Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: STM syöttää pajunköyttä. Alkoholin etämyynti on todellisuudessa laillista.

By | 2.10.2018
2 Comments
 • author avatar
  Haerski 2 vuotta ago Vastaa

  Käynnissä on kova kilpajuoksu löytää se pykälä, jonka perusteella voitaisiin esittää, että asia oli muka otettu vuoden -94 laissa jo huomioon. Sillä ei luonnollisesti ole mitään merkitystä onko laki _tarkoitettu_ kieltämään etämyynti, kunhan se vain olisi väännettävissä näitä omia tarkoitusperiä varten sopivaksi.

  Mielenkiintoista sekin, että näinä reiluna kahtena vuosikymmenenä, jonka vanha alkoholilaki ehti olla voimassa, etämyyntiin ei väitetystä kiellosta huolimatta puututtu millään tavalla. Pitäisi siis olla päivänselvä juttu, että etämyynti on ollut täysin sallittua, koska valtio ei ole tehnyt elettäkään ”laittoman” etämyynnin valvomiseksi tai estämiseksi.

  Onneksi EU ei luonnollisesti katso hyvällä sitä, että olemassaolevaa kansallista monopolia yritetään vielä tukevoittaa EU:hun ja sen vapaakauppasopimukseen liittymisen jälkeen. Alkon perustaminen tänä päivänä olisi niin ikään mahdottomuus, jos vähittäismyynnin monopolilla ei olisi Suomessa jo pitkä historia ennen EU:n tuloa kuvioihin.

  Rosengren-keissi on niin selkeä ennakkotapaus, että joku joutaisi linnaan siitä hyvästä, että tuhlaa yhteisiä resursseja tällaisen väistämättä raukeavan asian vatvomiseen EU-komissiota myöten. Joku ei nyt vain osaa päästää irti.

 • author avatar
  Olavi Koskela 2 vuotta ago Vastaa

  Se vaikutelma kiistämättä modostuu, että Saarikko ei ole näissä asioissa lainkaan tehtäviensä tasalla. Päällimmäisenä jokin täysin perusteeton hybris omista ylivertaisista kyvyistä ja asemasta, josta käsin kyykyttää täysi-ikäisiä ja -valtaisia Suomen kansalaisia. Ei voi kuin toivoa, että EU niistää tuommosen mölön nenän oikein kunnolla. Vaikka mitäpä ne EU:n mahdolliset moitteet tai vakavatkaan huomautukset täällä merkitsevät: täällähän ei poliittinen vastuu tarkoita yhtään mitään.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.