tuotantoyhtiön kiellettyä myydä ohjelmia YLE:lle? Docventures ja Sound Tracker ovat mielestäni päteviä mielenkiintoisia ohjelmia, ja hyvä että YLE saa ja ostaa niitä Suomesta, eikä maailmalta.

   Veikkaanpa, että päinvastoin kuin Rantala, sinä se et ole mikään yrittäjä, etkä pysty sulattamaan kun vähemmän oikeistolaiset sellaisena pärjää. Luulisi tällä palstalla yrittäjille respectiä lohkeavan, mutta kun nämä kyseiset yrittäjät ovat valmiita vapaaehtoisesti jakamaan jotain, ja varsinkin vielä turvapaikanhakijoille, niin eihän se oikeistovinkkelistä millään käy.

 72. Valhemedian savuverho

  Mielestäni tämä koko kaarnalaiva ja Sipilägate on puhdas savuverho paljon suuremmalle puhallukselle, jossa kaikki valtapuolueet ahkeroivat kilvan

  Suurin on ehdottomasti koko Sote-puhallus, julkinen sektori nihiloidaan pikkuhiljaa nollille, sen jälkeen alkaa puhdas rahastus. Seuraava rahastus tapahtuu kun ” terveysfirmat” myydään monikansallisille jäteille.

  Senjälkeen köyhillä ei ole enää varaa sairastaa, eikä tulla vanhaksi. Hinnat vähintäänkin kymmenkertaistuvat.

  Toinen on tuulivoimahuijaus, kokoluokkakin on 1300 x suurempi kuin kaarnalaivoissa. Seuraavien 10 vuoden ajan. Siis joka vuosi.

  Se on jo niin paljon rahaa, että sitä on jo vaikeampi edes käsittää huijaukseksi.

  Jos terveysfirmoihin ja tuulivoimaan sijoittaneiden ”ulkolaisten sijoittajien” yhtiö-ketjut ja muut veronkierto viritelmät, joita omistuksiksi kutsutaan, kyettäisiin purkamaan, niin takuulla Beneficial owner rivit olisivat täynnä suomalaisia nimiä.

  Ei suomalainen poliitikkokaan suinkaan ole niin typerä, että antaisi näin tuottavan lypsylehmän ns. “ulkolaisille sijoittajille”

  Hah hah haa

  Suomalaisella lugenpressellä ei ole halua eikä kykyä selvittää tätä businesta.

 73. Facto por favor

  Hyvä nimimerkki “Sä väsytät”

  Lainauksia:

  “Cash only voi tietysti tarkoittaa vain harmaata taloutta, eikä esimerkiksi sitä, että neljän päivän pop-up parturiin ei kannattane hankkia ensimmäisenä korttimaksulaitetta ja sopimuksia.”

  Onko neljän päivän pop-up parturi myös vapautettu kaikenlaisista vero- yms maksuvelvoitteista? Jos on, niin laitatko jonkun linkin lainkohtaan, jossa tällainen toiminta sallitaan? Jos maksut taas on hoidettu, niin mitä kautta ne on hoidettu?

  “Jos ja oletettavasti kun tuo parturi on syntynyt hankkeen ansiosta etsimällä, koordinoimalla ja opastamalla eri vastaanottokeskuksista parturit yhteen perustamaan yritys”

  Niin siis mikä yritys? Lähde / todiste tuohon väitteeseen, että yritys on tosiaan perustettu, kiitos

  “Tuo sama parturi esittäytyi Slushissa marraskuussa sekä ilmeisesti toimii liikkuvana myös vokeissa. Rekisteröity yritys se ei ole tällä hetkellä ainakaan tuolla nimella, toimineeko sitten toistaiseksi osuuskunnan kautta.”

  Ahaa, eli nyt sitä yritystä ei siis olekaan perustettu. Minkä osuuskunnan kautta Bagdadin parturit siis toimivat? Lähde / todiste tuohon väitteeseen, että toimitaan osuuskunnan kautta, kiitos. Päästään sitten samalla tarkistamaan sitä kautta, että onko tämä “yritys” toiminut muuten kuin neljä päivää + Slushin, ja onko lakisääteiset maksuvelvoitteet hoidettu.

