Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Ruotsidemarit haluavat maahanmuuton kuriin. Siis ne sosialidemokraatit.

By | 6.5.2018
7 Comments
 • author avatar
  Petteri 2 vuotta ago Vastaa

  Ruotsin tilastokeskuksen tietojen läpikäynti on hyvä alku, mutta vain raapaisee pintaa. ”Ruotsin kansalaiksi” lukeutuu tänäpäivänä jo lukematon joukko eri etnisyyksiä ja todelliset prosenttiluvut ovat vielä huolestuttavampia etnisten ruotsalaisten näkökulmasta.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Varmasti näin, mutta on olemassa yksi erittäin hyvä argumentti sen puolesta, että tämä läpikäynti antaa aika hyvän ja todellisen kuvan. Nimittäin 1990 listalla ei paljon näy kehitysmaataustaisia maahanmuuttajia, joten pääosa heistä on saapunut tuon jälkeen. On erittäin epätodennäköistä, että tästä ryhmästä olisi vielä paljon kolmannen polven Ruotsissa syntyneitä, jotka ”katoaisivat tilastoihin” kuvaamallasi tavalla.

   Samalla korjaan yhtä väärinkäsitystä: etninen tausta on irrelevantti, eikä artikkelin kiinnostus kohdistu millään tapaa siihen. Ihmisen ihonväri ei sanele hänen käyttäytymistään. Sen sijaan kulttuurinen tausta on se, joka määrää kuinka hyvin integroituminen vastaanottavaan yhteiskuntaan onnistuu. Mitä erilaisemmasta yhteiskunnasta tullaan, sitä vaikeampaa sulautuminen toimivaksi osaksi uutta yhteiskuntaa on. Siksi maahanmuutto kolmansista maista on kaikkialla erityisen seurannan kohteena.

   • author avatar
    Silivatiseijjaa 2 vuotta ago Vastaa

    Todellisuudessa siitä ei ole mitään näyttöä, ettei rodulla olisi väliä. Oikeastaan päinvastoin, on paljon näyttöä siitä, että rotukin vaikuttaa kykyihin sopeutua länsimaihin.

    Mutta toki ymmärrän, ettei tätä kannata myöntää, mielellään edes itselleen, jos haluaa olla hyväksytty Suomi-yhteisön jäsen.

    Geenit pysyvämpänä tekijänä saattavat lopulta olla se suurin ongelma ”kotoutumisessa” sukupolvienkaan saatossa.

    Totta kai silti aina joku yksilö voi voittaa kulttuurinsa, uskontonsa tai rotunsa asettaman painolastin.

 • author avatar
  jahaas 2 vuotta ago Vastaa

  On suorastaan ällöttävän kyynistä ja käsittämättömän läpinäkyvää, että juuri vaalien alla lähdetäänkin yhtäkkiä kalastelemaan ääniä politiikalla joka on käytännössä SD:n yksinomaisuutta tuossa maassa.

  Suomalainen vihervasemmisto eittämättä alkaa nyt syyttämään Ruotsin Kokoomusta ja SDP:tä veretseisauttavasta rasismista, fasismista ja ksenofobiasta, eikö niin?

  Kumman hiljaa ovat silti olleet.

  • author avatar
   Dennis P Trump 2 vuotta ago Vastaa

   Minä veikkaan täysin samaa, tarkoitus on kaapia takaisin tai estää Ruotsi Demokraatteja saamasta niitä ääniä jotka ovat kallistumassa sinne päin ja näin se edustuksellinen demokratia toimii, keskivertoäänestäjä on idiootti jolla ei ole aikaa eikä kiinostusta tutkia asioita ja tietysti eihän Ruotsissa edes ole aitoa demokratiaa, koska vähemmistö hallituksilla estetään SDn pääsy valtaan ja tekemään muutoksia.

