Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Ruotsidemarit haluavat maahanmuuton kuriin. Siis ne sosialidemokraatit.

By | 6.5.2018
6 Comments
 • author avatar
  Petteri 1 vuosi ago Vastaa

  Ruotsin tilastokeskuksen tietojen läpikäynti on hyvä alku, mutta vain raapaisee pintaa. ”Ruotsin kansalaiksi” lukeutuu tänäpäivänä jo lukematon joukko eri etnisyyksiä ja todelliset prosenttiluvut ovat vielä huolestuttavampia etnisten ruotsalaisten näkökulmasta.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 1 vuosi ago Vastaa

   Varmasti näin, mutta on olemassa yksi erittäin hyvä argumentti sen puolesta, että tämä läpikäynti antaa aika hyvän ja todellisen kuvan. Nimittäin 1990 listalla ei paljon näy kehitysmaataustaisia maahanmuuttajia, joten pääosa heistä on saapunut tuon jälkeen. On erittäin epätodennäköistä, että tästä ryhmästä olisi vielä paljon kolmannen polven Ruotsissa syntyneitä, jotka ”katoaisivat tilastoihin” kuvaamallasi tavalla.

   Samalla korjaan yhtä väärinkäsitystä: etninen tausta on irrelevantti, eikä artikkelin kiinnostus kohdistu millään tapaa siihen. Ihmisen ihonväri ei sanele hänen käyttäytymistään. Sen sijaan kulttuurinen tausta on se, joka määrää kuinka hyvin integroituminen vastaanottavaan yhteiskuntaan onnistuu. Mitä erilaisemmasta yhteiskunnasta tullaan, sitä vaikeampaa sulautuminen toimivaksi osaksi uutta yhteiskuntaa on. Siksi maahanmuutto kolmansista maista on kaikkialla erityisen seurannan kohteena.

   • author avatar
    Silivatiseijjaa 1 vuosi ago Vastaa

    Todellisuudessa siitä ei ole mitään näyttöä, ettei rodulla olisi väliä. Oikeastaan päinvastoin, on paljon näyttöä siitä, että rotukin vaikuttaa kykyihin sopeutua länsimaihin.

    Mutta toki ymmärrän, ettei tätä kannata myöntää, mielellään edes itselleen, jos haluaa olla hyväksytty Suomi-yhteisön jäsen.

    Geenit pysyvämpänä tekijänä saattavat lopulta olla se suurin ongelma ”kotoutumisessa” sukupolvienkaan saatossa.

    Totta kai silti aina joku yksilö voi voittaa kulttuurinsa, uskontonsa tai rotunsa asettaman painolastin.

 • author avatar
  jahaas 1 vuosi ago Vastaa

  On suorastaan ällöttävän kyynistä ja käsittämättömän läpinäkyvää, että juuri vaalien alla lähdetäänkin yhtäkkiä kalastelemaan ääniä politiikalla joka on käytännössä SD:n yksinomaisuutta tuossa maassa.

  Suomalainen vihervasemmisto eittämättä alkaa nyt syyttämään Ruotsin Kokoomusta ja SDP:tä veretseisauttavasta rasismista, fasismista ja ksenofobiasta, eikö niin?

  Kumman hiljaa ovat silti olleet.

  • author avatar
   Dennis P Trump 1 vuosi ago Vastaa

   Minä veikkaan täysin samaa, tarkoitus on kaapia takaisin tai estää Ruotsi Demokraatteja saamasta niitä ääniä jotka ovat kallistumassa sinne päin ja näin se edustuksellinen demokratia toimii, keskivertoäänestäjä on idiootti jolla ei ole aikaa eikä kiinostusta tutkia asioita ja tietysti eihän Ruotsissa edes ole aitoa demokratiaa, koska vähemmistö hallituksilla estetään SDn pääsy valtaan ja tekemään muutoksia.

   Vihervasemmisto on ollut myös aika hiljaa Ranskan kommunistien ryötelystä ja riehumisesta, mietippä jos noin tuhat natsia maalaisia hakaristeja joka puolelle ja sytyttelisi autoja tuleen, mutta hei eiköhän juhlita Marxia lisää.

 • author avatar
  fdsjkarrekj 1 vuosi ago Vastaa

  Lööf puhui maahanmuuttajista (”invandrare”), ei pakolaisista ja totesi, että muuttajien tulisi elättää itsensä palkkatyöllä tai yrittäjyydellä. Sinänsä 30 miljoonan asukkaan Ruotsi ei mielestäni kuulosta mitenkään mahdottomalta. Ruotsi olisi silloinkin väestötiheydeltään esimerkiksi nyky-Saksaa pienempi. Nykyiset väestötiheydet perustuvat lähinnä maan viljavuuteen, jolla on aika vähän tekemistä nykyisen tekniikan suomien mahdollisuuksien kanssa. Se on kyllä totta että tietyistä kulttuureista tulevien kotouttamisesssa olisi parantamisen varaa.

  Joskus olen leikkinyt ajatuksella, tulisiko jonkin kansainvälisen hallintoelimen tukea maahanmuuttoa Islantiin, koska rakennusten lämmitys on maassa niin ekologisesti järjestettävissä. Ruoan kuljetuksen ympäristövaikutukset ovat tietääkseni korkeintaan samaa luokkaa lämmityksen kanssa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.