  Jos parturit ovat toimineet muulloinkin kuin 4+Slush päivää, niin eikä ole varsin outoa, että koko internetistä ei löydy pienintäkään mainintaa siitä toiminnasta? Edes facebook postausta? Vaikka normaalistihan tämän sektorin projekteja hehkutetaan aamutelevisiota myöten, jos edes jotain on tapahtunut.

  Jos esittämillesi väitteille ei löydy mitään perusteita, niin voitko lopettaa noiden väitteiden spämmäämisen tänne? Perusteettomien väittämien postaaminen on “valemediaa”, ja sellainen tekee idolisi Kuumotusmiehen hyvin hyvin vihaiseksi.

  1. Sä väsytät

   Parturiväitteideni pohjana on Startup Refugeesin ilmoitus, että n. 25 yritystä on perustettu tai perusteilla ja 20:ntä yritystä on tuettu. Kun Baghdad Barbers kerran oli mukana Slushissa esittäytymässä ja lehtijutussa mainitaan, niin oletan sen olevan yksi noista ilmoitetuista yrityksistä.

   On totta, että tuollaisella nimellä ei yritystä YTJ:stä löydy, joten lisätietojen tivaaminen on ihan perusteltua. Mutta en usko että Rantala & Co ovat niin pöllöjä, että esittelisivät esimerkkinä olematonta yritystä, vaan toimintamuodolle tai sen rekisteröimättömyydelle on toistaiseksi joku lainsäädännön tai olosuhteiden aiheuttama selitys. Tuon selityksen hanke voisi kyllä kertoa.

   Kommenttini eivät ole “mediaa”, vaan kommentteja. Päivän byrokraatti kantaa ottavana mainosmyyntiä tavoittelevana blogina on, jos nyt ei varsinaista mediaa, niin ainakin lähellä sitä.
   PB mainosteli taustoja selvittämättä 150 000:nen euron kaarnavenettä ja joutui sitten faktojen edessä “uskomaan” ja korjaamaan, että sellaista ei ole. Minä kerron kaarnaveneinsinööreistä jankkaaville esimerkin parturista, eli sellaisesta yrityksestä jota tällä hankkeella tavoitellaan. Jos tuo yritys paljastuu jatkossa olemattomaksi ja joudun faktojen edessä “uskomaan” sen, niin väitettäköön minua sitten vaikka valemeedioksi.

   Valemedian titteli jää kuitenkin niille, jotka koittavat hankkia näkyvyyttä ja mainostuloja harhaanjohtavilla kohutarinoillaan – tarinoilla, jotka muuttuvat kummasti “vain vitseiksi ja satiireiksi”, kun jutun kohde uskaltaa vaatia faktapohjaa väitteille ja otsikoille.

   PB:n kunniaksi täytyy toki mainita, että Rantalan vastine on rehdisti julkaistu ja nyt kun päätoimittajakin on olemassa, niin se satiirin ja pakinan vääntäminen oikeistovinkkelistä on jatkossa vastuullisemmalta pohjalla. Ehkä tämän hässäkän jälkeen seuraavaan juttuun kaivetaan jo ne oleellisimmat taustatiedot pohjiksi etukäteen.

   1. Mikko Malliton

    Ei myöskään internet tunne parturiliikettäsi muuten kuin noiden kahden tapauksen verran. Ei ole pysyviä yhteystietoja, osoitetta, nettisivua..
    Ja jos nyt turvikset toistensa turpia parturoivat, niin silläkö Suomi nousee?

    1. Sä väsytät

     Vastaavasti: jos turvikset toistensa turpia parturoivat, niin onko puuha jotenkin sinun kukkarostasi pois? Tai edes kantispartureiden kukkarosta – jos ja kun turviksilla ei ole varaa lähteä 92 tai 315 euron kuukausittaisella vastaanottorahalla edes vokista kilometrien päähän kylille käymään, niin uskotko että käyvät viikoittain siellä Jaanan salongissa partaansa muotoiluttamassa?

     1. Fool's name

      Niin kauan kuin turvikset ovat tosiasiallisesti suomalaisten veronmaksajien elättejä, on heidän läsnäolonsa täällä meidän kukkaroistamme pois. Ihan sama, mitä nypläävät.

