10
joulu
2016

Kaarnavene: Kaksi kysymystä Riku Rantalalle

Riku Rantalan aamuisen kolumnin innoittamana tekee mieli muistuttaa häntä joukosta kysymyksiä, joita nyt jo sadat ihmiset ovat yrittäneet hänelle kaarnavenekohun tiimoilta esittää, mutta joihin Rantala itsepäisesti kieltäytyy vastaamasta.

 

Riku Rantala näyttää kolumnissaan nimittelevän tätä palstaa ”valhemediaksi”, vaikka yksi Päivän Byrokraatin keskeisistä arvoista on humoristisesta ja sarkastisesta, jopa herkullisen yliampuvasta tyylilajista huolimatta faktapitoisuus, ja virheiden sattuessa, niiden oikaisu. Rantalakin sai täyden mahdollisuuden kantansa esittämiseen vastineella ja hänen osoittamansa yksi väärinkäsitys oikaistiin heti, vaikka Rantalan väitteiden tueksi ei välttämättä ollutkaan juuri muuta kuin hänen oma sanansa.

 

Sen sijaan Rantalan vaikeneminen saa hänen oman projektinsa ja toimintatapansa näyttämään kaikkea muuta kuin läpinäkyvältä. Päivän Byrokraatti toistaa siksi Riku Rantalalle kaksi keskeisintä tiukkaa kysymystä:

 

#1 Rantala esittää Startup Refugees -projektista sanatarkasti seuraavan väitteen:

 

”3) EUROAKAAN SINUN TAI MEIDÄN MUIDEN MAKSAMIAMME VEROVAROJA EI OLE KÄYTETTY. 1,5 vuoden ajan kaikki on tehty pienten ja suurten yrittäjien vapaaehtoisena työnä ja resurssina. Me olemme valtava joukko, yli 500 yritystä, henkilöä ja järjestöä jotka päättivät, ettemme huutele puskista vaan yritämme tehdä asioille jotain. Suomi100 apuraha, tuo 150.000e sinun ja meidän verorahojamme, on myönnetty VUODELLE 2017 ja sillä tullaan työllistämään KOORDINAATTOREITA KOKO STARTUP REFUGEESILLE ELI SADOILLE VERKOSTON JÄSENILLE JA 3000 TURVAPAIKANHAKIJALLE EIKÄ NÄILLE “VITUN KAARNALAIVOILLE”. Koordinaattoreita tarvitaan jotta verkostosta saadaan kaikki tehot irti.”

 

Kysymys: Startup Refugees -projektin nettisivujen (www.startuprefugees.com) mukaan Startup Refugees -verkostossa ovat mukana julkiselta sektorilta muun muassa sisäministeriö, maahanmuuttovirasto, TE-toimistot, Yle, Sitra, Lauttasaaren seurakunta, Metsälän vastaanottokeskus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu ja Aalto Start-up Center. Nämä toimivat kaikki verovaroilla. Millä tapaa nämä voivat tukea Startup Refugees -projektia, jos todella euroakaan verovaroja ei ole käytetty?

 

#2 Rantala esittää myös sanatarkasti seuraavan väitteen:

 

”Kahden päivän aikana MYIMME ulkomaalaisille messuvieraille KOKO TUOTANNNON ja SÄÄSTIMME muutamassa päivässä suomalaiselle yhteiskunnalle yli 50 KUUKAUDEN VASTAANOTTORAHAN VERRAN. Ajattele kuinka paljon voimme säästää jos avaamme nettikaupan ja näitä tuotteita tulee lisää?”

 

Kysymys: Ei ole enää tarvetta naureskella lisää kaarnaveneiden nettikaupalla, mutta pyydän Rantalaa kertomaan, millä tapaa yhteiskunnalle on syntynyt hänen väittämänsä säästö? Ovatko esimerkiksi jotkut turvapaikanhakijat hankkeen myötä lakanneet nostamasta vastaanottorahaa?

 

Mikäli väitteet ovat paikkansa pitäviä, yllä oleviin kahteen kysymyksiin vastaaminen on helppoa.

 

Rantalalle vielä lopuksi tiedoksi, että Päivän Byrokraatin hiljentäminen ei onnistu sen kummemmin solvaamalla, uhkailemalla kuin painostamallakaan. Riku Rantala on lähettänyt Päivän Byrokraatille seuraavat yksityisviestit, joista olemme poistaneet vain sivullisten henkilötietoja. Ensimmäinen viesti on vielä hyvin asiallinen (ja sen myötä julkaisimme Rikun vastineen), mutta sitten mennään alta lipan. Jokainen saa vetää itse omat johtopäätöksensä siitä, kuinka hyvin Rantalan aikuistuminen on onnistunut.

 

Rantalalle selvennyksenä, että tämä palsta puolustaa yksilönvapauksia, tasa-arvoa ja liberaalia, markkinatalouteen perustuvaa yhteiskuntaa. Niihin arvoihin kuuluu myös sananvapaus. Vaikka tekisit mitä, Päivän Byrokraatti ei katoa langoilta.

 

 

rantala1 rantala2 rantala3 rantala4 rantala5

 

Saatat tykätä myös

Vaihtoehto kaarnaveneille: Päivän Byrokraatin keinot turvapaikanhakijoiden työllistämiseen
Vielä loppusanat Riku Rantalan vastineesta
Riku Rantalan vastine
PB: 150 000 eurolla saatiin aikaiseksi… kaarnavene

96 vastausta

 1. MA

  Kaarnavenetouhuilut julkisen sektorin rahoituksella olisin vielä voinut laskea hyväntahtoisen hölmöilyn piikkiin, mutta Rantalan alhaiset painostusyritykset tekivät kyllä selvää niistä arvostuksen rippeistä mitä miestä kohtaan vielä oli. Kehtasi vielä haukkua pelkuriksi. Pata kattilaa soimaa!

  1. J.T

   Tekikö Riku Rantala “Sipilät”..:D Onhan tuo kaarnavene sekoilu nyt naurettavaa ja vielä naurettavampaa on, ettei tämä Rantala kestä näköjään arvostelua näinkin surkeasta ideasta

 2. Honor

  Joskus Madventuresin ja Docventuresin ensimmäisen kauden aikoihin Rikua vielä arvosti, jostain kumman syystä se on kadonnut johonkin.

 3. Mikko Malliton

  Mikähän se vale nyt oli? Rantala itse tuppautui telkkariin esittelemään ensisijaisesti nimenomaan kaarnavenettä. Sitten kun sille naureskellaan, niin syyttää valehtelijaksi? Vaikka kaikki Riku Rantalan vastineet on julkaistu avoimesti täällä, jotain mitä ei voi varsinaisesta valemediasta, kuten Hesarista aina sanoa.

