3
joulu
2016

PB: 150 000 eurolla saatiin aikaiseksi… kaarnavene

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa valtioneuvoston kanslia, joka myönsi Suomen 100-vuotisjuhlan rahoituksesta 150 000 euroa avustusta Madventuresista tutun Riku Rantalan Startup Refugees -hankkeelle. Rahalla saatiin aikaiseksi… kaarnavene.

 

Riku Rantala esitteli hankkeensa saavutusta ylpeänä Ylen aamulähetyksessä. Erityisen hienoa on, että virtaviivaiseksi muotoillun veneen purje ei ole perinteistä koivutuohta vaan koivusta tehtyä lentokonevaneria.

 

“Siinä on ollut mentorina Aalto-yliopiston muotoiluprofessori Timo Salli. Ideana tuo on tietenkin turvapaikanhakijoiden suunnittelema. Tuolla on paljon käsityöläisiä taiteilijoita. Luodaan muutama tuote, jota voidaan skaalata sillä tavalla, että vaikka koko Euroopan vastaanottokeskuksissa käsityöläistaiteilijat voi tehdä näitä ja myydä niitä ja hankkia näin tuloja.”

 

Se siis jopa skaalautuu. Startup-slangi on vasemmistoaktiivi Rantalalla hyvin hallussa.

 

On suorastaan herkullista seurata toimittajan ilmeitä hänen pyöritellessään epäuskoisena sormissaan 150 000 euron kaarnavenettä. Suupielet ehkä hieman nykivät, mutta pokka ei silti aivan petä. Erittäin ammattimaista toimintaa!

 

Päivän Byrokraatti uskoo, että Life Seeker Boat -nimen saanut kaarnavene ei vielä tuota erityisen suurta liikevaihtoa, vaan hanke on niin sanotussa kuolemanlaaksossa ennen kuin tulojen kasvaessa mahdollisesti päästään break-eveniin. Siihen asti tullaan tarvitsemaan runsaasti ulkopuolista rahoitusta. Valtion rahoituskanavien lisäksi tässä vaiheessa tullee kyseeseen ennen kaikkea FFF, eli friends, fools and family.

 

Koska Riku Rantala harvemmin haluaa panostaa maailmanparannukseen omia rahojaan, kavereiden ja hölmöjen lienee nyt syytä pitää kiinni lompakostaan.

 

– – –

 

EDIT 3.12.2016 klo 21.18: Riku Rantala toimitti Päivän Byrokraatille selvityksen, jonka mukaan valtioneuvoston myöntämää 150 000 euroa ei ole käytetty Startup Refugeesin kaarnavenehankkeeseen. Se tuleekin saman hankkeen käyttöön vasta ensi vuonna. Uskotaan. Rantalan vastauksesta ei tosin ilmene, mihin tuo 150 000 euroa sitten käytetään tai mihin on käytetty muilta Startup Refugees -projektin julkisen sektorin kumppaneilta saatu rahoitus. Näitä ovat muun muassa sisäministeriö, maahanmuuttovirasto, TE-toimistot, Yle, Sitra, Lauttasaaren seurakunta, Metsälän vastaanottokeskus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu ja Aalto Start-up Center. Valtioneuvoston kanslia saa edelleen pitää palkintonsa. Vaikka mainitulla 150 000 eurolla ei olekaan yhteyttä juuri televisiossa esiteltyyn kaarnaveneeseen, ei Päivän Byrokraatti silti tue verovarojen käyttöä muihin kuin valtion ydintehtävien hoitoon.

 

 

100-vuotisrahasto

IS 15.10.2016

 

Saatat tykätä myös

Vaihtoehto kaarnaveneille: Päivän Byrokraatin keinot turvapaikanhakijoiden työllistämiseen
Vielä loppusanat Riku Rantalan vastineesta
Riku Rantalan vastine
Kaarnavene: Kaksi kysymystä Riku Rantalalle

29 vastausta

 1. Jepjep

  “Sun mutsis” näköjään hyvin syö tämän “on kartoitettu” “luotu mahdollisuuksia” jargonin mitä meillä hankemaailmassa käytetään peittämään konkreettisen saavutusten puute.

  Ei siinä, kannattaa pysyä sielä takku.net sivuilla “oikean informaation” lähteillä *peukku*

  1. Päivän Byrokraatti

   “Sun mutsis” kommentti piti valitettavasti poistaa sen sisältämän kielenkäytön vuoksi.

 2. Mr Foo

  Tässähän on kyse puhtaasti siitä, että Karri Paleface Miettinen, joka istuu tuon Suomi100-yhdistyksen hallituksessa, duunaa kaverilleen Riku Rantalalle 150 k€ hetkeäkään miettimättä jääviyskysymyksiä. ObKiistö: En ole lueskellut Suomi100-puljun kokouspöytäkirjoja.