      Siinä ei ole mitään mieltä, että turvapaikanhakijoita kovasti yritetään osallistaa suomalaiseen yhteiskuntaan, koska iso osa heistä saa kielteisen oleskelulupapäätöksen, ja niin pitää saadakin. Monikulturistit, globalistit ja vihervasemmisto noin yleensä eivät joko ymmärrä tai halua myöntää, että turvapaikkasysteemiä ei ole tarkoitettu parempaa elämää tavoitteleville elintasopakolaisille eikä se ole mikään siirtolaisuuden väyläksi tarkoitettu mekanismi vaan äärimmäinen apu henkilökohtaista vainoa pakeneville ihmisille, joita turviksissa ei ole paljon. Lähi-Idän ja Afrikan ongelmat eivät ratkea väestönsiirrolla Eurooppaan, mutta Eurooppa kyllä tuhoutuu siinä touhussa.

      Verovaroin tp-hakijoille ei pidä tarjota kuin aivan välttämätön minimi; kannattaa satsata varoja ennemmin perusteeliseen turvapaikkaselvitykseen. Omalla rahallaan kuka vain voi tietysti kotouttaa turviksia niin maan perkeleesti, jos haluaa. Pakolaisstatuksen tai muun suojeluun perustuvan oleskeluluvan saaneet ovat eri juttu, mutta ei heillekään yhteiskunnan varoilla maksettavaa erityistukea pidä rajattomiin olla. Esimerkiksi loputtomiin jatkuvat tulkkipalvelut eivät kannusta suomen kielen opiskeluun. Tänne muualta tulleiden velvollisuus on ollla oma-aloitteisia, sopeutua ja oppia täkäläiset käytännöt ja kieli, ei toisin päin. JA alkuperäinen tarkoitushan oli, että turvapaikka, asylum, on vain väliaikainen ratkaisu – omaan maahan palataan heti, kun se on mahdollista. Näin pitäisi toimia edelleen.

      Mutta turhaa lässytystähän tämäkin on: tänään maahanmuuton ministeriryhmä linjasi suuressa viisaudessaan, että kuntien pitää tarjota laittomille maassaolijoillekin majoitus, ruoka ja lääkkeet. Kenenkään ei siis ole hengissä pysyäkseen välttämätöntä lähteä pois täältä. Ja kun pakkopalautukset vaikka Irakiin ja Somaliaan eivät onnistu, niin kaikki niistä kotoisin olevat jäävät halutessaan joka tapauksessa tänne, tahdoimme me tai emme. Onnea, Suomi, kuulumme kaikille!

     2. Mikko Malliton

      No on tietenkin, kun valtio maksaa turvikselle ne rahat, joilla turvis maksaa toiselle turvikselle parturointinsa.

      Mutta joo, jos oletetaan, että turvikset ovat joka tapauksessa Suomessa veronmaksajien lemmikkeinä, niin aivan sama miten paljon keskenään rahaa siirtelevät ja tukkaa leikkaavat. Kunhan se toistensa tukkien leikkely ei vaan ole peruste jäädä maahan, kuten sinäkin olet esittänyt olevan.

      Kyllähän ne kylillä näyttävät ja kuuluvat liikkuvan. Ei siitä vokkirahasta kyllä luulisi 25€:a parturiinkaan liikenevän. Vai miten ne Bagdadin Barberit tienaavat “yrityksellään”?

     3. Facto por favor

      Mitäpä jos pelkästään VELVOITETTAISIIN asukkaat tekemään töitä vastaanottorahansa eteen? Parturointia, liinavaatehuoltoa,siivousta, ruoanlaittoa, kiinteistön ylläpitoon liittyviä tehtäviä, ja niin edelleen?

      Ei tarvitsisi Riku Rantaloiden kerjätä satojen tuhansien koordinaattorirahoja veronmaksajilta. Kenenkään ei edelleenkään olisi pakko tehdä töitä, mutta silloin ei tietenkään myöskään saisi veronmaksajilta lahjana muuta kuin ruoan ja katon päänsä päälle. Miksi tämä järjestely ei käy? En usko, että ainakaan veronmaksajilla olisi mitään tätä järjestelyä vastaan.

    1. Sä väsytät

     Miksi lopettaisin? Siksikö, että sinä niin nokkelasti käsket? Keksi joku edes vähän omaperäisempi solvaus, niin saatan jopa joskus lopettaakin.

   2. Facto por favor

    “Parturiväitteideni pohjana on Startup Refugeesin ilmoitus, että n. 25 yritystä on perustettu tai perusteilla ja 20:ntä yritystä on tuettu. Kun Baghdad Barbers kerran oli mukana Slushissa esittäytymässä ja lehtijutussa mainitaan, niin oletan sen olevan yksi noista ilmoitetuista yrityksistä.?