  Surkuhupaisa tuo Riku Rantalan kolumni myös mm. näistä syistä:

  -Alussa suhtaudutaan mielestäni ymmärtäväisesti opiskelijaan, joka ei halua esiintyä nimellään, lopussa kysytään, että miksi kukaan saa esiintyä nimettömänä? Siis vain oikeamielisille tulisi sallia anonyymius? Erimieliset hiljennettävä tavalla tai toisella. Sitten vielä mitä ilmeisimmin pyrkiessään haittaamaan PB:n ammatinharjoittamista, itse todistaa, että miksi ihmiset mielellään kertovat mielipiteensä vuoden 2016 Suomessa anonyymisti.

  -Turkkilan tapauksessa kasvottomat ja nimettömät anarkistit estivät Turkkilan sananvapauden sovitussa tilaisuudessa, mutta sitä Rantala ei näe mainitsemisen arvoisena ongelmana, toisin kuin satunnaisen opiskelijan pelon siitä, että hänet hiljennettäisiin (ei välttämättä silti aiheeton pelko, mutta aivan eri mittaluokkaa).

  -Leimataan tämä sivusto viha- ja valemediaksi ilman mitään todisteita. Ilmeisesti se, että on epämiellyttävä (mielipide-)eliitin (jota Riku Rantala edustaa, ei satunnainen juristi vain ammattinsa takia) mielestä, on tänä päivänä sama asia kuin vale ja viha.

  Täydet pisteet Byrokraatille sananvapauden urhoollisesta puolustamisesta!

 4. Rikun ex fani

  Harmittaa nämä Rikun ulostulot, koska olen kaveria arvostanut ja nuttinut Madventuresista ja muustakin tuotannosta :(

  1. Mikko Malliton

   Jep. Kyllähän Madventureissakin se naiivi maailmanparantaminen “emme voi tuomita”, ärsytti välillä, mutta se oli vain pienessä osassa.

   Tässä kaarnavenetehtailussakin pidin Rantalaa kuitenkin jokseenkin maalaisjärkisenä suvakkina, sillä onhan Rikun pointti siitä, että parempi olisi kotouttaa tänne jäävät kuin jättää lojumaan lähiöihin aivan totta.
   Mutta lieneekö nyt osunut liian pahasti herkkään egoonsa vai paljastuiko junttimiehen kuoren alta täysverinen stalinisti-“älykkö”?

   Ei kai PB muuten ollut tässä asiassa mitenkään ensimmäisenä tai eturivissä naureskelemassa Rantalan venetehtaalle? Onko PB saanut erityishuomiota juuri siksi, koska sivustoa vastaan on helpompi hyökätä kuin anonyymeja keskustelupalstalaisia vastaan ja ehkäpä PB:n siisti ja sivistynyt tyyli koetaan suuremmaksi uhaksi kuin paremmiston mielellään syrjäytyneiksi vajaaälyisiksi leimaamat keskustelupalstakirjoittelijat?

  2. Rikuaainainhonnut

   Minä taas olen aina pitänyt kyseistä urpoa vain alkoholisoituneena pulunnussimana pikuusieluna ja fanaattisena kommunistina. Tämä kuvan olen hänestä saanut hänen julkisen esiintymisensä perusteella. Voin olla toki väärässäkin. En pidä hänestä lainkaan.

  3. Nalkun nalkun

   Nyt, nyt ei enää. :'(

   Ennen arvostin Rikua, nyt ei enää. :'(

   Itketään yhdessä. :'(

 5. Jari

  Ehheeh.. viikon parhaat naurut tarjoilee tämä Rantala – melkoinen arjen ja median sankari.. :)
  Paljastuikohan nyt jotain mitä hän on onnistunut väistelemään tähän asti – pakko kopioida aikaisempi postaukseni tuolta Kaarnavene -osiosta:

  >>>>>>>>>>>>>>
  Auts, nyt taisi osua Rantalaa arkaan paikkaan..

  Mutta Rantala hei, Ethän sinä edes tätä palkintoa saanut, vaan se meni valtioneuvostolle joka näitä avustuksia järjettömiin kohteisiin hulvattomasti jakelee. Ei ole sinun vikasi, että raha tilille helähtää. Opportunisteja löytyy aina, eikä tilanteelle yhtään haitaksi jos rahanjaosta ovat päättämässä kaverit tai muuten vaan samanmieliset tai samoissa piireissä hengailevat..

  As said, there’s no Business like refugee Business
  >>>>>>>>>>>>>>

  Niin, ja vastaukset noihin ylläoleviin PB:n esittämiin kysymyksiin haluaisiin Rantalan suusta itsekin kuulla.. : )

  1. Pilattu ja kaikki menetetty

   Älä Riku suostu koiraksi tai välikädeksi hakkereille tai viihdeväelle median suuna vaan mieti jutut tarkkaan itse äläkä lähde provosointiin mukaan, tämä “Unelma Säleikkö” on joku sieltä joukoistanne, ikävä kyllä. Pilaavat ihmisen elämän.

 6. Poljakof

  Rantala on tehnyt itsestään Pellen. HS:n kolumni oli viimeinen niitti. Kaverihan haluaa olla isoveli, suoraan Orwellin kirjasta 1984. Ehkä tapaamme paikassa, jossa ei ole pimeää?

  Hulluinta on nimittää vihapuheeksi itselle epämieluista kommentointia. Eipä muuta.

 7. Jere Markus

  PB, kehitetaanko naista viesteista nyt sitten Sipilan tai Ile Kanervan henkilokohtaisiin/salaisiin viesteihin verrattavaa skandaalia RR:lle?

 8. Rantala doxxaa

  Musta tässä koko keississä huolestuttavinta on käänne, jota tässäkin postauksessa käsitellään vain sivulauseessa.

  Ensin startup-hautomon vetäjä Rantala laittaa ihan pokkana toimittajan roolin päälle itseään koskevan jutun käsittelyssä. Sitten käydään selvittämässä PB:n ylläpidon henkilötietoja ja lähdetään juttelemaan esimiehen kanssa. Tällaista toimintaa kutsutaan internetissä doxxaamiseksi ja se on e-rit-täin vaarallista ja ala-arvoista toimintaa.

  Luulisi nimenomaan entisen rikostoimittajan ymmärtävän anonymiteetin tärkeyden, ja olevan käyttämättä toimittajan asemaansa näin törkeällä tavalla hyväksi henkilökohtaisessa ristiretkessään.