  1. Jonttu

   Väittäisin vääräksi tiedoksi:
   hyvin maksettua “työaikaa” on takuulla käytetty tähän reilusti Miettisen miettiessä, miten vain saisi näinkin jäävinä veisteltyä läheiselle kaverilleen mahdollisimman leveän siivun satavuotiskyrsästäkin.

 3. Dägä

  HUOMIO TÄRKEÄÄ!!! Sinä joka levität tätä repeilyttävän hauskaa meemiä mutta samalla vaarallista ja väärää tietoa Startup Refugeesistä.

  Joudumme pilaamaan vitsisi ”150.000E MAKSANEISTA VITUN KAARNALAIVOISTA”:

  1) Kahden päivän aikana MYIMME ulkomaalaisille messuvieraille KOKO TUOTANNNON ja SÄÄSTIMME muutamassa päivässä suomalaiselle yhteiskunnalle yli 50 KUUKAUDEN VASTAANOTTORAHAN VERRAN. Ajattele kuinka paljon voimme säästää jos avaamme nettikaupan ja näitä tuotteita tulee lisää?

  2) Startup Refugees ei ole nuo ivasi kohteena olevat ”vitun kaarnalaivat”. Olemme 1,5 vuoden aikana TARJONNEET YLI 500 TYÖLLISTYMIS, KOULUTTAUTUMIS JA HARJOITTELUMAHDOLLISUUTTA TURVAPAIKANHAKIJOILLE ESIM. TYÖVOIMAPULA-ALOILLE JA TUKENEET 20 TURVAPAIKANHAKIJAN YRITYSTÄ, jotta yrittäjätaustaiset turvapaikanhakijat voisivat oleskeluluvan saatuaan sanoa ei sosiaalituelle ja elättää heti itsensä. Jo nyt ollaan tehty todennäköisesti ennätys siinä, kuinka moni turvapaikanhakija on jo veronmaksaja.

  3) EUROAKAAN SINUN TAI MEIDÄN MUIDEN MAKSAMIAMME VEROVAROJA EI OLE KÄYTETTY. 1,5 vuoden ajan kaikki on tehty pienten ja suurten yrittäjien vapaaehtoisena työnä ja resurssina. Me olemme valtava joukko, yli 500 yritystä, henkilöä ja järjestöä jotka päättivät, ettemme huutele puskista vaan yritämme tehdä asioille jotain. Suomi100 apuraha, tuo 150.000e sinun ja meidän verorahojamme, on myönnetty VUODELLE 2017 ja sillä tullaan työllistämään KOORDINAATTOREITA KOKO STARTUP REFUGEESILLE ELI SADOILLE VERKOSTON JÄSENILLE JA 3000 TURVAPAIKANHAKIJALLE EIKÄ NÄILLE “VITUN KAARNALAIVOILLE”. Koordinaattoreita tarvitaan jotta verkostosta saadaan kaikki tehot irti.

  4) EUROAKAAN VERORAHOJA EI KOSKAAN OLE PÄÄTYNYT TAI PÄÄDY RIKU RANTALAN TASKUUN. MEEMISSÄSI NÄKYVÄT RIKUN SILMÄPUSSIT JOHTUVAT SIITÄ, ETTÄ RENNIETÄ PASTILLEINA KISKOVA PIENYRITTÄJÄ PITÄÄ OMAA FIRMAANSA PYSTYSSÄ JA SAMALLA TEKEE VAPAAEHTOISENA TÄTÄ.

  Koska tiedämme ettet ole ilkeä tai tyhmä vaan hauska hemmo, pyydämme sinua korjaamaan virheelliset väittämäsi ja ehdotamme seuraavaa: KEKSI MEILLE MEEMI JOKA EI PERUSTU VÄÄRÄÄN TIETOON JA HELPPOIHIN NAURUIHIN JA JOKA AIHEUTTAA JOTAIN HYVÄÄ JOLLEKULLE. Hauskalle miehelle on aina käyttöä näissä hommissa.

  Suomi on maailman paras maa ja pidetään jokainen siitä huolta siten, miten parhaiten osataan. EI PILATA TÄTÄ TAHALLAMME.

  KAIKKI TÄMÄN LUKENEET! Jos haluatte auttaa väärän tiedon leviämisen estämisessä, PYYDÄMME KAUNIISTI, JAKAKAA TÄTÄ VIESTIÄ! HOX YLILAUTA, OLETTE TEHNEET SEN ENNENKIN, NÄYTTÄKÄÄ YLIVOIMANNE!

  T. STARTUP REFUGEES JA KUUMOTUSMIES

  1. Seda

   Kyse ei olekaan siitä tehtiinkö juuri tällä nimenomaisella 150 000 näitä botskeja vaan että tällaisia räpellyksiä ylipäänsä tuetaan. Mieti nyt jos jolu olis vieny tän Leijonanluola ohjelmaan täysin suomalaisena tuotteena ilman että ns. “turvapaikanhakijoilla” olisi ollut mitään tekemistä tän kanssa.

