Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Sisääntuloväyliä ei saa tuhota, ennen kuin Helsinki todistaa, että kaupunkibulevardi toimii

By | 26.9.2017
8 Comments
 • author avatar
  Karl energy 3 vuotta ago Vastaa

  Vihdintien muutos ei vielä paljasta koko suunnitelman karmeutta. Liikenne siirtyy muille teille ja hakee vaihtoehtoisia reittejä. Vasta kun riittävän suuri osuus muistakin väylistä on tukittu vaikutukset todella nähdään. Yhden väylän kokeilu saattaa siis antaa täysin väärän tuloksen ja mielikuvan vaikutuksista ja jopa kannustaa Vihreää poliitikkoa jatkamaan mieletöntä bulevardisuunnitelmaa.

 • author avatar
  Eerikki 3 vuotta ago Vastaa

  Helsingin kaupungin suunnittelijat on kyllä oikeassa paitsi kaavoituksessa myös tulevassa liikkumisessa – nykyinen Helsinki muuttuu muutamassa vuodessa nukkumalähiöksi ja liike-elämä siirtyy Espooseen, Nurmijärvelle ja Vantaalle, joten väylät pitääkin suunnitella eläkeläisten ja turistien tarpeisiin.

  Yleensä muutos tulee monelle yllättävän nopeasti, mutta liike-elämän pako Helsingistä on ollut menossa jo vuosia. Jokainen tämän esityksenkin kaltainen heikennys Helsingin nykyiseen kilpailukykyyn parantaa ympäristökuntien asemaa ja hyvä niin.

 • author avatar
  Antti Karhila 3 vuotta ago Vastaa

  Päivän byrokraatti väittää olevansa liberaali, muttei ole kuullut yhteismaan ongelmasta, ei ymmärrä kysynnän ja tarjonnan lakeja ja näkee ainoana ratkaisuna ruuhkiin sen, että julkinen valta rakentaa loputtomiin ilmaiseksi jaettavaa hyödykettä. Tässä vähä-älyisen meuhkaamisen sijaan aitoja, PB:nkin peräänkuuluttaman terveen järjen mukaisia vastauksia liikennejärjestelmän kehittämiseen, valitkaa omanne tai vaikka kaikki:

  https://transportist.org/2016/04/19/21-strategies-to-solve-congestion/

  • author avatar
   Rainer Bergman 3 vuotta ago Vastaa

   Milloin Helsingissä ’julkinen valta’ on rakentanut uutta ’jaettavaa hyödykettä’ autoille, eli suurimmalle osalle ihmisistä (ja autottomistakin valtaosa olisi SAMANTIEN auton omistajia jos heillä olisi siihen varaa)? Milloin Helsinki ei ole tehnyt päinvastoin, eli rakentanut osin moninkertaisestikin kyseistä infraa rasittavaa/käyttävää asutusta ym. samalla laiminlyöden, tahallaan tukkien kyseisen infran koska ei ole siihen taas investoinut tippaakaan? Tai jos on minimaalisesti jotain pientä investoinut niin toteuttanut sen siten että se tosiasiallisesti haittaa autoliikennettä?

   Koko Helsingin strategia perustuu siihen että kaupunki pystyy väärinkäyttämään monia aiempia investointeja siten että ’jakaa’ niitä ilmaiseksi (oikeastaan useimmissa perii maksua) moninkertaisesti enemmän kuin investoinneissa on oikeasti kapasiteettia. Sitten on ’halpaa’ ja ’tulevaisuutta’ ja ’kasvava trendi’ asua ’urbaanisti’. Muualla kuin tietyillä PK-seudun alueilla ei yksinkertaisesti ole mahdollista laiminlyödä infraa ja silti kaupata maata/rakennusprojekteja/asuntoja ikäänkuin asia olisi kunnossa. Artisti maksaa.

  • author avatar
   ceterum censeo 3 vuotta ago Vastaa

   Kun argumentit ovat heikkoja, niiden heikkous yritetään korvata meuhkaamisella, kuten Karhilakin tässä tekee. No, pejoratiivien viljely kertoo enemmän niiden käyttäjästä kuin kohteesta. Ja niinpä päädytään suorastaan shakespearelaisiin verbaalisuorituksiin jossa :
   Tarina tuo on houkan tarinoima/ täynn ääntä, vimmaa mutta mieltä vailla

 • author avatar
  Veijo Hoikka 3 vuotta ago Vastaa

  Hgissä aikanani asuneena kanta-astujastadilaiset muistivat minulle mansesta aina korostaa viidennen polven stadilauaisuuttaan eli silloin noin 100 v sitten. Oliko silloin jo Heikinkatu ja hevosparkit? Minun 5 polven esivanhemmat olivat Viipurin seutukunnilta. Molemmat meni persiilleen, eri syistä. Hgin ongelmana asennevirhe kautta aikain, jatkuen?

 • author avatar
  Anonyymi 3 vuotta ago Vastaa

  Tuo sisääntuloväylien tuhoaminen voisi olla loistava idea. Samalla jos saataisiin pari autojen maahantuojaa muuttamaan kehä kolmosen ulkopuolelle, ei minun tarvitsisi käydä enää edes joka neljäs vuosi Helsingin/Espoon alueella..

  • author avatar
   Rainer Bergman 3 vuotta ago Vastaa

   Mihin ihmettä kirjoitat autojen maahantuojista?? Eikö niitä autoja pysty ostamaan kehä III ulkopuolelta, mitä ihmettä? Jos haluat toimia parhaiten omien sekä Suomalaisten intressien mukaisesti niin käyt ostamassa tai tilaat vähän käytetyn auton jostain EU-maasta, esim. Saksasta. Se on kannattavin, ja AINOA tapa ostaa auto jolla et tue korruptiota Suomessa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.