 9. jaska jokunen

  Nyt viimeistään saatiin sitten uusi risu-ukko, tervemenoa meemiksi Rantala!
  Tuo kaarnavene-pitchi käy kyllä täysin Slush-start up-parodiasta, mutta sitten nämä ‘jälkiliukkaat’ median suitsemis-missioineen ja kaarnaveneen huikeine myyntilukuineen kyllä räjäyttivät pankin. (Vielä kun tuo sipilöinti-case on käsittelyn alla…)

  Luulisi että Rantalan kaltainen media-alan ammattilainen olisi edes hieman oppinut mitä suurelle yleisölle voi syöttää ja mitä ei, Suomesta löytyy nimittäin aika paljon omaan ajatteluun kykenevää kirjoitustaitosta porukkaa, jolla on ilkeähkö huumorintaju…

  Mutta kiitoksia nauruista se kaarnavene sai kyllä nauramaan ääneen, mutta nuo myyntiluvut ja kaarnavene-firman takana oleva ‘valtava’ valtion organisaatio joka ei käytä yhtään veronmaksajien rahaa saivat pallealihaksen oikeasti kipeäksi.

 10. K.K

  Kaarnavene Rantala ja Tunna ovat sitä kuuluisaa valeoppositiota jossa esitetään jotain köyhän kansan puolustajaa mutta tosiasiassa ollaankin valtaeliitin juoksupoikia, ja palkkioksi saadaan oma ohjelma ja julkisuutta.
  Tätä julkisuuttaa ei olisi tullut jos Kaarnavene Rantala ja Tunna olisivat mm. kritisoineet TTIP-sopimusta, Nato-jäsenyyttä tai holtitonta maahanmuutto politiikkaamme julkisesti.

 11. Raija Sinisalo

  Rantalalla on todennäköisesti narsistinen persoonallisuushäiriö. Sen lisäksi se on vaan hölmö.

  1. Nalkun nalkun

   Joo, näinhän se todennäköisesti on. Miksi?

   No eihän sitä kukaan tiedä. Sivun henkilökunta itkuissaan oli tyypin kanssa eri mieltä. :D

   Eikö riitä?

 12. Hannu

  Pienenä korjauksena sellainen että Aalto Start-up Center pyörii yksityisellä rahalla, se on viimeksi saanut ELY ja tekes rahaa vuosibudjettiinsa 2013.

  1. Päivän Byrokraatti

   Kiitos korjauksesta, näin hyvin saattaa olla.

   Selvennykseksi vielä myös, että tässä tekstissä ei ole tarkoitus millään tapaa kritisoida mainittuja julkisyhteisöjä, eikä yksikään niistä ole varmasti myöskään toiminut millään tapaa väärin. Kysymyksemme ovat vain osa PB:n laajempaa kysymyksenasettelua siitä, mihin kaikkeen julkisia varoja pitäisi käyttää, vai olisiko laajemmin yksilön omaan vastuuseen perustuva yhteiskunta parempi.

  2. Käpy Lehmä

   Osaatko Hannu kertoa, saako Aalto Start-up Center rahoitusta esim. Aalto-yliopistolta tai muulta julkista tukea nauttivalta instanssilta? Jos saa, niin sittenhän sinnekin ilmeisesti valuu veronmaksajien rahaa väliportaan kautta, vaikka suoraan annettavaa julkista rahoitusta olisikin viimeksi tullut ELY:ltä ja Tekesiltä vuonna 2013.

   Kun kaarnaveneinnovaatio on jo varattu, ajatellaanpa, että rupean itse tuottamaan vaikkapa käpylehmiä. Tällöin rahoituspolku veronmaksajan taskusta minun taskuuni voisi mennä esim. seuraavasti:

   valtio -> julkisyhteisö -> julkisyhteisön tukema tai perustama “yksityinen” firma -> Oy Käpyinen Lehmä Ab

   Mutta, kuten PB jo totesikin, Hannun korjaus/lisätieto on joka tapauksessa arvokas. On erittäin tärkeää, että kaikki keskustelu tapahtuu puhtaasti faktojen pohjalta. Jos korjattavaa tai oikaistavaa ilmenee, niin sitten pitää oikaista.

  1. Päivän Byrokraatti

   Sitä olemme tässä ihmetelleet. Ei ole helppoa olla sananvapauden ja liberalismin puolella. Pääsisi helpommalla massan mukana sosialidemokraattina…

 13. tekopyhyyttä rantalalta

  Tämähän kannattaa linkittää mahdollisimman laajasti eri sivuilla, että ihmiset saavat tietää minkälaisesta henkilöstä on kyse. Sananvapauden rajoittamisen yrityksiin tulisi suhtautua vakavasti.

 14. Vili L

  Yksi hyvä kysymys olisi myös, ketkä noita kaarnaveneitä ostavat? Ilmeisesti myynnissä on vain isoja eriä, mikä viittaa siihen ei-niin-yksityisrahoitteiseen ostajakuntaan…

 15. Dägä

  Päivän byrokraatti valehteli alkuperäisessä postauksessaan. Se ei muutu saivartelemalla miksikään.
  Valehtelu johtui joko tyhmyydestä tai se oli tahallista.
  Jos oli tahallista, tämä on valemedia.

  1. Mikko Malliton

   Monessako asiassa tähän asti Rantala on valehdellut tai johtanut harhaan ja onko julkaissut vastineita?

  2. Päivän Byrokraatti

   Emme koskaan tarkoituksellisesti jaa virheellistä tietoa. Olettamus julkisen rahan käytöstä perustui IS:n artikkelissa julkaistuun valtioneuvoston päätökseen, jolla Startup Refugees sai 150 000 euroa tukea. Tuo päätös oli vuodelta 2016 ja näytti olevan ristiriidassa sen väitteen kanssa, että kaarnalaivoja tehtäisiin ilman julkista rahaa. Kun Riku Rantala ilmoitti, että hanke saa rahan vasta 2017, korjasimme tiedon julkaisemalla oikaisun useammassakin eri paikassa.

   Muun julkisen rahoituksen osalta kysymykset ovat edelleen täysin avoimia. Hankkeen nettisivuilla listataan pitkä joukko julkisen sektorin toimijoita tukijoina, ja siksi olemme tästä kyselleet lisätietoja.

   1. Nall Fume

    Tiedättekö mitä oikea media olisi tehnyt tällaisten olettamusten kohdalla? Pieni vihje: Ei ainakaan julkaissut “artikkelia” epämääräisistä olettamuksista jotka jäävät nykyisessä asenneilmastossa ja sosiaalista mediaa osaamattomien käsissä elämään totuuksina, kuten ns. valemedian tai tarkemmin ottaen juorusivustojen julkaisujen kanssa usein käy.