   1. u

    Tuo “yksityinen raha” mitä tuohonkin väitetään upotettavan onkin yksityistä siinä missä veron pidättäminen opintorahassa on veronmaksua.

  2. Mikko Malliton

   Hyvä on, uskotaan, ettei tässä ole vielä vedetty rahoja parempien ihmisten taskuihin, vaan suvakit tienaavat koordinaattorinhommistaan vasta ensi vuonna. Uskotaan sekin, että on olemassa riittävästi kahjoja, jotka ostavat kaarnalaivoja, kun ne on vaan skaalattu tarpeeksi pyhän tarkoituksen eteen. Normaaleja kaarnalaivojahan kukaan ei ostaisi – edes high-tech-purjeella – mutta parempi väki varmaan saa moraalisäteilypisteitä, kun voi näyttää kavereilleen aitoa venepakolaisen kaarnavenettä. Saanen myös epäillä, etteivät edes paremmat ihmiset kovin montaa kaarnavenettä jaksa ostaa, vaan trendi jää lyhytaikaiseksi, mutta sitten varmaan suomalaiset proffat ideoivat seuraavat tuotteet, vaikka seksikkäät kirkkoveneet, joilla hädänalaisimmat paremman elämän etsijät ovat soutaneet pitkien kaamosöiden ajan kohti valoa.

 4. Jari K

  Daga:

  1) 50kk vastaanottorahan verran, paljonko tuo on euroissa? Meneeko lyhentamattomana hyvittamaan naita kuluja?

  3) rahoja kaytetaan tyollistamaan “koordinaattoreita” Startup refugeesille. Kuullostaa ikiliikkujalta..mutta onnea kuitenkin projektillenne.

  Toivotaan todellakin, ettei senttiakaan yhteiskunnan varoja taydy uhrata talle puuhastelulle, ja viela vahemman taman busineksen vetajille.

  Unelmahottoa

 5. Poskiface

  Ja koko tämän räpellyksen ajan, ne oikeat hädänalaiset (naiset ja lapset) on edelleen siellä sodan jaloissa. Luulisi kellojen soivan, mutta kun hyvin syöneet vasurit tienaa tällä.

 6. Jari K

  Jep, there’s no business like refugee business.
  Ja sillahan tienaa – ainakin veronmaksajien rahoilla.

 7. Neppis

  Rantalaa kuumottaa… Okei…

  Vaikka nyt ei olisi tuhlattukaan penninjeniä suomi100 palefacemasseista, niin ilmoittamallanne yhteistyökumppanuusverkostollanne pyörittäisi jotakuinkin fomula1 tallia…. ja sitten parasta, mitä tällä rypistyksellä saadaan Aalto yliopiston tohtoriavustuksella aikaan = kaarnavene!

  Se on jo sinänsä hauskaa, koska noin jokainen on tehnyt kaarnaveneen omin pikkukätösin alle kouluiässä….. ja sitten vingutaan, kun tyyliin koko internet nauraa.

  No nauraahan se, koska meille maksajille on luvattu aivokirurgeja, astronautteja, fazereita ja finlaysoneja.

  Kuka uskaltaa kysyä, mitä ne paskat ideat start upissa oli? Jos nämä oli ne legendaariset “keihäänkärjet” ja “timangia”?

  Kysyn vaan?

 8. hehee

  Koodaribussi afrikkaan? Vastahan ne on oppinut tekemään kaarnaveneen professorin avustuksella :D

 9. terve vaan

  tää on hyvä. skaalailaan ja viedään tätä ulkomaille ja ulkoavaruuteen ja raha virtaa valtion ja kansalaisten taskuun. me tarvitaan just tälläsiä. kumpa keksisivät vielä vaikkapa askarrella kävyistä jotain, vaikka lehmiä. ne olis kanssa tosi huikeita. keksivät varmaan, kun ovat eteviä.

 10. Töttöröö

  Tämähän on täydellinen esimerkki kommunistin tavasta tehdä bisnestä.

  Kehitetään tuote, jolla ei ole mitään arvoa. Saadaan menestystarinaa epätoivoisesti haluavat virkamiehet kaatamaan idean kehittäjälle toisten ihmisten rahaa, lupauksella myydä tuotetta valtavat määrät. Tuotetta myydään vuodenaikana jolloin sitä ei voi edes käyttää, ihmisille jotka ostavat sen säälistä, vain näyttääkseen tuttavilleen olevansa Parempia Ihmisiä.