    On totta, että tuollaisella nimellä ei yritystä YTJ:stä löydy, joten lisätietojen tivaaminen on ihan perusteltua. Mutta en usko että Rantala & Co ovat niin pöllöjä, että esittelisivät esimerkkinä olematonta yritystä, vaan toimintamuodolle tai sen rekisteröimättömyydelle on toistaiseksi joku lainsäädännön tai olosuhteiden aiheuttama selitys. Tuon selityksen hanke voisi kyllä kertoa.”

    Jos kerran vaadit muilta faktojen tarkistusta, niin näytä silloin itse esimerkkiä ja lopeta itsekin VÄITTEET, OLETUKSET, ja USKOMISET, ja tyydy pelkästään tietoon. Muussa tapauksessa joudut antamaan myös muille tilaisuuden pelkästään OLETTAA, VÄITTÄÄ ja USKOA asioita, ilman että hyökkäät kirjoittajan kimppuun sen jälkeen, JOS oletus ei satukaan osumaan oikeaan. Kuten PB:lle kävi. Motiivit oletuksille eivät pyhitä niitä, olivat ne sitten kaupallisia, tai tehty pelkästään vasuripropagandan syytämisen ilosta.

    Puhut toistuvasti 25:stä YRITYKSESTÄ. Mistä tämä tieto on peräisin? Linkki? Minä en ainakaan nopealla etsimisellä löydä muuta kuin viittauksen ainoastaan “20:een perustettuun TAI perusteilla olevaan yritykseen” Mistä tämä yllättävä yli 25% kasvu siis? Lisäksi, koska samaan soppaan on tarkoituksella sotkettu perustetut JA perusteilla olevat yritykset, niin jokainen voi tehdä omat päätelmänsä siitä onko perustettujen yrityksien määrä lähempänä yhtä, vai yhdeksäätoista. Jäämme kuitenkin odottelemaan tarkempia tietoja tästä. Jopa muutamakin oikeasti perustettu yritys olisi mielenkiintoinen tieto: niistä päästäisiin nopeasti näkemään, kuinka yrityksellä oikeasti menee, ja ennen kaikkea kuinka suurelta osin yrityksen liikevaihto on peräisin veronmaksajien taskusta. Jos ja kun näitä ei haluta kertoa, niin minä puolestani USKON, että se että näitä juttuja ei avoimesti kerrota, ei ole sattumaa

   3. Facto por favor

    (TUPLAPOSTAUS, toinen taisi pompsahtaa väärään väliin)

    Nimimerkki “Sä väsytät” kirjoittaa:

    ”Parturiväitteideni pohjana on Startup Refugeesin ilmoitus, että n. 25 yritystä on perustettu tai perusteilla ja 20:ntä yritystä on tuettu. Kun Baghdad Barbers kerran oli mukana Slushissa esittäytymässä ja lehtijutussa mainitaan, niin oletan sen olevan yksi noista ilmoitetuista yrityksistä.?

    On totta, että tuollaisella nimellä ei yritystä YTJ:stä löydy, joten lisätietojen tivaaminen on ihan perusteltua. Mutta en usko että Rantala & Co ovat niin pöllöjä, että esittelisivät esimerkkinä olematonta yritystä, vaan toimintamuodolle tai sen rekisteröimättömyydelle on toistaiseksi joku lainsäädännön tai olosuhteiden aiheuttama selitys. Tuon selityksen hanke voisi kyllä kertoa.”

    Jos kerran vaadit muilta faktojen tarkistusta, niin näytä silloin itse esimerkkiä ja lopeta itsekin VÄITTEET, OLETUKSET, ja USKOMISET, ja tyydy pelkästään tietoon. Muussa tapauksessa joudut antamaan myös muille tilaisuuden pelkästään OLETTAA, VÄITTÄÄ ja USKOA asioita, ilman että hyökkäät kirjoittajan kimppuun sen jälkeen, JOS oletus ei satukaan osumaan oikeaan. Kuten PB:lle kävi. Motiivit oletuksille eivät pyhitä niitä, olivat ne sitten kaupallisia, tai tehty pelkästään vasuripropagandan syytämisen ilosta.