    1. Päivän Byrokraatti

     Jokainen virhe harmittaa toki. Pakinatyylisenä harrastusblogina resurssimme eivät ole tietenkään olleet verrattavissa mihinkään isoihin mediataloihin – hienoa olisi jos olivat. Tämä kasvanut suosio on hämmästyttänyt meitä ja kävimmekin palkintokomitean kanssa jo keskustelua siitä, miten kehittäisimme sivua jatkossa. Yhteinen johtopäätöksemme oli se, että keskitymme hiomaan laatua, missä tietysti yhtenä elementtinä on se, että rajallisten resurssiemme puitteissa myös koetamme välttää virheet niin täydellisesti kuin kykenemme. Toivottavasti saamme aikaan tavoittelemamme laatuharppauksen ja aikaiseksi entistäkin mielenkiintoisempaa luettavaa. Nyt kun lukijoita on niin paljon, se tietysti innostaa meitä panostamaan entistä enemmän tähän harrastukseen.

     1. Mikko Malliton

      Pyrkimys virheiden välttelyyn ei toivottavasti tarkoita, etteikö saisi spekuloida ja tehdä ilmeisiltä vaikuttavia johtopäätöksiä sellaisistakin asioista, joista ei tarkkaan kaikkea vielä tiedä.
      Tosin ihannemaailmassa kai olisitte voineet kysyä Rantalan kommenttia ennen alkuperäisen juttunne julkaisua? Mutta eipä sitä valemediakaan aina tee, kuten vaikka äskeisestä Sipilän keissistä nähtiin.

 16. khkuhugkuhku

  Eikös se korjattu paremman tiedon tullessa? Joten voitaneen olettaa, ettei ainakaan tarkoituksellista väärää tietoa ole levitetty. Esim suurista valemedioista YLE ei ole vieläkään saanu noita pakolaisuutisia kuvitettua todenmukaisilla kuvilla ainahan, niissä kuvissa on naisia ja lapsia, vaikka 90% pakolaisista on nuoria miehiä…

  Voiko tätä sivustoa edes verrata mediaan vale tai ei vale, kun ei tämä kuitenkaan mikään uutissivusto ole?

 17. Höppänä

  Kaarnalaiva-Riku on suuttunut. Hän on raivoissaan etenkin Päivän Byrokraatille, joka pilkkaa avoimesti Rikun veronmaksajien rahoilla pyöriviä käpylehmä-bisneksiä.

  Tiedämme historiasta, että Rikun tapaiset höppänät käyttäytyvät aina samalla tavalla. Kunnon ilmiantajan ja esikuvansa Pavel Morozovin tapaan Riku on ”jäljittänyt tutkivan journalistin” tavoin PB:n ylläpitäjän. Ja luonnollisesti ilmiantanut hänet sivuston ylläpitäjän työnantajalle.

  Eliömaailmassa ei liene halveksittavampaa organismia kuin nämä aikansa höppänät. Pavel Morozovit ja Riku Rantalat sekä lukuisat muut vastaavat. Jostain tunkiosta niitä aina esiin kömpii. Pavel Morozov ilmiantoi omat vanhempansa neuvostovastaisuudesta ja sai Neuvostoliiton sankarin arvonimen. Riku Rantala sai kutsun linnaan ja on palkittu kunniamerkeillä. DDR:ssä ilmianatajia oli Stasin palveluksessa noin 400 000.

  Rikun ihaileman Neuvostoliiton aikana esim. Virossa toimi laaja höppänöiden ilmiantajaverkosto, johon kohdistuvaa kostoa on seurannut näihin päiviin asti.

  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kenet aikamme Pavel Morozov seuraavaksi ilmiantaa? Mitään faktoja esittämiensä valheiden tueksi höppänä ei tule koskaan väitteistään huolimatta esittämään, koska tosiasioita ei ole. Jotain epämääräistä soperrusta sieltä tulee, niin kuin vastaavissa tapauksissa aina.

  Paskan selittäjät ovat aina paskanpuhujia. Eivät he luonteelleen mitään voi ja se heille anteeksi annettakoon.

 18. huuo

  150k menee maksuun ensi vuonna. Onko se 150k veronmaksajain rahaa vai ei, ja jos on, niin mihin sitä tarvitaan jos hanke on jo nyt valtava menestys?

  Riku tuli itse televisioon asiaa esittelemään. Siitä tuli julkinen ilmiö välittömästi sillä hetkellä ja sen arvosteleminen sekä sen haukkuminen on 100% laillista. Yrityksen kunniaa ei myöskään ole mahdollista loukata.

  Hämmentävää että HS tukee Rikua tässä asiassa. Rikulle myös tiedoksi, että internetin paskamyrskyjä ei koskaan ole näin vältetty. Jos Riku tietää yhdenkin tapauksen missä oikeudella uhkailu ja painostaminen on onnistunut niin näkisin mielelläni missä.

  1. Mikko Malliton

   No onneksi lait saadaan kyllä muutettua lähitulevaisuudessa paremmin Neuvostoliiton etua palveleviksi.

 19. Bronson

  Suomen vienti on tökkinyt pahasti EU:n asettamien kahleiden takia, mutta tämä Kaarnavene varmasti paikkaa asian ja Suomi lähtee taas nousuun. Petteri Orvon kaavailemat leikkaukset perutaan kun Kaarnavene nostaa taloutemme aivan uudelle tasolle.

 20. Corvus Corax

  Rantalahan tässä juuri itse toimillaan todistaa miksi anonyymiys on tärkeä osa sananvapautta. Heti on Rantala ottamassa yhteyttä työnantajaan vahingoittamis tai hiljentämistarkoituksessa. Juuri tämän takia on tärkeää että anonyymi/nimimerkin takaa tapahtuva kommentointi ja kritisointi on mahdollista ja tärkeä osa sananvapautta.

  Sananvapauteen kun kuuluu myös mahdollisuus kritisoida asioita ilman että joutuu heti yhden maan suurimman sanomalehden kolumniin syytetyksi valemediatoiminnasta, Neuvistoliiton ajamisesta ja sananvapauden tuhoamisesta.

  Jos anonymiteetin mahdollisuutta ei ole, on heti joku eri mieltä oleva vaatimassa potkuja tai muutoin hyökkäämässä henkilöä vastaan. Tämän ajojahdin pelko jo riittää hiljentämään monet joilla on paljon menetettävää esimerkiksi työn tai maineen suhteen.

 21. huuo

  Rikulle ja HS:lle tiedoksi, doxxaamisen ykköstavoite on saada ne pahimmat sekoboltsit liikkeelle.