  Kun jokaisella Paremmaksi Ihmiseksi leimautua haluavalla on jo yksi kirjahyllyssään, kysyntä aivan yllättäen tyrehtyy, ja voidaan palata heristämään nyrkkiä kapitalistiyhteiskunnalle.

 11. Kalle Hautamäki

  Rantala, sä oot pelle! Käytät 150 000 veronmaksajien rahoja tälläiseen pelleilyyn ja alat sitte kiukuttelemaan kun ihmiset ei siitä tykkääkään.
  Nyt haukkasit kasan paskaa, sillä tämä tullaan muistamaan kyllä. Tässä on vinkkini sinulle: 1) palauta verorahat, 2) painu vittuun.

 12. Jari

  Auts, nyt taisi osua Rantalaa arkaan paikkaan..

  Mutta Rantala hei, Ethän sinä edes tätä palkintoa saanut, vaan se meni valtioneuvostolle joka näitä avustuksia järjettömiin kohteisiin hulvattomasti jakelee. Ei ole sinun vikasi, että raha tilille helähtää. Opportunisteja löytyy aina, eikä tilanteelle yhtään haitaksi jos rahanjaosta ovat päättämässä kaverit tai muuten vaan samanmieliset tai samoissa piireissä hengailevat..

  As said, there’s no Business like refugee Business..

 13. K.K

  Ensin se Palefacen puukkokuoron “Emme suostu pelkäämään” tapaus ja nyt sitten Rantalan kaarnavene siihen päälle. Nyt voi jo sanoa ihan suoraan, että variksetkin nauraa tälle touhulle mitä Suomessa tällä hetkellä harrastetaan valtamedian toimesta.

 14. Höppänä

  Höppänä selitti Ylen ohjelmassa myös, että kaarnaveneiden veistelystä tulee “Euroopan laajuinen liiketoiminta.”

  Jokainen yli kolme aivosolua omaava ymmärtää, että höppänä puhuu täyttä paskaa. Kaikki – myös Riku Rantala itse – tietävät etteivät höppänät koskaan tule valheitaan korjaamaan. Miten tuollaista voisi yleensä korjata?

  Ehkäpä sosiaalinen media tulee sulkea, aivan kuin Riku tänään Pravdassa esitti? Kuultiinko siinä viimeinen viherkommarin epätoivoinen korahdus?

  Saahan höppänöille ainakin nauraa. Ihan vain tiedoksi: jopa viherpapuviljelmän pajuaidatkin nauravat Sinulle Riku Rantala. Kiitos siitä ja jatka höppänöintiäsi. Saadaan nauraa lisää.

  1. nico nixmann

   Iltapäivälehdistä jo huomaa sen, että jos aihe on “heille arka” kommentointia ei juuri ole. Tämä on sitä nykyistä sananvapautta. Aina kun on samaa tai eri mieltä jossain nettijulkaisussa, missä on mahdollisuus kommentteihin, pitäisi siihen olla myös vapaus??!!

 15. Kyllä valtamedia tietää

  Vielä kun saisi Rantalan lisäksi värvättyä tähän kaarnavene projektiin Bull Mentulan ja Jethron niin valtamedian kattaus olsi täydellinen. Valtamedian kovimmat joka alan asiantuntijat saataisiin saman pöydän ääreen.

 16. Pekka Aho

  Lukekaapa albumi “Obelix ja kumppanit”. Ei sen hyödykkeen tarvitse olla tarpeellinen, kunhan naapurit tulevat kateelliseksi. Ehkä Rikun missio toimii – ehkä ei.

 17. kilttimies

  R.R. on ottanut jotakin pitkävaikutteista. Aivan viimeaikoina on vakiintunut media esittänyt Irakiin palanneiden tarinoita, joita eivät irakilaiset täällä ollessaan tietenkään kertoneet. On tehtäviään paennutta poliisia, vankeusrangaistusta välttelevää sotilasta ja muuta tarinaa vailla vainon alkeitakaan.
  Luultavasti vokeissa köllöttelee aivan saman tyyppisten tarinoiden kantajia, joista R.R. starttaa humpuukillaan eteviä yrittäjiä Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin. Joka tapauksessa huomattavasti tihverämpää väkeä, kuin oman koulutusjärjestelmämme kasvattamat nuorisotyöttömät tai työttömiksi ajautuneet yksinyrittäjät, joille R.R. asiakumppaneineen ei ole starttia kuvitellutkaan. Turha peitellä R.R., money talks vai miten se meni.

 18. Jussi Laitinen

  “Kuumotusmies” hei. Jos penniäkään ei ole käytetty verovaroja, niin kerrotko mistä saavat rahoituksensa “sisäministeriö, maahanmuuttovirasto, TE-toimistot, Yle, Sitra, Lauttasaaren seurakunta, Metsälän vastaanottokeskus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu ja Aalto Start-up Center”?
  Uskomatonta tuubaa.