   Vihervasemmisto on ollut myös aika hiljaa Ranskan kommunistien ryötelystä ja riehumisesta, mietippä jos noin tuhat natsia maalaisia hakaristeja joka puolelle ja sytyttelisi autoja tuleen, mutta hei eiköhän juhlita Marxia lisää.

 • author avatar
  fdsjkarrekj 2 vuotta ago Vastaa

  Lööf puhui maahanmuuttajista (”invandrare”), ei pakolaisista ja totesi, että muuttajien tulisi elättää itsensä palkkatyöllä tai yrittäjyydellä. Sinänsä 30 miljoonan asukkaan Ruotsi ei mielestäni kuulosta mitenkään mahdottomalta. Ruotsi olisi silloinkin väestötiheydeltään esimerkiksi nyky-Saksaa pienempi. Nykyiset väestötiheydet perustuvat lähinnä maan viljavuuteen, jolla on aika vähän tekemistä nykyisen tekniikan suomien mahdollisuuksien kanssa. Se on kyllä totta että tietyistä kulttuureista tulevien kotouttamisesssa olisi parantamisen varaa.

  Joskus olen leikkinyt ajatuksella, tulisiko jonkin kansainvälisen hallintoelimen tukea maahanmuuttoa Islantiin, koska rakennusten lämmitys on maassa niin ekologisesti järjestettävissä. Ruoan kuljetuksen ympäristövaikutukset ovat tietääkseni korkeintaan samaa luokkaa lämmityksen kanssa.

 • author avatar
  T. Ilasto 5 kuukautta ago Vastaa

  Jos katsotaan vasemmiston narratiivista käsin, niin ihonvärihän on juuri se seilittävä tekijä. Valtaväestö on sisäsyntyisesti rasistinen, eikä sillä ole mitään vaihtoehtoa, kuin rodullistaa ihonvärin perusteella muita ihmisiä sosioekonomisesti huonompaan asemaan, jolloin näille jää vaihtoehdoksi vain syrjäytyminen ja koulujen polttaminen. Tämä ei ole täysin väärä kuvaus, ihmiset nimittäin tunnistavat hyvin herkästi, ketkä ovat samaa etnisyyttä itsensä kanssa ja suosivat omia muiden kustannuksella, mutta tämä ei päde pelkästään valtaväestöön, vaan on pääsääntöisesti voimakkaampi vähemmän kehittyneistä maista tulevilla hihmisillä. (näissä suositaan esim. laajasti serkusavioliittoja, koska ollaan mustasukkaisia ulkopuolisien suhteen) Tämä tilanne kärjistyy varsinkin demokraattisessa järjestelmässä, jossa jokainen etninen ryhmä voi ryhmittäytyä omaksi poliittiseksi voimaksi ja osallistua yhteiseen tulonjakoon. Maailman konflikteista, useimmat ovat juuri etnisten ryhmien välisiä konflikteja, joissa tapellaan paikallisten resurssien hallnnasta. Kehitysmaista tulevat ihmiset ovat pääsääntöisesti myös huomattavasti vähemmän teollisuusmaiden kantaväestöä huonommin tuottavia, eivätkä todennäköisesti pääse edes sille palkkatasolle, jossa työnteko olisi sosiaalitukia kannattavampaa. Toki, näistä maista tulevat ovat usein korkeampaa keksiluokkaa, eivätkä vastaa täysin lähtömaansa keskimääräistä tasoa, mutta silti selkeästi erilainen sosioekonominen sijoittuminen kärjistää konfliktia entisestään. Mitään varsinaista keinoa ”sopeuttaa” tulijoita yhteiskuntaan ei ole, ellei näitä alunperin tarkasti rajata juuri lähtömaittensa tuottavaan yläluokkaan (joita tosin tarvittaisiin kipeämmin juuri siellä lähtömaissa) ja määriä pidetä niin pieninä, ettei varsinaista etnistä yhteisöä poliittisena voimana edes pääse mudostumaan.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.