  Jos PB alkaa Rikun doxxauksen seurauksena saamaan vakavasti otettavia henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia niin ei voi muuta kuin ihmetellä miten alas HS on valmis vajoamaan.

 22. Höppänä

  “… niin ei voi muuta kuin ihmetellä miten alas HS on valmis vajoamaan.”

  Suomen valta- ja faktamedian alennustilaa ei voi yliarvioida. Pravda tehnee jokainen päivä aina uudet journalistiset pohjat, kuten se on tehnyt jo vuosikausia.

  Riku Rantala käpylehmineen sopii Pravdan propagandaan kuin Göebbelsin nyrkki Stalinin anukseen. Elämme todellakin mielisairaiden kaarnaveneiden aikaa nyt Suomessa. Ei voi kuin toivoa, että jokin valkeus tämän hulluuden ajan väistyttyä valkenisi.

  Odotamme yhä suurella mielenkiinnolla vastauksia PB:n esittämiin kysymyksiin. Siis vastauksia, joista kaikki tiedämme, ettei niitä tule. Heh.

 23. Raku Rintala

  Nimetön kritiikki haittaa Neuvostoliiton tyylistä aivopesua Suomessa – vaihtoehtosivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman toisinajattelija
  Täällä Suomessa valitettavasti vaikuttaa siltä, että sosiaalinen media on vaara Hesarin propagandakoneistolle, kirjoittaa Riku Rantala kolumnissaan.

  Riku Rantala
  Julkaistu: 10.12. 2:00

  MATKOILLANI ihailin joskus Burman sotilasjuntan lehteä The New Light Of Myanmaria, joka on yksi maailman sensuroiduimmista, propagandistisimmista ja korruptoituneimmista medioista.

  Enää ei tarvitse kadehtia burmalaislehteä. Suomessakin levitetään nyt yhtä absurdeja teorioita ja valheita – vailla vastuuta tai pätevyyttä. Me kaikki tunnemme ihmisiä, jotka nielevät Helsingin Sanomien ja Yleisradion uutiset samaan tapaan kuin jotkut neuvostoliittolaiset luottivat Pravdaan.

  Burmassa tapasin myös nimettöminä toimivia nettiaktivisteja, jotka onnistuivat koodeillaan ohittamaan sotilasjuntan palomuurit ja luomaan Facebook- ja Hotmail-yhteyksiä muuhun maailmaan. Pöyristyin: he olivat todellisia järjestelmän vihollisia, joiden alhaisena tarkoituksena oli tuoda ihmisille propagandakoneiston ulkopuolista tietoa. Luonnollisesti ilmiannoin nettiaktivistit Burman valtiolliselle poliisille.

  TÄÄLLÄ SUOMESSA valitettavasti vaikuttaa niinikään siltä, että sosiaalinen media on vaara järjestelmämme välttämättömälle propagandalle ja aivopesulle.

  Minäkin tiedän hyvin, millaista on joutua somen ja vaihtoehtomedioiden riepottelemaksi. Perustimme Startup Refugees -nimisen kaarnavenetehtaan, joka yrittää edistää pakolaisten työllistymistä tuomalla heille toimintaa, joka mielestämme vastaa heidän kykyjään ja potentiaaliaan. Kimppuumme hyökkäsivät milloin minkäkin kriitikon kaapuun verhoutuneet toisinajattelijat.

  ETENKIN PÄIVÄN BYROKRAATTI -SIVUSTOLLA minusta esitettiin kriittisiä väitteitä.

  Koska taustani on fasistisessa kyttäyksessä, selvitin kostokseni tämän anonyymin vaihtoehtomedian ylläpitäjän. Hämmästyin: kyseessä oli hyvämaineisen asianajotoimiston menestyvä asianajaja. Useinhan ajatellaan, että netissä aivopesun vastaisen toiminnan taustalla on epäonnistuja, jolla ei ole enää mitään menetettävää.

  Kun toisinajatteija, oli hän sitten vaikkapa asianajaja, levittää vaihtoehtoisia näkökulmia ja esittää kritiikkiä, mistä ihmeen oikeudesta on kysymys? Tietenkin peräänkuulutan ennakkosensuuria mutta myös nimettömänä toimivan kriitikon velvollisuutta vastata toiminnastaan valtamedian politbyroossa ennen julkista lynkkausta.

  Voiko joku kertoa edes yhden esimerkin, miten internetin nimetön puskista ampuminen, toisinajattelu ja kritiikki muka edistävät yhtään mitään Suomessa?

  1. Captain Caarna

   “Nimetön kritiikki haittaa Neuvostoliiton tyylistä aivopesua Suomessa – vaihtoehtosivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman toisinajattelija”

   Pakko puuttua lyhyesti tuohon termiin “toisinajattelija”. Siitä saa helposti sellaisen käsityksen, että jos ei ajattele yhtä vasemmistolaisesti kuin Hesari, SDP ja Kaarnalaivan Kapteeni, on jollakin tavalla poikkeava ihminen. Ikään kuin koko Suomi yhtenä rintamana seisoisi toinen toistaan vasemmistolaisempien kaarnaprojektien takana, suorastaan vaatien maksettavakseen yhä korkeampia ja korkeampia veroja.

   Mikähän olisi tulos, jos koko Suomen väestön rehellinen mielipide Kapteeni Kaarnan projekteista selvitettäisiin rehellisessä kyselyssä tai kansanäänestyksessä? Kenen mielipide edustaisi tervejärkistä valtavirtaa, ja kuka “ajattelisi toisin”?

   1. Mikko Malliton

    Joskus aikoinaan Suomen valemedia ylisti toisinajattelijoita, tosin se taisi silloinkin koskea vain kunkin maan linjasta vasemmalle tai ns. liberaaliin suuntaan poikkeavaa ajattelua. Tämän päivän Suomessa saman valemedian mukaan toisinajattelu on vihapuhetta ja valehtelua.

 24. Jay

  Älkää pilkatko Rikua! Meillä kaikilla on unelma. Jos jonkun unelma on käpylehmien askartelu, ei se ole keltään pois.

 25. GLo

  Riku Rantala on innokkaasti selvittänyt nimeä ja työnantajaa.
  Tämän vuosituhannen Stasi,

 26. Anneli Perä

  Riku Rantala on kommunisti. Vaarallinen verorahojen kuppaaja ja propagandan äänitorvi.

 27. @Riku

  Voi voi. Nyt menee vituiksi ja lujaa.

