Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Yksi erä Suomen suurinta tasa-arvo-ongelmaa astuu palvelukseen taas huomenna

By | 7.1.2018
5 Comments
 • author avatar
  Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

  Hyvä ehdotus mutta se ei käy, koska se ei käy. Jotta malli olisi toteuttamiskelpoinen, sitä pitää luonnollisesti fiksata siten, että pienutuloiset saavat suuremman verohelpotuksen kuin suurituloiset. Lääkärit ja dippainssit saakoon vain prosentin helpotuksen ja pienituloiset 10 pinnaa. Tätä operaatiota vahtimaan ja säätämään palkataan jokunen sata veroviranomaista lisää.

  Onko joku muuten todistettavasti havainnut tai jopa tavannut kiihkofeministin tai muunsukupuolisen kannattavan kaikkien asevelvollisuutta?

  • author avatar
   Aleksanteri Sumiloff 3 vuotta ago Vastaa

   Ymmärrän ironian. Haluan vain huomauttaa että progressiivinen verotus/veloitus ei olisi tässä mallissa relevantti samalla tavoin kun se on tuloveron tai tiettyjen sakkojen kohdalla.

   Harvemmin se on pykälissä ihan piruuttaan, vaan palvelee tärkeää tehtävää yhteiskunnan kannalta.

   • author avatar
    Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

    On se ihan yhtä relevanttia kuin tuloverotuksessakin! Mikä älämölö syntyykään, kun 100000 e vuodessa ansaitsevalle valtio antaa 2500 e ja keskituloiselle vain donan? Progressiivisen verotuksen periaatteita tulee soveltaa johdonmukaisesti, myös verohelpotuksissa. Lähtökohtaisesti kaikki yksilön tulot ovat yhteisiä, ja eri päätös on sitten se, paljonko kukin saa niistä omaan käyttöön.

 • author avatar
  Libertaari 3 vuotta ago Vastaa

  Eikö olisi parempi, että puolustusvoimat yksityistettäisiin? Tällöin suomalaisia ei tarvitsisi pakkososialisoida valtiollisen laitoksen haltuun Pohjois-Korean tavoin vaan saisimme halvemmalla tehokkaamman maanpuolustuksen kilpailuttamalla eri sotilasyhtiöitä? Kaikki me tiedämme, että yksityiset toimivat aina julkista sekä paremmin että tehokkaammin ja tämä pätee myös maanpuolustukseen.

  Ikävää, että PB:kin on lähtenyt tälle marxilaiselle linjalle. Yleensä artikkelit ovat hyviä, mutta tämä oli lievähkö pettymys.

 • author avatar
  Lippo Liukas 3 vuotta ago Vastaa

  Pari tärkeää huomiota tulojen menetyksestä:

  1) Intuitiivinen ajatus on, että varusmies menettää työuransa ensimmäisen vuoden. Todellisuudessa koko ura alkaa vuotta myöhemmin eli siirtyy koko kaareltaan vuoden myöhemmäksi. Se mikä menetetään, on työuran viimeinen vuosi, joka useilla ihmisillä on se kaikkein korkeapalkkaisin.

  2) Aika on rahaa, erityisesti korkojen maailmassa. Vuoden etumatka säästämisen aloittamisessa antaa 40 vuodessa, korkoa korolle laskettuna, varsin paljon enemmän.

  3) Kuolemaan johtavista työtapaturmista yli 90 % käy miehille (rakentaminen, raskas teollisuus, kuljetus, turvallisuusala ym.). Monet poistuvat muonavahvuudesta ennen eläkeikää, mikä lisää yksittäisen vuoden painoarvoa miehen elämän kaaressa naisiin (ja muihin, mitä lienevätkään) nähden.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.