    Puhut toistuvasti 25:stä YRITYKSESTÄ. Mistä tämä tieto on peräisin? Linkki? Minä en ainakaan nopealla etsimisellä löydä muuta kuin viittauksen ainoastaan ”20:een perustettuun TAI perusteilla olevaan yritykseen” Mistä tämä yllättävä yli 25% kasvu siis? Lisäksi, koska samaan soppaan on tarkoituksella sotkettu perustetut JA perusteilla olevat yritykset, niin jokainen voi tehdä omat päätelmänsä siitä onko perustettujen yrityksien määrä lähempänä yhtä, vai yhdeksäätoista. Jäämme kuitenkin odottelemaan tarkempia tietoja tästä. Jopa muutamakin oikeasti perustettu yritys olisi mielenkiintoinen tieto: niistä päästäisiin nopeasti näkemään, kuinka yrityksellä oikeasti menee, ja ennen kaikkea kuinka suurelta osin yrityksen liikevaihto on peräisin veronmaksajien taskusta. Jos ja kun näitä ei haluta kertoa, niin minä puolestani USKON, että se että näitä juttuja ei avoimesti kerrota, ei ole sattumaa

 74. John Doe

  Varmaan täällä vastaus jo on mutta en löydä tuolta seasta.. Eli mitä se startup refugees tuottaa? FAQ mukaan toiminta on kuten TE-toimistolla, mutta mistä mistä te saatte rahaa? Siis myyttekö te jotain tuotteita vai mitä ihmettä? Vai onko koko systeemi hyväntekeväisyysjärjestö joka saa rahaa lahjoittajilta? Jos jotain tuotteita valmistetaan ja myydään, niin kuka ne tekee, missä ja kuka ne myy?

  Tässä on vaan jotenkin epäselvää se, että onko starup refugees yksityinen, lahjoituksilla toimiva, TE-toimisto vai onko se voittoa tavoitteleva firma joka tuottaa jotain.

 75. K.K

  En ole kyllä kovin vakuuttunut sen paremmin Kaarnaveneestä kuin Pop-up partureistakaan, jos tässä on tämän hankkeen kärkietenijät niin ymmärrän hyvin miksi asiasta ei kauheasti julkisuudessa puhuta. Suomalaista veronmaksajaa ilmeisesti pidetään niin tyhmänä, että kun joku julkkis tuodaan lässyttämään televisioon jotain hyvän tekemisestä oletetaan, että kansa nielee syötin.

 76. Reviisori

  En ole kyllä,kovin vakuuttunut suomalaisen muotoilunkaan tasosta jos alan korkeimmatkaan auktoriteetit ei pysty luonnostelemaan kuin kaarnaveneitä. Noh kohta siellä,varmaan tehdään veneitä joiden purjeet on ehtaa marimekon unikkokuosia.

 77. Ei näin

  Rantala on ehkä kuvittelee, että kääntymällä full retard -moodilla tavallisia ihmisiä, totuudenpuhujia ja sananvapautta vastaan hän jotenkin pelastaa mitä pelastettavissa enää on. Puremalla raivoisasti ruokkivaa kättä hän kuitenkin vain karkoittaa viimeisetkin ymmärtäjänsä. Ikänsä puolesta voisi luulla, että Rikulla olisi edes jonkinlaista ymmärrystä internetin toimintalogiikasta, joka ei todellakaan katso hyvällä oikeaa, todellista vihapuhetta ja oikeaa, todellista valemediaa, mutta ilmeisesti täysfundamentaaliasentoon takalukittu vasemmistolainen doktriininsa estää häntä toimimasta järjellisin selviytymiskeinoin. Jos mitään salattavaa ja epäselvyyttä ei ole kerran ollut, niin tarjoamalla asioista faktat avoimesti, läpinäkyvästi ja yhteistyön hengessä, ihmisten sananvapautta kunnioittaen ja huonossa taloustilanteessa vähien veroeurojen väärinkäyttöhuolestumisia ymmärtäen, kunnioitus myös häntä itseään kohtaan voisi tässä tilanteessa olla suurien massojen taholta huomattavasti suurempaa. Sitäpaitsi, jos kaarnaveneet kerran ovat kansalaisten mielestä helvetin typerä idea rikastua tai työllistää ketään (jopa verovaroja käyttämättäkin, jos niin todella olisi), niin eikö jokainen ns. oman elämänsä Haluatko miljonääriksi -kisailija ja kapitalisti oikean vastauksen ja voiton todennäköisyyden maksimoidakseen haluaisi tässä kohtaa kuulla juuri yleisön ja oikeiden ystävien mielipiteen ensimmäisen kierroksen itselle epäselvän kysymyksen kohdalla, ennen kuin lukitsee vastauksensa ja lyö kaikki rahansa kiinni yhteen itselleen täysin sattumanvaraisista vaihtoehdoista?