  Hyvin suuriosa ihmisistä ei halua enempää näitä turvapaikanhakijoita. Siitä huolimatta että virallinen totuus on mitä on ja kysyessä puhutaan ympäripyöreitä. Kaikki mikä mielletään pakolaismyönteiseksi on saatanasta. Erityisesti silloin kun kyse on rahasta, koska viimeisen 20 vuoden aikana hyvin monessa pakolaisprojektissa on ollut yleistä suhmurointia. Oli teidän suunnitelma mikä tahansa on se tuhoontuomittu. Eikä siis pelkästään sen takia että kaarnaveneet olisivat ideana naurettava ja sysipaska, vaan siksi että ajat ovat muuttuneet. (Tämä siis kaikella kunnioituksella)

  Paras tapa kääntää tämän kaarnalaivan suunta on luopua julkisesti valtion tuesta ja jatkaa projektia täysin yksityisillä varoilla, tai kehittää jotain muuta.

 28. Pilattu ja kaikki menetetty

  Älä Riku suostu koiraksi tai välikädeksi hakkereille tai viihdeväelle median suuna vaan mieti jutut tarkkaan itse äläkä lähde provosointiin mukaan, tämä ”Unelma Säleikkö”, joka puhui kuinka pitää sinua palvelijanaan eli koirana on joku sieltä joukoistanne, ikävä kyllä. Pilaavat ihmisen elämän.

 29. UusiLukija

  Päivän parhaat naurut kommentteja lukiessa! Riku valtamedian avustuksella munasi taas pahasti.

 30. Tero

  Ei mitään uutta, ihan pesunkestävä kiiluvasilmäinen kommari. Kannattaisiko miettiä vielä sitä Hesarin tilausta uusiksi?

  1. Pressi K.U. Vaaja

   Satuin tuossa yhtenä aamuna kulkemaan Pravdan jakajan perässä pienen kerrostalon ylimpään kerrokseen.
   Talossa on noin 20+ asuntoa, ei hissiä.

   Ja se Pravda jaettiin yhteen (1) asuntoon ylimmässä kerroksessa. :D

  2. Nalkun nalkun

   Joo, meillä on koko perhe kommunisteja.

   Käännytin pari tuttua kanssa.

   Haluaisitko nenäliinan ja “Syrjinnän kohde” -oppaan elämäsi avuksi?

 31. Pilattu ja kaikki menetetty

  Pitää vielä selventää, että minun elämä siis pilattiin (eli en tarkoittanut että Rikun elämä olisi pilattu nimimerkilläni ) juuri näiden unelma säleikköjen (manipuloijien) juonilla ja ilkeydellä. Eli tarkoitus oli vain kertoa, että oma elämäni pilattiin näin pilaamalla maine työpaikoissa, syyttä, näiden samanlaisten aggressiivisten jyrääjien toimesta. En ole ikinä lukenut näitä sivuja enkä ole rasisti, enkä tunkeudu muiden yksityiselämiin enkä ohjaile niitä tai varsinkaan levittele juoruja ja pilaa toisen elämää. Tämä juttu kannattaa pitää kontrollissa yksityisyyden suhteen ja huomioida mittasuhteet, myös Hesarin.

 32. ihmettelen kovasti

  samankaltaista ruikutusta kun eräässä fb ryhmässä jossa ei ole kun suvaitsevainen mielipide oikea muu on rasismia

 33. Rasistifasistibasisti

  Kiitos Rantalan, saitte minusta uuden lukijan “valhemediallenne” (tämä termi kannattaa ottaa yhtä tosissaan, kuin esim. “Rasisti”, “natsi” ja “äärioikeisto”-leimakirveet, eli toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos naurahduksen kera!)

 34. MikäMinäOlenTuomitsemaan

  Kyllähän tästä Rikun keissistä on saanut niin monet naurut mutta Rikun kontribuutio esitettyihin kysymyksiim eskaloituu lähinnä sananvapauden poistamiseen taikka kunnianloukkaus syytteen ajamiseen. Kertoohan se jo aika paljon maailman menosta tässä tilanteessa.

 35. Kaikella ystävyydellä

  Tutkivaa journalismia Rantala silloin kyllä harrastaa kun pitää selvitttää jonkun toisen ihmisen sananvapauden rajoittamista. Kannattaisiko Riku harrastaa sitä joskus ihan muissakin asioissa, niin sitten ehkä sinullekin selviäsi asioiden oikea laita täällä Suomessa.
  Jos sinulla Riku on munaa, niin laita seuraavaan tv esiintymiseesi STOP TTIP paita päälle, silloin olet oikeasti pienen ihmisen puolella. Samalla saat selville sen todellisen suosiosi YLE:n isojen herrojen papereissa.

 36. sivistysjahyvättavat

  Kerava kommentoijan takia en taida lukea ikinä näitä sivuja enää ikinä. Jos kommentoijan mielipiteet ja ajatukset hesarista ja muista on noin kammottavia, niin suomalaiset ei tule ikinä pärjäämään.

 37. Lahtaristo

  Tutkintapyyntöä kehiin: R ei ole voinut laillisesti saada PB:n omistajan tietoja.

  AA-Liiton olisi syytä ärähtää Hesarille. Koko ammattikunnan päälle heitettiin epäilyksen varjo.

  Toisekseen, väite “rikollisesta” on kunnianloukkaus jos PB:n omistajaa ei ole tuomittu rikoksesta.

  Vaikka R jättää “rikollisen” nimeämättä antaa hän ymmärtää että henkilö nimi on selvitettävissä. Rangaistusvaatimus kehiin.

  JSN jos jaksaa, se on pelkkä paskakaivo nykyään kun se helvetin ruma horo on siellä puheenjohtajana. En muista ihan äkkiä missä olisin nähnyt karmeamman näköistä eukkoa.

  1. Mikko Malliton

   JSN:lle on ihan turha valittaa, se on valemedian oma “instituutio”, josta ei sossujen vastaisia tuomioita tule.

   Suoraan oikeuteen vaan, sieltä on sentään pieni, mutta olemassaoleva mahdollisuus saada oikeutta. Lisäksi valemediatalot saattavat säikähtää pelkkää oikeudenkäyntiä, vaikka demla-tuomarit keissin kotiin hoitaisivatkin. JSN:n “tuomiothan” eivät ole mitään tuomioita, kaverituomioistuimen nuhteita vain.

 38. egi

  Lueskelin tuota tästä käytyä Twitter-keskustelua.

  HS:n mielestä siis jos sinulla on HS:ää arvosteleva blogi jonka lukijamäärä ylittää HS:n asettaman mielivaltaisen rajan, niin syyllistyt rikokseen jos et joko julkaise henkilöllisyyttäsi tai lopeta blogin toimintaa

 39. jaska jokunen

  Nyt vasta huomasin että Rantala oikeasti lähetti PB:n työnantajalle sähköpostitse ilmoituksen että teidän työntekijä ylläpitää ‘valemediaa’ täytyy kyllä sanoa että on harvinaisen törkeä temppu Rantalalta. Ei voi kuin ihmetellä Rantalan täydellistä typeryyttä! Paljasti kyllä oikeat karvansa, todella alhainen tyyppi tämä Rantala!

 40. Maine ja kunnia on katoavaista.

  Kunnioitin aiemmin Riku Rantalaa, nyt vain syvä halveksunta.

 41. Ano Nyymi

  Itseäni ihmetytti Rikun väitre 50 kuukuden vastaanottorahan “säästämisestä” kaarnapursien myynnillä. Sehän voi tarkoittaa että veneitä myytiin 4615 eurolla (92,3e vastaanottoraha jos ateriat saa vastaaonottokeskuksesta) tai sitten 15745.5 euroa jos ei saa ateroita.

  Nuo summat ovat niin naurettavia että niistä ei voi oikein puhua vientituotteena :D

  1. Mikko Malliton

   Noh, onhan nuo ihan kivoja summia vasta Ylen avulla lanseeratulle tuotteelle, mutta miten niin summa säästettiin? Jättävätkö tuolla tienanneet turvikset siis nostamatta vastaanottorahaansa 50 kuukauden ajan? Lakihan edellyttäisi kyllä, että vastaanottoraha on viimesijainen tuki sosiaaliturvan malliin, mutta eihän tätäkään käytännössä kukaan valvo, sillä sossut haluavat jakaa rahaa kaikille ilman kiusallisia kysymyksiä muista tuloista tai varallisuudesta.

   1. Ano Nyymi

    Eipä nuo summat mitenkään mainittavia ole kun Riku ei spesifionu monenko kohdalla moiset summat “säästettiin” (tai tosiaan miten muka) vaan kertoi säästetun 50 kuukauden verran joka voi tarkoittaa 25 kaarnalaivan rakentajaa ja 2kk per rakentaja “säästöjä” eli teoriassa 180e/per kaarnalaivan rakentajakin vain. Kyllähän aina löytyy muutama suvakki ostamaan parit laivat että moiset summat kertyy…

    Enpä usko että mitään jää nostamatta ja Rikuakin uunotettu kuin aasia :D

    1. Mikko Malliton

     Niin, se nyt on aivan selvää, että kyse on 50 x yhden henkilön vastaanottorahasta, varmaan sekin siis sen vajaan satkun mukaan laskettuna eli vajaa 5000€ yhteensä. Ei se silti ihan huonosti ole, mutta lienee kuitenkin turha haaveilla, että myynti tuosta enää paljon paranisi.

 42. Pisara meressä

  HS:n tässä tapauksessa ottama rooli sai minut lopettamaan ko. lehden tilaukseni. Periaatteesta olen halunnut paperilehtiä tukea, mutta nyt käynnissä olevaa toimintaa en halua edes välillisesti tukea tai hyväksyä.

  Olen tietysti merkityksetön pisara meressä, mutta en usko HS:n uusia vuositilaajia kovin helposti saavan kerran lähteneiden pitkäaikaisten asiakkaiden tilalle.

 43. Pekka kalto

  Rantala on malliesimerkki entisen DDR:n kansalaisen hengenheimolaisesta, joka ilmiantaa itsensä ja oman ideologian kanssa eri mieltä olevat ihmiset, koska ei siedä heidän olemassaoloaan. Upseeri-isän ja englanninopettajaäidin lahjaton poika, joka esittää olevansa heikomman asialla, vaikka on tosiasiallisesti vain itsensä ja saman ideologian jakavan etupiirin asialla. Rantala on ammentanut yhteiskunnallisen tietoisuutensa Tampereen yliopiston tiedostusopin laitokselta kuten suurin osa suomalaisista toimittajiksi itseään kutsuvista, Frankfurtin kriittiisen koulukunnan opeilla aivopestyistä propagandeista, joten ei mikään ihme, että mikä tahansa kritiikki aiheuttaa hänessä välittömän selkärankareaktion.

 44. Full retard

  Riku tietää, että Brexitin, Trumpin ja Italian jälkeen seuraavaksi vuorossa on Ranska ja lopulta koko loppu-EU:n korttitalon sortumisen myötä globalistisen kansalaisten köyhdyttämisagendan loppu. Tämän jälkeen katkeavat myös kaikenlaiset kaverisuhmuroidut rahahanat ainakin vasemmistoeliitin edustajilta, jos toivottavasti ihan kaikilta muiltakin. Koko globalistista punavasemmistoa kuolonkorinoissaan voisikin tällä hetkellä verrata valemedia- ja vihapuheenvastustukseksi naamioidussa vihapuheessaan ja väärinajattelijoidensa noitavainoissaan, epäonnistumisensa myötä laajennettuun itsemurhaan/koulu-/perheampumiseen päätyvään narsistiseen luuseriin, joka kostoksi haluaa viedä mennessään myös mahdollisimman monta “lopulliseen ratkaisuunsa ajanutta” kanssaihmistään tai ihan vain ketä tahansa viattomia paikallesattuneita mukanaan kylmään hautaan agendaansa ja omaa poliittista erinomaisuuttaan teroittaakseen. Toivon mukaan Riku on silti jossain sisimmässään vielä sen verran hyvyyteen ja totuudenmukaisuuteen pyrkivä ihminen, että punavihreän uskonhokemiin perustuvan maailmansa kaaduttua hän kuitenkin näkisi valoa ihan todellisen huono-osaisten ihmisten hyvinvoinnin kasvamisen ja rasismin vähenemisen myötä, joka väistämättä tuosta kaatumisesta tulee seuraamaan.

 45. Karl ENergy

  RIkun omaa kyseenalaista kerrontaa voi kuunnella mm. täältä: http://areena.yle.fi/1-3725502. Kohdassa 17.45 voi kuunnella kuinka Riku mustamaalaa Perussuomalaiset tuulivoimadenialisteiksi ja pitävät kokoustaan ilma yhtäkään tutkijaa. Jos Riku olisi vaivautunut ottamaan asiasta selvää, niin olisi hän voinut erittäin helposti selvittää (ainakin helmpommin kuin PB:n toimittajan henkilöllisyyden), että lepakot todella kärsivät tuulivoimasta ja tässä myös käytetään sanaa räjähtää: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7581990.stm. Jotenkin tämä “ilman tukijoita ja asiantuntemusta” tuntuu olevan vain tietttyjen poliittisten ryhmien etuoikeus, tehdä politiikkaa. Jos Perussuomalaiset syyllistyy siihen, ettei heillä ole asiantuntijoita kokouksessaan, olisi Riku itse voinut toimia esimerkkinä ja valita toisin.
  https://www.researchgate.net/publication/262915463_Bat_Evolution_Ecology_and_Conservation

 46. Solomon Guggenheim

  Kyseessähän on samalla tavalla valtion rahaa nauttimaton projekti kuten Guggenheim.