 78. Tauno Rolli

  Jos Helsingin Sanomat ei ole valemedia, miksi se toimii kuten valemedia?

  Helsingin Sanomat -sivusto (HS) on tullut merkittäväksi osaksi Suomessa käytävää poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua. Jos HS ei mielestään ole valemedia, se voisi lakata toimimasta kuin valemedia. Tässä on valemedian toimintamalli: hankitaan valheellisilla, tunteita kuohuttavilla ”uutisilla” näkyvyyttä omalle agendalle sosiaalisessa mediassa. Juuri näin HS toimi välittäessään verkkosivuillaan, Facebookissa ja Twitterissä 11.12.2016 “Älä usko valtaapitäviin – kilpailukyky tarkoittaa oikeasti kehnoa palkkaa” -kolumnia (http://www.hs.fi/ura/art-2000005000250.html). Tätä valeuutista ja sitä seuranneita uusia, loukkaavia ja virheellisiä viestejä HS levitti laajalti ja niitä siteerattiin sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla siten, että HS:n valeuutisia pidettiin totuudenmukaisina. Kun valemedian virheet paljastetaan, valemedia ei suoraselkäisesti oikaise niitä ja poista levinneitä, valheellisia viestejään – ei tietenkään, koska niiden leviämisestä on valemedialle monenlaista hyötyä. Helsingin Sanomien toiminta viime viikolta alkaen täyttää kirkkaasti valemedian määritelmän – vaikka sivustolla olisi aiemmin omia ansioitaan kenties ollutkin. Tämä HS:n olisi korkea aika myöntää. Mikään perinteinen nk. vihasivusto HS ei tietenkään ole, enkä ole niin koskaan väittänytkään. Mutta valemedialle tyypillisesti se on kuitenkin kiistatta lietsonut vihapuheita, solvauksia ja täysin virheellisten käsitysten leviämistä. Tämän voi kuka tahansa todeta tutkimalla HS:n ”uutisen” leviämistä verkossa, alkaen HS:n omien sivujen kommenttikentästä.

  Tämä on olennaista: Jos HS:n levittämät valheelliset väitteet olisi esitetty minkä tahansa muun kuin valemedian julkaisussa, olisi selvää, että jutun kirjoittanut toimittaja ja vastaava päätoimittaja olisivat joutuneet kantamaan vastuunsa, myöntämään virheensä, poistamaan virheelliset uutisensa – ja heidät olisi saatu myös rikosoikeudelliseen vastuuseen kunnianloukkauksesta.

  Mikään oikea media ei olisi edes voinut päätyä laatimaan ”Älä usko valtaapitäviin…” -uutista, sillä aivan alkeellisimmassakin journalismissa eräät asiat ovat päivänselviä: tiedot on tarkistettava. Mitään median perustöistä HS ei ole tehnyt, vaan toimi kuten valemedia. Luoja Suomea varjelkoon tällaisen toiminnan yleistymiseltä! Vahingoittavien valheiden levittäminen ja kritiikin esittäminen ovat kaksi eri asiaa: vain ensimmäinen niistä on rikos.

  Ja niin edelleen. Kävin muuten toissavuonna Tallinnassa. Tämä on siis matkakirjoitus, johon tulevaisuudessa vitattaneen niin kiristyksen ja doxxauksen uhalla.

  Muuten, jos PB reagoi Rantalan korjausvaatimuksiin “tuntikausia myöhemmin”, kuten Riku kirjoittaa, niin se on aika todella nopeasti verrattuna valemediaan ja vihapuhetta lietsovaan HS:ään, jolla kesti viikko kirjoittaa pienellä “edit” yllä olevaan “Älä usko valtaapitäviin…” -kolumnin loppuun. Tieto vääristä faktoista oli kuitenkin mennyt valemedia HS:lle jo moneen kertaan saman päivän aikana sosiaalisen median kautta.