  Se että valtion rahoittamat institutiot tukivat Guggenheimia on ihan eri asia ™ kuin valtion rahan syytäminen Guggenheimiin.

 47. Lapselle ymmärrystä

  Eikö Rantala tajua että hänen kaarnavenebisneksiään saa aivan vapaasti haukkua pataluhaksi.

 48. Jan E

  Vihapuheen määritelmäksi käy paremman puutteeksi mainiosti se että sen sijaan että se loisi jotain, perustuisi minkäänlaiseen innovaatiokykyyn, se käy kierroksilla, vetoaa wikipediast ahankitulla pätevyydellä erilaisiin pykäliin ja ‘faktoihin’, lainaa täysin asian veirestä käsityksiä ja tutkimuksia ja puhuu näkyvästi suulla suuremmalla. Kaikki tämä käy ilmi tästä kommenttiosiosta. Ei ainuttakaan järjellistä puheenvuoroa, joista kävisi ilmi pyrkimys nähdä se mitä Rantalan startup -projekti edustaa. Eli rakentavaa, uutta ja pelotonta näkökulmaa joka perustuu ihmisten kohtaamiseen.

  Kukaan ei yritä sulkea päivänbyrokraattia, miksi yrittäisi? julkaisua/blogia joka ajan saatossa vääjäämättä hakee verrokikseen MV-lehden ja suttuisimmat nettifoorumit.

  Sivuston artikkeleissa ei ole ainuttakaan joka ekstäisi kriittisne tarkastelun, eikä ainuttakaan joka herättäisi älyllistä keskustelua tai ylipäätään mielenkiintoa.

  Rantala on aivan eri liigassa tämän julkaisun ja näiden kommentoijien kanssa, joka tavalla, ja on aktivoitunut asiassa todennäköisesti vain koska asia yleisellä tasolla edustaa jotain jota tulee puolustaa, ja koska Rantala on esiinytnty äänitorvena asiassa joka kerännyt useita asiaan uskovia tahoja jotka yksinään eivät koe olevansa asiassa kommentointivastuussa.

  Koko jutun otsikointi ja sens isältö on omiaan herättämään halveksuntaa, pilkkaa ja vihapuhepuheenvuoroja. Tämä on täysin selvää ja sikäli asiassa ei ole mitään keskusteltavaa. Jos palastan yll’äpitäjä haluaa kysymyksiinsä vastauksen, ne on helppo esittää vaikka tässä. Sitä ennen kuitenkin olisi syytä osoittaa kykenevänsä jonkinlaisen älylliseen argumentointiin. Ei katsomoon o,e syytä huudella ellei sieltä sitten lentele jotain mikä oikeasti aiheuttaa vahinkoa. Muuten apinat huudelkoon keskenään.

  Siitä, anonyymit.

  1. Jan E

   Klassinen liberalismi, markkinatalous ja yhteiskunnallinen satiiri?

   Klassinen liberalismi nojaa pitkälti käsitykseen jonka mukaan yhteisö ja sen jäsenet kasvavat omin voimin ja ehdoin kohti toimivaa yhteiskuntaa ja yhteisöä ja muodostavat automaattisesti sellaisen, sikäli kun heille/sille tarjotaan kasvatukselliset ja tiedolliset välineet siihen. Valtaosa perinteisestä suomalaisesta printtimediasta nojaa tähän ihanteeseen. Varhainen sanomalehdistö perusti olemassaolonsa yksinomaan tähän.

   Se mitä suomalaisessa yhteiskunnassa pidetään yleisesti ‘holhoavan’ elementtinä on tosiasiassa juuri klassisesta liberalismista nousevaa yhteiskunnallista käytännön eetosta.

   Satiiri nousee yhteiskunnissa joissa siihen on perinteitä, kuten Ranskassa ja Britanniassa, syvällisestä ymmärryksestä asioiden monisyisestä yhteydestä. Monty Python ei ole yhteiskunnallista satiiria sen varsinaisessa merkityksessä, ja vaikka olisikin, se ei koskaan aseta pilkan kohteeksi ketään asettumatta itse ensin tulilinjalle. Satiiri tarjoaa uuden tuoreen näkökulman asioihin tavalla joka haastaa sekä lukijan että satiirin kontekstin arvioimaan itsensä ja toimintansa uudelleen. Se ei ole varoventtiilii pahoinvoinnille. Satiiri nostaa painetta, ei vapauta sitä yleisen mölyn muodossa.

   Ja ennen kaikkea satiiri on älyllisesti haastavaa, jopa kipeää. Tämän sivuston kaltaisen asioiden kommentoinnin kanssa satiirilla ei ole mitään tekemistä.

 49. anonyymi

  Arvoisa nimimerkki Jan E, voisitko vähän kiteyttää sanomaasi, noin pitkiä jaarituksia on turhauttavaa lukea. Onko siis sinun mielestäsi Riku Rantala joku kansan ääni ja suuri mediakalifi jonka lausuntoja ja toimintaa ei saa arvostella?

 50. Jan E

  Arvoisa anonyymi. Sisäluku ei ole vaikea taito oppia.

  Rohkeasti kohti vain, valtamediaa hyödyntäen.

  1. Kim Dotsomali

   Onnea, olet löytänyt paikan jossa voit nyt harjoitella suuren näkyvyyden turvin ensimmäisiä julkisia kakaisujasi. Selvitäppä kurkkua vielä jonkin verran ja kirjoita sitten koko nimi, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero.

   1. Jan E

    Ja mitä sinä sillä tiedolla teet?

    tekstejä on julkaistu vajaan 15 vuoden aikana tuhansia sivuja joten jatka sinä muiden idioottien kanssa sisälukuharjoituksia.

    Jos tavata haluat, ilmoita paikka ja aika.

 51. Papu pata

  Jotenkin tulee mieleen Taideyhdistyksen lahjoittama kala taideteos, 20 000 euroa.
  Kyllä sitä rahaa saadaan kulutettua, vaan harvoin mihinkään järkevään.

 52. Nalkun nalkun

  Aha okei. Perus “valtamedian syrjinnän kohteeksi” joutuneiden poloisten blogi.

  Kthxbai. -b